Jedno pitanje za one koji nose naočale...naime,imam ograničenu vozačku dozvolu na 5 godina zbog kratkovidnosti i nošenja naočala.Naravno sad je došlo vrijeme za produžetak valjanosti vozačke pa me zanima da li je potrebno napraviti cijeli liječnički,sistematski pregled ili samo pregled kod okuliste??
Hvala......
Jedno pitanje za one koji nose naočale...naime,imam ograničenu vozačku dozvolu na 5 godina zbog kratkovidnosti i nošenja naočala.Naravno sad je došlo vrijeme za produžetak valjanosti vozačke pa me zanima da li je potrebno napraviti cijeli liječnički,sistematski pregled ili samo pregled kod okuliste??
Hvala......
nemam pojma kak se dr. zove al sam morala radit kompletni liječnički i platit naravno. pa pitajte ljudi tamo kad idete na pregled. ja nisam iz zg pa možda zato...
u domu zdravlja placas prijavu, biljege, lijecnicki za oci (cca 300 kuna)
uzmesh DVIJE slike i potvrdu i na heinzelovu...
tamo opet platish 35 kuna biljege, 35 uplatnicu, 5 jebenih kuna postarine i cekash u redu satima :rolajz:
__________________ Konačno! "Odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog kinološkog saveza zabranjeno je izlaganje kupiranih pasa na kinološkim manifestacijama u organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza i njegovih članica koji su oštenjeni nakon 1.1.2013. godine." Bojan Mataković, tajnik HKS-a
ja sam svoju vozacku produzivala lani, dioptrija oko +3, pogledala mi je vid, izmirila tlak, zakljucila da vidim solidno i skinula mi ogranicenje. E, a kad sam dosla na MUP, ova mi daje vozacku na 10 god, jer bez obzira na to sta nema ogranicenja po zakonu vozacke se ne mogu dat na vise od 10 g. Pa meni nije jasno kako ste vi dobili do 65. g.??
na jarunu nemoj jer samo gledaju da ti metnu i da se vratis opet ja neznam nikog ko je tamo bio da nema nesto.
meni se ruke tresu(od starog nasljedno-familijarno)i žena opa cupa.
njima je to biznis prije svega.
da dignem malo temu meni pise u vozackoj pod napomena kontrola kod specijalista br 2, i kaj je sad to. Na lječničkom sam prije 5 god bio u šarengradskoj i nisu mi ništa rekli, prošo sam normalno sve, nitko nije ništa reko i kad dođem na policiju i napišu mi u vozačku tu napomenu.
Sad kaj je to i kam ja moram ići, koga da pitam?
ja sam svoju vozacku produzivala lani, dioptrija oko +3, pogledala mi je vid, izmirila tlak, zakljucila da vidim solidno i skinula mi ogranicenje. E, a kad sam dosla na MUP, ova mi daje vozacku na 10 god, jer bez obzira na to sta nema ogranicenja po zakonu vozacke se ne mogu dat na vise od 10 g. Pa meni nije jasno kako ste vi dobili do 65. g.??
ma to se prije tako dobivalo, sada vise ne...i ovi koji imaju do 65 il ne znam koje do odredjenog datuma ove god moraju na ljecnicko il kako i da im smanje te godine
sada ce svi morati na ljecnicki svakih 10 god...sto je i logicno jel svasta se covjeku moze dogoditi od 20 do 65 god...mos prolupat a niko te ne kontrolira i fino takav upravljash vozilom
ja mam na 4 god, imala sam prije na 3, al je sada 4 min, isto zbog dioptrije
eh ja das bio, spec 2 je za oči, vid mi je savršen sve sam vidio, i teta se začudila kak to da sad odjednom tak dobro vidim, pa smo gledali opet, i opet isto, pa opet drugačiji raspored, ma mrcvarenje. i rekla da vidim dobro i dala mi 10 god, pošto če na tolko produživat! tako da mi sada vrijedi do 2018 god vozačka, s tim da ču 2018 morati ići ponovno zbog vida i tako mi piše u vozačkoj.
Ali teta u PP mi je rekla ovak, da če se vozačke produživat svakih 10 god, ali nije rekla da če se morati ići na lječnički, i ja se pitam tko če plačat te lječničke, platio sam samo to za vid 350 kn +20 kn biljeg+ na policiji biljeg od 35 kn i uplatinica od 35 kn i sve bezveze pošto vidim i nije bilo potrebe za tim i u ŠARENGRADSKOJ su me zajebali, tako da ne preporučam da se tamo ide, i sad samo zbog toga imam problema. i još nešto kad sam išo na prvi lječnički nitko mi nikada niej reko dečko ovo nije dobro ono nije dobro, samo dobiš papire i šalju te dalje.
liječnički pregled nije obavezan, osim za profesionalne vozače.
nažalost, s obzirom na to koliko vozača je ćoravo i/ili retardirano
Quote:
Članak 222.
(1) Vozačka dozvola izdat će se na zahtjev osobe koja nadležnom tijelu preda uvjerenje o položenom vozačkom ispitu, ako udovoljava uvjetima iz ovoga Zakona.
(2) Vozačka dozvola izdaje se s rokom važenja do 80. godine života vozača, a mijenja se svakih 10 godina. Prilikom ove zamjene vozač se nije dužan podvrgnuti zdravstvenom pregledu za vozača.
(3) Vozačka dozvola za upravljanje vozilima C, C+E, D i H kategorije izdaje se s rokom važenja od 5 godina. Po isteku roka od pet godina, vozač iz ovoga stavka prilikom produljenja vozačke dozvole dužan je podvrgnuti se zdravstvenom pregledu za vozača.
(4) Vozačka dozvola za upravljanje vozilima C1, C1+E, instruktoru vožnje i vozaču B kategorije kojem je upravljanje vozilom osnovno zanimanje izdaje se s rokom važenja od 10 godina. Po isteku roka od deset godina, vozač iz ovoga stavka i instruktor vožnje prilikom produljenja vozačke dozvole dužan je podvrgnuti se zdravstvenom pregledu za vozača.
(5) Nakon navršenih 80 godina života vozačka dozvola izdaje se na rok označen u liječničkom uvjerenju, a najduže na pet godina.
(6) Osobi čije zdravstveno stanje u vrijeme zdravstvenog pregleda nije takvo da bi bilo smetnja za izdavanje vozačke dozvole, ali je neophodan zdravstveni nadzor u kraćem razdoblju, vozačka dozvola se izdaje s rokom važenja predloženim u uvjerenju o zdravstvenom pregledu. Ovaj rok ne može biti kraći od jedne godine.
(7) Novčanom kaznom u iznosu od 700,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako upravlja vozilom na cesti u vrijeme kad mu je istekla valjanost vozačke dozvole.
Ako nije potreban lječnički koji k... je potrebno mjenjanje vozačke svakih 10 god? to da se puno državni proračun? znači ja ču nakon 10 god opet morati na lječnički samo za oči i plačati 370 kn, + 70 kn na policiji za vozačku. Prokleta babuskara zadavil bi ju!
Pa i triba bit svima stalno liječnički pregledi. I to ozbiljni. Kad vidim tko sve vozi, jeza me uvati!
Ja sam neki dan produzivao, bio u domu zdravlja u kojem sam i prvi puta obavljao i platio 150 kn samo za pregled vida + 25 kn biljega.
Sto se tice ovog gore: kad asam cekao u MUP-u, dosao neki cica koji bi produzio vozacku, on bi vozio, a nije u stanju:
a) skuziti princip brojeva i redova.
b) cuti zenu kaj mu prica
Kako ce on reagirati i cuti u prometu, to je zadivljujuce.