Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Softver
Korisničko ime
Lozinka

Softver O programima koje koristite ili namjeravate koristiti

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.04.2007., 23:44   #1
piydek
negativni dijalektičar

piydek Avatar

Registracija: Feb 2006.
novi wireless modem / eMule i soulseek ne rade

evo, danas sam promijenio stari HT-ov ADSL modem za wireless modem (ZyXEL Prestige 600 series modem) i browseri mi normalno funkcioniraju i sve, ali mi Soulseek i eMule javljaju kao da im portovi ne stimaju i eMule nesto među redovima kaže da trebam srediti da mi router redirecta na moju IP adresu ili stavec, ne kuzim se u te mrežne stvari uopce. nisam siguran da je to bas to sto pise na eMuleu.

e sad, sto ja trebam uciniti? da li trebam nesto drugacije podesiti u samim tim programima ili kako?
piydek is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.04.2007., 23:55   #2
johnny b good
Pucaj si u glavu

johnny b good Avatar

Registracija: Feb 2007.
www.portforward.com i tam nadi svoj router i slijedi upute
johnny b good is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2007., 10:43   #3
piydek
negativni dijalektičar

piydek Avatar

hvala ti na pomoći, medutim problem je jos i u tome da imam dynamic IP adresu.

to znači da trebam postaviti statičnu adresu da bih mogao redirectati, zar ne? medutim, slijedeći upute na toj stranici za postavljanje statične IP adrese nisam uspio, odnosno neće mi se spojiti na internet onda....
piydek is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2007., 19:07   #4
Maky
Supreme Being

Maky Avatar

Registracija: Nov 2003.
Quote:
piydek kaže: Pogledaj post
hvala ti na pomoći, medutim problem je jos i u tome da imam dynamic IP adresu.
Nije ti u tom problem. Ne ovisi direktno o tebi što imaš dynamic adresu. To nije direktno bitno za emule . Tebe muči NAT konfiguracija, točnije forwardiranje portova na tom routeru prema lokalnoj IP adresi. Ideja da ti proradi emule (da sjebeš lowid, jelda ) je da proslijediš port koji ti klijent koristi u komunikaciji sa drugima.
Default bi trebalo biti TCP 38749 te UDP 53194.
Kad podesiš NAT i misliš da bi trebalo prošljakat može te zafrkavat jedna stvar ako je uključena - firewall.
Ako je uključen bitno je i u firewallu proslijediti WAN to LAN, to se radi pod
Firewall/Default Policy/WAN to LAN - označiti Forward.
Maky is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 07.04.2007., 23:41   #5
piydek
negativni dijalektičar

piydek Avatar

Quote:
Maky kaže: Pogledaj post
Nije ti u tom problem. Ne ovisi direktno o tebi što imaš dynamic adresu. To nije direktno bitno za emule . Tebe muči NAT konfiguracija, točnije forwardiranje portova na tom routeru prema lokalnoj IP adresi. Ideja da ti proradi emule (da sjebeš lowid, jelda ) je da proslijediš port koji ti klijent koristi u komunikaciji sa drugima.
Default bi trebalo biti TCP 38749 te UDP 53194.
Kad podesiš NAT i misliš da bi trebalo prošljakat može te zafrkavat jedna stvar ako je uključena - firewall.
Ako je uključen bitno je i u firewallu proslijediti WAN to LAN, to se radi pod
Firewall/Default Policy/WAN to LAN - označiti Forward.
d00d, hvala puno na savjetu, vidis firewall nisam provjeravao a cijeli dan se mucim s tim fintama i vec sam zivce pogubio pa sam prestao nakratko.

pitanje koje imam medutim: na koju IP adresu da proslijedim portove ako imam dynamic adresu - jer kazes da to nije bitno sto je adresa dynamic....kuda onda da proslijedim?

EDIT: MAJSTORE, hvala ti za ovo sa firewallom, to me zezalo! jos samo sada kad bih mogao podesiti da ne trebam na svakom bootu dodavati novu ip adresu u NAT podešenja zbog dinamičke ip adrese...
piydek is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.04.2007., 00:26   #6
amrandov klon
Registrirani korisnik

amrandov klon Avatar

Quote:
jos samo sada kad bih mogao podesiti da ne trebam na svakom bootu dodavati novu ip adresu u NAT podešenja zbog dinamičke ip adrese...
pa stavi si statičku IP adresu. to ti je pola minute posla.
amrandov klon is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.04.2007., 00:38   #7
piydek
negativni dijalektičar

piydek Avatar

Quote:
amrandov klon kaže: Pogledaj post
pa stavi si statičku IP adresu. to ti je pola minute posla.
e, ali koju....

znam subnet mask, gateway, dns servere, ali koju IP adresu da si stavim?
piydek is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.04.2007., 00:45   #8
amrandov klon
Registrirani korisnik

amrandov klon Avatar

koju hoćeš... samo da je unutar subneta.
npr, ako ti je adresa routera 192.168.2.1, možeš staviti bilo koju adresu u rasponu 192.168.2.2-254
tu adresu upišeš u port forwardu, i to je to
amrandov klon is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.04.2007., 09:56   #9
piydek
negativni dijalektičar

piydek Avatar

klone, hvala puno, evo nisam znao da mora biti IP adresa definirana na ovaj nacin koji si naveo. sada sve funkcionira.

hvala vam puno svima, spasili ste me

jedino sto me sad, iako mi i kroz e-mule i kroz soulseek bez problema prolazi ono testiranje portova, Soulseek zeza na taj način što mi najnormalnije radi pretraga fileova, spajanje itd, međutim kad odaberem bilo koji raspoloživi file za download, u transfers prozoru mi stalno stoji "initialising i nikada ne počne baš download (probao sam od mase usera i sa svima je isto). e sad, ako sa tim queuanim fileom zagasim soulseek i odmah ga nakon toga startam download počne odmah bez ikakve frke (i ovo je isto sa svim userima)....ne znam u čemu je stvar
piydek is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.04.2007., 12:33   #10
amrandov klon
Registrirani korisnik

amrandov klon Avatar

Quote:
klone, hvala puno, evo nisam znao da mora biti IP adresa definirana na ovaj nacin koji si naveo. sada sve funkcionira.

hvala vam puno svima, spasili ste me
nema beda, zato postoji forum

Quote:
jedino sto me sad, iako mi i kroz e-mule i kroz soulseek bez problema prolazi ono testiranje portova, Soulseek zeza na taj način što mi najnormalnije radi pretraga fileova, spajanje itd, međutim kad odaberem bilo koji raspoloživi file za download, u transfers prozoru mi stalno stoji "initialising i nikada ne počne baš download (probao sam od mase usera i sa svima je isto). e sad, ako sa tim queuanim fileom zagasim soulseek i odmah ga nakon toga startam download počne odmah bez ikakve frke (i ovo je isto sa svim userima)....ne znam u čemu je stvar
nemam pojma zašto te tako zajebava, ne koristim e-mule. jedino što mi pada na pamet je da te opet zeza firewall
amrandov klon is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja