Ima li koga tko mi može pomoći? Kako ću prebaciti snimljeno s mini DV-a na neki CD? Dođem do faze kad se treba ubaciti prazan CD i ja to i napravim,a on tvrdi da nisam ništa ubacila. Šta sad?
pozz...Ja ne kužim do kakve ti faze dođeš da ubaciš CD i šta onda dalje? Napiši koji program imaš za prebacivanje videa sa kamere i kako uopče to radiš??
Ovako ja ću ti napisati što ja radim sa svojom kamerom (inaće imam sony miniDV kameru)...i koristim Cyberlink Power director za capturing sa DV kamere (prebacujem video pomoću tog programa), i onda kad mi se to prebaci, moraš ga prebaciti u drugi format (npr VCD ili još bolje DVD) pa to onda snimit na CD ili DVD.
e...za taj picture package ti baš neznam pa bolje da si instaliraš npr. cyberlink power director ili ulead 11...oni ti super rade, i sa njima vrlo jednostavno možeš iskopirat ono sa kamere na hard disk i onda to snimiti na DVD ili CD.
Kupila sam kameru Sony dcr-hc27e,i pokušavam ju spojiti na pc radi obrade videa,preko fire wire kabla.
fire wire imam integriran na matičnoj ploči,ali nemam firewire bracket koji sam trebala dobiti uz matičnu ( a nisam ),i sada nigdje ga ne mogu naći za kupiti.
Znači nemam izvod sa matične na kućište u koji ću spojiti firewire stand.kabel.
Kupila sam kameru Sony dcr-hc27e,i pokušavam ju spojiti na pc radi obrade videa,preko fire wire kabla.
fire wire imam integriran na matičnoj ploči,ali nemam firewire bracket koji sam trebala dobiti uz matičnu ( a nisam ),i sada nigdje ga ne mogu naći za kupiti.
Znači nemam izvod sa matične na kućište u koji ću spojiti firewire stand.kabel.
Pomoć
ps.kamera ima samo dv izlaz,nema usb.
Imaš isti model kamere kao ja, samo što sam ja morao kupiti odvojenu karticu jer mi nema integrirane na ploći, pa sam kabel dobio sa karticom i sve spojio...malo sam imao problema sa njom ali sad je sve okej i sve normalno prebacujem na komp. Ti si trebaš kupiti kabel koji je 4 pinski na 6 pinski kao i moj a ima ti ih po 30 kn u chipoteci ili i manje...a trebalo bi ih biti i u drugim kompjuter shopovima pa samo traži takav kabel...evo to ti ovako od prilike izgleda: http://www.atcomp.cz/katalog/297CF11...aedxx_05_S.jpg
Čekaj malo...Prvo kažeš da imaš kontroler na matičnoj, a onda da nemaš di spojiti kabel...Hmmmmmm, malo mi je to čudno, jer da imaš kontroler na kompu integrirani...onda biš bez beda mogla spojit kameru sa Firewire kabelom...i trebao bi ti 6pin to 4 pin (6 na kompu...onaj malo širi ulaz i 4 na kameri...onaj malo manji)...i to je to...Nađi kabl ako već imaš kontroler na kompu i mora ti biti 6/4 pinski (tako je i meni)