Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili
Korisničko ime
Lozinka

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.05.2012., 12:21   #101
Heho
Registrirani korisnik

Heho Avatar

Registracija: Nov 2006.
Evo, ja idem na pregled u MUP i rekoše mi da trebam donjeti potvrdu od lječnika opće prakse da ne bolujem od kronične bolesti (što je to kronična bolest), pregled očiju (zbog naočala) psiho test (?) i pregled neurologa....To sve košta oko 480 kuna plus sama vozačka i slike oko 70 kuna...
Imali gdje za pročitati taj novi zakon.
Old 08.05.2012., 17:08   #102
body halleck
Oddball

body halleck Avatar

Registracija: Dec 2010.
Quote:
Heho kaže: Pogledaj post
Evo, ja idem na pregled u MUP i rekoše mi da trebam donjeti potvrdu od lječnika opće prakse da ne bolujem od kronične bolesti (što je to kronična bolest), pregled očiju (zbog naočala) psiho test (?) i pregled neurologa....To sve košta oko 480 kuna plus sama vozačka i slike oko 70 kuna...
Imali gdje za pročitati taj novi zakon.
Pučki rečeno, kronična bolest je ona zbog koje moraš (dugo)trajno uzimati nekakvu terapiju (primjerice povišeni krvni tlak, šećerna bolest, anemija, hemofilija, Parkinsonova bolest, epilepsija i mnoge,mnoge druge)-no,čak i ako boluješ od nekakve kronične bolesti, bitno je, da je bolest na zadovoljavajuć način pod kontrolom,dakle, da te funkcionalno ne ometa u tvojim vozačkim aktivnostima (ako govorimo o potvrdi za vozačku dozvolu). Psiho-test ti je zgodna stvar ( nažalost, nedovoljno strog za našu populaciju), primjerice, donedavno je u Njemačkoj postojao propis (ne znam, jel još uvijek na snazi), ako ponoviš prekršaj tipa prekoračenje brzine, platiš veću kaznu nego što si platio prvi put, i ideš "na razgovor kod psihologa" kojeg si platiš iz svog džepa. Nakon takvog iskustva, moj šogor u Dojčlandu vozi točno koliko je dozvoljeno (zato u RH po plinu koliko ide ) A,neurolog ti je zajeban-taj te mlati čekićem po rukama i nogama
body halleck is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2012., 17:43   #103
yedwy
Registrirani korisnik

yedwy Avatar

Registracija: Jul 2009.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku yedwy
Ne vjerujem da se traži pregled neurologa osim ako postoji neki poseban razlog za to (neko stanje koje se treba pratiti) sad neznam kako su mjenjali zakon ali prije se tražilo potvrdu da se ne liječiš od MENTALNIH bolesti, psihotest i pregled vida, sad kaj su smislili u međuvremenu bog te pita al da baš traže pregled neurologa za svakoga ne vjerujem...
Old 08.05.2012., 18:26   #104
deklok
Registrirani korisnik

deklok Avatar

Registracija: Dec 2008.
Znaci vjerujem da cu proc na tom ljecnickom jer vjerujem da nije to bas toliko komplicirano, u svakom slucaju cu vidjet sutra kad budem otisao...
deklok is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 09.05.2012., 11:56   #105
deklok
Registrirani korisnik

deklok Avatar

Registracija: Dec 2008.
Eto ukratko da javim proso sam... Kao sto sam vec i reko malo su me zezali oko oka i reko mi daj doktor da bih on htjeo da se ja javim na ocni radi oka, ali sam mu reko da nema potrebe jer vidim sa cvikama sasvim ok, jer je i tamo guzva i onda i tamo moras cekat... Ali sam se ja zakazao radi sebe na ocnom... Eto ukratko upisao za voznju i u ponedeljak na predavanja...
deklok is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.08.2012., 13:40   #106
Cydia
Registrirani korisnik

Cydia Avatar

Registracija: Nov 2009.
dobar dan,

meni je vozacka nakon 10god. istekla (radi vida: spec. 2), pa me zanima:

1. dali ikako mogu produziti taj rok? odnosno koliko ce oni staviti ponovni pregled, odnosno koliko ce mi opet produziti? opet na 10godina?

2. sto mi sve treba?
- znaci idem sada do poluklinike da mi tamo izdaju potvrdu za lijecnicki i platim im koliko? oko 400kn?
- pa se poslikam (2 slike)
- pa onda idem do heinzlove (jel ima blize zapadnom gradu)? i tamo podnesem zahtjev za produzenje valjanosti?
Cydia is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.08.2012., 15:57   #107
yedwy
Registrirani korisnik

yedwy Avatar

Registracija: Jul 2009.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku yedwy
Nove slike ti trebaju samo ako vadiš novu vozačku znači ako u staroj nemaš više mejsta za žigove za produljenje valjanosti, na kolko će ti produljit ovisi o tome kaj će napisat na potvrdi koju dobiješ u medicini rada, ak napiše godinu dana na godinu ak napiše na 10g na 10 ja sam za naoćale dobio na 5g...
Old 15.08.2012., 02:37   #108
Josip4
Cenzurirani korisnik

Josip4 Avatar

Registracija: Mar 2007.
Quote:
Cydia kaže: Pogledaj post
dobar dan,

meni je vozacka nakon 10god. istekla (radi vida: spec. 2), pa me zanima:

1. dali ikako mogu produziti taj rok? odnosno koliko ce oni staviti ponovni pregled, odnosno koliko ce mi opet produziti? opet na 10godina?

2. sto mi sve treba?
- znaci idem sada do poluklinike da mi tamo izdaju potvrdu za lijecnicki i platim im koliko? oko 400kn?
- pa se poslikam (2 slike)
- pa onda idem do heinzlove (jel ima blize zapadnom gradu)? i tamo podnesem zahtjev za produzenje valjanosti?
1. Ideš kod svojeg liječnika opće prakse da ti izda potvrdu da ne boluješ od nekih kronični bolesti i sl. (takva je procedura unazad nekoliko godina, na LP ne možeš doći bez te potvrde tvog liječnika opće prakse)

2. Sa gore navedenom potvrdom ideš na LP gdje inače i obavljaš, a ako si zdrav dobit ćeš opet na 10 g. jer je to po sadašnjem zakonu maksimum.

3. Ideš na slikanje, kupiš 35 kn biljega i dođeš na MUP po novu vozačku sa uvjerenjem od LP.

Dobit ćeš novu vozačku jer se unazad 10 g mijenjala 2 puta, odnosno dodavane su nove kategerije koje ti u toj staroj nemaš, (B+E, AM...) zadnje dodavanje kategorija je bilo prošle godine.
U glavnom iz tog ćeš razloga morati vaditi potpuno novu vozačku.
Old 15.08.2012., 17:21   #109
Cydia
Registrirani korisnik

Cydia Avatar

Registracija: Nov 2009.
hvala ti.
znaci moram kod svog dr. prvo? ah... bas fino...
i koliko me kosta pregled? moram sigurno cijeli pregled placati? to je oko 400kn?
Cydia is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.08.2012., 17:27   #110
Josip4
Cenzurirani korisnik

Josip4 Avatar

Registracija: Mar 2007.
Quote:
Cydia kaže: Pogledaj post
hvala ti.
znaci moram kod svog dr. prvo? ah... bas fino...
i koliko me kosta pregled? moram sigurno cijeli pregled placati? to je oko 400kn?
Kod svog liječnika opće prakse ne plaćaš ništa, a LP plaćaš 450 kn + biljezi od 20 kn ako se ne varam, znači oko 470 kn.

U slučaju da imaš C kat. onda plaćaš 570 kn + biljezi
Old 04.09.2012., 10:19   #111
Fox Mulder
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2012.
A zna neko kakva je procedura lječničkog pregleda za A kategoriju ako imaš B? I naravno cijena!
Fox Mulder is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2012., 11:59   #112
pero21
Registrirani korisnik

Registracija: Sep 2005.
Quote:
Fox Mulder kaže: Pogledaj post
A zna neko kakva je procedura lječničkog pregleda za A kategoriju ako imaš B? I naravno cijena!
Znam ja, radio prošle godine: ista kao da nemaš B, prvo kod lječnika opće prakse, pa onda dalje; 470kn, gotov si za sat dva ovisi kakva je gužva
pero21 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2012., 12:10   #113
tigo95
Abe Norman

tigo95 Avatar

Registracija: Oct 2007.
Bio danas na produljenju. 437 kuna na medicini rada + 20 kuna biljega. Na mupu 35 kuna biljega i nova vozačka 35 kuna. I naravno slike, 40 kuna. I još 13 kuna provizije u pošti.
Old 04.09.2012., 13:38   #114
Fox Mulder
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2012.
Hvala ljudi
Fox Mulder is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.05.2013., 14:03   #115
arvveen
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2009.
Moran produziti vozacku zbog Vida, zanima me da life Moran raditi kompletan pregled ili samo okulista,te koja je cijena pregleda
Old 20.05.2013., 14:58   #116
JKD01
E jeb' ga

JKD01 Avatar

Registracija: Aug 2010.
Quote:
arvveen kaže: Pogledaj post
Moran produziti vozacku zbog Vida, zanima me da life Moran raditi kompletan pregled ili samo okulista,te koja je cijena pregleda
Ja sam prošle god. u 10mj radio pregled kod okulista, izmjerili tlak, malo me preslušali i to je to.
Cijena oko 180kn.
Najbolje ti je da otiđeš tamo gdje si i prije to obavljao pa te neće zezat sa dodatnim bespotrebnim pregledima.
JKD01 is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja