Tedeschi se odlučio za period prije HT IPO-a.dali će mu to biti dobar potez ili mu je pametnije bilo ipo ostaviti za kraj godine pokazat će vrijeme.Svejedno biti će dobra investitorska godina.spremajte cash
Samo je pitanje koliko ce kostati jedna dionica...
...uzevsi u obzir ovo:
Quote:
...u vlasničku strukturu uveo njemačku razvojnu banku DEG, koja je uložila 11 milijuna eura i stekla 8,24 posto udjela u Atlantic grupi.
Nakon provedene dokapitalizacije tržišna vrijednost AG-a premašuje milijardu kuna. Atlantic Grupa jedan je od najdinamičnijih hrvatskih poslovnih sustava. Kao holding kompanija, Atlantic Grupa ujedinjuje distribuciju robe široke potrošnje kroz Atlantic Trade te prozvodnju prehrambenih i kozmetičkih proizvoda (Cedevita, Montana i Neva) kao i vitaminskih napitaka.
U međuvremenu stekla je regionalnu dimenziju, a nedavno i akvizirala tvrtku Fidifarm, proizvođača vitaminskih proizvoda i dodataka prehrani u čijem je sastavu brand Dietpharm, vodeći u toj kategoriji na našem tržištu. Financijski grupa raste dvocifrenim stopama, u 2005. ostvaren je prihod od 1,2 milijarde kuna i rast od 46 posto, a u 2006. prihod je narastao na 1,5 milijardi kuna.
i ovo:
Quote:
...otkupili po 55 dionica tvrtke te postali vlasnicima po 0,27 posto udjela.
Bojim se da ce cijena dionice biti van domasaja vecine investitora u RH.
Atlantic Grupa najavljuje inicijalnu javnu ponudu dionica
Zagreb, 19. srpnja 2007. - Dana 19.07.2007. Glavna skupština društva Atlantic Grupe d.d. donijela je Odluku o povećanju temeljnog kapitala izdavanjem novih dionica u svrhu inicijalne javne ponude. Javnom ponudom dionica Atlantic Grupe d.d. bit će obuhvaćeno 31,01 posto dionica kompanije, a njihov plasman planira se za jesen 2007.
Datum prodaje dionica Atlantic Grupe d.d. u postupku inicijalne javne ponude kao i raspon cijene za iste, bit će utvrđen i objavljen u javnom pozivu na upis i uplatu dionica. Raspon cijene dionica bit će formiran odlukom Nadzornog odbora na prijedlog Uprave Atlantic Grupe.
Atlantic Grupa planira ciljanu alokaciju redovitih dionica u javnoj ponudi u odnosu 75:25, pri čemu je udio od 75 posto predviđen za institucionalne investitore, a 25 posto za građanstvo. Svi postojeći dioničari Atlantic Grupe s vlasničkim udjelom većim od 1 posto obvezuju se na lock up period – razdoblje u kojem neće ni na koji način raspolagati svojim dionicama, u trajanju od 18 mjeseci od provedene inicijalne javne ponude.
Kapital prikupljen uspješnom provedbom postupka inicijalne javne ponude novoizdanih dionica, koristit će se za ulaganje u daljnji razvoj i rast Atlantic Grupe.
Iz gore navedenog izlazi da je cijena jedne dionice cca. 48.000 kn.
Bussines.hr navodi sasvim drugačije brojke:
'' Tržištu će biti ponuđeno oko 600.000 dionica, čija bi vrijednost, sudeći prema DEG-ovoj procijeni vrijednosti AG-a, mogla biti oko 500 kuna.''
Bussines.hr navodi sasvim drugačije brojke:
'' Tržištu će biti ponuđeno oko 600.000 dionica, čija bi vrijednost, sudeći prema DEG-ovoj procijeni vrijednosti AG-a, mogla biti oko 500 kuna.''
Sa nedavnim povećanjem, temeljni kapital kompanije iznosi 83,4milijuna kuna i podijeljen je na
2 087 025 dionica pojedinačnog nominalnog iznosa 40 kuna!
Ja na godišnjem----slijedećih 5 tjedana, nisam mogao izdržati a da se ne pohvalim
Prema dostupnim podacima sam izračunao da je njemačka razvojna banka DEG jednu dionicu platila 63,96 eura pomnoženo sa 7,3 ispada 466,94 kuna.
Kurs sam uzeo odokativno, dakle dionica ne bi trebala biti skupa, tj. za većinu nas nedostižna!
I šta mislite nakon ovog svega šta je novoga izašlo i još dolazi Ingra, Atlantik, T-HT u prosincu moguća rasprodaja INE, HEP. Nije li to previše za naše malo tržište?
Vise me zanima koliko je u periodu od 1 godine isplativa investicija?
Ima li nekih analiza, sniteza i slicnih instrumenata koji mogu predvidjeti bar neke osnovne trendove kretanja?
Quote:
laser kaže:
a zašto ne obadvoje i to maximalno.
nema toliko love da se ide maksimalno koliko se hoce. neki kredit ce morati pasti.
naravno da idem, samo mi se cini da bi HT mogao rasti puno brze na krace staze od Atlantika (a mozda sam i u krivu). atlantic mi se cini kao sigurno dobitak. puni su ideja i planova, uglavnom rasturaju i dugorocno su odlicna investicija.
dakle, vidimo se sa 90% sigurnoscu.