Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor
Korisničko ime
Lozinka

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 22.03.2008., 14:54   #201
ljubo1
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2008.
REMENJE ZA MTD 115/96

DALI NETKO ZNA DIMENZIJE POGONSKOG REMENJA ZA MTD 115/96-DVA SU REMENA
ljubo1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2008., 14:18   #202
mariob
Banned

Samo nishta od one marke alco... Stvarno uzas, starom se motokultivator raspao na sastavne... Guvernala ostala u rukama a on produzio svojim putem, nije trebao ni da ga zaustavlja
mariob is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2008., 19:15   #203
osica
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2008.
Quote:
morino kaže: Pogledaj post
mi imamo husqovarnu i stvarno je zvjer je skupa 2500(tako nesto)ali to ima toliko snage strasno.

ja sam se odlučila za timer Husquarnu ili Jonsered od 1.2 KS i samo čekam proljetnu akciju da je kupim
(cca 2800 kn)

e sad me zanima suma sumarum što je bolje; navedeni modeli ili odgovarajući Solo model ?
napominjem da mi je ta cijena plafon
osica is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2008., 11:52   #204
Zvon
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2007.
Quote:
osica kaže: Pogledaj post
ja sam se odlučila za timer Husquarnu ili Jonsered od 1.2 KS i samo čekam proljetnu akciju da je kupim
(cca 2800 kn)

e sad me zanima suma sumarum što je bolje; navedeni modeli ili odgovarajući Solo model ?
napominjem da mi je ta cijena plafon
Ako misliš na Husqvarnu 325Rx ili na Jonsered BC2125, nećeš pogrešiti. Servisna mreža je dobra i jako su to dobri strojevi. Imam i H i Jonseredove strojeve i mogu ih preporučiti.
Solo neki modeli imaju Kawasaki motore, kaj isto nije loš izbor. Neznam kakva je servisna mreža.
Moj izbor sam ti napisal.
Zvon is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 24.03.2008., 13:05   #205
mariob
Banned

A servisna sluzba na Korchuli
mariob is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2008., 08:50   #206
champ
Registrirani korisnik

champ Avatar

Registracija: Oct 2003.
Quote:
zmiklauz kaže: Pogledaj post
B&s motori su odlični a ak nesto velim protiv MTD, CHAMP bu me popljuval tak procitaj njegove prijašnje postove
Ne radi se o tome da branim MTD, ili da tebe želim popljuvati, ali očito je da pišeš stvari o kojima nemaš previše iskustva. Traktorići nisu za "finu travicu i ravne terene" (kako ti tvrdiš), mogu oni i daleko više od toga!

Naravno, za jako velike strmine jedino je rješenje flakserica, ali traktorić može kositi na dosta strmim terenima. Za MTD to je nekih 30 stupnjeva, ali kratkotrajno može on i više. Jedini uvjet je da je teren suhi, i da kotači ne proklizavaju.
Old 22.04.2008., 18:36   #207
Jakyy
Registrirani korisnik

Jakyy Avatar

Registracija: Feb 2008.
Bok svima!!!

Evo nakon dužeg vremena razmšljanja, koju bih trimer kosilicu kupio, na uvjerljivu preporuku prodavača
odlučio sam se na STIHL FS 90 s 4-MIX motorom (četverotaktni) 28,4 cm3 i 0,95/1,3 (kW/KS).

Pošto sam totalni laik molio bih vas da mi malo pojasnite koje su prednosti ili nedostaci četverotaktnih motora u odnosu na dvotaktne?

Koje ulje koristiti s obzirom da proizvođač preporuča isključivo Stihl 2% ulje, a vidim da su neki od vas
imali primjedbe na to ulje?

Može li me itko savjetovati da li je to dobar izbor, glede trimerica?

Moram naglasiti da sam za sada jako zadovoljan sa ovom trimericom!!!
Jakyy is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.04.2008., 22:17   #208
zmiklauz
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2005.
Pošto si zadovoljan onda si kupio adekvatan stroj svojim potrebama a što se kvalitete tiče što got stihl prodaje pod svojim imenom nije šrot. Ovo nisu 4-taktni motori već 2-taktni s principom rad 4-t.(prekasno je i preumoran sam za objašnjavanje). mada sam ja ve pristalica kalsičnih 2-t motora i modela FS 80 koji je neunistiv. ovaj model je prekratko na tržištu da bi se donosili neki zaključci glede izdržljivosti. Ulje je dobro ko i svako drugo ulje od poznatih proizvođača koji se mješaju u omjeru 50:1 ili 2% samo napravljena mješavina nesme stajati vise od 5-6tjedana.

Jedino mi nije baš jasno općenito razmišljanje ljudi koji uđu u specijalizirane prodavaonice koje drže samo jednog proizvođača nije bitno o kojem se asortimanu robe radi i onda se daju nagovorit da kupe nesto sto je najbolje na tržištu.
zmiklauz is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2008., 15:21   #209
amater_total
Registrirani korisnik

Registracija: May 2007.
Možda je offtopic. Bio u njemačkoj prije par tjedana i taman su kosili travu po autoputu (između ograda i na manjim kosinama uz cestu). Vidio sam tridesetak radnika u dva - tri dana. Svi su kosili Husqvarnama. Niti jedan Stihl...
amater_total is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2008., 21:51   #210
dizzy_boy
Registrirani korisnik

dizzy_boy Avatar

Registracija: Feb 2004.
Quote:
osica kaže: Pogledaj post
ja sam se odlučila za timer Husquarnu ili Jonsered od 1.2 KS
Imam Jonsered i odličan je to trimer. Nakon kaj sam maknuo mrežicu s auspuha, jedini problem mi je bilo smeće u rasplinjaču, ali za to sam si sam kriv jer sam koristio nečisti kanister.
Iako moram priznati da mi je za mojih 350m grabe i cca 500 kvadrata di nemogu s rotacionom, motor od 1.2 KS malo preslab. Trebao sam kupiti onaj veći model jer mi s ovim košnja ovog gore navedenog malo predugo traje ako je trava imalo "prevelika". Možda imam prevelika očekivanja, ali eto, to je moje mišljanje. Uvjek treba voditi računa o tome koji stroj je pogodan za koju površinu i koji kapacitet košnje. To je najvažnija stvar i vrijedi novaca kupiti jači model ako imaš puuuuuno trave za pokositi.
dizzy_boy is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2008., 22:10   #211
3007
M

Registracija: Dec 2006.
Quote:
dizzy_boy kaže: Pogledaj post
... Trebao sam kupiti onaj veći model jer mi s ovim košnja ovog gore navedenog malo predugo traje ako je trava imalo "prevelika". Možda imam prevelika očekivanja, ali eto, to je moje mišljanje. Uvjek treba voditi računa o tome koji stroj je pogodan za koju površinu i koji kapacitet košnje. To je najvažnija stvar i vrijedi novaca kupiti jači model ako imaš puuuuuno trave za pokositi.
Tu se u potpunosti slažem. Preporuka prodavača da kupim "za jedan broj veću" kosilicu nego što mislim da mi je potrebna (ako si mogu priuštiti - razlika između susjednih modela onda je bila oko 100DEM) bila je jedna od rijetkih za koje mi je drago da sam poslušao. Čak mi ne bi bilo krivo da sam uzeo još malo jaču/veću.
3007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2008., 22:32   #212
freerider
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2006.
jel problem gorivo od prosle gpdine iskorstit ili ga bacit i uzet frisko???
freerider is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2008., 00:24   #213
3007
M

Registracija: Dec 2006.
Po svim preporukama, gorivo bi se moralo potrošiti u roku mjesec-dva, a nakon toga baciti ili upotrijebiti u autu (pretpostavljam da se računa kako će se u tanku pomiješati s bitno većom količinom svježeg goriva.
U praksi, iskoristio sam uvijek sve zalihe, čak sam i staru mješavinu uspješno iskoristio za pogon strojeva koje pokreće TOMOS UMO 06 (prije dvadesetak godina vrlo popularan motor). Tehnički je to nepravilan postupak, ali nisam imao problema.
3007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2008., 22:45   #214
zjerneic
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2006.
Namatanje flaksa

Kako namotati flaks na glavu sa dva flaksa?
zjerneic is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.04.2008., 09:18   #215
JoZ@
odbanirani korisnik

JoZ@ Avatar

Registracija: Dec 2002.
Quote:
zjerneic kaže: Pogledaj post
dva flaksa

mislis sa svake strane glave izlazi jedan
JoZ@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.04.2008., 22:10   #216
dizzy_boy
Registrirani korisnik

dizzy_boy Avatar

Registracija: Feb 2004.
Quote:
Ne kužim kaj te točno muči?!? Uputstva nejasna? Obično su na onom kolutu strelice koje ti pokazuju u kom smjeru da motaš. Uglavnom motaš obje niti u istom smjeru, inače će ti se jedna otpuštat a druga zatezat. Znači, zatakneš nit u rupicu, namotaš i onda isto tako drugu. Nemoj namatati previše niti, onak da ti je kolut skroz nakrcan. Ja obično namotam koliko visoko mogu istegnut ruku. Prvih par puta sam metrom mjerio 2m jer je tako pisalo u uputstvima ali sad ga nategnem, namotam i deri
dizzy_boy is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.04.2008., 09:14   #217
JoZ@
odbanirani korisnik

JoZ@ Avatar

ja namotam oko 3,5 m 3mm flaksa
al tak da provucem prvo krajeve van
stavim glavu i vrtim ju dok flak se ne dode do kraja (nisam cital nikakva uputstvapa reko mora dase tak radi )
JoZ@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.04.2008., 19:11   #218
Johnny B.
No more Mr. Nice Guy

Johnny B. Avatar

Registracija: Jul 2003.
Quote:
Ovisno o tome dali se radi o poluautomatskoj ili automatskoj glavi.
Za poluautomatsku glavu je dizzy_boy dosta detaljno opisao postupak, dok je za automatsku glavu JoZ@ objasnio
Odgovori s citatom
Old 28.04.2008., 20:25   #219
freerider
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2006.
Ovako, trimer mi radi dok nije pod opterecenjem, i prima gas normalno. Kad ga gurnem u travu pocinje gubit snagu i opada, gusi se jednostavno. Trimer je jak, Solo 142, sa 2,7 KS tako da ga ta travica koju kosim ne bi smjela gusit. Bilo je relativno OK, no medjutim majstor je isao stelat i na ti zla. Gdje da ja malo zakrenem pa da ide opet dobro?
Btw. isto sam primjetio da je dobro radio dok nisam stavio neki poboljsivac podmazivanja u gorivo, ustvari jos dodatni aditiv, a koji mislim da ga tusi.
freerider is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.04.2008., 20:37   #220
JoZ@
odbanirani korisnik

JoZ@ Avatar

Quote:
freerider kaže: Pogledaj post
Btw. isto sam primjetio da je dobro radio dok nisam stavio neki poboljsivac podmazivanja u gorivo, ustvari jos dodatni aditiv, a koji mislim da ga tusi.
mozda previse ulja
pazi na omjer kad mjesas

ja se sjebo jer sam otprilike u kanister u kojem je vec bilo mjesavine doljeval
pa za svaki slucaj od oka stavil malo vise ulja
sad se gusi i dimi

bolje kanister isprazmit pa onda nanovo mjesavinu prema propisu
JoZ@ is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor