zadnjih par dana imam čudne tegobe: osjećam nekakvu bol u mišićima lijeve noge ( ponekad i desne). više je to zapravo nekaka kao napetost, težina u nozi i posebno u kuku i koljenu i bedrenim mišićima. jako me boli i donji dio kralježnice, bol se širi prema dole. normalno hodam, zapravo, dok sam u pokretu svi ti simptomi prestaju. u zadnjih dva, tri mjeseca dogodilo mi se par puta da mi noge same od sebe utrnu. osjećam i napetost u zdjelici, kao da sam sva napuhnuta. češće mokrim. isključila sam upalu mjehura jer me ništa ne peče niti boli pri mokrenju.
uopće ne znam što da mislim niti kojem specijalisti da idem. kod svojeg doktora opće prakse trenutno ne mogu jer nisam u rodnom mjestu.
da i je itko imao slične simptome i da li je ikome ovako nešto poznato?
laički-moguće da je problem vezan uz kralježnicu
javi se fizijatru koji će te po potrebi poslat na pregled kod neurokirurga
ct ili MR će ti otkloniti ili potvrditi sumnje!
SRETNO!!!!!!!
zadnjih par dana imam čudne tegobe: osjećam nekakvu bol u mišićima lijeve noge ( ponekad i desne). više je to zapravo nekaka kao napetost, težina u nozi i posebno u kuku i koljenu i bedrenim mišićima. jako me boli i donji dio kralježnice, bol se širi prema dole. normalno hodam, zapravo, dok sam u pokretu svi ti simptomi prestaju. u zadnjih dva, tri mjeseca dogodilo mi se par puta da mi noge same od sebe utrnu. osjećam i napetost u zdjelici, kao da sam sva napuhnuta. češće mokrim. isključila sam upalu mjehura jer me ništa ne peče niti boli pri mokrenju.
uopće ne znam što da mislim niti kojem specijalisti da idem. kod svojeg doktora opće prakse trenutno ne mogu jer nisam u rodnom mjestu.
da i je itko imao slične simptome i da li je ikome ovako nešto poznato?
i ja imam totalno iste simptome,napisala sam i topic "bol u desnoj nozi" ..neznam od čega
__________________ Put your hands in the air and give me all your money!
i ja imam totalno iste simptome,napisala sam i topic "bol u desnoj nozi" ..neznam od čega
Nekidan sam na jednom topicu doznala od jedne forumašice kako joj je miogleoza (vertenasto zadebljanje u području mišića koje može nastati npr.pretjeranom uporabom ili kontrakcijom nekih mišića) koja joj je pritiskala neke živce, totalno poremetilo motoriku ruku i prouzročilo bol. Inače ta miogeloza je sasvim uobičajena pojava na leđima ljudi koji se slabo kreću i puno sjede, ali da može prouzročiti velike tegobe pritiskom na neki živac, mi je bila potpuna novost.
Bilo da se i o ovome kod vas radi ili čemu drugom, najbolje je zatražiti uputnicu za fizijatra specijalistu koji će otkriti pravi problem.
Ovaj primjer miogeloze sam vam navela kao jedan od mase mogućih i kao jedan koji je ustvari bezazlen (u usporedbi sa nekim drugim) i koji se lako liječi masažom i ultrazvukom, pa sa njenim nestankom će nestati i tegobe koje je prouzročila.
ljudi, hvala na odgovorima.
stvar je u tome da sam ja sad već počela paničarit i lagano zabrijavat; naime, prije godinu i pol dana imala sam jedan ( doslovno jedan) rizičan odnos sa polupoznatim frajerom, a jedni od simptoma hepatitisa ( ako se uopće pojave) mogu bit i bolovi u mišićima i zglobovima. naravno, postoje i drugi simptomi koje ja nimalo ne osjećam( mučnina, probavni problemi, bolovi u trbuhu, umaranje, ...). uglavnom, ja sam sad totalno sjebana. e, da. nakon tog odnosa nisam imala seksualnih kontakata ni sa kim, bila u par navrata kod ginekologa i sve je bilo apsolutno u redu ( tu i tamo koja standardna upalica).
znam da bih se trebala otić testirat, sve mi je to jasno, al mene je frkaaaaa!
pokušala sam oživit onaj topic o hepatitisu, al se nitko ne javlja.
ja dotad manijakalno pretražujem net i pokušavam se , barem nakratko, riješit strahova.
možda da otvrim novu temu o hepatitisu?
ljudi, hvala na odgovorima.
stvar je u tome da sam ja sad već počela paničarit i lagano zabrijavat; naime, prije godinu i pol dana imala sam jedan ( doslovno jedan) rizičan odnos sa polupoznatim frajerom, a jedni od simptoma hepatitisa ( ako se uopće pojave) mogu bit i bolovi u mišićima i zglobovima. naravno, postoje i drugi simptomi koje ja nimalo ne osjećam( mučnina, probavni problemi, bolovi u trbuhu, umaranje, ...). uglavnom, ja sam sad totalno sjebana. e, da. nakon tog odnosa nisam imala seksualnih kontakata ni sa kim, bila u par navrata kod ginekologa i sve je bilo apsolutno u redu ( tu i tamo koja standardna upalica).
znam da bih se trebala otić testirat, sve mi je to jasno, al mene je frkaaaaa!
pokušala sam oživit onaj topic o hepatitisu, al se nitko ne javlja.
ja dotad manijakalno pretražujem net i pokušavam se , barem nakratko, riješit strahova.
možda da otvrim novu temu o hepatitisu?
A čega te strah ? Toga da se eventualno dokaže da ga imaš? Ali ako ga imaš, imaš ga sa ili bez testiranja, a ovim odgađanjem testiranja kradeš sebi dragocjeno vrijeme liječenja (ako ga imaš) Ajde, zrela si i odrasla osoba koja se može nositi sa tim stvarima i vrlo dobro znaš da ignoriranje problema neće riješiti taj isti problem. Razmisli, da se radi o nekom tvome bliskome i da mu se događa to što i tebi, što bi mu savjetovala ili poduzela umjesto njega?
Vjeruj mi, iz vlastitog iskustva ti govorim, kreni s pretragama i bit će ti puno bolje, jer ćeš početi raditi na rješavanju problema. Ne traži odgovore tu, jer ih nećeš naći. Ovdje se može samo razglabati u slijepo i može te samo sve dublje i dublje bedirati i navoditi na krivi put. Lijepo se spremi pa kod dr. da ti da uputnicu za pregled krvi. Ako je hepatitis na jetrenim probama će se već nešto vidjeti. Ako budu loše, dat će ti uputnicu za markere na hepatitis, otići ćeš u Petrovu 3 na zavod za transfuzijsku i izvadit će ti krv i vidjet ćeš na čemu si, ako je to. Ako nije, ići ćeš dalje dok se ne nađe uzrok tvojim tegobama. Sve će se riješiti, samo počni s pretragama, a za podršku vodi nekog bliskog sa sobom da te potješi ako budeš preizbedirana i da te kasnije odvede negdje na sladoled
Vjeruj mi, iz vlastitog iskustva ti govorim, kreni s pretragama i bit će ti puno bolje, jer ćeš početi raditi na rješavanju problema. Ne traži odgovore tu, jer ih nećeš naći.
znam, znam, sve ja to znam, samo se još moram nekako prisliti da odem. da li je moguće napraviti besplatno i anonimno testiranje u zg?
pišeš o vlastitom iskustvu; ako ti nije bed, možeš mi se javit na pm i ispričat svoju (pozitivnu!!!nadam se) priču, da me barem malo utješiš i daš koji pametan savjet..
hvala ti.