Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje
Korisničko ime
Lozinka

Zdravlje Najvažnija stvar na svijetu
Podforumi: Žensko zdravlje, Dječje zdravlje, Stomatologija i oralna higijena

Zatvorena tema
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 29.12.2009., 12:49   #8981
leeloo27
...
 
leeloo27 Avatar
 
Registracija: Jun 2009.
Postova: 23,181
Quote:
Paw kaže: Pogledaj post
Zanima me jel ima tko dijagnozu: Struma atoxica alia?
Kopala sam po netu, ali sve što sam našla je ''na kapaljku''.
Negdje sam čak pročitala da neliječenje može dovesti do smrti ??
Koliko je sve to ozbiljno?
I kod hipo i hipertireoze neliječenje može nakon određenog vremenskog perioda uzrokovati komplikacije koje na kraju mogu rezultirati smrću.
A kakva je to struma? Jel i ona nastaje zbog hipotireoizma?
leeloo27 is offline  
Old 29.12.2009., 12:53   #8982
leeloo27
...
 
leeloo27 Avatar
 
Registracija: Jun 2009.
Postova: 23,181
Quote:
MalaPlavaLajava kaže: Pogledaj post
Bok cure, moze li mi netko pojasniti, ako moze, ukratko, u cem je moj problem. Naime, na ultrazvuku su mi rekli da se vidi upala stitnjace (ultrazvuk je bio za nesto drugo skroz...), ali mislim da imam normalne hormone stitnjace (bar kad sam ih vadila prije 1-2 godine). Jeli i u tom slučaju potrebna terapija?

Osjećam strašan umor, koža mi je jako suha, zaboravljiva sam, ali kako sve to ako su hormoni normalni?

Imala sam i faze prevelikog lupanja srca, ali to prodje. I fazu umora sam imala prije 4-5 godina pa je i to nakon par mjeseci prošlo.

Kako je moguće da su hormoni ok ako mi ultrazvuk pokazuje upalu? Što tad?
Ja mislim da ti trebaš ići vaditi ponovo hormone štitnjače jer u periodu od godinu, dvije svašta se moglo promjeniti. I obavezno traži da ti vade TPO (to su ti antitijela na štitnjaču) budući da ti ultrazvuk pokazuje upalu.
leeloo27 is offline  
Old 29.12.2009., 12:59   #8983
leeloo27
...
 
leeloo27 Avatar
 
Registracija: Jun 2009.
Postova: 23,181
Quote:
mandarina2507 kaže: Pogledaj post
Kratko i jasno...ali zadnji put kad sam bila kod endokrinologa rekla sam da mi srce lupa kad pijem cijelu tabletu pa ja pijem pola,i rekli su mi da se natjeram da par puta tjedno popijem cijelu,a par puta pola.Koje su posljedice ako ne pijem svih 50mg? Mislim, što nije cilj naći dozu koja ti odgovara,meni je ovako najbolje. Čim mi počne lupati srce ja promijenim dozu, pa kad opet zalupa ja vratim. Ionako većina vas ne pije uvijek istu dozu,nego varira. I to lupanje srce, jel štetno? Osim što jako iritira I da li vi pijete terapiju bez prestanka? A što kada se idu vaditi nalazi hormona, da li se tada prestaje sa tabletama ili? Ja sam još relativno nova pa nisam upućena. Hmmm...mislim da sam imala još koje pitanje... ali izgleda da sam zaboravila Ma možda to i piše negdje u ovoj temi ali ja ne volim baš sve čitati jer sam paničar pa da se ne uzrujavam bez veze...
Ja te nisam baš najbolje skontala, jel tebi lupa srce i kad popiješ dozu od 25mg?
Inače ne valja ti to na svoju ruku povećavati ni smanjivati. Sve cure koje ovdje piju par dana jednu a par dana drugu dozu to rade uz nadzor i dopuštenje svoga doktora.

I terapija ti se pije bez prestanka, kad ideš vaditi krv normalno popiješ svoju dozu kao i svaki drugi dan.
leeloo27 is offline  
Old 29.12.2009., 16:00   #8984
meja 44
Registrirani korisnik
 
meja 44 Avatar
 
Registracija: Feb 2009.
Postova: 965
Quote:
mandarina2507 kaže: Pogledaj post
Kratko i jasno...ali zadnji put kad sam bila kod endokrinologa rekla sam da mi srce lupa kad pijem cijelu tabletu pa ja pijem pola,i rekli su mi da se natjeram da par puta tjedno popijem cijelu,a par puta pola.Koje su posljedice ako ne pijem svih 50mg? :

Posljedica je neuravnotežen TSH, odnosno pojačan rad hipofize što nije dobro.

Quote:
mandarina2507 kaže: Pogledaj post
Mislim, što nije cilj naći dozu koja ti odgovara,meni je ovako najbolje. Čim mi počne lupati srce ja promijenim dozu, pa kad opet zalupa ja vratim. Ionako većina vas ne pije uvijek istu dozu,nego varira. I to lupanje srce, jel štetno? Osim što jako iritira:
I ja imam problem s lupanjem i kardiolog i endokrinolog kažu da je to neugodno ali nije opasno ni štetno. Meni je puno lakše od kad pijem concor.

Quote:
mandarina2507 kaže: Pogledaj post
I da li vi pijete terapiju bez prestanka? A što kada se idu vaditi nalazi hormona, da li se tada prestaje sa tabletama ili? Ja sam još relativno nova pa nisam upućena. Hmmm...mislim da sam imala još koje pitanje... ali izgleda da sam zaboravila Ma možda to i piše negdje u ovoj temi ali ja ne volim baš sve čitati jer sam paničar pa da se ne uzrujavam bez veze...
Euthirox su sintetski hormon T4. Terapija euthiroxom je nadomjesna terapija a ne lijek!!!! Piješ ih tako dugo dok god ti TSH, T3 i T4, odnosno jedan od njih nisu u granicama normale. Uglavnom je to cijeli život...
meja 44 is offline  
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 29.12.2009., 16:03   #8985
meja 44
Registrirani korisnik
 
meja 44 Avatar
 
Registracija: Feb 2009.
Postova: 965
Quote:
alapača kaže: Pogledaj post
a vi očito nemate viška, čim vas to ne opterećuje
(ponestaje mi kolača )
Ja sam već napisala da sam si lijepa, a kome nisam, nek me ne gleda....
meja 44 is offline  
Old 29.12.2009., 16:53   #8986
mandarina2507
Registrirani korisnik
 
mandarina2507 Avatar
 
Registracija: Jul 2008.
Postova: 163
Quote:
leeloo27 kaže: Pogledaj post
Ja te nisam baš najbolje skontala, jel tebi lupa srce i kad popiješ dozu od 25mg?
Inače ne valja ti to na svoju ruku povećavati ni smanjivati. Sve cure koje ovdje piju par dana jednu a par dana drugu dozu to rade uz nadzor i dopuštenje svoga doktora.

I terapija ti se pije bez prestanka, kad ideš vaditi krv normalno popiješ svoju dozu kao i svaki drugi dan.
Kad popijem Euthyrox 50 ne bude mi ništa, tek nakon nekoliko dana mi počne srce lupati, a onda počnem sa 25 i par dana bude sve ok i opet počne lupati...Ne lupa meni isti tren kad popijem.
mandarina2507 is offline  
Old 29.12.2009., 17:23   #8987
leeloo27
...
 
leeloo27 Avatar
 
Registracija: Jun 2009.
Postova: 23,181
Quote:
meja 44 kaže: Pogledaj post
Ja sam već napisala da sam si lijepa, a kome nisam, nek me ne gleda....
Ovako treba razmišljati.
leeloo27 is offline  
Old 29.12.2009., 17:24   #8988
Paw
Srdačna patkica
 
Paw Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Postova: 3,305
Quote:
leeloo27 kaže: Pogledaj post
I kod hipo i hipertireoze neliječenje može nakon određenog vremenskog perioda uzrokovati komplikacije koje na kraju mogu rezultirati smrću.
A kakva je to struma? Jel i ona nastaje zbog hipotireoizma?
Kakve komplikacije?

Nemam pojma kakva je i što je uopće, to mi piše na uputnici. Ako znaš nešto više pliz mi napiši.
TSH mi je 11,18 - povišen
T4 87,66 - u normali
T3 1,61 - u normali
fT3 4,93 - u normali

radila sam ehotomografiju štitnjače i nalaz je uredan.
Radi TSH idem na nuklearnu na daljnje pretrage.
Što će mi tamo raditi?
Jel taj moj TSH zaista jako visok? Jel ima tko da je imao viši?
Moja doc mi je samo rekla da je to od nakupljenog stresa, ali od stresa koji se nakupljao godinama, ne od ''jučerašnjeg stresa''. Inače meni je ova cijela godina bila zaista stresna, pa se nisam iznenadila kada sam dobila nalaz.
Jel je moguće da TSH dođe u normalu ako se odmaknem od onoga što u meni uzrokuje stres?

Inače pretragu sam slučajno išla radit, a simptome osjećam već dugo.
__________________
Pliva patka preko Save, nosi pismo na vrh glavu, u tom pismu piše da ja VOLIM TE najviše!

Zadnje uređivanje Paw : 29.12.2009. at 17:30.
Paw is offline  
Old 29.12.2009., 17:27   #8989
hašismotko
Registrirani korisnik
 
hašismotko Avatar
 
Registracija: Apr 2009.
Postova: 3,796
Quote:
meja 44 kaže: Pogledaj post
Ja sam već napisala da sam si lijepa, a kome nisam, nek me ne gleda....
evo, ja te ne gledam...a što bi to trebalo značit ?.....

Inače....

Zadnje uređivanje hašismotko : 29.12.2009. at 18:23.
hašismotko is offline  
Old 29.12.2009., 17:32   #8990
hašismotko
Registrirani korisnik
 
hašismotko Avatar
 
Registracija: Apr 2009.
Postova: 3,796
Quote:
mandarina2507 kaže: Pogledaj post
Kad popijem Euthyrox 50 ne bude mi ništa, tek nakon nekoliko dana mi počne srce lupati, a onda počnem sa 25 i par dana bude sve ok i opet počne lupati...Ne lupa meni isti tren kad popijem.
Meni se čini, da ti lupanje srca nema veze sa Euthyroxom. Jednostavno, lupa ti zbog same štitnjače. A dobro, to onako, od oka. Pij stalno od 50, pa ćeš vidjet sa vremenom, da li je to povezano sa lijekom.
hašismotko is offline  
Old 29.12.2009., 17:38   #8991
leeloo27
...
 
leeloo27 Avatar
 
Registracija: Jun 2009.
Postova: 23,181
Quote:
mandarina2507 kaže: Pogledaj post
Kad popijem Euthyrox 50 ne bude mi ništa, tek nakon nekoliko dana mi počne srce lupati, a onda počnem sa 25 i par dana bude sve ok i opet počne lupati...Ne lupa meni isti tren kad popijem.
Koliko dugo piješ euthirox? I jesi išla vaditi hormone otkad piješ euthirox?

A ovo ti nevalja što si stalno mijenjaš dozu, taman ti se u krvi stvori određeni nivo hormona i ti onda promjeniš.
leeloo27 is offline  
Old 29.12.2009., 17:39   #8992
alapača
angry bird
 
alapača Avatar
 
Registracija: Feb 2006.
Lokacija: LaprdaLand
Postova: 4,108
nemrem prestat jest čokoladu
imam pms.
prvo sam pojela tri rafaela a sad je na redu bajadera
__________________
B612
alapača is offline  
Old 29.12.2009., 17:47   #8993
MalaPlavaLajava
Registrirani korisnik
 
Registracija: Aug 2009.
Postova: 464
LeeLoo, hvala ti! Da, moram krenut od toga...nema mi druge. Tx!
__________________
"Sreća prati hrabre!"
MalaPlavaLajava is offline  
Old 29.12.2009., 17:47   #8994
hašismotko
Registrirani korisnik
 
hašismotko Avatar
 
Registracija: Apr 2009.
Postova: 3,796
Quote:
alapača kaže: Pogledaj post
nemrem prestat jest čokoladu
imam pms.
prvo sam pojela tri rafaela a sad je na redu bajadera

a ja pola kile napolitanki od Kraša, sad je na redu čokolada, samo da ju nađem...ne mogu se sjetit gdje sam ju sakrila
hašismotko is offline  
Old 29.12.2009., 18:00   #8995
leeloo27
...
 
leeloo27 Avatar
 
Registracija: Jun 2009.
Postova: 23,181
Quote:
Paw kaže: Pogledaj post
Kakve komplikacije?

Nemam pojma kakva je i što je uopće, to mi piše na uputnici. Ako znaš nešto više pliz mi napiši.
TSH mi je 11,18 - povišen
T4 87,66 - u normali
T3 1,61 - u normali
fT3 4,93 - u normali

radila sam ehotomografiju štitnjače i nalaz je uredan.
Radi TSH idem na nuklearnu na daljnje pretrage.
Što će mi tamo raditi?
Jel taj moj TSH zaista jako visok? Jel ima tko da je imao viši?
Moja doc mi je samo rekla da je to od nakupljenog stresa, ali od stresa koji se nakupljao godinama, ne od ''jučerašnjeg stresa''. Inače meni je ova cijela godina bila zaista stresna, pa se nisam iznenadila kada sam dobila nalaz.
Jel je moguće da TSH dođe u normalu ako se odmaknem od onoga što u meni uzrokuje stres?

Inače pretragu sam slučajno išla radit, a simptome osjećam već dugo.
Štitnjača ti utječe na cjelokupni organizam pa tako i na tlak, srce,reguliranje temperature, i sl. E sad ako recimo imaš hipertireozu i ne liječiš je s godinama može doći do oštećenja srčanog mišića, aritmije i sl. Al dobro to su ekstremi ali opet nije za igrati se.

Ja sam imala tsh 13 i nešto, a bilo ih je ovdje koji su imali i 30 i 50, a neki dečko je imao preko 100, tako da se ne moraš ništa bojati.

Na nuklearnoj će ti vjerovatno raditi ultrazvuk i možda punkciju (meni su radili i jedno i drugo, punkcija ne boli više od vađenja krvi tak da se ne moraš bojati).

Kad ti to sve obave, najvjerovatnije ćeš dobiti terapiju za piti kao i svi mi ovdje.
leeloo27 is offline  
Old 29.12.2009., 18:01   #8996
leeloo27
...
 
leeloo27 Avatar
 
Registracija: Jun 2009.
Postova: 23,181
Quote:
alapača kaže: Pogledaj post
nemrem prestat jest čokoladu
imam pms.
prvo sam pojela tri rafaela a sad je na redu bajadera
Ja pola velike milke, i sad krenula na malu dorinu.
Nemam pojma koji mi je danas.
leeloo27 is offline  
Old 29.12.2009., 18:02   #8997
leeloo27
...
 
leeloo27 Avatar
 
Registracija: Jun 2009.
Postova: 23,181
Quote:
hašismotko kaže: Pogledaj post
a ja pola kile napolitanki od Kraša, sad je na redu čokolada, samo da ju nađem...ne mogu se sjetit gdje sam ju sakrila
ja mislila da sam samo ja danas poludila, vidim da nas ima još.
leeloo27 is offline  
Old 29.12.2009., 18:04   #8998
leeloo27
...
 
leeloo27 Avatar
 
Registracija: Jun 2009.
Postova: 23,181
Quote:
MalaPlavaLajava kaže: Pogledaj post
LeeLoo, hvala ti! Da, moram krenut od toga...nema mi druge. Tx!
Ma nema na čemu, tu smo da si pomažemo.
leeloo27 is offline  
Old 29.12.2009., 19:10   #8999
OOOOOOO
Registrirani korisnik
 
OOOOOOO Avatar
 
Registracija: Jun 2007.
Postova: 11,946
ja kad sam pocela pit euthyrox dr mi rekao da cu ga morat pit dok sam ziva..
__________________
moj album
OOOOOOO is offline  
Old 29.12.2009., 19:39   #9000
meja 44
Registrirani korisnik
 
meja 44 Avatar
 
Registracija: Feb 2009.
Postova: 965
Quote:
hašismotko kaže: Pogledaj post
evo, ja te ne gledam...a što bi to trebalo značit ?.....

Inače....
Krasno....

meja 44 is offline  
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Zatvorena tema


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off





Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 00:42.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2009 Forum.hr
Ad Management by RedTyger