|
Pogledaj rezultate ankete: Dali ste posjetili Međugorje?
|
|
Da i bilo je neopisivo
|

|
278 |
36.15% |
|
Ne, nažalost nisam imao (la) priliku
|

|
34 |
4.42% |
|
Nadam se da ću posjetit jedan dan
|

|
82 |
10.66% |
|
Ne, i ne zanima me
|

|
375 |
48.76% |
 |
|
08.01.2012., 13:53
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2008.
|
Quote:
Nepoznati kaže:
Kad bi te poruke Sveznajuće Majke s Nebesa bile popraćene kakvim konkretnim upozorenjem tipa: tada i tada se klonite od nepogode da ne nastradaju nevini, ili sastojci lijeka za djecu koja umiru od smrtno neizlječive teške i bolne bolesti, onda bih poslušao te poruke i pomislio da je to nešto više od puka bulažnjenja.
Ovako.... nisam se odazvao njezinu pozivu. 
|
Žao mi te je ...Razumijem donekle, tvoje razloge, i žao mi te je. Misliš da vidiš daleko, i spoznaješ duboko; međutim, istina je sasvim suprotna.
|
08.01.2012., 13:57
|
|
|
Registrirani korisnik
|
I još, vezano za Međugorje: tamo je prije rata, radilo nekoliko mojih prijatelja koji su Muslimani. Nikad mi nisu komentirali ništa vezano za ukazanja, ali meni je dakako bilo jasno da oni ne vjeruju. Jer to ne žele, i ja ih razumijem. Ni ja ne želim uopće proučavat osobito ništa vezano za Muhameda.
Ali katolik, ili kršćanin, da ode na to mjesto i ne osjeti taj čudesni mir koji je tamo jednostavno u zraku; tu skromnost i rijeke ljudi i taj spokoj koji oni tamo pronalaze. Ne svi ali mnogi, mnogi...
|
08.01.2012., 14:06
|
|
|
Imhotepov savjetnik
Registracija: Nov 2002.
|
Quote:
simon3 kaže:
Ali katolik, ili kršćanin, da ode na to mjesto i ne osjeti taj čudesni mir koji je tamo jednostavno u zraku; tu skromnost i rijeke ljudi i taj spokoj koji oni tamo pronalaze. Ne svi ali mnogi, mnogi...
|
Bilo tko da ode ako hoće može osjetiti određeni mir no sve je manje mira a sve više trgovina i trgovanja s tim mirom. Bila sam prošle godine po četvrti put i zaista mjesto se pretvorilo u blještilo Las Vegas-a.
|
|
|
08.01.2012., 21:51
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2008.
|
"Mirko , pazi metak"... "Hvala Slavko" !!!
Quote:
Nepoznati kaže:
Kad bi te poruke Sveznajuće Majke s Nebesa bile popraćene kakvim konkretnim upozorenjem tipa: tada i tada se klonite od nepogode da ne nastradaju nevini, ili sastojci lijeka za djecu koja umiru od smrtno neizlječive teške i bolne bolesti, onda bih poslušao te poruke i pomislio da je to nešto više od puka bulažnjenja.
Ovako.... nisam se odazvao njezinu pozivu. 
|
Izgleda da je naš život bitka za naše srce , koje Bog želi zadobiti za sebe...
No , ajmo malo tvojom linijom...
Zamislimo na trenutak da na nekog našeg važnog političara treba bit izvršen atentat , al " Djevica od Međugorja" , čas prije pucnja , blic ukazanjem uleti i kaže: " Metak na dvanaest" !!!
Idemo dalje s ovim super primjerima iz " Glasa Koncila"; negdje se treba desiti razoran tsunami , a Marija se tamo ukaže dan prije , obraćajući se puku riječima punim milosrđa: " Draga Djeco , sutra će dragi Bog na vas poslati tsunami da vas sve pobije , pa je mene poslao da vam to kažem , da se ukrcate u čamce na vrijeme , kako vas ne bi uspio pobiti kako prvotno namjerava"...
A izgleda da nije u to igra , jel...
Nije to tako jednostavno , jer se ti potresi , tsunamiji , ratovi i ostale pizdarije ionako ne dešavaju bez razloga...
No , kad smo već kod toga , Marija uvijek ponavlja kako postom i molitvom možemo spriječiti ratove i prirodne nepogode. Jer druga je stvar kada čovjek , otvaranjem prema Bogu , krug ljubavi počinje debljati na svom terenu. Tada se Bog ima za što uhvatiti , te njegovo milosrđe može djelovati , što spriječava ispunjenje pravedne kazne , čije zadovoljenje zazivaju glasovi mnogih nedužnih žrtava ili potlačenih i poniženih ljudi...
Naprimjer...
Nijemci su u WWII učinili to što su učinili , i teško je i zamisliti koliko je proklinjanja i želja za pravednom kaznom bilo upereno kontra njemačkog naroda. Poradi nacističkih zločina , naravno...
E pa , da su Nijemci bili ponizniji , i da su se pokajali za zločine i počeli moliti i činiti pokoru zbog onog što su učinili , tada bi Božje Milosrđe prema Nijemcima moglo djelovati puno više , pa ne bi došlo do tako stravične osvete nad njemačkim narodom...
Misliš da bi Nijemci umakli pravdi , da saveznici nisu pobjedili ?
Crnog vraga bi umakli. Tada bi Božja osveta samo došla u nekom drugom obliku , poput megapotresa 10 godina kasnije , superkuge 15 godina kasnije , ili čega već...
" Osveta se najbolje poslužuje kad je hladna"...
|
|
|
|
|
|
Advertisement
|
Sponsored links
|
09.01.2012., 13:24
|
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Nemruth Dagi kaže:
Vrijedno je žaljenja ono što se ne usuđuje preispitati.
Od mjesta mira Međugorje je postalo mjesto prodaje.
Ljudima je bitno ono manifestno kao što je plastični križ oko vrata nego ono što se može naseliti unutra.
|
Međugorje je i dalje mjesto mira. Taj mir u njemu je postojan i jako mi je žao da te taj skup kiča zaslijepio pa to više ne osjetiš.
Imaj na umu da su ljudi u BiH siromašni kao napr Slavonci  Na ulasku u Međugorje vidjela sam skupinu muškaraca s pilama u rukama. Pitala sam tko su i dobila odgovor da dolaze iz Bosne gladni kruha i traže bilo kakav posao. Pile su za pilanje drva za ogrjev. To me jako rastužilo, pa smo muž i ja poveli jednog dalje koji je stopirao. Rasplakao se u autu i rekao kako nije jeo dva dana, i ima ženu i dijete doma i da ne zna šta će, jer nije uspio zaradit ništa. Dali smo mu što smo imali, a nemamo na žalost ni sami viška, ali to...
Ono što se tebi čini skup gramzivosti, i odvraća te od Međugorja, jest opet obmana Zlog; gramzivosti tu ima, i takvima neka Bog sudi; ali ne zaboravi da se ta čaša koja se u Međugorju puni, na puno mjesta prelijeva i iz nje piju mnogi siromašni koji žive u bližoj i daljoj okolici. Tako što tamo nalaze posao, bilo kao prodavači u suvernirnicama, vodiči, građevinski radnici, konobari, kuhari, itd. Isto tako dio tog novca doteče i u Mostar, gladni i izranjivani Mostar, i nastavlja hraniti još poneku obitelj. Dakle, plodovi Međugorja su kompleksniji no što čovjek može spoznati ako ne zagrebe malo ispod površine.
Mom mužu napr su zasmetali "Vicikini dvori"; smatra da ona baš stoga što zna ij što joj je dana tolika milost da vidi i zna ne bi smjela živjeti u raskoši.
Slažem se s njim, ali ja ne sudim; ne znam zašto je tako, jer vjerujem u ukazanja; nema te obmane koja bi potrajala toliko dugo i donosila svjednako plodove tolike godine!
Ta toliko je bilo lažnih ukazanja, je li itijedno živjelo ovoliko dugo?!!
|
09.01.2012., 14:14
|
|
|
Banned
Registracija: Oct 2011.
|
Vrlo je jednostavan odgovor zašto ljudi ne vjeruju u čudo Međugorja!
Nije to radi nekog kvazi bogaćenja i reklamiranja, nije to ni radi neuglednosti vidioca, nije to niti radi ovog ili onog nego je to radi toga što se ljudi ne žele odreć svog grešnog života!
Gospa poziva na pokoru, post, molitvu i svakodnevnu Misu...a ljudima se to ne da...imaju oni svojih gušta, obaveza, uvjerenja, ovoga, onoga...
...to je jedini razlog...a Gospa čeka i čeka, dok Bog ne kaže DOSTA i ne započne suđenje...pa kad počnu izgovori: e moj Bože, ja sam mislio da ću živit još 20 godina, taman sam se spremao za molitvu i Misu, prerano si me pozvao...eh, eh, eh....uzaludnih li života... 
|
|
|
09.01.2012., 14:23
|
|
|
Imhotepov savjetnik
Registracija: Nov 2002.
|
[QUOTE=simon3;37558349]
Quote:
|
Međugorje je i dalje mjesto mira. Taj mir u njemu je postojan i jako mi je žao da te taj skup kiča zaslijepio pa to više ne osjetiš.
|
Međugorje je mjesto posebne energije koja se manifestira kao mir.
Kiču nije mjesto tamo.
Quote:
|
Dali smo mu što smo imali, a nemamo na žalost ni sami viška, ali to...
|
Lijepo od vas.
Quote:
|
Ono što se tebi čini skup gramzivosti, i odvraća te od Međugorja, jest opet obmana Zlog;
|
Ne vjerujem u zlog ni u dobrog - dihotomijama nema mjesta u stvarnosti.
Život je takakv kakav jeste jer i uz najbolje može biti nešto loše i obratno.
|
|
|
10.01.2012., 00:15
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Šestero djece 30 godina tvrdi da su ukazanja autentična.
Ajmo se nas šestero sa foruma (hipotetski!), ma ne mora nas ni 6 biti, dvoje je dovoljno i idućih 30 godina ćemo lagat i obmanjivat cijeli svijet da nam se ukazuje Gospa i da primamo poruke. Smatram da će netko od nas morati "puknuti" nakon određenog vremena, a i ako čvrsto budemo ustrajali u laži opet će netko od nas 6 pasti na detektoru laži ili reći nešto pod hipnozom što bi nas diskreditiralo.
Ne zaboravimo i da su to bila djeca prije 30 godina koja nisu ni imali formirane ličnosti a još nitko im nije našao nešto inkriminirajuće i da kaže: "Evo dokaza da lažete!"
Stoga smatram da to ne može biti obmana, da jednostavno nije moguće da je laž te da su međugorska ukazanja stvarno autentična!
|
|
|
10.01.2012., 19:51
|
|
|
Ponekad nisam na forumu
Registracija: Oct 2006.
|
Molim da se držite teme,te se ostavite međusobnih prepucavanja,misionarenja i osobnih prozivanja,rasprava tko je veći vjernik etc
Mod
|
|
16.01.2012., 14:11
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
Quote:
simon3 kaže:
I još, vezano za Međugorje: tamo je prije rata, radilo nekoliko mojih prijatelja koji su Muslimani. Nikad mi nisu komentirali ništa vezano za ukazanja, ali meni je dakako bilo jasno da oni ne vjeruju. Jer to ne žele, i ja ih razumijem. Ni ja ne želim uopće proučavat osobito ništa vezano za Muhameda.
|
Ja kad odem tamo vidim samo skupa auta parkirana po nogostupu koja smetaju prolasku.
Drugo je što vjerski fanatici razvijaju sebi drugi film u glavi. 
|
|
|
30.01.2012., 05:35
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2011.
|
Quote:
Ljubusak kaže:
Ja kad odem tamo vidim samo skupa auta parkirana po nogostupu koja smetaju prolasku.
Drugo je što vjerski fanatici razvijaju sebi drugi film u glavi. 
|

E ja kad odem tamo ne gledam mercedese, bembure, kuce, ducane itd....
nego gledam da cim prisnije,iskrenije, "direktnije" razgovaram s Gospom...Nazalost uvijek joj nosim neki problem koji je ponekad jako veliki nekad manji i molim za pomoc; koju uvijek; ali ama bas uvijek dobijem. 
U medjugorju. Bas i samo u Medjugorju.
Bila sam ja i u Israelu; ovdje ondje odem svako malo zapaliti svijecu. Odem na misu; sve super ali nikako nije isti osjecaj 
Medjutim eto; barem meni se uglavnom sve zelje izmoljene u Medjugorju i ostvaruju. Kako? Stvarno ne znam.
|
|
|
31.01.2012., 22:14
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2009.
|
Na mene suvenirnice, hoteli i automobili u Međugorju ne ostavljaju nikakav dojam. Uopće mi ne smetaju. U Međugorju vidim puno više duhovnoga. Za mene je Međugorje mjesto gdje je nebo dodirnulo zemlju. Dokaz tome je i mir koji nađeš ondje. Bez obzira na broj ljudi ondje, Međugorju ne treba policija. To je dokaz da su tamo vjernici. Molim lijepo, sebe ne smatram vjerskim fanatikom.
|
|
|
01.02.2012., 22:44
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2010.
|
2. Korinćanima 11,14-'I nikakvo čudo! Ta sam se Sotona prerušuje u anđela svjetla.'
Mene zanima kako mozemo biti sigurni da razlicita ukazanja nisu zapravo od zlih sila.
Osim toga Isus je rekao '"Vjeruj mi, ženo, dolazi čas kad se nećete klanjati Ocu ni na ovoj gori ni u Jeruzalemu' tj da nije vazno mjesto gdje se klanjamo. Zasto su onda ljudi ovisni o takvim mjestima?
Vjerujem također da Bog nije dopustio da se tocno zna mjesto Isusovog groba(ima pretpostavki ali ne sigurnih)jer bi ga ljudi prevorili u isto ono sto su svecenici onoga vremena pretvorili hram ili sto je po nekima danas međugorje.
'I reče im: u pismu stoji: dom moj dom molitve neka se zove; a vi načiniste od njega pećinu hajdučku.'
|
01.02.2012., 23:02
|
|
|
Banned
Registracija: Sep 2011.
|
Quote:
Vesela Ćonka kaže:
2. Korinćanima 11,14-'I nikakvo čudo! Ta sam se Sotona prerušuje u anđela svjetla.'
Mene zanima kako mozemo biti sigurni da razlicita ukazanja nisu zapravo od zlih sila.
|
Ne možemo biti sigurni. Ne možemo ni znati o čemu je riječ, čak i da se meni ili tebi sutra ukaže Gospa, razbijali bismo glavu da li je od Boga ili od Đavla.
Po čemu ja pretpostavljam da Međugorska Gospa nije od Đavla: po porukama koje šalje. Sve su poziv na post, molitvu, pokoru, mir, pomirenje i sl.
|
|
|
01.02.2012., 23:17
|
|
|
Registrirani korisnik
|
Ljudi znate li za onu poruku koju su prenijeli vidioci kad Gospa se smijala i to onako podobro kad su vidioci molili VAZDA DJEVICA MARIJA itd
??
Zašto se smijala tome ??
Jedan fratar je to komentirao kao izrugivanje svetosti Gospe i da to nije nikakva Gospa u pitanju..
O čem se tu radi??
Je li se netko onako sprda s ljudima da bi shvatili svoje fiks ideje koje su sami stvorili??
No ljudi ne shvatiše nego još više navališe.
|
|
|
01.02.2012., 23:26
|
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Remington kaže:
Ne možemo biti sigurni. Ne možemo ni znati o čemu je riječ, čak i da se meni ili tebi sutra ukaže Gospa, razbijali bismo glavu da li je od Boga ili od Đavla.
Po čemu ja pretpostavljam da Međugorska Gospa nije od Đavla: po porukama koje šalje. Sve su poziv na post, molitvu, pokoru, mir, pomirenje i sl.
|
Poruku kao poruku ne treba gledati odvojeno od efekta koja ona ostavlja na čovjeka koji ju sluša.
Kako stvari stoje ovde su oni koji vjeruju u takve poruke najzagrijženiji i najsvadljiviji pojedinci s kojima je gotovo nemoguće komunicirati na tu temu.
Tu onda nešto ne štima.
Moje opažanje.
|
|
|
01.02.2012., 23:54
|
|
|
Banned
Registracija: Sep 2011.
|
Quote:
EliEliLama kaže:
Poruku kao poruku ne treba gledati odvojeno od efekta koja ona ostavlja na čovjeka koji ju sluša.
Kako stvari stoje ovde su oni koji vjeruju u takve poruke najzagrijženiji i najsvadljiviji pojedinci s kojima je gotovo nemoguće komunicirati na tu temu.
Tu onda nešto ne štima.
Moje opažanje.
|
Da.. Svakako da je potrebna zdrava komunikacija na ovoj temi između ljudi koji vjeruju u poruke i onih koji ne vjeruju, međutim ova tema je ipak afirmativna tema stoga krivicu zašto neki koji vjeruju, reagiraju svadljivo na one koji ne vjeruju, leži dijelom i u tome, dragi EliEliLama, što oni koji ne vjeruju ipak vole namjerno bocnuti vjernike (što je i za očekivati jer na kraju krajeva kakav bi to bio forum gdje nema svađe? Takvi se odavno izgasiše.)
Moje opažanje.
A što se tiče teme kao takve i zašto neki ne vjeruju, čitao sam zašto srpski pravoslavci ne vjeruju.
Veći dio pravoslavnog svijeta pogotovo Bugari, Rumunji, Ukrajinci i Bjelorusi vjeruju, što se potvrđuje mnogim hodočasnicima iz navedenih zemalja, međutim srpski pravoslavci ne vjeruju zato jer kažu da se nekoliko km od mjesta ukazanja, za vrijeme 2. svj. rata, ustaše ubili neke ljude (navodno Srbe) i da je to ukazanje Gospe u stvari obmana i vražje djelo zbog duša pokojnika.
Predlažem da se održi misa zadušnica za te ubijene ljude i onda bi se tribalo očitovati što je po srijedi. Ako ukazanja prestanu onda je možda i bilo od zloga, ako ne, možda i povjeruju (ili će ka uvik, izmislit neku novu teoriju..)
|
|
|
02.02.2012., 10:31
|
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
EliEliLama kaže:
Ljudi znate li za onu poruku koju su prenijeli vidioci kad Gospa se smijala i to onako podobro kad su vidioci molili VAZDA DJEVICA MARIJA itd
??
Zašto se smijala tome ??
Jedan fratar je to komentirao kao izrugivanje svetosti Gospe i da to nije nikakva Gospa u pitanju..
O čem se tu radi??
Je li se netko onako sprda s ljudima da bi shvatili svoje fiks ideje koje su sami stvorili??
No ljudi ne shvatiše nego još više navališe.
|
Da?  Koja je to poruka, gdje i koji fratar? Podijeli molim te, sa širom javnošću tu informaciju, jer ja za to nikad nisam čula?
|
02.02.2012., 10:35
|
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Remington kaže:
|
Nisu samo poruke, nego plodovi . istinska obraćenja, dokumentirana izlječenja i mir koji istječe iz tog mjesta i ljudi ga raznose po svijetu.
"Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze vama u ovčjem odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi. Po njihovim plodovima ćete ih prepoznati. Bere li se s trnja grožđe ili s bodljike smokve? Tako svako dobro stablo rađa dobrim plodovima, a nevaljalo stablo rađa plodovima zlim. Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima njihovim ćete ih prepoznati." (Matej 7, 15)
|
02.02.2012., 22:40
|
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
simon3 kaže:
Da?  Koja je to poruka, gdje i koji fratar? Podijeli molim te, sa širom javnošću tu informaciju, jer ja za to nikad nisam čula?
|
Pa zna se za to jako dugo jer su to poruke iz rane faze kao i ono kad pitaju Gospu mogu li graditi u mjestu objekte a ona odobrava.
Bilo je i u Slobodnoj Dalmaciji o tome davno.
Malo proguglaj možda ima još na netu.
Ja sam jednom davno na jednom katoličkom forumu ubacio to i nikome to nije bilo čudno jer oni su znali za to.
|
|
|
|
Sponsored links
|
|
Advertisement
|
|
 |
|