Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje

Zdravlje Najvažnija stvar na svijetu
Podforumi: Žensko zdravlje, Stomatologija i oralna higijena

Zatvorena tema
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.09.2003., 16:11   #1
Talking SVE O SEKSUALNOSTI...ona...on...ona i on...i jos!!!

Sex je najljepsa stvar...ponekada uziva jedan partner..ponekada obadvoje su na vrhu svijete...ponekada se dogode cudne stvari...
pa ima toga mnogo sta mozemo osnovno da iznesemo ,pa onda kako ko zeli moze se mjenjati /izmjenjivati iskustva i problemi...
danas vise nego ikada prije subjekt je veoma otvoren tako da cak i mi stariji ne osjecamo se vise neugodno diskusirati i izmjeniti iskustvo.

Sa obzirom da je netko vec pitao o veoma ozbiljnom problemu,
koji se tice i NJE..kao i NJEGA...mozemo zapoceti sa time!__________________
Eight days in Sydney.
Ja sam prezivio 3 raka,2011 R/bubreg izvadjen,2012 rak prostate i mjehura sve izvadjeno,2013 rak se vratio na limfne cvorove...43 godine kronicne bolove.I izgubio sina Daria 50 godina staroga." ostalo mi je 2 mjeseca zivota...umirem,Octobar 2014
Vilko is offline  
Old 10.09.2003., 16:18   #2

Prijevremena ejakulacija


Što je prijevremena ejakulacija?

Prijevremena ili preuranjena ejakulacija jedan je od najčešćih seksualnih problema. Najčešće se opisuje kao nemogućnost odgađanja ejakulacije do trenutka kad je to za oba partnera poželjno. Definicija preuranjene ejakulacije je subjektivna. Dok neki muškarci ejakuliraju uz vrlo malo seksualne stimulacije, obično neposredno nakon penetracije, a nerijetko i prije, nekima je prerana ejakulacija nakon 5-10 minuta seksa. Pri dijagnosticiranju preuranjene ejakulacije nije bitna količina vremena prije ejakulacije. Najvažnija je stvar zadovoljstvo muškarca (i žene) dužinom seksualnog odnosa.
Prava preuranjena ejakulacija jest stanje kad muškarac ne osjeća da će ejakulirati sve dok se to ne dogodi, što znači da ne drži pod kontrolom uzbuđenje kad ima erekciju ili dok prodire u vaginu.

Uzrok preuranjene ejakulacije


Prije se smatralo kako nastaje zbog djelovanja lijekova ili određenih infekcija kao što je upala mokraćnih putova. U zadnje vrijeme prevladava mišljenje kako je problem psihološke prirode. Točan uzrok stanja je ipak još uvijek nepoznat.
Prema evolucijskoj teoriji brza ejakulacija ima značaj za preživljavanje zato što je svaka životinja nezaštićena od napadaja dok kopulira. Prema tome, u prirodi što se brže kopulacija može obaviti, to bolje i sigurnije. Istraživanja pokazuju da muškarci koji pate od prerane ejakulacije dostižu ejakulaciju pri nižim razinama seksualnog uzbuđenja i imaju dulja razdoblja apstinencije u usporedbi s muškarcima koji ne ejakuliraju prerano. U većini slučajeva prijevremena ejakulacija je psihološki određena. U mnogih muškaraca može se uočiti strah da neće biti u stanju zadovoljiti neku ženu ili strah od poraza i nadmoći partnerice. Osjećaj krivice i strah da se ne pročuje mogu značajno utjecati na ponašanje muškarca s ovim problemom. Prerana ejakulacija može biti povezana i s Parkinsonovom bolešću, oštećenjem kralježnice ili uporabom nekih lijekova.

Kad i kako se javlja prijevremena ejakulacija?


Većina muškaraca iskusila je ovaj problem tijekom svog seksualnog života. Najčešća je među adolescentima, ali pogađa seksualno aktivne muškarce svih dobi.
Preuranjena ejakulacija se vrlo često javlja tijekom prvog seksualnog iskustva i u tom slučaju se obično javlja zbog straha i nervoze. Većina muškaraca postupno nauči kontrolirati svoj orgazam. Kod nekih se muškaraca zbog tih početnih preuranjenih ejakulacija razvija dugotrajan strah od seksa i nemogućnosti ispunjenja očekivanja što produžuje problem preuranjene ejakulacije.
Seksualno ponašanje je također važno. Što je duži period od zadnje ejakulacije, mladi muškarci tipično brže svršavaju. Mlađi muškarci brže ejakuliraju nego stariji jer se s iskustvom nauči kontrolirati ejakulacija.
Preuranjena ejakulacija se može dogoditi tijekom predigre, za vrijeme penetracije, ili prije ili kasnije tijekom snošaja, a u svakom slučaju prije nego što partnerica doživi orgazam. Sram i osjećaj poniženja i manje vrijednosti mogu dovesti do izbjegavanja seksualnih odnosa. Partnerice muškaraca s prijevremenom ejakulacijom u pravilu su nezadovoljne tako da nisu rijetke nevjere i prekidi veza zbog seksualnog nezadovoljstva.


Što se može učiniti kako bi se odgodila ejakulacija?


Ako se prerana ejakulacija ne liječi, postaje kronična. Uspjeh se može postići lijekovima, različitim tehnikama štipanja ili zastajanjem i nastavljanjem. Seksualni terapeuti savjetuju parovima proširenje svojih seksualni aktivnosti i uključe tehnike koje ne zahtijevaju nabrekao penis te je zadovoljenje partnerice potpuno moguće i nakon što je muškarac doživio vrhunac. Kad se pozornost odmakne od penisno-vaginalnog seksa, strah ljubavnog para se obično dovoljno smanji da dopušta veću kontrolu ejakulacije i seksualni odnos dužeg trajanja.

Lijekovi


Lijek paroksetin u dozi od 40 mg na dan ili sertralin 100-150 mg/dan vrlo učinkovito odlaže ejakulaciju za neko vrijeme.

Masters i Johnson metoda


Najbolji način borbe protiv preuranjene ejakulacije jest učenje prepoznavanja i kontroliranja osjeta koji vode k orgazmu. Masters i Johnson metoda služi upravo tome. Ta metoda zahtijeva mnogo strpljenja i vježbe, ali je vrlo učinkovita.
Može se početi s masturbacijom. Dovedite sebe do točke blizu orgazma i prestanite te se opustite prije nego opet počnete. Svaki put kad to napravite, primaknite se orgazmu sve bliže i bliže sve dok ga više ne možete kontrolirati. Ponavljanje ovog postupka mnogo puta u različitim prilikama će vam pomoći da naučite gdje je vaša točka vrhunca. Jednom kad upoznate svoju točku gdje "nema povratka" možete usmjeriti partneričinu stimulaciju tako da doživite orgazam. Najbolji je način vježbanja ove metode zajedno s partnerom do kojeg Vam je stalo, iako se možete pripremati i sami. Sa svojom partnericom/partnerom isprobajte seksualnu stimulaciju koja ne uključuje penetraciju, kao masturbacija i oralni seks te postupno vježbajte dostizanje točke neposredno prije ejakulacije. U tom trenutku signalizirajte partnerici da prestane (laganim stiskanjem ili zvukom) te si dopustite djelomični gubitak erekcije. Ponavljajte to više puta. Ove korake je potrebno vježbati više dana prije pokušaja vaginalnog seksa. U trenutku kad ste spremni za vaginalni seks, lezite na leđa i kažite partnerici da vam dopusti sporu penetraciju. Čim osjetite da ste blizu ejakulacije, pokažite partnerici da se nježno podigne prema gore. Malo se opustite i počnite ponovo. Uskoro biste trebali moći kontrolirati svoju ejakulaciju i uživati u seksu.
Iako je ova metoda iznimno učinkovita, mogu proći tjedni prije nego Vi to postignete. Važno je biti strpljiv i ne stavljati velik pritisak na situaciju. Ako ne uspije odmah, potrebno je još truda. Radi se o procesu za koji treba vremena.

Tehnika stiskanja


Ova je tehnika varijacija Masters i Johnson metode. Partnerica pri jakom uzbuđenju, neposredno prije vašeg orgazma, čvrsto stisne prstima glavić penisa kroz 15-20 sekundi. To će vam spriječiti ejakulaciju, ali može opasti erekcija. Palac se stavlja s donje strane krune glavića na frenulum (mali komadić kože na udubini glavića) dok prvi i drugi prst trebaju biti na glaviću s gornje strane. Stisak tjera krv iz penisa i na taj način smanjuje erekciju. Ovu metodu treba iskušati tri puta tijekom odnosa. To znači da vam partnerica treba ponovnom stimulacijom dovesti do uzbuđenja pa onda opet primijeniti tehniku stiskanja.
Ovu tehniku možete isprobati ako Masters i Johnson metoda sama ne djeluje.

Tehnika mirovanja


Kad vam je penis u vagini, ne smijete se pomicati ni vi ni partnerica ili činiti ikakve pokrete. Trebate se samo koncentrirati na osjećaj koji imate i proživljavati ga kakav on jest. Kad vam se učini da ste blizu ejakulacije, iziđite iz partnerice. Nakon ponovnog uzbuđivanja s partnericom učinite isto. U početku je teško ovladati ejakulacijom, ali je samo pitanje vremena kad ćete uspjeti. Može se dogoditi da erekcija dok mirujete u vagini počne opadati i tada zamolite partnericu da se počne malo pomicati ili stiskati vaginalne mišiće ili ako više volite, sami izvedite nekoliko kretnji dok vam penis ponovno ne očvrsne. Penetracija se treba ponavljati nekoliko puta tijekom odnosa.

Ostale tehnike


Desenzitizirajuće kreme su proizvodi koji se mogu naći na tržištu i koji navodno umanjuju osjet koji muškarac doživljava tijekom spolnog odnosa te na taj način on duže traje. Muškarci ove proizvode često drže ograničavajućim jer smanjuju užitak.
Masturbacija je tehnika koju mnogi mladi muškarci koriste kako bi povećali kontrolu nad seksualnim odnosom. Smatra se kako masturbacija prije seksualnog odnosa smanjuje želju koju muškarac osjeća čime se povećava kontrola. Ova tehnika, međutim, nije vrlo učinkovita jer je količina uzbuđenja samo jedan od čimbenika koji pridonose ovom stanju.
Kondomi su učinkovit način smanjenja količine stimulacije tijekom seksa. Neki muškarci kažu kako im kondom pomaže u kontroli prerane ejakulacije jer im smanjuje uzbuđenje. Ako jedan kondom ne smanjuje stimulaciju dovoljno, može se staviti još jedan. Osim toga, kondomi štite od neplanirane trudnoće i spolno prenosivih bolesti pa su sigurno vrijedni korištenja.
Seksualni položaji mogu također utjecati na ejakulaciju. Tipični misionarski položaj gdje je muškarac iznad partnerice nije najbolja poza dok se pokušava ostvariti kontrola nad ejakulacijom. Pokušajte s ležanjem na leđima, dozvoljavajući partnerici da kontrolira kopulaciju. U ovom ste položaju mnogo opušteniji i možete lakše voditi svog partnera.

__________________
Eight days in Sydney.
Ja sam prezivio 3 raka,2011 R/bubreg izvadjen,2012 rak prostate i mjehura sve izvadjeno,2013 rak se vratio na limfne cvorove...43 godine kronicne bolove.I izgubio sina Daria 50 godina staroga." ostalo mi je 2 mjeseca zivota...umirem,Octobar 2014
Vilko is offline  
Old 10.09.2003., 16:49   #3

Defloracija - razdjevičenje


Defloracija (razdjevičenje, defloratio) je naziv za prvi spolni odnos žene, a svaki ponovljeni odnošaj naziva se koitus (coitus, copulatio).

Pri prvom spolnom odnosu ulazak muškog spolnog organa u rodnicu dovodi do razdora djevičanske opne - himena. Himen je nabor sluznice debljine 1-3 mm koji je smješten na ulazu u rodnicu. Može biti različita oblika, ali je najčešće prstenast (hymen anularis). Himen može biti i oblika polumjeseca (hymen semilunaris), zuba (hymen denticulatus), resica (hymen fimbriatus). Osim toga može imati pregradu po sredini pa postroje dva otvora (hymen septus), može imati nekoliko sitnih otvora (hymen cribriformis) ili se sastoji od nekoliko većih nabora (hymen lobatus).

U sredini himena nalazi se otvor (foramen hymenale) koji ponekad nedostaje (atresia hymenalis). U takvim se slučajevima u vrijeme prve menstruacije treba kirurškom intervencijom učiniti otvor na himenu radi izlaska menstrualne krvi. Rubovi himena su glatki ili s naborima. Otvor himena je obično širok 10-15 mm, ali postoje znatne individualne varijacije. Zbog toga ponekad himen ostaje netaknut čak i nakon spolnog odnosa. T se češće događa kod mlađih djevojaka kod kojih himen može biti osobito elastičan.
Prilikom defloracije nastaje jedan ili više razdora himena koji su najčešće smješteni u donjoj polovini. Ti razdori idu do same baze himena (iznimno je ne dosežu), a ponekad mogu prelaziti i na sluznicu rodnice (npr. prilikom nasilnog ili silovitog spolnog odnosa ili kod dječjeg spolnog organa). Tada se javljaju bol i krvarenje različite jačine.
U pravilu rubovi himena zacjeljuju za 7-10 dana. Kod većih razdora potrebno je i duže vrijeme.

Utvrđivanje defloracije na osnovi nalaza promjena na himenu sigurno je samo dok rub razdora još nije zacijelio. Imajući u vidu spomenute varijacije u izgledu i elastičnosti himena, ukoliko nema svježih pokazatelja razdora, treba biti vrlo oprezan u zaključcima.
Karakteristike razdora himena prilikom defloracije su:
- razdor himena seže do baze himena, a nekad prelazi na sluznicu rodnice
- rubovi razdora su zadebljani, zaobljeni i ožiljkasti
- razdor se najčešće nalazi na donjoj polovini himena
- kut razdora himena je oštar

Prirođeni usjeci, nabori na himenu mogu pričinjavati velike teškoće pri njihovu razlikovanju od razdora prilikom defloracije. Karakteristike prirodnih usjeka na himenu su:
- samo iznimno dopiru do baze himena, a nikad ih nema na sluznici rodnice
- rubovi su oštri, tanki i bez ožiljnih promjena
- nalaze se na svim mjestima na himenu
- završetak usjeka ima oblik tupog kuta

Do razdora himena može doći i na druge načine, a ne samo spolnim odnosom, npr., guranjem različitih predmeta u rodnicu radi masturbacije (ili u duševno bolesnih osoba), nepažljivim liječničkim pregledom, a rjeđe prilikom ozljeđivanja. Postoji mogućnost i da neke bolesti ostave ožiljkaste promjene na vanjskom spolovilu žene pri čemu mogu nastati promjene i na himenu. Te se promjene teško mogu razlikovati od razdora prilikom defloracije (npr. kod boginja, razni erozivni vulvitisi - upale stidnice, itd.).

Nalaz sperme u rodnici, čak i su slučaju održanog himena, ne mora biti siguran znak defloracije. Istu vrijednost ima i utvrđivanje spolnih bolesti i trudnoće.
Nasuprot tome, postojanje netaknutog himena siguran je dokaz da do defloracije nije došlo, ako se isključi postojanje osobito elastičnog himena ili neki njegov poseban oblik.

Normalni spolni odnos i defloracija mogući su kod djevojčica najranije od 12. godine. Između 10-12 godine spolni je odnos rijetko izvodiv, a prije 9-10 godina obično nemoguć zbog nerazvijenosti spolnih organa.


__________________
Eight days in Sydney.
Ja sam prezivio 3 raka,2011 R/bubreg izvadjen,2012 rak prostate i mjehura sve izvadjeno,2013 rak se vratio na limfne cvorove...43 godine kronicne bolove.I izgubio sina Daria 50 godina staroga." ostalo mi je 2 mjeseca zivota...umirem,Octobar 2014
Vilko is offline  
Old 11.09.2003., 08:44   #4
dobro, a cemu sluzi taj HIMEN????
__________________
POTPIS
wuk is offline  
Old 11.09.2003., 10:17   #5
Quote:
wuk kaže:
dobro, a cemu sluzi taj HIMEN????
Himen služi da u žensku vaginu ne pada kiša kad ju objese za noge.
__________________
Teško je pobjeći od gamadi.
lebowski is offline  
Old 11.09.2003., 10:21   #6
Talking ajmeeeee :D:D

aaaaaaaaaaaaahahaaaa
__________________
We are the Moderator! Lower your shields and surrender your ships.
We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile!
Fear factor natjecatelj
Pollux is offline  
Old 11.09.2003., 10:32   #7
Quote:
lebowski kaže:
Himen služi da u žensku vaginu ne pada kiša kad ju objese za noge.
banderas is offline  
Old 11.09.2003., 11:01   #8
valjam se po podu..
Gazda is offline  
Old 11.09.2003., 12:01   #9
A što mislite počemu je lik iz crtića HE MAN dobio ime?
__________________
brzo mislim - sporo tipkam ;-)
Life is a journey not a destination!
Everyone Has a Photographic Memory. Some Don't Have Film
ZorcJ is offline  
Old 11.09.2003., 17:16   #10

Satirijaza ili Don JuanizamRiječ satirijaza dolazi od latinske riječi satyriasis, odnosno grčke saturiasis, od saturos (satir). Satir je u grčkoj mitologiji šumsko biće zašiljenih ušiju, polu-jarac, polu-čovjek sa sklonošću neograničenom uživanju. Izraz satirijaza se u seksologiji rabi za muškarca s pretjeranom, često nekontroliranom seksualnom željom i/ili aktivnošću te je ekvivalent izrazu nimfomanija kod žena.
Satirijaza se ponekad naziva i Don Juanizam.

Kao i nimfomanija, ovo je stanje teško utvrditi i znanstveno dokazati jer ne postoje izmjereni pokazatelji o normalnoj količini seksualne želje, odnosno seksualne aktivnosti. Svakako treba naglasiti da se ovaj izraz mnogo rjeđe upotrebljava od njegova ekvivalenta za ženske osobe (nimfomanija) što je odraz licemjerja i dvostrukih mjerila društva u kojem živimo gdje je žena s navodnim velikim seksualnim potrebama nimfomanka, a muškarac je normalan, ili čak faca.

Iza izraza satirijaza često se u biti krije kliničko stanje erotomanija ili seksualna ovisnost. Ovi muškarci imaju neutaživu seksualnu želju koja često remeti svakodnevni život, posao i odnose u obitelji. Usprkos čestim orgazmima i mijenjanju partnera, ironija je da ga to najčešće ne zadovoljava. Zbog ovih razloga oni mogu biti vrlo okrutni u vezi, čak i počiniti kaznena djela.


__________________
Eight days in Sydney.
Ja sam prezivio 3 raka,2011 R/bubreg izvadjen,2012 rak prostate i mjehura sve izvadjeno,2013 rak se vratio na limfne cvorove...43 godine kronicne bolove.I izgubio sina Daria 50 godina staroga." ostalo mi je 2 mjeseca zivota...umirem,Octobar 2014
Vilko is offline  
Old 11.09.2003., 17:21   #11

Nimfomanija


Definicija
Nimfomanija je laički izraz za ženu čiji je seksualni nagon ili seksualna aktivnost subjektivno ocijenjen kao pretjerano intenzivan. Riječ nimfomanija grčkog je podrijetla i znači "djevojačko ludilo". Ovaj izraz nije znanstveno značajan jer ne postoje specifični kriteriji koji definiraju kolika se seksualna želja ili aktivnost može definirati kao prevelika.


Kliničke konotacije
Klinička stanja koja uključuju koncept visoke seksualne želje i/ili aktivnosti su hiperseksualnost i seksualna ovisnost ili kompulzivnost. Središnje obilježje ovih stanja jest neutaživa potreba za seksualnom aktivnošću koja često utječe na druga područja svakodnevnog funkcioniranja; seks nije osoban, nema emocionalne intimnosti i usprkos čestim orgazmima, seksualna aktivnost općenito nije zadovoljavajuća.

Etiketa nifomanije koristi se u uvredljivom i omalovažavajućem smislu, gotovo ekskluzivno za osobe ženskog spola. Mnogim je muškarcima pojam žene koja ima veći seksualni nagon od njih prijeteći pa koriste ovu etiketu kako bi sačuvali svoj ego. Isto tako muškarci koji pate od seksualnih disfunkcija znaju optužiti svoje partnerice da su "preseksualne" kako bi sakrili svoj vlastiti strah ili osjećaj manje vrijednosti. Isto tako i neke žene koje se tuže na učestalu seksualnu želju njihova partnera, znaju ga optužiti da ima prejak seksualni nagon.
Razlika je u dvostrukim standardima koji postoje u našem društvu, gdje se muškarac s "pretjeranim" seksualnim nagonom i mnogo partnerica naziva "pastuhom" i uživa veliki ugled, dok se takva žena naziva nimfomankom što obično ima negativne konotacije.

Zaključak
Stvarno postojanje nimfomanije kako se ona sad definira (pretjerana ženina seksualna želja ili aktivnost) očito je vrlo upitno, osobito ako znamo kako dosadašnja znanstvena literatura nije opisala nijedan slučaj nezasitnog libida. Uporabu ovog izraza potiču pornografski materijali u kojima se žene gotovo uvijek prikazuju kao nezasitne u seksu. S pozicije znanstvene medicine, uporaba ovog izraza posve je neutemeljena.
__________________
Eight days in Sydney.
Ja sam prezivio 3 raka,2011 R/bubreg izvadjen,2012 rak prostate i mjehura sve izvadjeno,2013 rak se vratio na limfne cvorove...43 godine kronicne bolove.I izgubio sina Daria 50 godina staroga." ostalo mi je 2 mjeseca zivota...umirem,Octobar 2014
Vilko is offline  
Old 11.09.2003., 17:53   #12
Quote:
ZorcJ kaže:
A što mislite počemu je lik iz crtića HE MAN dobio ime?
He Man je gospodar svemira pa si ti povuci paralelu
xxGaladrielxx is offline  
Old 11.09.2003., 21:23   #13
Mislim da imamo problem. Za zdravlje. I društvene znanosti ujedno.

Skribomanija.

Skrhat ćeš nam server Vilko!!!
lucija is offline  
Old 11.09.2003., 21:35   #14
Quote:
ZorcJ kaže:
A što mislite počemu je lik iz crtića HE MAN dobio ime?
Zorc, jesi li ti iz Gorskoga Kotara
magic is offline  
Old 12.09.2003., 08:45   #15
Quote:
magic kaže:
Zorc, jesi li ti iz Gorskoga Kotara
Nisam. Zašto?
__________________
brzo mislim - sporo tipkam ;-)
Life is a journey not a destination!
Everyone Has a Photographic Memory. Some Don't Have Film
ZorcJ is offline  
Old 12.09.2003., 08:49   #16
Serem na ovom preozbiljnom topiku

Tamo ima puno Zorcheva
magic is offline  
Old 12.09.2003., 09:03   #17
__________________
brzo mislim - sporo tipkam ;-)
Life is a journey not a destination!
Everyone Has a Photographic Memory. Some Don't Have Film
ZorcJ is offline  
Old 12.09.2003., 09:08   #18
Quote:
VILKO kaže:
Prirođeni usjeci, nabori na himenu mogu pričinjavati velike teškoće pri njihovu razlikovanju od razdora prilikom defloracije. Karakteristike prirodnih usjeka na himenu su:

...
...

- završetak usjeka ima oblik tupog kuta
Ovo fakat ne razumijem
blondie_30 is offline  
Old 12.09.2003., 09:32   #19
Zar netko vodi rachuna o tome da li je himen s prirodnim rasjecima ili je tu netko neshto prchkao
magic is offline  
Old 12.09.2003., 09:41   #20
Quote:
magic kaže:
Zar netko vodi rachuna o tome da li je himen s prirodnim rasjecima ili je tu netko neshto prchkao
Hebaga magic; pa vidis da vodi ; mene muci tupi kut

( )
blondie_30 is offline  
Zatvorena tema


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 07:55.