Danas se dečko vratio sa posla i donio hrpu (6) malih mačića. Jako su mali, negdje oko 3 tjedna imaju, možda i manje. Ja ih ne mogu dugo zadržat, pomagajte kako znate! Ako netko želi prihvatiti na brigu dio, ili ako bi netko udomio, a zna kako treba sa ovakvim malim mačićima...
Ne bi uzela ovoliku odgovornost na sebe, ali sam bila emocionalno ucijenjena i morala sam, da spasim malene. Nemam uvjete ni vremena... Čim počnu sami jest, moraju van...
Ok, ovako. Vidim da si jako uzrujana cijelom situacijom i zato prije svega - SMIRI SE.
Pod br. 2., žao mi je što ti moram ovo reći ali što prije to shvatiš, lakše ćeš se pomiriti sa situacijom: Nitko ti neće pomoći. Ako želiš udomiti mačiće trebaju ti 3 stvari: 1. Malo strpljenja, 2. Malo vremena i 3. Malo truda.
Znam da ti trenutno nije lako jer imaš pun stan dreka i drečećih mačića (znam, i kod mene je momentalno tako ali probaj to stoički izdržati i vjeruj mi da ćeš se jednog dana (hopefully uskoro) kad udomiš i zadnje mače osjećati fenomenalno.
E sad, da ih udomiš sve proći će najmanje mjesec dana. Dotad, stavi njihove slike i oglase na sve web stranice na kojima je to moguće (suza.hr, Prijatelji Životinja, Šapice, Noina Arka-forum, T-portal oglasnik, Plavi oglasnik i odvedi ih obavezno svakog utorka dok ih sve ne udomiš u 17h na snimanje za emisiju Kućni ljubimci pred glavni ulaz Zagrebačkog velesajma). Samo ih pliz nemoj izbaciti na ulicu jer su stvarno premali.
Bit će sve okej... vidjet ćeš. Just don't sweat the small stuff. Sretno!
Svjesna sam ja svega, nažalost, toliko je beba prošlo kroz moje ruke... Međutim, mjesec dana NE MOGU ostati kod mene. Nisam ih uzela svojom voljom, doslovno su mi ih utrapili. Prihvatila sam ih da ih ne ubiju... Nemam mogućnosti da ih imam doma, zato je tako hitno! Čim maleni počnu jest samostalno, moraju dalje... Zato i molim za pomoć, da se rezerviraju ili udome do tad. U jako sam nepovoljnoj situaciji. I ljudi će pomoć, ako im je stalo, ako imaju srca i ako ih se lijepo zamoli. A molila nikad ne bih, osim kad su životinje u pitanju...
Zato, molim vas, raspitajte se. Sigurno netko želi malu čupavu macu...
Procitala sam. . . Uh, nezgodno, ali nije prvi put. . mnogi smo imali iste probleme.. Ja ti pomoci ne mogu, sem ako ti znaci, dati podrsku,ovako i izbacivati tako naslov na prvo mjesto.Svaki dan je dug,svaki se dan i jede i . . ali pokusaj izdrzati koliko mozes a . . znam, jasno mi je sve. . . Ja mislim,da je sada bitno da su zajedno, koliko hrana, toloko i temperatura a ako ce zavrsiti pregazeni pod kolima, nece ih trebati navikavati na skuplju hranu. . i za nas-i za njih,ulica je velika skola.
Možeš pomoć i to puno (ako ti se da, naravno) tako da obavjestiš svoje poznanike da postoje male čupave mace kojima treba dom što prije. Možda baš netko poželi jednu...
Ajde mi na pm posalji svoj mejl i br.mobitela, dati cu oglas u Burzu i poslati na mejlove poznanika obavjest.. imas jos kakvih ideja da pomognem? Uzeti ih ne mogu, ni na kratko, jer imam 2 macke i psa, i dečka koji bi poludio da mu još nešto donesem u stan od 30 kvadrata
Oglas sam dala i mejl sam poslala, nadam se nekakvom odazivu.. ajde molim te, reci gdje si sve ovaj oglas objavila (Suza, Prijatelji zivotinja, Noina arka..) pa da znam gdje nisi, pa cu i ja staviti ako mi padne napamet jos nesto.
Preslatki su mi oba. Ja bih osobno, da već nemam jednu šašavu felix domesticus, vjerojatno uzela ovog drugog jer sam slaba na mršavke i slabašne i uvijek bih prije uzela takvu nego neku dobro uhranjenu životinju kojoj ne treba previše brige.
Pokupila sam dosad nekoliko maca s ulice i čuvala ih do udomljenja i uvijek sam se najviše vezala za one najslabije kojima je trebalo najviše pažnje. Oni ti tu ljubav i pažnju vraćaju deseterostruko i fenomenalan je osjećaj kad vidiš kako životinjica jača i ozdravljuje od tvoje pažnje.
Nadam se da će i ovaj mršavko uskoro nekome vraćati pažnju.
Mršavko ili, od milja, Čoro je moja mala maza. On je sad super, klopa ko lud, igra se, mazi, a kad nam je došo, jedva bi se malo ustao na nogice. Ništa osim slabosti i neuhranjenosti i ta uznapredovala upala očiju. Sad je duplo veći i deblji, odlično napreduje. Bit će jako čupavi mačor sa velikom glavom i široko razmaknutim ušima. I te točkice... Izrast će u prekrasnu macu.
A braco je najnapredniji i najveći od cijelog legla. Dobrica je, ne gnjavi, ne mjauče, spava cijelu noć, jede i suhu hranu i konzerve. Totalno je nezahtijevan za ovako malo mače. Pravi pametni tigrić!
A pošto su othranjeni na bočicu su jako vezani za ljude, misle da smo im svi mame. Također, nisam imala vremena ni prostora za razmaziti ih, tako da ne zanovijetaju. Ipak, puno ih je bilo, a malo vremena i prostora za svih, pa sam bila strpga mama. Uglavnom, znam da tko ih uzme neće imati problema s njima i njihovim karakterom.
I još da spomenem... Primili su Baymec (za gliste, šugu i ostale gluposti), te su očišćeni od vanjskih parazita. Svaki udomitelj dobije start paket i upute za korištenje.
I još, svaki čas mogu očekivat da će maleni MORAT iz stana, tako da hitno traže udomitelje.
Eto, ja sam za njih napravila sve što sam mogla, a sad mogu i moraju dalje...