Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca > Trudnice
Korisničko ime
Lozinka

Trudnice Za trudnice i sve one koji se tako osjećaju

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 16.05.2007., 12:00   #1
realna
38

Registracija: Sep 2006.
Sve se promijenilo otkad smo rodile prvo dijete?

eto...
imam djete od uskoro 11 godina i sad sam opet trudna....
procitam malo forume kao "trudnica" i eto ti soka...ko da sam najveca budala...

pravila igre su se promijenila...sve sto je bilo dozvoljeno je zabranjeno...sve sto je bilo zabranjeno, dozvoljeno je.....

imam zdravo djete, inteligentno, sretno...sve super...a sve sam radila krivo i na stetu djeteta???

kako se vi sa time nosite???
realna is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2007., 12:04   #2
"kaya"
lost in space

"kaya" Avatar

Registracija: Feb 2007.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku "kaya"
raskaaaaaaaa..............ovo je tvoje područje

ma ne zamaraj se oko toga! ja uskoro postajem mama....po prvi put...i nemam iskustva oko beba, ali sam prosvjetni radnik i imam iskustva oko pedagogije.....sve što smo učili na faksu ne vrijedi u školi.....pa onda prođu 4-5 godina pa to opet vrijedi i tako u krug.
Prema tome, radi onako kako ti srce kaže da je ispravno.....a sve ostalo pročitaj, komentiraj ali ne se povoditi za tim.
i po čemu misliš da dijete krivo odgajaš? zato jel je sretno i zadovoljno.....ma pusti priče!!!
"kaya" is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2007., 12:05   #3
paspa
Registrirani korisnik

paspa Avatar

Registracija: Mar 2007.
eto i mene u istom košu...a valjda smo mi "sa stažom" najveći bedaci...ja ih imam troje od 20,14 i 11 god...i sa 38 radim na četvrtom...mislim da se netrba preveć uzrujavati...na trudnicama sam počela i upoznala zaista pravih cura...neopterečenih...ali,naravno da ima i onih koje znaju sve čim zatrudne...sa takvima naprosto teže komuniciram,pa onda rađe nikako...al ove sa kojima sam na forumu već i kavice ispijam vikendom,i nedam ih...
paspa is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2007., 12:07   #4
Škiljo
10 kg mora dolje!!!!

Škiljo Avatar

Registracija: Apr 2006.
Quote:
realna kaže: Pogledaj post
eto...
imam djete od uskoro 11 godina i sad sam opet trudna....
procitam malo forume kao "trudnica" i eto ti soka...ko da sam najveca budala...

pravila igre su se promijenila...sve sto je bilo dozvoljeno je zabranjeno...sve sto je bilo zabranjeno, dozvoljeno je.....

imam zdravo djete, inteligentno, sretno...sve super...a sve sam radila krivo i na stetu djeteta???

kako se vi sa time nosite???
Bok realna!
Ja sam 35 g., imam sina od punih 12 g., i eto čekamo malu Doru u rujnu!
I imaš pravo, apsolutno sve se tijekom godina promijenilo...Ma, ništa nismo mi radile krivo, niti će sada nove mame (skup sa nama) nekaj krivo raditi...Sjećam se da sam prvi puta imala otvorenu knjigu kraj sebe i radila sve po njoj...Ak tak piše u knjizi onda može..inače nikak drugačije...Ma glupost...Sve treba raditi po osjećaju i sve će biti u naj boljem redu.
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 16.05.2007., 12:08   #5
MarinkaD
Maza

MarinkaD Avatar

Registracija: Aug 2006.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku MarinkaD Pošalji poruku preko MSN korisniku MarinkaD
Slušam isključivo svoju intuiciju nakon što za savjet pitam pedicu,ovdje na forumu,google,knjige.Na kraju napravim ono što mi moj zdravi razum i majčinski poriv kaže.
Danas su svi pametni i daju odgovore kao da su 100 % u pravu.
(ovdje si zbog onog glupog prepucavanja oko hodalice,ha? )
Slušaj sebe .Tako i ja.Kad dođe vrijeme za hodalicu,sama ću ocijeniti da ili ne.Voljela bi da mu se ne sviđa i da samostalno puže,hoda,diže se.....Vidjet ćemo...Fizijatrica rekla NE za hodalicu,pedica rekla NE,neke majke DA...Budi pametan.

čestitam na bebici,realna!!!
Old 16.05.2007., 12:11   #6
realna
38

Quote:
paspa kaže: Pogledaj post
eto i mene u istom košu...a valjda smo mi "sa stažom" najveći bedaci...ja ih imam troje od 20,14 i 11 god...i sa 38 radim na četvrtom...mislim da se netrba preveć uzrujavati...na trudnicama sam počela i upoznala zaista pravih cura...neopterečenih...ali,naravno da ima i onih koje znaju sve čim zatrudne...sa takvima naprosto teže komuniciram,pa onda rađe nikako...al ove sa kojima sam na forumu već i kavice ispijam vikendom,i nedam ih...
ja se nekad osjecam ko Hitler...
sa novom bebom sve bi trebala raditi suprotno...
moje djete je plakalo...
bila je u hodalici...
spavala u svom krevetu...
bila u kazni....
jela umjetnu hranu (nitko onda nije potencirao dojenje)...
otisla u skolu sa 5 godina....

ebate, rode bi me strpale u vrapce da me nadju...
realna is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2007., 12:14   #7
realna
38

Quote:
MarinkaD kaže: Pogledaj post
Slušam isključivo svoju intuiciju nakon što za savjet pitam pedicu,ovdje na forumu,google,knjige.Na kraju napravim ono što mi moj zdravi razum i majčinski poriv kaže.
Danas su svi pametni i daju odgovore kao da su 100 % u pravu.
(ovdje si zbog onog glupog prepucavanja oko hodalice,ha? )
Slušaj sebe .Tako i ja.Kad dođe vrijeme za hodalicu,sama ću ocijeniti da ili ne.Voljela bi da mu se ne sviđa i da samostalno puže,hoda,diže se.....Vidjet ćemo...Fizijatrica rekla NE za hodalicu,pedica rekla NE,neke majke DA...Budi pametan.

čestitam na bebici,realna!!!
nije samo hodalica...vec prehrana, porod, odgoj, spavanje, kazna...da skratim...sve...
realna is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2007., 12:16   #8
paspa
Registrirani korisnik

paspa Avatar

Quote:
ja se nekad osjecam ko Hitler...
sa novom bebom sve bi trebala raditi suprotno...
moje djete je plakalo...
bila je u hodalici...
spavala u svom krevetu...
bila u kazni....
jela umjetnu hranu (nitko onda nije potencirao dojenje)...
otisla u skolu sa 5 godina....

ebate, rode bi me strpale u vrapce da me nadju...
ma isto ti je i kod mene...i uvijek se curama na kavi žalim (znači da ti je vrijeme da kafenišeš sa nama,ak si iz zgb) da se osijećem ko stara kanta...milion stvari koje ja nisam tak radila...umjetna hrana i dohrana počela sa 3 mj...prvo sokići,pa odmah i kašice...a sad čitam da ni sa 6mj to neče...pitanje dal bu mi onda ovo dijete uspjelo preživjeti...a radila bum sve kao i do sada...slušajući sebe i učeći iz vlastitog iskustva...i sigurno neću mijenjati mišljenje zbog nekih izuzetaka...
paspa is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2007., 12:16   #9
Škiljo
10 kg mora dolje!!!!

Škiljo Avatar

Quote:
nije samo hodalica...vec prehrana, porod, odgoj, spavanje, kazna...da skratim...sve...
Fakat, ispada da smo prije sve radile krivo...I moj je bio u hodalici, pio na flašicu, imao dudu, jeo umjetnu hranu....I danas nema problema sa kukovima, ima čvrste kosti, ima pravilne zube i jak je...Eto!!!!
Old 16.05.2007., 12:21   #10
realna
38

Quote:
ma isto ti je i kod mene...i uvijek se curama na kavi žalim (znači da ti je vrijeme da kafenišeš sa nama,ak si iz zgb) da se osijećem ko stara kanta...milion stvari koje ja nisam tak radila...umjetna hrana i dohrana počela sa 3 mj...prvo sokići,pa odmah i kašice...a sad čitam da ni sa 6mj to neče...pitanje dal bu mi onda ovo dijete uspjelo preživjeti...a radila bum sve kao i do sada...slušajući sebe i učeći iz vlastitog iskustva...i sigurno neću mijenjati mišljenje zbog nekih izuzetaka...

jesam, Gajnice....nisam stigla jos procitati sve teme..neke su mi upale u oko brze...
posto nam je jedna trudnoca vec lose zavrsila prije pola godine...u ovoj se do pregleda u ponedeljak kad je doktor reko da je sve super...nisam "osjecala" ko trudnica...a sad su moji "trudnicki" osjecaji dobili krila....
realna is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2007., 12:33   #11
Rosa
ko rosa u podne

Rosa Avatar

Sam se niš ne zamarajte i slijedite svoje instinkte.

Nove mame nekad zaista pretjeruju ali ne bi to priznale ni za živu glavu.
Od kad ja znam za sebe dojenje je bio prvi izbor u prehrani malih beba i tu se niš nije promijenilo. Pa nisu ni naše bake drukčije radile ( moja se hvali da je tamo 50-tih nosila izdojeno mlijeko u "laktarij", pa su mame koje nisu mogle dojiti tam dolazile po klopu za svoje bebice). Ak imaš mlijeka dojiš, ak nemaš ne dojiš.
Neki preporučuju dojenje do malte ne 2,3,4,5 godine. Mislim, ni krava ne doji tele 2 godine. Nakon prve godine djeteta sve drugo je samo emocionalno vezanje djeteta uz majku, niš posebno oni više s tim mlijekom ne dobe.
Sad što se tiče odvajanja majke i djeteta - to ti je sve stvar posesivnosti samih roditelja, pa nek me i napadnu svi koji misle drugačije. Ja ne želim odgojiti djecu potpuno ovisnu o meni - volim ih, vodim ih uglavnom svuda sa sobom, ali apsolutno ih mirne duše mogu ostaviti par dana s bakom - nit njima nešto fali, nit meni. Zapravo svi samo guštaju (znate kakve su bake). I znam da će preživjti i bez mene. I to je ono što je meni važno, jer ruku na srce nitko od nas ne zna što mu nosi sutra.

I zato ak ste do sad znale, znat ćete i dalje.
Rosa is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2007., 12:35   #12
paspa
Registrirani korisnik

paspa Avatar

Quote:
Rosa kaže: Pogledaj post
Sam se niš ne zamarajte i slijedite svoje instinkte.

Nove mame nekad zaista pretjeruju ali ne bi to priznale ni za živu glavu.
Od kad ja znam za sebe dojenje je bio prvi izbor u prehrani malih beba i tu se niš nije promijenilo. Pa nisu ni naše bake drukčije radile ( moja se hvali da je tamo 50-tih nosila izdojeno mlijeko u "laktarij", pa su mame koje nisu mogle dojiti tam dolazile po klopu za svoje bebice). Ak imaš mlijeka dojiš, ak nemaš ne dojiš.
Neki preporučuju dojenje do malte ne 2,3,4,5 godine. Mislim, ni krava ne doji tele 2 godine. Nakon prve godine djeteta sve drugo je samo emocionalno vezanje djeteta uz majku, niš posebno oni više s tim mlijekom ne dobe.
Sad što se tiče odvajanja majke i djeteta - to ti je sve stvar posesivnosti samih roditelja, pa nek me i napadnu svi koji misle drugačije. Ja ne želim odgojiti djecu potpuno ovisnu o meni - volim ih, vodim ih uglavnom svuda sa sobom, ali apsolutno ih mirne duše mogu ostaviti par dana s bakom - nit njima nešto fali, nit meni. Zapravo svi samo guštaju (znate kakve su bake). I znam da će preživjti i bez mene. I to je ono što je meni važno, jer ruku na srce nitko od nas ne zna što mu nosi sutra.

I zato ak ste do sad znale, znat ćete i dalje.
nemoj da te rode čuju....zakanom će nas zabraniti...i to ak bumo vraške sreće...
paspa is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2007., 12:38   #13
Tashi
Tashi Tanana

Tashi Avatar

Registracija: Feb 2007.
kao da je s rodama počeo svijet... počeo je sexom..pa kako tad uživasmo, tako ćemo i kad se dijete rodi..koliko straha do plusića - toliko i dok ne shvatimo da naše dijete ovisi o nama i našoj ljubavi...i intuiciji - a gladno i žedno ne bude - e, sad je l dojenje ili adaptirano mlijeko, pa nisu ni sve mame i tate visoke, vitke i plave...
Tashi is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2007., 12:44   #14
Rosa
ko rosa u podne

Rosa Avatar

Quote:
nemoj da te rode čuju....zakanom će nas zabraniti...i to ak bumo vraške sreće...
Je znam , a tek kad im spomeneš dojenje..............
Sve je ok dok misliš kao i one, ali ne daj bog da imaš drugačije mišljenje ili iskustvo......
Rosa is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2007., 12:49   #15
realna
38

Quote:
Rosa kaže: Pogledaj post
Je znam , a tek kad im spomeneš dojenje..............
Sve je ok dok misliš kao i one, ali ne daj bog da imaš drugačije mišljenje ili iskustvo......
ti si okrutna majka i treba ti oduzeti djete..
realna is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2007., 12:59   #16
paspa
Registrirani korisnik

paspa Avatar

glupo se i svađati...sve mi svojim bebama želimo samo najbolje...samo bi one možda trebala povjerovati da su se i prije njihovih rađala i druga djeca...i da smo ih sasvim lijepo odgojile...
paspa is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2007., 13:00   #17
Rosa
ko rosa u podne

Rosa Avatar

A pravo je čudo i da sam znala da je dojenje najbolje za bebe, a prije 8 godina rode još nisu ni postojale....................
Rosa is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2007., 13:14   #18
ema1
Registrirani korisnik

ema1 Avatar

Registracija: May 2006.
Iako nisam još mama.... da se oglasim
Iako sam često na Rodama (forum), ne slažem se uvijek sa njihovim pogledima.
Na forumu se nađe pokoja militantna osoba, ali moram priznati da se (na moje oduševljenje) većinom skupljaju ljudi koji imaju praktična rješenja/iskustva/načine, koje nisu uvjek u skladu sa zakonima Roda, ali mi se čine prizemnijima. Toliko o Rodama.
Isto tako, zanimljivo mi je slušati/čitati priče ljudi koji su ODLUČILI da beba neće imati dudu, da neće biti na bočici i onda kada se iz x/y razloga dojenje ne može uspostaviti - trči se na vrat na nos, traži se bočica i koje je adaptirano najbolje za njegovu bebu - jer se naravno, nisu pripremili i informirali tj. uzeli u obzir da postoji mogućnost da od dojenja neće biti ništa.
Dalje, ne razumijem potrebu obilježavanja majki koje ne mogu/ ne žele (nije bitno) dojiti da su one nedovoljno dobre majke.
Moja kolegica je plakala od muke što ne može dojiti ( imala je određenih problema nakon poroda i uz upotrebu ljekova - mlijeko je nestalo), jer da će je ljudi osuđivati Mislim...
Mislim isto tako da je nevjerovatno da žene koje prvi put rađaju; nemaju pojma koliko to boli, koliki joj je u stvari prag tolerancije boli - "zaklinju" se da neće epiduralnu ili nešto za smanjivanje bolova...
Čitala sam jednu priču sa poroda i najbolji mi je dio bio gdje je jedna takva prvorotkinja nakon x sati, zatražila epiduralnu, ali je njen muž rekao docu da ne žele ( to je bio njihov interni dogovor naime, da ako ona i zatraži, da on odbije).
Ona kaže da mu je zahvalna, ja kažem da bi mu jaja odrezala.
I sad na kraju mog iscrpljujućeg posta da kažem, da ono što je novo, ne mora značiti i kao da je "Biblija".
Stavovi samih doktora se mjenjaju non-stop, mislim da tvoja intuicija i učenje kroz bebin razvitak će pokazati što je najbolje.
Btw. kuma ima malog od 9 mjeseci i pitala je pedijatra dali ga smije stavljati u hodalicu. Pedijatar joj je rekao da je on protiv hodalice -samo zato što onda beba preskače puzanje, inače da nema problema.... i sad ti budi pametan.
Sorite na dugom postu - to je zbog hormona i suza moje kolegice kad je u kancelariji danas rekla da više ne doji, a babe su je napale.
Old 16.05.2007., 13:20   #19
paspa
Registrirani korisnik

paspa Avatar

Quote:
ema1 kaže: Pogledaj post
..
reci svojoj kolegici da je flašica iz raja izašla...ja sve troje svoje samo na flašicu i eto ih veliki i zdravi...

Zadnje uređivanje putnica : 16.05.2007. at 16:15.
paspa is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2007., 13:23   #20
realna
38

Quote:
reci svojoj kolegici da je flašica iz raja izašla...ja sve troje svoje samo na flašicu i eto ih veliki i zdravi...

potpisujem....

moja se rodila u 32 tjednu i nije mogla vuci na prsima bila je preslaba....
ja sam nakon 3 tjedna izdajanja izgubila mlijeko...odrasla je na umjetnoj hrani...nikad jela ni spinat ni brokule...namlatila se hrenovka..a vidi danas vraga...pametna i zdrava, a energije ima za 6....
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja