Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca > Trudnice

Trudnice Za trudnice i sve one koji se tako osjećaju

Zatvorena tema
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.02.2007., 03:33   #1
Post Pravila podforuma i popis važnijih tema

TIPS & RULES

Par natuknica da bismo podforum Roditelji i djeca odrzali ugodnim, zabavnim i korisnim za sve sudionike

• pisanje velikim slovima (CapsLock) smatra nepristojnim DERANJEM!

• spam, trolanje i vrijedjanje sugovornika po bilo kojoj osnovi, usmjeravanje rasprave na korisnika, a ne na temu, te nazivanje pogrdnim imenima zabranjeno je i brisat ce se bez posebnog upozorenja, ili kaznjavati kartonom na svim temama, a za ponavljanje brisanog posta, ignoriranje upozorenja i odgovor na kartonirani post moze vam biti zaprijecen pristup podforumu. Želimo da podforum bude mjesto argumentirane rasprave, pa vas molimo da se suzdržite od nekonstruktivnih i uvredljivih postova.

• reklamiranje nije dozvoljeno (ukoliko želite reklamirati, obratite se forumskom marketingu i zakupite banner).

• objavljivanje privatnih podataka a pogotovo telefonskih brojeva i mailova je najstrože zabranjeno. Takvi postovi se brišu bez obrazloženja, a njihovi autori osjete posljedice. takodjer objava podataka cija se istinitost ne moze provjeriti, a mogu se okarakterizirati kao kleveta nije dozvoljena.

• izbjegavajte quotati citave kilometarske postove, vec samo pocetak posta ili bitni dio na koji se odnosi vas odgovor. Nikome se ne da skrolati cijeli ekran da bi na kraju već pročitanog posta našao komentar od dva smajlića i riječi "Potpisujem".

• ne otvarajte teme identicne postojecima. molimo nove korisnike da malo prouče podforum prije nego počnu postavljati pitanja na o kojima je nedavno raspravljano. U velikom broju slučajeva treba samo upisati par zeljenih pojmova u tražilicu pri vrhu ekrana. Otvaranje uvijek istih tema smatra se spamom. Srodne teme bit ce pripajane postojecima. Dizanje starih tema iz prasine nekonstruktivnim postovima tipa "potpisujem", "" "nemrem vjerovat!" bit ce kaznjeno kartonom, a odgovaranje, bez da se procita sadrzaj rezultira time da zazelite sretan porod nekome cije dijete vec ide u skolu, takodjer se brise. za pretraživanje preporučujemo i google advanced search - kao domenu upišete forum.hr i dobijete npr. za "privatni vrtić" ovo ili za "dojenje" ovo.

• takodjer molimo da naslove, po mogucnosti pravopisno u duhu hrvatskog jezika, formirate tako da iz njih bude vidljivo o cemu je rijec. U suprotnom, moderatori imaju pravo ispraviti naslove prema vlastitom nahodjenju.

• zaćetavanje topica: pošto je broj postova jako narastao i topici postaju sve nepregledniji, zamoljeni ste da se suzdrzite od nekonstruktivnog chata, osim na topicu u kojem je izrazito naznaceno da je chat-topic. Nekonstruktivnim chatom smatra se interni razgovor manjeg broja sudionika, nevezan za temu, u koji se drugi ne mogu ukljuciti i takav ce biti brisan bez prethodnog upozorenja; stavljanje, istina duhovitih, ali prevelikih spam-smajlica uploadanih s neke od stranica koje ih nude. isto ce biti brisani, osim na namoderiranim chat topicima, jer potpuno pojedu sadrzaj posta, a time i smisao teme.

cestitarski topici povodom rodjenja bebe spajaju se u Rodila se beba topic, nakon sto mama dodje iz bolnice i proslavi s nama.

Pošto su se svojedobno morali zatvarati slučajno nastali chat topici, upozoravamo da podforum Trudnice ima dva chat topica Trudnice zbor! i Wannabe zbor! te će svaki drugi topic koji krene u smjeru chata ili bude otvoren samo u svrhu chata biti zatvoren bez najave ili će sav chat biti izbrisan!

• slike postane na forumu ne smiju biti vece od kutije cigareta (za nepusace od dlana ), u protivnom ce biti brisane. Napominjemo da se stavljanjem vlastitih fotografija i fotki vasih bliznjih na net odricete privatnosti, te da forum.hr ne odgovara za moguce nezeljene posljedice. Toplo preporucujemo na fotoalbume staviti password koji cete proslijediti zainteresiranima.

• Ovo je virtualni svijet, ali razmislite stojite li i u stvarnom svijetu iza svojih rijeci, jer naknadno brisanje tema ili postova zato sto ste se predomislili nije moguce.


kartoni i bodovi - pojašnjenja

neka objasnjenja karakteristicnih pojmova virtualne komunikacije:

troll
flame (4)
spam (3)

Ugodan boravak na forumu.
__________________
Najopasnija hrana je torta. Svadbena.
Jedini poraz koji sam doživio u životu...nisam uspio sjebat škuribandu. (walter, 2010.)

Zadnje uređivanje MalaLola : 06.04.2009. at 21:52.
putnica is offline  
Old 03.04.2007., 18:01   #2
Post Tehnikalije: kako ovo i kako ono?

Potpisi su "poruke" koje se automatski ostavljaju nakon svakog posta koji napišete. Potpis možete namjestiti klikom na ovaj link, no molimo Vas da prilikom postavljanja potpisa imate na umu nekoliko pravila:

Duljina potpisa
Kako potpisi ne bi bili predugački i preupadljivi, određeno je da se dozvoljava sljedeće:
-potpis od 3 reda mora biti napisan fontom 1 (najmanjim mogućim)
-potpis od 2 reda može biti napisan fontom 2 (normalnim fontom)
-potpis od 1 reda može biti napisan maksimalno fontom 3


Citati
Kodovi za citiranje u potpisima nisu dozvoljeni, pa Vas molimo da svoje citate oblikujete po sistemu "citat (c) autor" ili na neki sličan način.


Linkovi
Linkovi koji su napisani kao običan link (http://www.forum.hr) nisu dozvoljeni, i molimo Vas da sve linkove stavljate u URL kod, odnosno da je link riječ ili rečenica koja vas, kad kliknete na nju, vodi na stranicu na koji ste Vi stavili link (primjer: Forum.hr)

Kad sam kod linkova, važno je napomenuti još jednu stvar - nisu svi linkovi dopušteni!
U potpisima su zabranjene reklame i zbog toga se jako pazi na što link u potpisu vodi. Na žalost, točne liste dozvoljenih i nedozvoljenih linkova nema, no trenutačno vrijedi sljedeće:
dozvoljeni linkovi vode na
Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
nisu dozvoljeni linkovi koji vode na
druge forume
druge portale

Ukoliko niste sigurni smijete li koristiti određeni link, kontaktirajte osoblje foruma privatnom porukom i pitajte ih. Preporučam da razgovarate s administratorima ili supermoderatorima, oni vam mogu dozvoliti korištenje određenog linka. Popis uredništva Foruma nalazi se ovdje (administratori i supermoderatori su na dnu popisa).

Uredništvo Foruma će potpise koji krše ova pravila promijeniti po prijavi ili kako ih uoči na Forumu.


Kako oblikovati link u potpisu:

potpis treba biti oblikovan na nacin da ne bude vidljiva domena, vec tekst formuliran prema osobnom izboru - dakle ne ovako http://login.fotki.com vec ovako moj foto album.

evo kako to postici:

Opcije -> Uredi potpis -> otvori se polje za upis

Sa zeljene stranice (fotoalbum, npr.) kopira se link desnim klikom misa i "Copy"

Kad se stisne plava kugla iznad polja za unos potpisa "Insert link", pojavi se kvadratic u koji se desnim klikom misa kopira naredbom "Paste" link na zeljenu stranicu -> potvrditi sa OK

U polju potpisa pojavi se link u kojem je jedan dio teksta uznacen plavim -> direktnim upisom, bez klikanja, umjesto tog plavog teksta upisuje se zeljeni tekst koji ce se vidjeti u potpisu.

Potvrditi sa "Spremi potpis"


i jos ponesto...
__________________
Najopasnija hrana je torta. Svadbena.
Jedini poraz koji sam doživio u životu...nisam uspio sjebat škuribandu. (walter, 2010.)

Zadnje uređivanje putnica : 29.09.2008. at 13:28.
putnica is offline  
Old 03.06.2008., 17:25   #3
ALO!! OTVARANJE TEMA - OBAVEZNO PROČITATI!! OSOBITO MOLIM NOVE KORISNIKE

dakle, pisem ovo protivno pravilima velikim slovima kako tema ne bi promakla, jer vidim da su Pravila podforuma i Pravila foruma vjerojatno neupadljiva, kad ih nitko ne cita

1. ne otvarajte teme identicne onima koje postoje na podforumu

prije otvaranja teme, molim vas u Trazilicu ukucajte zeljeni pojam i pokusajte pronaci je li se o tome vec raspravljalo. malo je toga o cemu nije.

trazilica zahtjeva unos najmanje 5 znakova,
unoseci naziv "homeopatija", a pretrazujete po postovima (opcija "Search Entire Posts") dobit cete sve postove u kojima se koristi zadana rijec.
pretragu mozete ograniciti na odredjeni podforum pozicioniranjem "Search in Forums" na podforum koji zelite pretraziti, npr. Roditelji i djeca.
takvom pretragom dobili smo 21 topic na kojemu je spomenuta homeopatija na RiD primjer
ako u polju ispod upisane rijeci odaberite "pretrazuj samo naslove" suzit cete odabir i rezultat ce biti ovakav

kako nekad trazimo izraze, fraze dijelove recenica, ili pretrazujemo rijec koja ima manje od 5 slova, tu je puno ucinkovitija google trazilica
da biste ogranicili pretragu samo na forum, potrebno je unijeti pojam na ovaj nacin: pas i beba site:forum.hr cime dobijemo ovaj rezultat gugl: pas i beba
dakle, pojmovi su kratki, pitanje zanimljivo, a ne mozemo ga naci po forumskoj trazilici=google s definiranjem "site:forum.hr" uz pojam.

2. NE OTVARAJTE TEME NASLOVIMA PISANIM VELIKIM SLOVIMA! S TRI USKLICNIKA!!!

jel vam se sad cini da vicem? e, tako se i nama cini kad vidimo takav naslov

kao sto vidite u pravilima, koja ste sad vjerojatno prvi put procitali za takve postupke predvidjena je kazna-karton ili privremena zabrana pristupa forumu, ali stupidno mi je davat kartone korisnicima koji ne znaju.

no neki su toliko uporni i nakon upozorenja, da uskoro necemo imati izbora. citav dan spajam teme.
dosta!
google is your friend!
__________________
Najopasnija hrana je torta. Svadbena.
Jedini poraz koji sam doživio u životu...nisam uspio sjebat škuribandu. (walter, 2010.)
putnica is offline  
Old 17.04.2009., 16:29   #4
Zbog sve većeg broja tzv Anketa po forumima, ne samo forum.hr, nego i drugima, donosimo jednu nepopularnu mjeru - tj ZABRANU!

Dakle, Strogo je ZABRANJENO stavljati vanjske ankete na forum i zvati ljude da pristupaju kojekakvim siteovima i odgovaraju.
Takve teme, obično, počinju sa: "Mi smo studenti i radimo anketu..."

Takve teme će se instantno brisati, uz pregršt kartončića, kod ponavljača i banova!


Naravno, nismo mi neki tirani, pa da tlačimo sve i svašta...

Ukoliko smatrate da bi neku takvu anketu ipak trebalo objaviti, i moliti ljude da ju ispune, molimo da prije toga kontaktirate nekoga od moderatora na PM! mandy, Tashi, PalmaSutra, tough_cookie ili MalaLola.

Nakon, i samo nakon odobrenja može se otvoriti tema, koja neće biti brisana niti sankcionirana...

Hvala na razumjevanju!
__________________
"Odgoj djece jednim dijelom je najveće zadovoljstvo,
a drugim gerilsko ratovanje!" by Bill Cosby

Zadnje uređivanje tough_cookie : 19.04.2009. at 22:01.
PalmaSutra is offline  
Old 23.04.2009., 14:10   #6
UZV KRATICE

GV – gestacijska vreca, vrecica u kojoj ce se unutar maternice razvija plod
EO – emobrionalni odjek, odnosno prvi oblik djeteta
KCS ili KDS – kratica za otkucaje djetetovog srca
ZV – zumanjcana vreca, ona u ranim fazama trudnoce hrani plod
CRL – duljina ploda u ranoj trudnoci, duljina se mjeri od tjemena do trtice djeteta
NN ili NT – nuhalni nabor, odnosno zadebljanje na vratu ploda, pomocu kojega se otkriva rizik nekih kromosomskih bolesti
BPD – biparijetalni promjer, odnosno promjer bebine glavice
FL – duljina bebine bedrene kosti (femura)
AC – opseg bebinog abdomena – trbuha, pomocu cega se procjenjuje rast ploda i tjelesna tezina bebe
AFI – oznaka za kolicinu plodove vode oko djeteta
FD – fetalna dinamika, oznacava pokrete bebe
BPP – profil kojim se ocjenjuje stanje ploda, a sacinjavaju ga fetalni pokreti i disanje, tonus i kolicina plodove vode
BF – oznaka za protoke krvi u raznim krvnim zilama djeteta. Time se ocjenjuje koliko hranjivih tvari i kisika kroz te zile prolazi. Mjeri se protok kroz pupcanu arteriju (AU), sredisnju mozdanu arteriju (ACM), fetalnu aortu (AO), te kroz neke vene npr. pupcanu venu (VU)
PPI-partus praetemporarius iminens(ili tako nekako) na hrvatskom znaci prijeteci prijevremeni porod.
__________________
Sve je dobro :)
Volim te malena
MalaLola is offline  
Old 25.01.2011., 19:29   #7
Pošto se ekipa uljenila i teško je koristiti forumsku tražilicu ili www.google.hr, otvaraju se teme bez obzira što je ista 3 reda ispod itd, od daljnjega kartoniramo otvaranje duplih tema, pogotovo ako su istog naziva.
__________________
relax - nothing is in control
mandy is offline  
Old 18.07.2011., 03:42   #8
Sa željom da nam RiD/Trudnice bude konstruktivan i koristan pdf koji će biti na usluzi svim svojim korisnicima, podsjećamo vas na pravila koja su gore navedena, opća pravila foruma te posebno naglašavamo:


* postovi koji se sastoje samo od smajlića, "slažem se", "potpisujem", "bezveze" ili bilo kakvog nekonstruktivnog komentara smatraju se spamom i kao takvi se kartoniraju i brišu, a izuzetak su jedino chat topici.

* svako komentiranje rada moderatora na za to nepredviđenim mjestima kartonira se i briše jer je to izravno kršenje pravila. Kad moderator nastupa kao moderator, a ne kao običan sudionik rasprave, boja slova obično je promijenjena i takvi postovi nisu predmet rasprave. Za sve nedoumice, pitanja, molbe, žalbe i kritike slobodni ste obratiti nam se putem privatnih poruka ili na podforumu PŽK.

* prilikom citiranja koristite opciju "quote" - , a iz citata obrišite višak teksta i ostavite samo onaj dio na koji se odnosi vaš odgovor. Citiranje cijele plahte od posta jako je nepregledno, zauzima puno mjesta, može dodatno zbuniti sugovornika jer nije siguran na koji dio se odgovor odnosi i općenito nagrđuje izgled. Stoga se i to smatra kršenjem pravila.

* čarobna tipka - multiquote - izgleda ovako , a služi za quotanje više postova u nizu. Ako već niste, upoznajte se s njom te ju koristite prilikom citiranja više upisa umjesto štancanja postova jednog za drugim koje je ravno spamu, a spam se sankcionira.

* svako skretanje s teme smatra se chatom. Chatanje nije dozvoljeno i strogo se kažnjava, izuzev na temama koje moderatori označavaju kao chat temama (u naslovu teme).

* slike ne smiju prelaziti veličinu 640*480 piksela i ne smiju se quotati. Prilikom citiranja možete ih ostaviti kao link, a jedino kad mogu proći u citatu je kad quotate sami svoj oglas da ne pišete novi.

* postovi vam mogu biti obrisani bez upozorenja i objašnjenja. Ako se to dogodi sigurno ste prekršili neko od pravila. Ponavljanje izbrisanih postova bit će sankcionirano.

* igre trol-netrol su zabranjene; ako za nekoga sumnjate da je troll, pametno bi bilo prijaviti ga moderatorima i pustiti njima da procijene o čemu se radi. Izraziti sumnju u iskrenost autora smijete, no "skakati" odmah na prvu i tvrditi da je netko trol te zachatavanje teme trol-netrol nagađanjima bit će kartonirano kao off.


* očekujemo od vas da razmislite prije klikanja na tipku "send" jer vas smatramo dovoljno razumnima da i sami znate kad je nešto u redu za reći, a kad nije. Pravila su uglavnom opća i općenita te im prilagodite svoje upise.
__________________
Deep Thought should be jealous.

Zadnje uređivanje Nica : 19.07.2011. at 11:55.
Nica is offline  
Old 31.03.2012., 15:54   #9
drage nase forumasice i forumasi, imamo jednu novost.

dodat cemo jos jedan novi podforum - Medicinski potpomognuta oplodnja
obzirom da je problem medicinski potpomognute oplodnje vrlo opsiran, ukazala se potreba za sve vecim brojem tema, koje svojim sadrzajem ne odgovaraju niti RiD - u niti Trudnicama.
do sada smo imali samo dvije MPO teme, od kojih je jedna bila Chat tema. da bismo olaksali snalazenje i trazenje informacija nasim forumasicama i forumasima, te da bismo podigli kvalitetu tema, odlucili smo se na potez otvaranja novog podforuma.

svi vasi savjeti i pitanja dobrodosli su.
__________________
I'm sorry to interrupt it's just I'm constantly
On the cusp of trying to kiss you
La_LuNa is offline  
Old 03.08.2012., 01:19   #10
buduce mamice, evo nove najave
Quote:
Quote:
Nica kaže: Pogledaj post
I dalje rastemo i mijenjamo se.

Na pdf-u Roditelji i djeca postoji jako puno tema u kojima se traže savjeti, preporuke, iskustva, mišljenja o odjeći, obući, kolicima, torbama, te općenito opremi koja nam je potrebna za djecu. Stoga smo odlučili sve takve teme staviti na jedno mjesto, u sasvim novi lijepi pdf Oprema, na kojem ćete moći pronaći sve što vam treba za ugodniji obiteljski život sa svojim mališanima i gdje možete raspravljati o namještaju, igračkama, dudama...

Naglašavamo kako će i na tom pdf-u biti zabranjeno reklamiranje i oglašavanje. I dalje su aktualni topici na Malim oglasima gdje možete, kao i do sada, kupovati i prodavati opremu.

Hvala na pažnji.
__________________
I'm sorry to interrupt it's just I'm constantly
On the cusp of trying to kiss you
La_LuNa is offline  
Zatvorena tema


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:39.