Vidio sam da je netko spomenuo Deviantart kao izvor za učenje. Preporučio bih ConceptArt, na Deviantu ima previše čudaka i tinejdžera koji su se tek uhvatili photoshopa te crtaju kojekakve budalaštine.
Ovaj podforum ima mnogo tutoriala i sl, ali cijeli sajt je prepun korisnih linkova i savjeta. Tu se skupljaju većinom profesionalni crtači, stoga bi bilo poželjno da pročitate što imaju za reći.
Razmišljala sam upisati tečaj crtanja u Učilištu Agora, poznanica je tamo išla i rekla je da su dobri, jedino kaj su malo skupi, za godinu dana, cijena je nešto manje od 7000 kn http://www.poua.hr/atstruktura.html
Ali sam vidjela da u kulutrnom centru Pešćenica također imaju tečajeve, samo što nemaju baš puno informacija na stranici pa sam ih mislila zvati ovih dana.
Razmišljala sam upisati tečaj crtanja u Učilištu Agora, poznanica je tamo išla i rekla je da su dobri, jedino kaj su malo skupi, za godinu dana, cijena je nešto manje od 7000 kn http://www.poua.hr/atstruktura.html
Ali sam vidjela da u kulutrnom centru Pešćenica također imaju tečajeve, samo što nemaju baš puno informacija na stranici pa sam ih mislila zvati ovih dana.
Užas 50 kuna po satu da budeš u grupi sa 15 ljudi. Pa toliko koštaju individualne poduke gdje je uvijek mentor sa tobom i isključivo sa tobom nadgledava te.
Prejako
Evo jedna zgodna knjiga, koliko sam prelistao praktički je to udžbenik za svakoga tko želi nešto naučiti, jedino što je potrebno je znanje engleskog: The Complete Book of Drawing Techniques Link1Link2
ako možete nabavite knjigu crtanje i slikanje od briana bagnalla,ja sam je davno davno dobila na poklon,fantastična knjiga,sve je prikazao do detalja,vodi vas korak po korak,a opet je tako jednostavna,ja sam puno naučila iz te knjige i stvarno je čuvam kao blago
ako možete nabavite knjigu crtanje i slikanje od briana bagnalla,ja sam je davno davno dobila na poklon,fantastična knjiga,sve je prikazao do detalja,vodi vas korak po korak,a opet je tako jednostavna,ja sam puno naučila iz te knjige i stvarno je čuvam kao blago
A jel ima to ima kod nas za kupiti? Ja ju nisam nigdje našla
sad sam i ja malo pogledala i nema je nigdje kod nas za kupiti što mi je čudno skroz,našla sam ti je na ovom mjestu, knjižara mono i manjana,pa je možeš naručiti ako hoćeš
sad sam i ja malo pogledala i nema je nigdje kod nas za kupiti što mi je čudno skroz,našla sam ti je na ovom mjestu, knjižara mono i manjana,pa je možeš naručiti ako hoćeš
Vidio sam da je netko spomenuo Deviantart kao izvor za učenje. Preporučio bih ConceptArt, na Deviantu ima previše čudaka i tinejdžera koji su se tek uhvatili photoshopa te crtaju kojekakve budalaštine.
Ovaj podforum ima mnogo tutoriala i sl, ali cijeli sajt je prepun korisnih linkova i savjeta. Tu se skupljaju većinom profesionalni crtači, stoga bi bilo poželjno da pročitate što imaju za reći.
Na deviantu ima i gorih stvari, kad vidim kakvi sve dodaju moje budalaštine u svoje favorite točno mi dođe da si obrišem profil. Ta stranica mi je malo prepuna photoshop gluposti i Cosplay čudaka, najviše me nervira kad otvorim inbox a ono jedno 20 slika kojekakvih maskiranih kineza i indonežana.
Ja cu dobit knjigu od tog pisca za rodendan...ima negdje oko 3 knjige od tog pisca u knjizari Svijet knjiga u Garden Mallu u Zagrebu..samo sto sam ju vidla pod "knjige tromjesecja" mozda ima i ovako za kupit...u svakom slucaju ima je
pozdrav svima
evo vidim da raspravljate o tecajevima i slicno pa imam pitanje;naime blago receno nemam pojma o crtanju..ni trunke talenta ali stvarno zelim nauciti..no uglavnom ima li u zagrebu kakav kvalitetan tecaj a da nije preskup ili individualne poduke? unaprjed hvala