Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Pravo
Korisničko ime
Lozinka

Pravo Pravna pitanja i problemi, pravna pomoć, javne rasprave o budućim zakonima. Živjela pravna država! Podforumi: Nasljeđivanje, Prekršajno i kazneno pravo , Radno, socijalno i obiteljsko pravo , Nekretnine

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.04.2007., 19:48   #1
malica
Registrirani korisnik

malica Avatar

Registracija: Feb 2005.
Kredit u Hrvatskoj

ako stranac ima stambeni kredit u svojoj drzavi, preseli se zbog posla u HR i zeli i tamo kupiti nekretninu (bez obzira na to sto se ne moze odmah upisati kao vlasnik) moze li on bez problema dobiti kredit u HR, mislim hoce li banke u HR znati da on vec ima kredit tamo negdje ako im on to ne kaze
malica is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2007., 22:50   #2
Lavica02
Lavica02

Lavica02 Avatar

Registracija: May 2006.
naše banke još neko vrijeme ne znaju da li u susjednoj banci imaš kredit, a kamo li što ti imaš u drugoj državi ...
a mislim da stranac (znači nema naše državljanstvo) ne može realizirati kredit u hrv
Lavica02 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2007., 23:57   #3
maserka80
Registrirani korisnik

maserka80 Avatar

Registracija: Nov 2006.
Banke neće znati da netko ima kredit u stranoj državi, ali stranci na privremenom radu u HR ne mogu dobiti kredit!!
Kupnja nekretnine od strane stranca može ići na njegovo ime.
Jer oni su baš kao tango - vrte se jedno oko drugog, odmiču i primiču, taman kad pomisle da se sve stišalo opet se pojača, ali najvažnije je to da dok god bi svirala muzika bilo bi i njih...... ali muzika više - ne svira!
maserka80 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2007., 19:49   #4
malica
Registrirani korisnik

malica Avatar

Quote:
masazerka kaže: Pogledaj post
Banke neće znati da netko ima kredit u stranoj državi, ali stranci na privremenom radu u HR ne mogu dobiti kredit!!
Kupnja nekretnine od strane stranca može ići na njegovo ime.
koja nepravda, nije mi jasno zasto stranac ne moze dobiti kredit ako normalno radi u HR, ima ugovor na neodredeno i ima redovnu placu, totalna diskriminacija
malica is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 05.04.2007., 20:35   #5
Lavica02
Lavica02

Lavica02 Avatar

niti moj suprug nije mogao prije par godina dobiti kredit u njemačkoj iako je tamo radio nekoliko godina i primao vrlo, vrlo dobru plaću
Lavica02 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2007., 14:26   #6
malica
Registrirani korisnik

malica Avatar

Quote:
Lavica02 kaže: Pogledaj post
niti moj suprug nije mogao prije par godina dobiti kredit u njemačkoj iako je tamo radio nekoliko godina i primao vrlo, vrlo dobru plaću
onda nije imao ugovor na neodredeno, inace stranac bez ikakvih problema moze dobiti kredit
malica is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2007., 14:57   #7
Lavica02
Lavica02

Lavica02 Avatar

bio je na neodređeno
Lavica02 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2007., 16:29   #8
Vojky
Supermoderator

Vojky Avatar

Registracija: Apr 2003.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Vojky
Quote:
a mislim da stranac (znači nema naše državljanstvo) ne može realizirati kredit u hrv
To je stvar odluke same banke. Koje su ionako pretežno u stranom vlasništvu.
Vojky is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2007., 17:10   #9
PowerLock
Style & Substance

PowerLock Avatar

Registracija: Dec 2002.
Pošalji poruku preko Yahoo korisniku PowerLock
Quote:
Godine staza i visina place nisu jedini kriteriji koje njemacke banke razmatraju pri dodjeli kredita.

U principu i u Hrvatskoj i u Njemackoj stranci MOGU dobiti kredite, ukoliko je njihov zahtjev u skladu sa poslovnom politikom banke.

Ne postoje niti na slobodnom trzistu mogu postojati zakoni koji bi diskriminirali pojedine kategorije klijenata.

U Velikoj Britaniji kreditno trziste je najliberalnije u EU. Uz dovoljno veliki polog ovdje ce i strancu koji ne zivi u GB dati kredit da kupi nekretninu izvan GB. Dakle eto vam alternative ako ne mozete dobiti kredite u svojim drzavama - s druge strane valja upamtiti da su za GB kredite u funtama u prosjeku i kamatne stope za oko 2-3% vise nego za EUR-e. Eto kako Britanija zaradjuje!
PowerLock is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2007., 18:57   #10
Lavica02
Lavica02

Lavica02 Avatar

što se tiče zakonske regulative, ne znam, nisam sigurna...
no znam da banke baš nisu voljne davati i ne daju kredite strancima (osim možda u slučaju 100% osiguranja depozitom)
pa čak i u slučajevima kada naš državljanin traži kredit, a radi i prima plaću u inozemstvu traže i dodatnu osobu s primanjima u hrv bez obzira što je njegova plaća u inozemstvu puno iznad kriterija za dobivanje kredita ...

osobno mislim da nije stvar diskriminacije već nemogućnost brže naplate zapljenom nekretnine u slučaju ne plaćanja .... ovrha nad nekretninom traje godinama i skupa je ... no to je neka druga tema
Lavica02 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2007., 19:47   #11
malica
Registrirani korisnik

malica Avatar

Quote:
Vojky kaže: Pogledaj post
To je stvar odluke same banke. Koje su ionako pretežno u stranom vlasništvu.
e to mi se vec vise svida, a Vojky mi se cini kompetentnijim
malica is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja