Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.06.2007., 21:02   #1
Sušene rajčice

vidla sam da se koriste u raznim receptima, no nigdje u dućanima nisam to vidla...dal uopce toga igdje ima i kak je to pakirano? :zbunj:
__________________
Limeni: idem spunat jastučić dok me ne odbaci tokom noći :cry:
reptilia is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2007., 21:18   #2
Prodaju se u plastičnim vrećicama poput sušenih vrganja ili već pripremljene u ulju. Možda ih ima u Ipercoopu, u Lidlu ima sigurno, iako nisu vrhunske kvalitete, ali ja ih sama sušim, pa mislim da su moje najbolje.
Donata is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2007., 21:19   #3
neznam di ih ima kupit, ja ih radim sama- mljac uz mocarelu!!!!
__________________
kuvanje i kuzinavanje
njasa is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2007., 21:28   #4
a kak ih to sušite same? kaj, samo ih frknem na sunce (sigurno ima neka fintica jos?)
__________________
Limeni: idem spunat jastučić dok me ne odbaci tokom noći :cry:
reptilia is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2007., 21:31   #5
Prerežeš na pola po širini, blago posoliš i na sunce s njima.
Donata is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2007., 21:35   #6
Ima ih na rinfuzi u Intersparu. Marinirane i začinjene. Odlične. Inače, to sam prvi put jeo kod Turaka u Njemačkoj. Jako, jako fino... Uz sendviče, zapravo uz bilo što, pa i samo...
Kad upeče opet sunce, probat ću sam sušiti. Bumo vidli.
SunceZarko is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2007., 21:39   #7
da bi ti se idealno osusile na suncu trebas imat savrsene uvjete da ti se ne uplisnave ili da ti koja zivotinjica ne zavsi u njima, ako zivis u gradu ne bi i savjetovala susenje icega, jer ima previse smoga... ja to radim dako da svoje pome iz vrda (one izduzene, mi to doma zovemo cicindule) odkidan na pola, malo posolin, stavin na lim na kojem je papir za pecenje, i susim u pecici oko 4-5 sati izmedu 80 i 100 °C. posli ih mozes vakumirat, ali ja ih napunim u teglu, stavim 2-3 cesnjaka i francicu dvi ruzmarina, sve napunim malinovom ulje i to je to...
ali bolje da prvo kupis i vidis jel se uopce da tramakavat sa tim ako ti se ne bude svidalo
__________________
kuvanje i kuzinavanje
njasa is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2007., 21:42   #8
divno
eto hvala svima na odgovorima..budem potrazila prvo, pa se poslije mozda bacim i u izradu...
__________________
Limeni: idem spunat jastučić dok me ne odbaci tokom noći :cry:
reptilia is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2007., 22:11   #9
I ja bi to probala!Prvi put cujem za to!A di se u lidlu to nalazi?
Esni is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.06.2007., 09:08   #10
Quote:
vesnic kaže: Pogledaj post
A di se u lidlu to nalazi?
U ovim talijanskim nalazi se na gornjoj polici iznad staklenki s kiselišima, u društvu s kaparima, šampinjonima, šparogama ... u maloj staklenki od nekih 300 gr.
Donata is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2007., 16:20   #11
ja sam sušene rajčice u ulju kupovala u billi. Na polici kraj ostalih kiseliša.
murtela is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.06.2009., 12:00   #12
da dignem temu iz pepela..jel netko zna jel ih ima još uvijek u interšparu? ili nekom drugom dućanu?
__________________
medo <3
kaduljica is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.06.2009., 13:09   #13
ima u super konzumu!
agent is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.06.2009., 19:43   #14
Ima na Trešnjevačkom placu,na štandu sa začinima,vrećica sa 120g je 10kn.U Bio &bio je cca 50 kn a mislim da nije puno veća količina
sunny2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2009., 10:13   #15
Da li je bitno kako sam okrenula pole paradajza dok se suse u pecnici? Poprecni presek nadole ili nagore?
darling is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2009., 10:18   #16
Quote:
njasa kaže: Pogledaj post
da bi ti se idealno osusile na suncu trebas imat savrsene uvjete da ti se ne uplisnave ili da ti koja zivotinjica ne zavsi u njima, ako zivis u gradu ne bi i savjetovala susenje icega, jer ima previse smoga... ja to radim dako da svoje pome iz vrda (one izduzene, mi to doma zovemo cicindule) odkidan na pola, malo posolin, stavin na lim na kojem je papir za pecenje, i susim u pecici oko 4-5 sati izmedu 80 i 100 °C. posli ih mozes vakumirat, ali ja ih napunim u teglu, stavim 2-3 cesnjaka i francicu dvi ruzmarina, sve napunim malinovom ulje i to je to...
ali bolje da prvo kupis i vidis jel se uopce da tramakavat sa tim ako ti se ne bude svidalo
ustedjela mi pisanje, osim toga to uz lijepu teglicu i masnu ispadne i super poklon kad je budzet tanak i enma se za gotove poklone
__________________
Style is a way to say who you are without having to speak
ombia is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2009., 11:10   #17
Quote:
darling kaže: Pogledaj post
Da li je bitno kako sam okrenula pole paradajza dok se suse u pecnici? Poprecni presek nadole ili nagore?

ja stavim da je kozica na skrovadi, a izrezani dio put gore,
__________________
kuvanje i kuzinavanje
njasa is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2009., 20:29   #18
Quote:
njasa kaže: Pogledaj post
ja stavim da je kozica na skrovadi, a izrezani dio put gore,
Pročitala sam da ti sušiš one izdužene. Mogu li se koristiti i druge rajčice, tj. da li su sve dobre za sušenje?
Thanx.
__________________
...all those moments will be lost in time like tears in rain..
Moj Instagram <3
Gipsyqueen is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2009., 09:05   #19
I ja imam pitanje

Da li se mogu rajcice susit u pecnici "pod ventilatorom", ako da, kolko dugo?
Hvala
__________________
manc
Tek u jesen otkriju se boje krošanja, sve su iste u ljeto zeleno....
manc is online now  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2009., 14:15   #20
Quote:
Gipsyqueen kaže: Pogledaj post
Pročitala sam da ti sušiš one izdužene. Mogu li se koristiti i druge rajčice, tj. da li su sve dobre za sušenje?
Thanx.
mislim da mogu bilo koje. ali ove izduzene imaju manji postotak vode u sebi nego ostale vrste poma, pa nakon susenja ostane vise "mesa". i sta su zrelije to su bolje za susenje jer su aromaticnije!
__________________
kuvanje i kuzinavanje
njasa is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 11:25.