Quote:
Hladna kaže:
Bravo mala za post!! 
prilog ovoj prichi- i u mom gradu je nekoliko mejseci pred rata bio pun k.... vojnika specijalaca ekavicara. hodali su naoruzani gradom. blokirali raskrsnice, unosili nemir i strah. svjedok sam povlacenja aviona JNA s vojnog aerodroma u pravilnim intervalima uz pokoji niski prelet( vjerovatno prijetnja ili da uliju strahopostovanje, sto li vec??), kilometarskog povlacenja JNA tenkova i tragova koji su ostali na asfaltu nakon njih , kilometarskih kolona srpskih izbjeglica( pretpostavljam da su iz hrvatske ili iz posavine) na putu ka srbiji( meni kao djetetu zanimljivo je bilo gledati sve te stvari na kamionima, camce na prikolicama, traktori i ostala poljoprivredna oprema...kompletno preseljenje...uskoro sam bila svjedok drugih kolona...muslimanskih iz podrinja....u un kamionima, bez igdje icega, ljudi okaceni po ceradama...dovuceni kao stoka...u dronjcima..).svjedok sam iznenadnih izostanaka kolega iz razreda, koji su eto naglo morali u posjet rodbini u srbiju...mnogo toga....
|
E, jelde, isto je bilo i kod mene. 'ebote chichak, u po sedmice (srijeda) nestanu preko noci. Pojave se nakon nekoliko dana i onako non-salantno kazu: "bili kod babe na selu". I svi tako!!!
A o JNA vojnicima da i ne govorim. I onda dodje nekakvo dijete, procitalo negdje pise Islamska deklaracija da mi prica o necemu!
I sto je najcudnije, ONDA ti srpski vojnici nisu krili da su iz Srbije, nisu krili ni JNA uniformu, sasvim normalno hodali, zastrasivali, maltretirali, govorili odakle su, valjda su mislili da necemo prezivjeti pa se malo opustili sta li.
( PS nesto te nije bilo ovih dana? )