molim neke informacije o programu Dev-C++ ?? nije standardni c++
C++ je programski jezik.
Dev C++ je IDE za C++.
IDE je Integrated Develpoment Enviroment,seljacki receno skup toolova za pomoc u izradi programa(u ovom slucaju za C++).
Dakle u Dev C++ ti zapravo radis C++ programe.
Kao sto npr. u Wordu pises neki text,tako i u Dev C++ pises kod od C++-a.
alo eksplorer nemoj biti tak strogi prema ovima koji nikad nisu culi za kompajlere nisam ni ja prije nego si mi ti to objasnio (zakon si) i 19 k 88
pocni s c++ kak i ja iako on nije za pocetnike bolje da znam nesto što ce mi koristi mesto da se 5 godin mucis s logom bez veze jer v njem nemas kaj postenog za napravit
1) modifikator pristupa određuje ko ima pravo da pristupi/pozove (klasi ili atributu)/metodu. Ima iz 4: public, protected, default ili paketni koji nema posebnu ključnu reč i private.
2) vidi 1.
3) jedino pravilo koje mi pada na pamet je da samo jedna klasa može biti public i to ona koja je istog imena kao i ime fajla.
4) Svi argumenti bez obzira da li su referentnog ili prostog tipa se prenose na parametre po vrednosti. Promena na parametrima u metodi se neće odraziti na argumente. Ako neko tvrdi da postoji prenos po referenci, odmah ga ismej kao debilčinu neopevanu.
5) To su tipovi čije vrednosti predstavljaju memorijsku lokaciju u virtuelnoj mašini na kojoj se nalazi objekat neke tačno određenog interfejsa/klase ili podklase/podinterfejsa.
Svaka ti cast i svaka ti dala... eh samo da te pitam jos jedno odnosno 2 pitanja u koje nisam siguran, da li je ovo ok odgovor ako nije slobodno me ispravi... Tek sam poceo sa Javom...
Kakve tipove podataka/objekata možemo koristiti u Javi?
Evo jedno kratko pocetnicko pitanje. Kako u Bloodshed DEV C ++ (ako je kratica neispravna ,sorry) mogu natjerati da mi se prompt zadrzi? Pokusala sam napisati pause ali nije funkcioniralo. Tek sam pocetnik pa se ispricavam sto mi je pitanje glupo