Na ovoj temi možete postavljati pitanja za koja ne znate u koju temu biste ih smjestili. Preporučam da prvo pokušate pronaći odgovarajuću temu pa pitanje postaviti tamo, jer je tako veća vjerojatnost da ćete dobiti odgovor, a da ga ovdje postavite tek ako takvu temu ne uspijete pronaći.
Štreberica, 19. 1. 2013.
Usluge koje ste spremni (na)platiti dozvoljeno je tražiti (i nuditi) samo na temi Tržnica u glavnom podforumu Kutak za školarce i studente.
Štreberica, 7. 2. 2013.
Molim vas ljudi da mi ovo riješite. Stvarno mi je bitno i to trebam za sutra.
Ovako glasi zadatak :
Tijelo mase m=1 kg miruje u točki A(v0= 0), zatim počinje kliziti duž dijela kružne staze(1/4 kružnice) polumjera r=1,3 m, kao što je prikazano na donjoj slici. Tijelo stigne u točku B brzinom v=3,7 m/s. Od točke B tijelo se kliže po ravnoj plohi i zaustavi se u točki C, prešavši put d=2,8 m.
a)Koliki je koeficijent trenja klizanja između tijela i podloge?
b)Koliki je rad sile trenja na zakrivljenom dijelu puta AB?
pa jel imaš neke formule??!! a pa F=m*a ajoooj,al puno pomaže...a pa imaš neku formulu za pot.energiju, i imaš one formule za ubrzano gibanje i zvrstiš sve što možeš uvrstit i riješiš.
ne znam ,to smo mi učili,al neam pojma, ne znam formule napamet.
za pot.energiju ti je ...a jebiga, zaboravila samo formulu,
čini mi se da ovo nije žuta zbirka...
nije baš jasno je li tijelo pada niz luk ili je ostatak puta tangenta na križnicu tj. jesu li prvi i drugi dio puta u istoj ravnini...
a)prvo sam izračunala deceleraciju na zaustavnom putu:
vexp2=2as
a=vexp2/2s=2.44m/s2
onda izjednačila Ftr na zaustavnom putu s ma i dobila
mi*m*g=m*a
mi=a/g=0.244
b)
Wtr=Ftr*l=mi*m*g* 2rpi/4
uvrsi, sredi i to bi bilo to ovako na prvu.
a preko energija sam dobila visinu s koje pada...Egp=Ek i dobiješ h.
vidi i provjeri rezultat
sa objektima nisam ziher, ali znam da je što se tiče tipova priložnih oznaka(kod onih sličnih koje si i sam naveo) sve u vezniku i položaju veznika u rečenici, naćo ćeš objašnjenje u bilo kojoj gramatici, sad mi se ne da zahebavat s time, sry
______( to found) the company in 1998 and ever since it ________(to make) money. at present we ______ ( to expand) our range of products and as always, this ______ ( to mean) big investments in research and marketing. recently we __________ ( to negotiate) a loan with our bank and they _______ ( to agree) to give us a reasonable interest rate. if the bank ______ ( not to accept), we _______ ( to have to) postpone our plans to expand our product line. if everything ________ ( to go) according to plan, we _______ ( to launch) the first new item as early as next March. we are happy about this as some of our old products ________ ( no to sell) as well in recent years so they ________ ( to replace) by the new, improved as soons as possible.
we founded
is making
are expanding
means
have been negotiating
agreed
doesn't accept
will have to
goes
will launch/are going to launch
didn't sell/weren't selling
will be replaced
nakon tvog posta uviđam svoju grešku.pogledavši bolje,mislim da ni ti nisi u pravu jer drugi kondicional izriče nerealnu situaciju koja se ne odnosi na prošlost.
budući da se rečenica odnosi na situaciju u prošlosti koju zamišljamo (koja se nije dogodila),mislim da se treba upotrijebiti treći kondicional.
if the bank hadn't accepted,we would have had to postpone our plans...
Ferro noscentius aurum.
Per acclamationem.
Crimine coprehendere.
In statu quo ante.
Unaprijed puno hvala.
are expanding
means
have been negotiating
agreed
doesn't accept
will have to
goes
will launch/are going to launch
didn't sell/weren't selling
will be replaced
Mislim da bi trebalo has been making zbog ever since.