Zanima me hocu li imati kakvih pomaka u performansama opcenito ali i igara ako prosirim RAM sa 1 na 1.5 gb
pc3200 kingston 400mhz
AMD 64 3000+
Gigabyte K8NE
ATI x800
Razlika bi ti mislim bila dost mala (u igrama) jer, ako ima dovoljno RAM-a, povećajnem količine se ne utječe bitno na perfomanse. Jedino bi ti se igre nešto brže učitavale, ali bi windowsi SIGURNO radili (nešto) brže. Ak hoćeš bolje perfomanse u igrama - promijeni grafičku
da ići će ti windows brže,a što se igara tiče...da imaš jaču grafičku,išle bi stoposto brže...za grafu ti preporučam ATI Radeon X1650pro,nova je i kažu jako dobra,a dođe oko 900 kn,ako ne i manje.ali ići će ti brže...ja sad imam 1gb rama što je svejedno malo,a prije sam imao 512mb,ali se ipak osjeti da je brže...i to čim sam reinstalirao windows,sve ide brže,a imam istu količinu podataka kao i prije.definitivno si uzmi,a da još imaš bolju grafu,išlo sve brže,pogotovo igre
E ja baš namjeravam kupit X1650 Pro 256MB (AGP karticu doduše - ne znam kolko prijelaz s PCI-e na AGP smanjuje perfomanse). Jel bi ta grafička meni bila dovoljna za igranje igara s barem mid detaljima na 1280*1024? Imam P4 2,8Ghz i 768MB DDR RAM-a.
Prijelaz s PCI-e na AGP?? To se nimalo ne ispalti. Uzmeš 1650pro za PCI-e. S tom karticom ćeš moć bez ikakvih problema vrtit sve najnovije naslove na 1024x768 na med. Ma da ti kažem, ne bi štekalo ni na 1280x1024. Naravno bez AA i AF.
da se nadovežem na pitanje: ako imam 2 keksa od 512 MB u dual channelu, i ako dodam još jedan od 512 i razbijem dual channel, kako će se to odraziti na performanse? je li u mom slučaju važnija kvaliteta ili kvantiteta?
Pričam o s939 ploči i athlonu64
hvala shoki
__________________ I hate people who find "messages" and "signs" in their conincidences.
There are 7 billion people in the world. One-in-a-million coincidences happen each day to 7000 people.
Prijelaz s PCI-e na AGP?? To se nimalo ne ispalti. Uzmeš 1650pro za PCI-e. S tom karticom ćeš moć bez ikakvih problema vrtit sve najnovije naslove na 1024x768 na med. Ma da ti kažem, ne bi štekalo ni na 1280x1024. Naravno bez AA i AF.
Imam staru MBO s AGP-om.
Inače, vidio sam da s tom karticom u NFS Carbon s NAJVIŠIM DESTALJIMA, značai max AA i AF postavke u igri, dobiješ prosječno 22 fps-a. A kad isljučiš AA i AF reko bi da igra skoči na barem 30fps kaj je dosta za igranje.
hoces, jer dosta igara trose skoro oko 1GB i malkice vise od toga, a rijeko koja trisi vise od 1.3GHz... 1.5GB ti je skoro dobro kao i 2GB.
Znači - ovako. Imam 768 RAM-a.
Po tvome, kolko posto bi se perfomanse poboljšale (imam Radeon 9550...)??? Da bi +512 RAM-a bilo isplativo, trebalo bi bit +15-20%
Znači - ovako. Imam 768 RAM-a.
Po tvome, kolko posto bi se perfomanse poboljšale (imam Radeon 9550...)??? Da bi +512 RAM-a bilo isplativo, trebalo bi bit +15-20%
neces dobiti nista u brzini, vec ce se brze ucitavati i nece se kociti u sred igre da cita sa diska.
Imam pitanje:
Ako uzmem u dućanu dva keksa DDR400 od 1 GB, i piknem to u svoju kantu, mostoji mogućnost da mi ne prorade u dual channel-u jer nisu identični, jelda?
Koliko gubim na performansama ako mi budu radili u single channel modu?
hvala
shoki
__________________ I hate people who find "messages" and "signs" in their conincidences.
There are 7 billion people in the world. One-in-a-million coincidences happen each day to 7000 people.
hm.
ali će netto performanse opet biti veće zbog obilja RAM-a, jel tako?
ma problem je da li će mi raditi u DC-u, jer mema teško da će biti identična...
ček. ček.
ako je odem u dućan i uzmem 2 kutijice ovoga:
Kingmax 1GB, PC3200 non-ECC 184 DIMM, CL3.0, 64Mx8 DRAM
radit će mi u dc-u? ako da, sutra kupujem