Inače se dosta zanimam za politiku, ali o tome znam samo da je muslimansko selo koje je napao HVO, jedan od stotina spaljenih sela u BiH.
Zašto se on toliko često spomije, a mnogi drugi zločini se zaboravljaju?
Jeste stvarno sto se ne spominje sta je bilo u Prozoru jos 1992 Eto Prozor nije selo , vec malo vece mjesto
„Mi moramo koristiti teror,smaknuća, uznemiravanje, konsfikaciju zemlje i presijecanje svih socijalnih usluga da oslobodimo Galileju od njenog arapskog stanovništva.“ (Israel Koenig, "The Koenig Memorandum" )
Križančevo selo, Buhine Kuće, Doljani...
Sva ta sela su spaljena od strane muslimana,a Hrvati pobijeni
Da da , a sve je pocelo sa Prozorom , Mostarom , G Vakufom , Ahmicima i Stupnim Dolom , Dreteljom Capljinom Stocem , Ljubuskim , Pociteljom i treba li jos
De ti o selima a ja cu o gradovima
„Mi moramo koristiti teror,smaknuća, uznemiravanje, konsfikaciju zemlje i presijecanje svih socijalnih usluga da oslobodimo Galileju od njenog arapskog stanovništva.“ (Israel Koenig, "The Koenig Memorandum" )
Ahmići su bili objava sveopćeg rata Bošnjacima;ti sam zaključi o kakvom se strateškom potezu radilo kada je u tom vremenu četvrtina RH i 70% BIH bilo pod Srbima
Odgovor: Pobjeda Armije BIH u većini Središnje Bosne i 100-injak tisuća izbjeglih Hrvata
Pa sad pobijeda, i mi smo njih razbili u Prozoru i Stolcu, a i uspijeli smo opstati u Kiseljaku,Busovači,Kreševu i Žepču, što je i danas trn u oku muslimanima.
Da su pobijedili, Hrvata više tamo ne bi bilo...
Inače se dosta zanimam za politiku, ali o tome znam samo da je muslimansko selo koje je napao HVO, jedan od stotina spaljenih sela u BiH.
Zašto se on toliko često spomije, a mnogi drugi zločini se zaboravljaju?
A jesi smotan.U Hagu su sa dokazima slika potvrdili,da je to bilo najgore,sta covjek moze uciniti,pa sad pomisli sta se tamo desilo
Ma Collins,okani se ćorava posla. Ahmići su najveća sramota za Hrvate od WW2 naovamo.
Mene nije sramota,nisam ja napao Ahmiće,a ni Hrvatski narod.
Rat se vodi protiv neprijatelja, OK slažem se da je ubojstvo civila grozno,I ŽAO MI JE ZBOG TOGA, ali HVO je imao pravo napadati neprijateljska sela, kao što su muslimani napadali naša
A Ahmici, sve je receno na sudjenju Blaskicu, muslimanska vojska se koncentrirala u i iznad sela, sa ciljem napada na Vitez. HVO je odlucnom akcijom ocistio rejon od Alijinih fanatika.
Na zalost, dvije postrojbe VP HVO-a u akciji ciscenja daju masti na volju, i cine pojedine zlocine nad muslimanskim civilima.
Lokacija: Kod kopileta koji mi briše postove u kojem raskrinkavam trolerske laži
Quote:
Vanjushka kaže:
A Ahmici, sve je receno na sudjenju Blaskicu, muslimanska vojska se koncentrirala u i iznad sela, sa ciljem napada na Vitez. HVO je odlucnom akcijom ocistio rejon od Alijinih fanatika.
Ovo malo tko komentira kad se govori o Ahmićima. Isto kao i činjenicu da je u istim postavljena blokada kad se išlo pomoći Jajcu. Nije opravdanje ali je srušen mit da vojske nije bilo u blizini.
Quote:
Vanjushka kaže:
Na zalost, dvije postrojbe VP HVO-a u akciji ciscenja daju masti na volju, i cine pojedine zlocine nad muslimanskim civilima.
I cijela stvar se mogla riješiti već 1997. samo da je to Haag htio. Bralo se tada predao Nizozemcima što su ovi odbili. Već tada su se mnogi ljudi mogli vratiti, a pravi krivci otići put Haaga. Ovako se desilo šta se desilo. Dio ljudi koji nisu krivi su najebali, a dobar dio onih koji jesu su prošli lišo.
Ahmici su zlocin koji je tako probudio Bosnjaka centralne Bosne, surovoscu i jednostavno krvololocnosti Hvo, i 118 Bosnjaka ubijeno.To nam je dalo moral za Travnik i Bugojno, i za Stari Vitez.
U Ahmicima je ubijeno 118 Bosnjaka-civila.Mislim, ja sam Bosnjak.I mozda sam za Bosnjacku stvar.Ali, nikad i bas nikad ne bi mogao da ubijem bebu od 3 mjeseca, mali Almir Ahmic koji je bacen u vatra od bojovnika.Ovdje se klalo da se kolje.Nije bilo stedjenja.Zamisli od 350 Bosnjaka./118 je ubijeno.Svaki treci mjestan je ubijen.
Krizancevo selo, nije selo, nego zaseok Santica, Hrvatskog sela, sa brojnim Bosnjackim stanovnistvom.
Buhine Kuce su opet zaseok jos jednog Hrvatskog sela sa Vecim Bosnjackim stanovnistvom
Doljani su selo gdje je prije rata zivjelo nekih 65-70% Hrvata i 30% Bosnjaka.Da je skroz Hrvatsko selo, ne bi tih 30%+ Bosnjaka i prije rata reklo.Mislim, Doljane bih okarakterisao kao selo sa Hrvatskom vecinom
I Da, mislim da je zalosno.Zalosno, brate, ako se na civilima svetis, sto si kukavica, raznesi si glavu.
Muskarac u civilu starije dobi, mozda i nije civil nego vojnik.Ali klanje beba i djece je neukusno.Da, sigurno su Bosnjaci ubijali Hrvate.Nijedan Bosnjak to ne porice, pa da kaze nismo.Sigurno jesmo
Vasilije sto se tice Stupnog Dola, to je jedno malo-malo planinsko selo sa 200 Bosnjaka.Oko 30 zrtava je mnogo, ako se gleda selo
Ahmici su jos veca katastrofa, ako se skopca , da je postavljen kriz ili krst u tom Bosnjackom selu, sa saharama i dan-danas stoji