može li se kako u ovoj situaciji dokazati da vozilo A ima prednost nad B u sljedećoj situaciji? radi se o ravnom dijelu ceste gdje se ovo raskršće nalazi "iznenada"
Ako na raskrižju nema policajca, semafora ili znakova... mislim da vozilo B definitivno ima prednost jer je sa desne strane vozilu A. Takvo je pravilo, barem kolko ja znam Ne znam kako bi se moglo dokazati da vozilo A ima prednost...
da, to i ja znam. ali me zanima može li se kako dokazati suprotno ako je u pitanju situacija koju smo 100 puta svi vidjeli, a to je da je cesta po kojoj se A kreće šira i svaki B uvijek staje ako naiđe A iako nema znak, dakle B je totalno sporedna, samo što su gradski oci bili škrit staviti stop
pa ak nema stop i ak nigdje ne piše da je to sporedna ulica...onda b ima prednost, kak god okreneš...
uostalom, kak bi stranac znao da tu treba stati???..mislim glupo zvuči..uvijek bar malo zastaneš na raskrižju..al eto, ima budala
glupa sam za te stvari, al mislim da ak nema na papiru da je to glavna cesta, da se ne može dokazat..
isto kad te netko lupi u pak, kolko god ti bio smotan da zakočiš na zeleno svjetlo na semaforu, ovaj iza će bit kriv jer te skucao zato jer si smotan...
jel? pa nemoš se baš izvuć na zadržavanje pravca u takvoj situaciji?
pa to me i zanima. mislim, riječ je o naselju u izgradnji i jednostavno zbog aljkavosti nadležnih za signalizaciju B nema stop, doista ništa drugo. cesta po kojoj se kreće A je neusporedivo dulja od B, šira je, izgrađena je puno godina prije B, i A nikad ne staje jer zna da B ima prednost. ali kad se stavi ovako na papir, možeš se jebat s tim svim pred zakonima.
može li se kako u ovoj situaciji dokazati da vozilo A ima prednost nad B u sljedećoj situaciji? radi se o ravnom dijelu ceste gdje se ovo raskršće nalazi "iznenada"
Članak 57.
(1) Na raskrižju cesta iste važnosti ili u susretu s drugim vozilom vozač je dužan propustiti vozilo koje nailazi s njegove desne strane
B definitivno ima prednost, osim ako cesta po kojoj dolazi B nije asfaltirana, onda A ima prednost. Malo je glupo to, ali šta ćeš, ako vidiš nekog da dolazi iz B malo prikočiš i pogledaš kaj taj misli napravit.
pa to me i zanima. mislim, riječ je o naselju u izgradnji i jednostavno zbog aljkavosti nadležnih za signalizaciju B nema stop, doista ništa drugo. cesta po kojoj se kreće A je neusporedivo dulja od B, šira je, izgrađena je puno godina prije B, i A nikad ne staje jer zna da B ima prednost. ali kad se stavi ovako na papir, možeš se jebat s tim svim pred zakonima.
ako te muči to križanje, recimo u tvom je kvartu, možeš upozorit policiju na
taj problem, ili recimo u zg imaš gradski ured za promet, oni daju nalog
zg cestama ili kojima da stave znak
ovdje definitivno fali znak...jer je u praksi normalno da ova horizontalna uletava u vertikalnu. prirodno je da je cesta s prednošću ona kojom se vozi A
vozilo A NEMA PREDNOST i točka. Nemreš ti sad izmislit novo pravilo!
Nema znaka, nema semafora ,nema drota i s obje starne je asfaltirana podloga nema prednosti za A VOZILO, nema veze što je kolnik po kojemu se kreće vozilo A širi od kolnika po kojom se kreće vozilo B ako nema znaka..
Takvo isto križanje postoji u Folnegovičevom Naselju samo što tamo B vozilo može ići i ravno.Svaki dan tamo prođem nekoliko puta i rijetko kad sam vidio da vozaći koji dolaze iz smjera A vozila uspore pred tim križanjem zato jer je očekivano da imaju prednost,uglavnom psovki i trubljenja tamo ne nedostaje.
nisam sve od početka čitao pa da se netko ne ljuti ako kažem ono što je već rečeno.
Ovako, po meni vozilo A ima prednost jer je na glavnoj cesti. A vozilo B na koju god stranu ide lijevo ili desno mora prvo propustit vozilo A.
Kako znaš da je na glavnoj cesti?