Martin Misterija jedan je od stripova s kojima sam se najranije upoznao, i koji mi je do danas, uz Alana Forda, ponajviše prirastao k srcu. Posebice stoga jer se glavni lik, detektiv nemogućeg Martin Misterija bavi s meni poprilično zanimljivim temama starih civilizacija i sl. Tu posebno valja istaknuti priču koja se proteže kroz cijelu seriju - onu o Atlantidi i Muu - ali i misteriozne Ljude u crnom. Dok danas čitam strip, mogu reći da me umnogočemu podsjeća na Stargate franšizu, kao da su Cooper, Wright, Mallozzi i ostali producenti Stargatea SG1 i Stargate: Atlantisa također fanovi Martina Misterije.
Super strip! Jučer sam u knjižnici našla uvezene stripove (po nekoliko komada zajedno u tvrde korice): ima Dylan Doga, M. Misterija, Dampyr i dr. Kak sam got već stara baba, al se oduševim sa stripovima još uvijek
Ima ona stranica na kojoj se svi stripovi mogu pročitati on line, čim završim dylana doga, bacim se na martina
E da i ima i onaj naš strip: Martina Mjesec, ona je ko ženski Martin Misterija, zakon strip!!
Slično kao i generalu Martoku, i meni je taj strip sljedeći nakon Alana Forda. Iako, ponekad me razočara jer pretjeraju. Naime, nekako sam uvijek bio ljubitelj mješavine realnog i nadrealnog pa mi smeta kada strip previše ode u nadrealno.
SUPER STRIP!PUNO POVIJESNIH ZANIMLJIVOSTI, IAKO MI SE VIŠE GADE ONE SPIKE S ATLANTIDOM!ALI NAJVEĆI ZAJEB SU DVA JAAAAKO LOŠA CRTAČA ALESSANDRINI I TORTI!KOJE NJIMA DA DA CRTAJU TRIBA GA OBISITI!
skužajte za velika slova tek san sad skužia a ne da mi se ponovo pisati!
SUPER STRIP!PUNO POVIJESNIH ZANIMLJIVOSTI, IAKO MI SE VIŠE GADE ONE SPIKE S ATLANTIDOM!ALI NAJVEĆI ZAJEB SU DVA JAAAAKO LOŠA CRTAČA ALESSANDRINI I TORTI!KOJE NJIMA DA DA CRTAJU TRIBA GA OBISITI!
skužajte za velika slova tek san sad skužia a ne da mi se ponovo pisati!
Ma šta ti pričaš Torti je odličan!!!
Protiv Alessandrinija isto nemam ništa protiv, a koje si ti čitao od Tortia da ne valja...
Nego, zna li tko kako se zove onaj Čovjek u crnom, onaj plavokosi, koji je par puta bio Martinu saveznik? Pojavljuje se u onom Gigantu "Grad magova", a mislim da se prvi put pojavljuje u regularnoj seriji u epizodi "Vitezovi hrama".
Nego, zna li tko kako se zove onaj Čovjek u crnom, onaj plavokosi, koji je par puta bio Martinu saveznik? Pojavljuje se u onom Gigantu "Grad magova", a mislim da se prvi put pojavljuje u regularnoj seriji u epizodi "Vitezovi hrama".
Ove epizode koje izlaze na kioscima su uglavnom sranje. U strip knjižari Libellus mogu se kupiti one stare epizode (koje su nekad izlazile u sklopu famoznog Lunov Magnus Stripa), ali u puno kvalitetnijem izdanju, s hrvatskim prijevodom:
Najbolji strip,jedini kojio redovito kupujemŽao mi je što na kisku se ne mogu kupiti i giganti,jer kod nas u Puli nema strip knjižara.A bezveze mi je što se ta posebna izdanjai spin-off serijala ne izdaju kod nas za prodaju na kisocima,kao što je u Italiji.
Kad već pričamo o meni jako milom i dragom strip junaku....može li mi ko razjasniti ko je Java i gdje ga je Marty pokupio? To vjerovatno spada u prve brojeve serije koje ja nisam nikada čitala.
Java je neandertalac kojeg je Martin upoznao tijekom njegove pustolovine na Himalajama,ako se ne varam,gdje je naišao na tajanstveni Grad prozirnih sjenki u kojem su još uvijek živjeli neandertalci.Kolko se sjećam,grad je napao Sergej Orloff i mučio je stanovnike,mislim čak i Javu,pa ga je Martin spasio i istjerao Orloffa.Nakon toga Java je odlučio krenuti s Martinom u civilizaciju.Ta priča je ispričana kroz nekoliko brojeva u prvoj ili drugoj godini izlaženja stripa,a kasnije je i nadopunjena u jednom od giganta.