Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 24.04.2007., 00:26   #1
Vrtna staza-mozaik

Poštovanje!
Evo jedno novo pitanje,
Radim stazu u vrtu od izlomljenih dijelova betonske ploce. Što me interesira?
Kako ispuniti fuge izmedu ploca? Na pocetku sam razmišljao da naspem zemlju i posijem trine (travu), ali sve više mi se vrti po glavi rješenje da sve zalijem betonom, tj. fuge ispunim jacim betonom, koji cu kasnije moci i obojati tamnijom bojom za beton da se istice.
Prilažem slike da se bolje razumije.
Hvala na svakoj ideji ili prijedlogu!Gorski is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.04.2007., 22:10   #2
Ja osobno glasam za travu...ipak je to stazica u prirodnom okolišu, nevezana za kuću, kao neki prijelaz između "čvrstog" opločenja oko kuće i travnjaka...A zakaj si ti zapravo odustao od trave?
Još jedna mogućnost: popuniti pijeskom (ne sasvim sitnim, nego cca 0,5cm promjera - ne znam kak se to zove), zaliti cementnim mlijekom da poveže...
Špranja is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.04.2007., 23:15   #3
Odustao sam od zemlje i trave zbog toga što se bojim da će se ploče pomicati, "klocati", jer same ploče su izlomljena betonska ploča koja je sa time odozdo i neravna, za izbočinama, a ja nisam kao posteljicu postavio sitni- sant pjesak već krupniji, kao što i kažeš. Nakon toga sam fuge do pola popunio sa sitnijim, koji i nije pravi pjesak već mješavina kakove i ima u našoj seoskoj "kavi". No, ovaj tvoj prijedlog za krupniji pijesak cca 0,5 cm pa cementno mlijeko mi se čini odličan. A tako mogu ostaviti i nekih dva centimentra za popuniti zemljom i zatraviti.
Moram vidjeti koliko se ovaj sitni pjesak sada slegao/padala je i kisa, pa cu odluciti kako cu. Ako cu raditi sa cementnim mlijekom onda sam zeznuo sa sitnim pjeskom. Vidjet cu!
Hvala!
Gorski is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2007., 01:12   #4
A, čuj - dobro postavljene ploče, tj. dobra podloga obavezna je u svim slučajevima, kaj god da odabereš...Loše postavljene ploče, s praznim prostorima u podlozi, neće spasiti od pomicanja ni cementno mlijeko, pa ni beton (popucat će, a "klackanje" će se pojaviti opet...) Iz iskustva (s benkovačkim kamenom): potrudi se oko podloge, to je jedina garancija da nećeš morati popravljati, i to više puta, jer se neće svi "fušeraji" pokazati odmah i odjednom...
Špranja is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2007., 22:11   #5
Slažem se!
No, što je tu je. Ovo mi je prva koju sam radio pa ćemo vidjeti. Materijal ( razlomljena betnoska ploča) me ništa nije koštao pa ako se i bude što nepovoljno događalo eventualno ću zaliti pukotine. Relativno je uska cca 50 cm. Niti sada kada sam ju postavio nije idealno ravno, nego je malo krivudavo postavljeno, i izgleda ok, a i po njoj se ne ide svakodnevno, više je kao ukras.
Gorski is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:12.