Kupila sam prekrasan cvjetak u cvatu, ali ne znam baš ništa o njemu, pomagajte, znalci, vidim da vas ovdje ima. Ah, da , zove se Adenium, vidim na googlu da ga zovu i Pustinjska ruža-
Više o Adeniumu možeš pročitati na www.adeniumforum.tk, tamo imaš i sličice i uzgoj..sve.
Pazi samo kod zalijevanja, to je jako važno. Ja sam iz bila iz sjemenkica uzgojila ali mi je jako jako teško to išlo. Moraju se posaditi i biti na toplom, pa prekriti najlonom i lampica mora gorijeti iznad toga..uglavnom jedan mi je svega uspio iz sjemenkice i on mi je nažalost isto propao..jako je osjetljiv
da, treba paziti kod zalijevanja jer je to sukulent (ako se ne varam). dakle bolje manje vode moji su još mali. vidim da vole sunce pa ih držim na južnom prozoru. lijepo napreduju
Kupila sam tu biljku i čovjek mi je rekao da je to puzavicA I da ima crveni cvijet.Doduše za cvjet je istina ali mi se čini da nije baš puzavica već grmoliko biljka ali moja liči na puzavicu.
Ako netko nešto slično ima molim da mi prenese svoja iskustva s tom biljkom.
Kupila sam tu biljku i čovjek mi je rekao da je to puzavicA I da ima crveni cvijet.Doduše za cvjet je istina ali mi se čini da nije baš puzavica već grmoliko biljka ali moja liči na puzavicu.
Ako netko nešto slično ima molim da mi prenese svoja iskustva s tom biljkom.
Pa gdje si kupila? ja ga nisam nikad vidjela, a sad zaključujem da je prekrasan!
vidjela sam je kod susjede koja ju dobila iz Vinkovaca; ona je dobila malu biljčicu, potpuno suhu, izgleda da ona raste kao grm u pustinji; korijen se stavi u vodu i nakon dan-dva ona postupno zeleni. Na takav način može opstati dugo godina. Jako mi je interesantna, a u Zagrebu po cvjećarnama je nikad nisam primjetila.