Natrag   Forum.hr > Društvo > Alternativa > Astrologija

Astrologija Astrološka edukacija, razmjena mišljenja, diskusije...

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.07.2007., 11:48   #1
Mjesečevi čvorovi

Nesto o Mjesecevim cvorovima sam nasla ovdje :

http://www.astrologija.net/planete/cvorovi.html

Ali ne znam kako na svojoj karti naci gdje su i objasniti znacenje . Na onoj astro. com analizi nisam to pronasla (ili nisam skuzila)
Self-portrait is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2007., 15:02   #2
Quote:
Self-portrait kaže:
Ali ne znam kako na svojoj karti naci gdje su i objasniti znacenje . Na onoj astro. com analizi nisam to pronasla (ili nisam skuzila)
Misliš na to da ne znaš kako izgledaju ili?

Uglavnom, za one koji ne znaju:

Sjeverni čvor:


Južni čvor:
__________________
x
Elektra is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.07.2007., 17:34   #3
Mjesečevi čvorovi

U teoriji i praksi

Dugo sam tražila dobru literaturu o čvorovima, prvenstveno onu lišenu prevelikog dogmatizma ali nažalost toga ima jako malo;
osim standardnog i kod nas dugo prisutnog M.Schulmana (barem meni) nema puno toga što je vrijedno pažnje...e sve dok po nekoj liniji nisam došla do osobe koja se bavila jednom malo poznatom metodom astrologije, ali su me njeni uvidi u čvorove dosta zaintrigirali. Prevest ću samo mali dio, jer koliko znam knjiga je još u pripremi.

Evo primjer, po slučajnom odabiru za Mjesečev čvor u Škorpionu i Jarcu

U fiksnom vodenom znaku Škorpiona slijedi tendencija ka namještanju prihvatljivog poretka. Ovdje se radi o korišćenju supstance kao kod suprotnog znaka - Bika, ali o korišćenju supstance drugih. Tako se kod Škorpiona, na primer, često sreće tip, koji za druge upravlja, druge lansira, iskorišćava i štiti talente.
Mjesečev čvor u Škorpionu uvijek ukazuje na trud, da bi se izborio izvjestan status u društvu. To upravo može da učini onaj koji je ambiciozan, koji teži društvu i statusu; u posebnoj mjeri kada je Mesečev čvor u napetim aspektima.
Škorpion uvijek vjeruje da ima odgovor, na to što je ispravno za druge, jer većinom ima dobar savjet za druge, kako mogu da premjeste svoju supstancu te kako da nađu optimalne mogućnosti da bi došli do uspeha.Kod kardinalnog zemljanog znaka Jarca radi se kao kod znaka Strijelca o jasnom mjestu u svetu, ali ne u smislu jakih težnji kao kod Škorpiona ili kod Lava, koji sebi stvara životni prostor i koji se unutar njega održava kao kralj. Kod Jarca se radi o tome, da svoj autoritet načini djelotvornim i da se pritom zasniva na pravom fundusu. Ovde se zahtjeva moć, koja dolazi iz iskustva, i koja je stečena radom (zemljani znak). Ovaj fundus stečen radom mora da bude stavljen na raspolaganje drugima, koji ga nemaju.
U znaku Jarca imamo pravog vladara, koji na osnovu svog stvarnog autoriteta, koji je on možda stekao dugotrajnim radom, predvodi druge, jer je za to pogodan. Jarca slijede mase (u suprotnom zanku Raka - kolektiv).

Kod napetih aspekata Mesečevog čvora, kada se ukaže prilika, pojavljuje se kao neko tko povlači konce ili kao siva eminencija.
ilina is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.07.2007., 17:38   #4
Inače na onom astro forumu za početnike su stavili originalni tekst, (našeg astrologa T. Viškanića) razmišljanja o mjesečevim čvorovima koji u potpunosti prenosim jer se za pristup treba logirati
.............................................
Jahanje zmaja

Malo simboličkog uvoda

Mjesečevi čvorovi, ti bogomdani "argumenti" za beskrajno špekuliranje, odnosno "štimanje" značenja kako bi, eventualno, mogli popuniti prazninu koja naglo izniče pri razmatranjima astroloških karata. Priznajem da sam dugo i u širokom luku zaobilazio čvorove pri astro interpretacijama, izbjegavao čak i razmišljati o njima s obzirom da sam bio vrlo nezadovoljan datim tumačenjima - sva dostupna literatura je bila ili nevjerojatno štura s jedne strane, ili pak nevjerojatno dogmatična s druge.

Ali odbacivanje tj. negacija nije nikakvo trajno rješenje. Mjesečevi čvorovi, ti zmajevi atributi (sjeverni = zmajeva glava, južni = zmajev rep) ipak zahtjevaju od astrologa/istraživača svojevrsno rastjerivanje magle ispred svojih očiju, te hrabar ulazak u zmajevu pećinu. Nagrada je velika, ali samo za one vješte, jer zmaja ne treba ubiti kako bi spasili princezu, potrebno je iznaći način da svladamo metodiku jahanja drevnog zmaja.

Zmajeva simbolika je od pamtivijeka iznimno moćna. U zapadnjačkom mentalitetu, zmaj je često ekvivalent mraka i zla, sinonim za nečastivog; cijela je svita svetaca prikazana na umjetničkim djelima kako pobjeđuju i ubijaju zmaja na putu ka svojim svetačkim visinama. Ali mene ne zanima takva interpretacija tj. pobjeda i uništenje zmaja. Zanima me ona izvorna jer zmaj predstavlja biće koje poput egipatske sfinge, objedinjuje unutar sebe sva četiri elementa - zmaj je gospodar svih elemenata. Nije li to upravo onaj svima nedohvatni a ključni integrativni element na putu ka cjelovitom biću? U kineskoj kozmogoniji, usklađenje sa zmajem, predstavlja poštivanje načela neba i zemlje - samorealizaciju u skladu s kozmičkim principima i zato - ne pokušavajte ubiti zmaja jer ubit ćete mogućnost usklađenja sa svojom višom prirodom. Odbacite svoja oružja, koplje ili mač straha od nepoznatog jer zmajev vatreni dah služi samo zastrašivanju nedostojnih. Za početak, zakoračite i uspnite se na zmajeva leđa te se uskladite s njim, a ako ste istinski dostojni - postat ćete i sami zmajem.


Pojam karme i reinkarnacije kroz čvorove, da ili ne?


Hm.. karma i reinkarnacija... Iskreno, to nametanje i guranje pojma karme i reinkarnacije pod i kroz mjesečeve čvorove u zapadnjačkoj astrologiji - teško prihvaćam. Ali jasno mi je kako mnogima zapadnjačka karmička tumačenja čvorova mogu ponuditi neki osjećaj individualnog otkrića. No, prije bih rekao da to samo dokazuje glad za odgovorima. Ne nudi nužno i otkrivanje istih. Osobno sam isuviše pragmatičan kako bi me uopće zanimao taj recept za "što sam nekad bio", odnosno "što ću jednom postati". Čvorovi me zanimaju isključivo kao dva orijentira pri susretu sa sadašnjim trenutkom. Uzalud svijest bacati neprestano unatrag, ka "prošlosti" južnog čvora. Isto tako uzalud, projicirati svijest ka "budućnosti" sjevernog. Ono što jesmo i što ćemo uvijek i neminovno biti - to je sadašnjost. Srednji put. U sredini je ono jedino što možemo ikada imati, ono jedino na što uopće možemo utjecati. Uravnotežena budnost i pažnja posvećena svakom trenutku sadašnjosti, neminovno će s vremenom rezultirati transcendiranjem prošlih pogrešaka i to upravo zbog neosporne kvalitete življenja u svakom sadašnjem trenutku. Iz takvog stava i ponašanja, budućnost može biti samo svijetla.

Ipak, svatko tko je zainteresiran za zapadnjačku karmičku astrologiju, sve što ga zanima pronaći će u klasiku te tematike - Martin Schulman "Mjesečevi čvorovi i reinkarnacija" (a koji je inspirirao sve naredne literarne inkarnacije). Ali ukoliko postoji stvarno velik i značajan interes ka "karmičkoj astrologiji", tada je potrebno biti pošten i zaputiti se ka indijskoj astrologiji tj. ka jyotishu jer kompletan je jyotish, po svojoj tradiciji, naravi i u skladu sa svojim duhovnim učenjem - autentično karmički.

Zadnje uređivanje ilina : 27.07.2007. at 17:49. Reason: dodaci tekstu
ilina is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.07.2007., 17:40   #5
No dobro, što su to uopće mjesečevi čvorovi?

Kao prvo, treba naglasiti da se ne radi ni o kakvim fizičkim nebeskim tijelima, već o apstraktnim kao što su primjerice uglovi u astrološkim kartama (ASC, MC itd.), te ih treba vrednovati upravo na taj način - kao astrološku latentnost, vrlo važnu u zbirnom, ne i u zasebnom tumačenju. Dakle. čvorovi su u biti matematičke točke koje predstavljaju mjesto na kojem putanja Mjeseca oko Zemlje siječe Sunčevu putanju, odnosno ekliptiku. Sjeverni čvor predstavlja točku granuća, tj. točku gdje Mjesečeva putanja izlazi iznad ekliptike, dok južni čvor predstavlja točku silaska, odnosno zalaska ispod ekliptike (oba su čvora uvijek u točnoj opoziciji jedan naspram drugog).

S obzirom da čvorovi predstavljaju matematičke i apstraktne točke, a ne fizička nebeska tijela, nužno je da ih i razmatramo tako. Želim reći da kada si stvaramo predodžbu čvorova, trebamo imati u vidu da oni nemaju nikakvu unaprijed definiranu "boju" jer su neutralni po svojoj naravi. Čvorovi ne tvore nikakav direktan astrološki uticaj kao što to obično razmatramo za fizička nebeska tijela, ali zato primaju taj astrološki uticaj, te na taj način nastaje ta "obojenost" pri tumačenju. Dakle, govorimo o principu receptivnosti.

Po svojoj simboličkoj naravi Sunce je predajnik (ono što emanira svjetlost) tj. predstavnik aktivnog, višeg autoriteta, odnosno Neba, dok je Mjesec prijemnik, predstavlja princip prijemčivosti (ono što apsorbira i prima svjetlost), dakle Zemlje. S te točke gledišta, čvorovi su mjesta pretapanja, mjesto susreta Neba i Zemlje, "svjetla i tame", muškog i ženskog, aktivnog i pasivnog, predstavljaju prolaz između "dva svijeta", odnosno "onog što je gore i onog što je dolje". U odnosu na navedene analogije, polako dolazimo i do prihvatljivog tumačenja zbirne naravi čvorova, onog od Reinholda Ebertina - "susret ili udruživanje sa drugima na bilo koji način, kvaliteta tih odnosa, odnosno kvaliteta interakcije i suradnje."

Naglasimo i potpuno neprihvatljivo tumačenje, koje se nažalost "zabetoniralo" u mnogim pristupima ovoj tematici: "Sjeverni čvor pokazuje smjer razvoja i promjena kojeg treba poduzeti da bi se razvila kvaliteta života, a južni čvor pokazuje odakle dolazimo, osobine i ponašanje koje smo već apsolvirali i koje trebamo napustiti. ...Priroda sjevernog čvora slična je onoj Jupitera i Venere i kada se nalazi u aspektu s manje sretnim planetima, poput Saturna ili Urana, ublažava loše utjecaje, dok ih južni čvor pojačava."

Ovo tumačenje možemo smatrati neprihvatljivim iz jednostavnog razloga - čvorovi u zapadnjačkoj astrologiji (kao i svaka druga matematička točka) ne posjeduju nikakvu unaprijed definiranu prirodu planeta, već samo odražavaju tj. primaju zbir ostalih uticaja.

Ali vratimo se još malo na astronomska zapažanja. Dakle, čvorovi se po nebeskom svodu kreću retrogradno, odnosno obrnutim smjerom od uobičajenog kretanja planeta. U trenutku kada se i Sunce i Mjesec istovremeno približe jednom čvoru, svjedočimo pomrčini (eklipsi). Ako se radi o konjunkciji Sunca, Mjeseca i čvora, tada govorimo o pomračenju Sunca, a ukoliko se to događa kada su Sunce i Mjesec točno jedan nasuprot drugog, tada govorimo o pomračenju Mjeseca. Što egzaktnija formacija, to snažnija pomrčina, samim time i manifestacija.

Iz ovih sasvim egzaktnih pokazatelja, sam se po sebi nameće zaključak kako su čvorovi u dinamičkom kretanju nešto poput tranzitirajućih pomrčina (eklipsi), a koje to stvarno i postaju, onog trena kada se njihovom položaju pridruže Sunce i Mjesec istovremeno.

Ali kako sad odrediti pripadnost Sunčeve ili Mjesečeve eklipse pojedinom čvoru?
ilina is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.07.2007., 17:43   #6
Pravi izvor znanja o čvorovima

Tisućljetna tradicija njegovanja i čuvanja znanja o čvorovima (Rahu i Ketu), sadržana je u jyotishu, te se na jyotish trebamo i pozivati. U jyotishu je prisutna tvrdnja kako se Rahu (sjeverni čvor) povezuje s Mjesecom, a Ketu (južni čvor) sa Suncem. Dalje se navodi kako čvorovi pripadaju sjenovitim planetama, te da ih možemo vidjeti samo za vrijeme pomrčina. "Sjena" koja prelazi preko Mjeseca za vrijeme Mjesečeve pomrčine predstavlja sjeverni čvor, dok "sjena" preko Sunca za vrijeme Sunčeve pomrčine predstavlja južni čvor.

Nadalje se tvrdi kako se većina izrazito negativnih ispoljavanja sjevernog čvora, kao što su mentalni poremećaji, halucinacije, opsjednutost duhovima, emocionalna nestabilnost itd., mogu objasniti pomrčinom Mjeseca, dok se većina izrazito negativnih ispoljavanja južnog čvora, kao primjerice sumnja u sebe, samodestrukcija, pretjerana kritičnost i zapažanje suptilnih razina stvarnosti, mogu objasniti pomrčinom Sunca.

Nadalje, sjeverni čvor ukazuje na uticaje u odnosu na um i emocije. Južni čvor pak ukazuje na uticaje u odnosu na ego. Slično je i s muško-ženskim odnosima. Sjeverni ukazuje na uticaje po ženskoj liniji (majka), a južni po muškoj (otac).

Sjeverni u pozitivnom smislu ukazuje na mogućnosti koje se nalaze pred nama, a južni na ostvarene zasluge.

Zanimljiva je tvrdnja da negativno izražen sjeverni čvor pokazuje gdje nas može preuzeti usud svijeta, obitelji, masovnih trendova, a od čega se kasnije vrlo teško odbraniti i otrgnuti.

Sjeverni čvor sa Mjesecom je posebno osjetljiva situacija. Ukazuje na gubitak emocionalne kontrole, odnosno mentalnih snaga pod vanjskim utjecajem. Može ukazivati na otrove (materijalne ili psihičke).

Sjeverni čvor sa Suncem označava gubitak volje.
Sjeverni čvor sa Merkurom gubitak kontrole nad govorom.
Sjeverni čvor sa Venerom preveliku privlačnost u odnosu na luksuz i seks.
Sjeverni čvor sa Marsom zbunjenost u izražavanju moći i energije.
Sjeverni čvor sa Jupiterom pretjerani optimizam.
Sjeverni čvor sa Saturnom, mračnu narav i otuđenost.

Južni čvor sa Mjesecom ukazuje na ograničenu emocionalnu sposobnost, ili pak ograničenu sposobnost kontrole živčanog sustava.
Južni čvor sa Suncem sužava pažnju osobe i usmjerava je isuviše na sebe, te iz tog razloga donosi pretjerano samoispitivanje, kao i sumnju u vlastite sposobnosti.
Južni čvor sa Marsom pretjeranu naglost.
Južni čvor sa Merkurom oštar, analitičan um i govor.
Južni čvor sa Jupiterom duhovne uvide.
Južni čvor sa Venerom narcizam, ali i iznimne sposobnosti.
Južni čvor sa Saturnom, neobičnost naravi, mračnu ili naglu narav, ali i duboku, neobičnu duhovnost.


Zaključak

Vjerujem da se slažete da su navedena jyotish tumačenja iznimno zanimljiva, te da potiču na podrobnija razmišljanja. Kao što sam već napomenuo, čvorovi su poprilično neistraženo područje koje zahtijeva temeljite studije. Moguće je i da su vas ova izlaganja i zabrinula jer ustanovili smo kako čvorovi imaju prirodu pomrčina, a to ne "miriše na dobro", posebno ako ste u svojim astrološkim interpretacijama već navikli dodjeljivati im sasvim drugačija značenja. No, što je - tu je. Ali najbolji princip astrologa/istraživača samo je jedan - otvoren um i zdrav skepticizam. Niti jednu stvar ne treba apriori prihvatati, niti jednu apriori negirati. Istražujte toliko dugo dok vam se značenja ne iskristaliziraju iskustvom. To vam nitko i nikada neće moći dati, nitko i nikada oduzeti.

Autor: Tedi Viškanić

skinuto s http://astro.axisdraw.com/forum/2914-post37.html

Zadnje uređivanje ilina : 27.07.2007. at 17:46. Reason: gramatika i bold.
ilina is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.09.2007., 11:24   #7
Severni čvor u 1. kući / Južni u 7. – osoba izvlači maksimum iz sebe, ume da se pokaže, predstavi, naginje egocentrizmu i narcisoidnosti jer je previše fokusirana na sebe. Ali ujedno, svesna sebe u svakom momentu i svojih potreba, medjutim kako je južni čvor tom prilikom u polju partnerstva i drugih ljudi, u 7. kući, uglavnom nije sposobna da razume veze i odnose sa drugima, često prolazi kroz krize emotivne, može imati negativan odziv u javnosti njeno ponašanje ili stavovi koje zastupa. Ovo je dobra pozicija za solere, samostalne poslovne ljude, a nikako za one koji treba da rade u timu ili grupama. Kada prolaze ovim poljima donose upravo to: krize u braku ili vezi, ali i sposobnost da osoba uvidi svoje kavlitete i potencijale i da im se posveti. Čuva zdravlje. Uvek naglašava neke veće promene, nekada promene mesta življenja, izgleda, ponašanja, navika… Obično kada švorovi završe tranzit kroz 1. i 7. kuću, osoba je potpuno drugačija u odnosu na ono kakva je bila pre toga.

Severni čvor u 2. kući / Južni u 8. – pošto se 2. kuća generalno odnosi na naše vrednosne sisteme, talente, bogatstvo, ono što zaradimo, severni čvor bi ovde mogao da donese uvećanje prihoda, ili prrmenu kada je način na koji do novca dolazimo u pitanju, što bi u praktičnom smislu moglo da ukaže i na promenu posla. Do takve promene medjutim dolazi zato što osoba postaje svesna svojih pravih vrednosti i kapaciteta, kao i talenata i onoga što bi zaista mogla da pruži u radu i da naplati, pa ako to ne nalazi u trenutnom poslu, gotovo je sigurno da će razmišljati o nekoj promeni. Sve u simbolici 2.kuće (imanje, računi u banci, svojina…) sada može lakše nego inače da se proda ili kupi. Sa druge strane, Južni čvor je za to vreme u 8. kući pa sve što bi po nekom osnovu trebalo da dobijemo od drugih sada može izostati, ili teći sa komplikacijama. To se odnbosi kako na nasledstvo, tako i na kredite, pozajmice, mada se mnogi baš na ove tranzite uvuku u dugove do guše, što nije pametno. 8. kuća je i opasna, predstavlja smrt, bolest, stradanja, pa Južnbi čvor dok ovuda prolazi uvek savetuje da se bude oprezan i svesno da se izbegnu sve opasne situacije, ambijenti i likovi koji bi nas vremenom mogli uvući u neku opasnost. Zdravlju treba više obratiti pažnju tada. E sad, kako 8. kuća predstavlja “kraj”, ovo je momenat da se okonča sve što se odugovlači i vuče, da se pobacaju nepotrebne stvari, zaboravi sve što ne valja i vedrije ide napred. Biti oprezan sa novcem, pogotovo tudjim, i ne riskirati po tom pitanju, jer su uvek mogući gubici. Snovi, intuicija, paranormalna iskustva mogu u ovom periodu biti izraženija nego inače.
.......................................
ako nekog zanima ovakav tip tumačenja čvorova cijeli opis se može naći na http://www.astrologijaforum.com/showthread.php?t=158
ilina is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.11.2007., 17:56   #8
Na astro. com se spominje True node i Mean node? Moze pojasnjenje?
Orodiel is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.11.2007., 18:03   #9
Lightbulb to

Quote:
Orodiel kaže: Pogledaj post
Na astro. com se spominje True node i Mean node? Moze pojasnjenje?
True node = sjeverni čvor = zmajeva glava = Caput draconis = Rahu

Mean node = južni čvor = zmajev rep = Cauda draconis = Ketu
manaus is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.11.2007., 18:06   #10
Quote:
manaus kaže: Pogledaj post
True node = sjeverni čvor = zmajeva glava = Caput draconis = Rahu

Mean node = južni čvor = zmajev rep = Cauda draconis = Ketu
E hvala ti
Orodiel is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.11.2007., 19:23   #11
bila sam pročitala jednom negdje da prelazak sj./južnog čvora preko natalnog saturna nosi karmičku ljubav odnosno fatalnu...mislim da bi ovo uz druge podržavajuće aspekte moglo držat vodu.
* Kali * is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.11.2007., 23:08   #12
True Node Capricorn 17°32'52 in house 7 retrograde ,može netko reći značenje,hvala
Dorée is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.11.2007., 23:24   #13
Quote:
manaus kaže: Pogledaj post
True node = sjeverni čvor = zmajeva glava = Caput draconis = Rahu

Mean node = južni čvor = zmajev rep = Cauda draconis = Ketu
True Node i Mean Node su oboje Sjeverni cvor.

South node je Juzni.
S.C. is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.12.2007., 11:53   #14
Quote:
S.C. kaže: Pogledaj post
True Node i Mean Node su oboje Sjeverni cvor.

South node je Juzni.
Ja mislim da nije jer je u efemeridama navedeno true node i mean node kao dvije različite stvari.
Orodiel is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.12.2007., 12:03   #15
Jesi li probala barem u google ubaciti te pojmove?

http://www.north-node.com/astrology-...ode-north-node
S.C. is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.12.2007., 12:08   #16
Quote:
S.C. kaže: Pogledaj post
Jesi li probala barem u google ubaciti te pojmove?

http://www.north-node.com/astrology-...ode-north-node
Imas pravo.
ali zasto onda u efemeridama i u natalnim True i Mean node imaju drugaciju "lokaciju"?
Orodiel is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.12.2007., 13:27   #17
Quote:
Orodiel kaže: Pogledaj post
Na astro. com se spominje True node i Mean node? Moze pojasnjenje?
Moze.

Dakle, kao sto je vec receno, mjesecevi cvorovi su imaginarne tocke u kojima mjeseceva putanja oko zemlje "presijeca" ekliptiku tj. suncevu putanju oko zemlje. (astrologija je geocentricni sistem ) Te se tocke krecu unatrag kroz zodijak..potrebno je otprilike 18 i pol godina da se cvor vrati u isti znak. E sad, posto dnevna brzina kretanja planeta nije ujednacena, postoje ta dva nacina izracuna cvorova..

..jedna starija (dok jos nije bilo kompjutera za precizno izracunavanje) - Mean node. Mean node je takorekuc prosjecni polozaj cvora: znamo gdje je sjeciste putanja bilo u podne dan prije rodjenja, znamo gdje je bilo u podne dan nakon rodjenja i onda se uzme srednja vrijednost za trenutak rodjenja.

Onda su dosli kompovi....i odjednom je postalo moguce izracunati stvarni polozaj cvora. Odatle true node.

Oboje se odnosi na sjeverni cvor, s time da je u obadva slucaja juzni cvor odmah nasuprot sjevernom
namaste is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.12.2007., 13:46   #18
Hvala Namaste!!
Orodiel is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2007., 17:27   #19
Nije im bilo jednostavnije nazvat je Average node?
manaus is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2008., 17:53   #20
Je li ovaj "true node" u natalnoj karti sjeverni Mjesečev čvor i kolika mu je važnost u nečijem horoskopu?
Kod mene je konkretno smješten u sunčevom znaku Blizanaca, u 4.kući gdje mi je i Merkur.

Hvala na odgovoru!
__________________
Two of us were made of
angel's dust...

Dig, Lazarus, dig!
GiRL is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 22:54.