Pomoć,
kupila sam domenu, sada moram odabrati hosting.
Da li je bolje uzeti neki hosting izvana ili domaći ?
Uopće ne znam koji mi hosting treba, stranicu ću sama napraviti iz predloška od wix.com i na stranici bi trebao biti kao nekakav forum, tako da uopće ne znam koliki hosting mi treba ?
I sada molim za pojašnjenje:
1.korak : kupiti domenu
2.korak: kupiti hosting
3.korak : napraviti web stranicu ( wix.com )
4.korak : postaviti sve to na internet
5.korak : prijavit se na tražilice i url
Kako staviti sve to na internet da se vidi i da funkcionira ?
Kada se kupi domena da li treba što sa njom napraviti, kako spojiti domenu, hosting i predložak od wix.com u jedno ?
I da li se naziv domene mijenja ako uzimam templates od wix.com.
Recimo webs.com stavlja svoj naziv u domenu ( primjer : marinawebs.com ), da li to isto radi i wix.com ?
Unaprijed hvala na pomoći,
Pomoć,
kupila sam domenu, sada moram odabrati hosting.
Da li je bolje uzeti neki hosting izvana ili domaći ?
Uopće ne znam koji mi hosting treba, stranicu ću sama napraviti iz predloška od wix.com i na stranici bi trebao biti kao nekakav forum, tako da uopće ne znam koliki hosting mi treba ?
I sada molim za pojašnjenje:
1.korak : kupiti domenu
2.korak: kupiti hosting
3.korak : napraviti web stranicu ( wix.com )
4.korak : postaviti sve to na internet
5.korak : prijavit se na tražilice i url
Kako staviti sve to na internet da se vidi i da funkcionira ?
Kada se kupi domena da li treba što sa njom napraviti, kako spojiti domenu, hosting i predložak od wix.com u jedno ?
I da li se naziv domene mijenja ako uzimam templates od wix.com.
Recimo webs.com stavlja svoj naziv u domenu ( primjer : marinawebs.com ), da li to isto radi i wix.com ?
Unaprijed hvala na pomoći,
plavuša...
kad neznaš obično postoje firme koje se bave tim ili se traži po tutorijalima...niste mi jasni vi koji bi da Vam se napravi stranica da izgleda mrak da sve odradimo "mi" (koji visimo na forumu) i onda da ste vi autori tog sajta i nikome ne platite...
pa jbt kad neznaš pitaš dio i to je to a neš ić pravit sajt ako nemaš pojma di šta kako i ostalo....
p.s. često sajtovi poput wix.com ne daju da se pravi na drugoj domeni nego na njihovoj poddomeni, tako da bi ti trebala domena koja bi bila samo redirect, tj. trebao bi ti host za redirektanje
:S
kad neznaš obično postoje firme koje se bave tim ili se traži po tutorijalima...niste mi jasni vi koji bi da Vam se napravi stranica da izgleda mrak da sve odradimo "mi" (koji visimo na forumu) i onda da ste vi autori tog sajta i nikome ne platite...
pa jbt kad neznaš pitaš dio i to je to a neš ić pravit sajt ako nemaš pojma di šta kako i ostalo....
p.s. često sajtovi poput wix.com ne daju da se pravi na drugoj domeni nego na njihovoj poddomeni, tako da bi ti trebala domena koja bi bila samo redirect, tj. trebao bi ti host za redirektanje
:S
ja se ne snalazim dobro na forumima, ali ako moze pomoc, ? kad otvorim forum.hr i gore pored url-a ima slikica neka vasa, e pa da li se moze promijeniti ta slika, ja imam stranicu i domain name .tk pa mi se ne svidja slikica, moze li se promijenit??
ja se ne snalazim dobro na forumima, ali ako moze pomoc, ? kad otvorim forum.hr i gore pored url-a ima slikica neka vasa, e pa da li se moze promijeniti ta slika, ja imam stranicu i domain name .tk pa mi se ne svidja slikica, moze li se promijenit??
mislim da se kod tk domena ne može promijenit onaj njihov favicon (sličica kraj url-a).
al probaj.
moraš samo na sajt ubacit gif fajlu koja oćeš da ti bude favicon i onda ubaci u vrh koda tvoje stranice
Ne brini se, ne trebaš piratizirati softver, sve što ti treba je Notepad++ za lakše pisanje koda, W3Schools za HTML i CSS i to je to.
U Notepad++ napraviš novu stranicu, pod Format uzmeš UTF-8 Without BOM i spremiš stranicu kao nekoImeStranice.html i tu stranicu pokreneš u Internet Browseru svog izbora i vidiš što se dešava. Najbolja i najjeftinija opcija.
sa probnom verzijom imas 31 dan tj. 1 mjesec, za mjesec dana mozes dosta toga positc ako si pocetnik, za pocetak vidjet dal ti se to uopce svidja i kako ce te ic, a i imas vremena za "snaci se" dok ti traje TRIAL verzija
sa probnom verzijom imas 31 dan tj. 1 mjesec, za mjesec dana mozes dosta toga positc ako si pocetnik, za pocetak vidjet dal ti se to uopce svidja i kako ce te ic, a i imas vremena za "snaci se" dok ti traje TRIAL verzija
Šta ću pokušavati kad ništa ne znam.Sad upravo skidam yoomlu,to mi se više isplati,jer ću tu nešto naučiti pa ću moći više toga napraviti na probnom recimo dreamweaveru
Šta ću pokušavati kad ništa ne znam.Sad upravo skidam yoomlu,to mi se više isplati,jer ću tu nešto naučiti pa ću moći više toga napraviti na probnom recimo dreamweaveru
ali u dreamweaveru ti nemoras pisat kod, vec imas, kako da kazem, nekakve tepmlete, sve moze radit vizualno, a on ti sam pise kod koji ti ne vidis, npr hoces napravit tablicu odes u izbornik i kazes mu kakvu tablicu hoces. tako mozes i nesto naucti sto se tice html-a, ja bi ti preporucio da uzmes neku knjigu o html-u i css-u i tako pocnes, tako sam ja poceo i jos ucim, naravno za postenu internet stranicu nije ti dovoljan samo html i css, treba ti tu jos i javascripta, mozda AJAX i php i sql ako hoces da ti se korisnici koji posjecuju stranicu mogu registririat, istrazi malo te pojmove po internetu, sve ce ti bit jasno
eh ovako: zelim napraviti FanClub za jednu grupu, znaci kao official, ali neznam radit web stranice. Probala sam na webs.com ali nije mi dobar za official vise je za vlastiti obicni blog. Da li znate kako da rijesim ovaj problem, ima li neka str ili nesto!? Domain name se placa a ja to ne zelim... helpp
mislis poceti raditi ili izradjivati? ako ces poceti prvo pocni uciti html i css kodove za pocetak (ali prvo savladaj html). nakon toga nabavi dreamweaver i gledaj gore sta sve ima za umetnuti i igraj se sa kodovima. nakon toga kada svladas znanje, primjena je teza. ja otvorim photoshop (1000 sirina x 750duzina), dizajniram (nacrtam) stranicu i izrezem neke slike. koje slike? navigation bar background, banner (ak ga ima), logo (ak ga ima), gornji dio text boxa, donji dio text boxa, sredina text boxa i footer (ak ga ima) i otvorim dreamweaver. onda pocinjem od gore prema dole. najvise je css bitan. nakon svakog koraka testiram u internet exploreru i firefoxu (jer je svaki razlicit) i kada zavrsim samo uploadam...heh