Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 14.03.2007., 13:34   #1
Tigrica
profesorica
 
Tigrica Avatar
 
Registracija: Apr 2003.
Lokacija: mjesto rođenja
Postova: 2,183
kuhanje na paru-recepti

molim ako neko ima ideje sto skuhati u loncu na paru, a da je ukusno i fino?

dobila sam taj lonac i probala sam jednom skuhati brokulu i mrkvu no nije mi bilo bas...
sto vi jos kuhate i imate neke konkretne recepte?
moze li se i riba tu skuhati i koliko dugo?
sorry ali nisam nasla slicnu temu.
__________________
Dan as, je dan veseo kao mali sretni pas a nac koji se sreču šno, ku pa u bazenu od sreče i ćoko lade.

V.
Tigrica is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.03.2007., 15:09   #2
x-type
xxx-type
 
x-type Avatar
 
Registracija: Sep 2004.
Lokacija: dovoljno daleko od mora
Postova: 13,303
jel misliš na ono nalik na tavu s rupama što se stavi na vrh lonca s vodom pa se u tome kuha? ak da, onda pričamo dalje.
dakle - riba. može se kuhati, i te kako. evo moj recept: nabacaš lišća svježeg bosiljka i može još kojekakvih svježe ubranih trava po želji, nabacaš korijandra u zrnu i na to poslažeš nasoljene pastrve kojima si utrobu također napunila travama i mirodijama. moš i malo češnjaka ubacit, al ja radije napravim tršćanski ili nešto na njegovu foru pa već kuhanu ribu poslijem. kuhaš jedno pol čuke, možda malo duže.
uz to volim neobičan prilog. zagrijati vrhnje za kuhanje, u njega ubaciti skuhanu rižu, posoliti, izmiješati da riža upije vrhnje. i onda umak od brusnica: na maslacu karamelizirati žlicu šećera, staviti brusnice i kuhati uz miješanje 10 minuta. pred kraj ubaciti još koju brusnicu koja će ostati sirova. začiniti čilijem i malo ciemta.

ok, ovaj dio poslije ribe nije baš za svaki dan, jednom sam eksperimentirao i to napravio i shvatio da mi jako paše i ponovio sam to nekoliko puta. u svakom slučaju - riba na pari - da, ali natrpaj puno mirodija, pogotovo svježih jer će u protivnome bit bezveze.
__________________
Вєрка Сердючка
x-type is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.03.2007., 18:59   #3
Maremonti
lajava gnjavatorica
 
Registracija: Mar 2007.
Lokacija: i blizu i daleko
Postova: 1,779
Zasto tako puno zacina?Ribu ne osjetis.Spremam ribu,morsku,u loncu za ribu,onom duguljastom.Za povrce nemam posudu,nabaviti cu je.Vjerujem kako je povce na pari bolje,vise lici na sebe.Samo mi nismo to naviknuti konzumirati.
Maremonti is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2007., 07:24   #4
Tigrica
profesorica
 
Tigrica Avatar
 
Registracija: Apr 2003.
Lokacija: mjesto rođenja
Postova: 2,183
Quote:
x-type kaže: Pogledaj post
jel misliš na ono nalik na tavu s rupama što se stavi na vrh lonca s vodom pa se u tome kuha? ak da, onda pričamo dalje.
da, na to!
imate jos kakve recepte?
__________________
Dan as, je dan veseo kao mali sretni pas a nac koji se sreču šno, ku pa u bazenu od sreče i ćoko lade.

V.
Tigrica is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 16.03.2007., 07:55   #5
Shoki
Čita se ŠOKI
 
Shoki Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: Stubičke Toplice/Zagreb
Postova: 3,612
jel mogu ja jednostavno žičanu cjediljku staviti u lonac, iznad vode, i kuhati u tome?
I, kak se kuha povrće u tome? kak dugo?
hvala
shoki
Shoki is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.03.2007., 09:12   #6
Smart_bitch
The center of attention
 
Smart_bitch Avatar
 
Registracija: Jun 2003.
Lokacija: The Circle
Postova: 11,012
Quote:
Shoki kaže: Pogledaj post
jel mogu ja jednostavno žičanu cjediljku staviti u lonac, iznad vode, i kuhati u tome?
I, kak se kuha povrće u tome? kak dugo?
hvala
shoki
Naravno, ja tak radim godinama. Lonac s vodom (ne previše vode, i to u dubok lonac), cjediljka gore, poklopim poklopcem ili prekrijem alu folijom, i za cirka 10 minuta (kad krene mirišat) probam ili vilicom ili čapnem malo pa probam.
__________________
Well, I'm not going to sit around moping. I'm going to do what every woman does when they hit rock bottom.
I'm going to go out and meet some boys. And crush their hearts one by one.
Smart_bitch is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2007., 21:23   #7
marijaxxl
Registrirani korisnik
 
marijaxxl Avatar
 
Registracija: Jul 2006.
Postova: 349
Quote:
Shoki kaže: Pogledaj post
jel mogu ja jednostavno žičanu cjediljku staviti u lonac, iznad vode, i kuhati u tome?
I, kak se kuha povrće u tome? kak dugo?
hvala
shoki
To ti je najbolji i najjednostavniji način. U lonac staviš oguljeni krompir, a odozgo u žičanu cjediljku što želiš. Kuha se dok ne omekša. Brzo, jednostavno i zdravo. Začine stavljaš pri serviranju na tanjir.
__________________
"Dodje vakat, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati"

(Ivo Andrić)
marijaxxl is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2007., 16:07   #8
Tigrica
profesorica
 
Tigrica Avatar
 
Registracija: Apr 2003.
Lokacija: mjesto rođenja
Postova: 2,183
jel imate kakve konkretne recepte?
__________________
Dan as, je dan veseo kao mali sretni pas a nac koji se sreču šno, ku pa u bazenu od sreče i ćoko lade.

V.
Tigrica is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2007., 21:32   #9
marijaxxl
Registrirani korisnik
 
marijaxxl Avatar
 
Registracija: Jul 2006.
Postova: 349
Quote:
Tigrica kaže: Pogledaj post
jel imate kakve konkretne recepte?
Nema ti tu nekakvih specijalnih recepata. Kuhaš tako povrće, ribu, bijelo meso i slično. Važno je, da omekša i da povrće zadrži sve vitamine i minerale, a masnoću i začine dodaješ pri serviranju i to po tvom ukusu. Bar tako ja radim.
__________________
"Dodje vakat, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati"

(Ivo Andrić)
marijaxxl is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off





Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 19:16.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2009 Forum.hr
Ad Management by RedTyger