Koliko sam ja shvatio novcanice od pet kuna sa datumom 7.ozujka 2001 su jos u optjecaju i kao takve ih se mora primati na blagajnama jeli tako dok novcanice od pet kuna sa datumom 31.listopada 1993 se ne primaju zasto onda nigdje nece primiti prije napomenutu novcanini od pez kuna sa datumom 7.ozujka.2001
Koliko znam i novcanine od deset kuna su izdane 7.ozujka 2001 i u optjecaju su
Povlacenje novcanica sa 31.listopada 1993 je bilo 2006 -2007
prema tome prihvacanje novcance od 5 kuna sa datumom 7.ozujka 2001 mora biti prihvacena jer je ona u bankovnom optjecaju ??
Koliko sam ja shvatio novcanice od pet kuna sa datumom 7.ozujka 2001 su jos u optjecaju i kao takve ih se mora primati na blagajnama jeli tako dok novcanice od pet kuna sa datumom 31.listopada 1993 se ne primaju zasto onda nigdje nece primiti prije napomenutu novcanini od pez kuna sa datumom 7.ozujka.2001
Koliko znam i novcanine od deset kuna su izdane 7.ozujka 2001 i u optjecaju su
Povlacenje novcanica sa 31.listopada 1993 je bilo 2006 -2007
prema tome prihvacanje novcance od 5 kuna sa datumom 7.ozujka 2001 mora biti prihvacena jer je ona u bankovnom optjecaju ??
Trebaju povuci sve novcanice od 5 kn i ostaviti samo da imaju kovanice!
meni pred par tjedana neka baba u dućanu nije htjela primiti tu novčanicu.
__________________ Ayn Rand; No private embezzlers or bank robbers in history have ever plundered people’s savings on a scale comparable to the plunder perpetrated by the fiscal policies of statist governments.
nikako da mi naleti ta papirnata pa da se prepucavam ak ju neće uzet.
E pa svašta. Bar bi trgovci trebali znati neke osnove o novcu tj. koji je u upotrebi. Ako ne primaju 5kn iz 2001.-e, onda valjda ne primaju ni 1000kn iz davne 1993.-e.
Ja uredno plaćam sa 5kn papirnatih i dosta često ih i dobijem kao kusur tako da mi je ova situacija pomalo smiješna.
nikako da mi naleti ta papirnata pa da se prepucavam ak ju neće uzet.
meni se nije dalo sa kravom prepucavati!
__________________ Ayn Rand; No private embezzlers or bank robbers in history have ever plundered people’s savings on a scale comparable to the plunder perpetrated by the fiscal policies of statist governments.
1. Zato jer su se braća suprostavila Austrijancima.
2. Jer izgledaju gej i kosi se sa društveno-moralnom politikom RH.
3. Boja ne odgovara.
4. Lički medo je bio prejak za obojicu.
__________________ "... Choice is the essence of ethics: if there were no choice, there would be no ethics, no good, no evil; good and evil have meaning only insofar as man is free to choose."
Dakle, jel ima tko ideju zasto su nestale novcanice od 5 Kn? Malo po malo i skoro sam zaboravio da su postojale. Hvala!
Zato jer kod nas dok se svak namiri sam papir vrijedi bar 7 kuna,značilo bi kao da se dijeli,a znamo svi da je suprotno.Ali niko od nas nemrda dupetom,ali bar se priča
Zato jer kod nas dok se svak namiri sam papir vrijedi bar 7 kuna,značilo bi kao da se dijeli,a znamo svi da je suprotno.Ali niko od nas nemrda dupetom,ali bar se priča
aha znaci ne isplati ih se raditi. To ima smisla onda.
Već dugo nisam vidio tu novčanicu, šteta, nedostaje mi.
Makar je njeno povlačenje zapravo u potpunosti praktično, pogotovo zato što postoje kovanice od 5 kn.
Pa, u principu, često je da je najmanja novčanica jednakovrijedna kao najveća kovanica. Mi smo imali dugo 5 kn tako, Nijemci su još prije imali 5 DM i kovanicu i papir. I u Jugi se sredinom 80tih sjećam onog rudara na 10 din, a postojale su i kovanice.
__________________ Jedni grade vlade da se lakše krade, drugi biljke sade, a treći ih vade.