naša curica se rodila sa cephal hematomom...rekli su mi da je to zato jer se jako rano spustila pa se udarala...
obično taj hematom dobiju djeca rođena na vakum, a ja sam imala normalan i lak porod....
pedijatrica u bolnici mi je rekla da prodje u 6 - 8 tjedana ,a ponekad i 6-8 mjeseci...ovisno dal se prvo povuče pa glavica okošta ili prvo okošta.....
da li imate iskustva s tim?koliko je trajao kako se povlačio....
rekli mi da ima hematom zbog teškog poroda-velika beba,da će proći kroz 2 mj.smanjilo se jako,ali još se vidi.
to je onda porođajna oteklina..valjda...ili je istoččč bitno da se smanjilo !
moja curicaja bila jako nisko pa se zadnja 2 mj ntiskivala i od tuda hematom....
naša curica se rodila sa cephal hematomom...rekli su mi da je to zato jer se jako rano spustila pa se udarala...
obično taj hematom dobiju djeca rođena na vakum, a ja sam imala normalan i lak porod....
pedijatrica u bolnici mi je rekla da prodje u 6 - 8 tjedana ,a ponekad i 6-8 mjeseci...ovisno dal se prvo povuče pa glavica okošta ili prvo okošta.....
to je imala od susjeda malicka i proslo je za manje od 2 mjeseca...sirota, izgledala je kao da ima tumor na glavi ali evo curica sada imma skoro 3 godine i sve je super .inace susjeda je imala jako tezak porod koji je trajao 2 dana i nakon toga su je porodili na carski i jos je malena zapela u porodjajnom kanalu ( mogla bi zatuc te doktore )
Naš sin se s tim rodio...
Uzrok:težak porod i nebriga doktora ( siromak morao biti na partijskom sastanku umjesto na porođaju)
Prošlo za godinu dana,ali je izgledalo gadno.
Danas ima 18 godina i nema nikakvih posljedica.
Doktor danas - glavni HDZ-ovac u lokalnoj bolnici
Uzrok:težak porod i nebriga doktora ( siromak morao biti na partijskom sastanku umjesto na porođaju)
Prošlo za godinu dana,ali je izgledalo gadno.
Danas ima 18 godina i nema nikakvih posljedica.
Doktor danas - glavni HDZ-ovac u lokalnoj bolnici
ono što mene buni je to što su mi u bonici i što mi je pedijatar rekao da uzrok tome nije težak porod( ja sam imala lagan) nego to što sam ju nisko nosila, okrenula se glavicom u 33 tjednu i natiskivala.
moj nećak je imao težak porod i on se rodio s porođajnom oteklnom a to je različito....
moj bebač se rodio sa ogromnom kvrgom na glavi i u bolnici mi rekli da je to hematom,da je pukla neka žilica u mozgu i da to nije ništa opasno.uzrok je težak porod,i da je to često kod jako velikih beba