Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca > Trudnice

Trudnice Za trudnice i sve one koji se tako osjećaju

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.09.2007., 12:36   #61
a gdje se mogu naci granice normale kod mjerenja velicine glave, mozga i svega ostalog sto nam mjere na organscreeningu?? ja pretrazila sve i nigdje nisam nasla. Nadjem na forumu sto zene pisu, ali svaka bebica je na svoj nacin i naravno ni mjere nisu iste.. ako netko zna da mi kaze, hvala
marci is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.09.2007., 15:16   #62
Quote:
marci kaže: Pogledaj post
a gdje se mogu naci granice normale kod mjerenja velicine glave, mozga i svega ostalog sto nam mjere na organscreeningu?? ja pretrazila sve i nigdje nisam nasla. Nadjem na forumu sto zene pisu, ali svaka bebica je na svoj nacin i naravno ni mjere nisu iste.. ako netko zna da mi kaze, hvala
mislim da ima na stranici poliklinike harni, ali se nemoj previše zamarati time....
cvijetić is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.09.2007., 15:27   #63
Našla sam na stranici od Rode ove skraćenice:

BPD – Biparietal Diameter (biparijetalni dijametar)
Tjemene kosti su dvije velike kosti koje formiraju strane lubanje. BPD mjeri razmak između dvije tjemene kosti.

HC – Head Circumference (opseg glave)
Odnos opsege glave i BPD-a određuje je li glava normalnog oblika.

AC – Abdominal circumference (opseg trbuha)

FL – Femur length (duljina bedrene kosti)

EFW – Estimated fetal weight (procijenjena težina djeteta)

Napiši si na google jednu po jednu. Na primjer ja sam napisala pojam: biparijetalni dijametar i otvorile su mi se stranice koje pišu o toj veličini, pa tako odi jednu po jednu, pa ćeš vjerovatno naći.
Veronalona is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.09.2007., 15:50   #64
ma upisivala sam svugdje i svasta kod mene je problem sto se ja brinem bez veze i od misa pravim slona. eto npr. kad san bila na organscreeningu u 22 tjednu ginic mi je rekao da njemu sve izgleda ok i normalno, vidjela sam i da imam jako vrckastu bebicu e sad dobila sam jedan list na kojem pisu sve te mjere i sve je super. Medjutim sam ja vidjela da pored svake mjere pise da je npr. opseg glave kao u 22 tjednu + npr. 1 dan ili negdi + 2 dana, ali sam vidjela da pored cerebellum (mozak) pise 19 tjedan +5 dana pa me sad to zabrinjava. Zasto je sve normalno za 22 tjedan jedino mozak je velicine 19 tjedana i 5 dana. Pa me zanima da li je kod nekoga bilo tak? I da li velicina mozga utice na zdravlje bebe? Mada da nest ne stima rekao bi mi ginic u bolnici.. a danas se vozimo ja i mm u autu i on pukne na neku rupu na cesti i ja hop i kao da mi se cijeli trbuh pomjerio na gore pa opet se vrnio dolje, i eto danas cijeli dan brinem. Luda sam zar ne?!
marci is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2007., 07:16   #65
meni je gyn izracunala novi termin zbog velicine...31.3. umjesto 4.4.
no znam kad je bejbich "produciran", pa bi ovaj 31.3. bio preuranjen...
ipak su mama i tata veliki..hehe
__________________
Moje cure..L i N
zoro007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2007., 09:49   #66
meni je beba sa 9 tjedana bila velika 3,7 cm,a sa punih 12 tjedana 6 cm.
__________________
Filip stigao točno na termin!!
iva1608 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2007., 12:03   #67
Cure, nemojte se zamarati s pojedinim brojkama. Bebe se razvijaju, kao i djeca, svojim tempom. Zato postoje referentne vrijednosti tj. normala od-do. Tako je neka mjera za moju bebu bila normalna i za onu s 27. tj., do cak 30 tj. trudnoce, a ja sam tad bila 28 tj.
Ako ginic kaze da je ok onda je tako. Ako imate sumnje-pitajte ga. Pusa cure i opustite se.
Termin poroda se odredjuje 40 tj. od prvog dana zadnje menstruacije, no odstupanje +/- 2 tjedna se i dalje smatra terminskim porodom jer ovisi o tome kad je bila oplodnja.
__________________
Princeza 6.11.2007. Princ 19.09.2011.
Cattleya is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2007., 19:48   #68
Quote:
cukerino77 kaže: Pogledaj post
mislim da itekako ima veze....moja frendica ima malog muza, cca 165 cm i stalnosu je plasili da ima premalu bebu.....na kraju je rodila zdravu bebu od 2300 dkg
u knjigama piše da ima veze ali mislim da to nije točno...
mm je 178 a ja 163 i rodila sam curicu 4020 i 53 cm dugu...
mislim da to ima više sa jačinom gena (ili kombinacija mojih i njegovih)
blond lady is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2007., 19:50   #69
meni je moj ginekolog u trećem tromesječju govorio uvijek da je napredna beba, slao me uvijek na vađenje krvi jer je mislio da imam šećer ali nisam imala ...
znači mislim da je bitno što ti u zadnjim mjesecima govore a ne na početku trudnoćer je se još može sve promjeniti
blond lady is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2007., 19:58   #70
ovdje imate uZV tablice po tjednima u mm.....

meni su procjenjivali po negovim mjerama bebu preko 4 kg i dosta veliku...on je bio visok 54 al težio 3650.....u bolnici na dan poroda ga dok procjenio na 3500....a gin mitoliko rekao mjesec dana prije poroda...
__________________
relax - nothing is in control
mandy is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2007., 22:30   #71
Quote:
marci kaže: Pogledaj post
ma upisivala sam svugdje i svasta kod mene je problem sto se ja brinem bez veze i od misa pravim slona. eto npr. kad san bila na organscreeningu u 22 tjednu ginic mi je rekao da njemu sve izgleda ok i normalno, vidjela sam i da imam jako vrckastu bebicu e sad dobila sam jedan list na kojem pisu sve te mjere i sve je super. Medjutim sam ja vidjela da pored svake mjere pise da je npr. opseg glave kao u 22 tjednu + npr. 1 dan ili negdi + 2 dana, ali sam vidjela da pored cerebellum (mozak) pise 19 tjedan +5 dana pa me sad to zabrinjava. Zasto je sve normalno za 22 tjedan jedino mozak je velicine 19 tjedana i 5 dana. Pa me zanima da li je kod nekoga bilo tak? I da li velicina mozga utice na zdravlje bebe? Mada da nest ne stima rekao bi mi ginic u bolnici.. a danas se vozimo ja i mm u autu i on pukne na neku rupu na cesti i ja hop i kao da mi se cijeli trbuh pomjerio na gore pa opet se vrnio dolje, i eto danas cijeli dan brinem. Luda sam zar ne?!
Bok draga, nisi luda, sve se mi trudnice brinemo manje ili više i u strahu smo za naše nerođene bebice, ali s razlogom idemo ginekologu na preglede - zato pusti da se oni bave svojim poslom i proučavaju mjere jer ćeš u protivnom izluditi od brige, da nešto ne daj bože nije u redu znaš da bi ti doktor to rekao.... mislim da ti nema smisla ići tako daleko, ok veličinu bebe sam i ja uspoređivala ali baš pojedine organe, nemoj koka sve će bit super. think positive i sretno
__________________
... majke drže ruke svoje djece na trenutak, a njihova srca zauvijek....
sdbelanc is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.09.2007., 12:20   #72
Quote:
marci kaže: Pogledaj post
ma upisivala sam svugdje i svasta kod mene je problem sto se ja brinem bez veze i od misa pravim slona. eto npr. kad san bila na organscreeningu u 22 tjednu ginic mi je rekao da njemu sve izgleda ok i normalno, vidjela sam i da imam jako vrckastu bebicu e sad dobila sam jedan list na kojem pisu sve te mjere i sve je super. Medjutim sam ja vidjela da pored svake mjere pise da je npr. opseg glave kao u 22 tjednu + npr. 1 dan ili negdi + 2 dana, ali sam vidjela da pored cerebellum (mozak) pise 19 tjedan +5 dana pa me sad to zabrinjava. Zasto je sve normalno za 22 tjedan jedino mozak je velicine 19 tjedana i 5 dana. Pa me zanima da li je kod nekoga bilo tak? I da li velicina mozga utice na zdravlje bebe? Mada da nest ne stima rekao bi mi ginic u bolnici.. a danas se vozimo ja i mm u autu i on pukne na neku rupu na cesti i ja hop i kao da mi se cijeli trbuh pomjerio na gore pa opet se vrnio dolje, i eto danas cijeli dan brinem. Luda sam zar ne?!
Bok mene ti je mučila ista stvar!Meni je ova vrijednost HC bila kao da sam 19+1 tj a ja sam bila u 19+5,i to me zabrinjavalo!Ali sam onda pogledala na slicici od uzv i vidjela sam da su ostupanja 1tj+-3 dana za tu vrijednost ,znači ipak odgovara!Pogledaj si i ti to ako imas slicicu!
Irenish is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.09.2007., 17:59   #73
Ja se tu nis ne snalazim, crl 2,08 cm, sto to znaci? to mi pise kraj slicice a iznad pise 6,5 cm /24 Hz, nis ne kuzim...To je sa prvog ultrazvuka
mala_1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.09.2007., 20:32   #74
crl je crown rump lenght (ako sam dobro napisala) tj. dužina od glavice do'repića'. Ovo drugo ne znam na šta se odnosi.
__________________
Princeza 6.11.2007. Princ 19.09.2011.
Cattleya is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.11.2007., 14:36   #75
Evo i mene malo tu... Naime, iako mi je gin. rekao da je sve super i da beba izvrsno napreduje, ja sam naravno se zaljepila za jednu činjenicu koja me malo muči pa da podijelim s vama.
Dakle, bebina glavica je velika 22mm što odgovara točno tjednima u kojma sam i koje mi otpočetka govori gin. prema veličini bebice, ali sad prvi put bebina ukupna veličina nikako ne odgovara nekim opčenitim mjerilima, naime sad je beba duga 51mm što je veličina bebe od nekih 11,5 tjedana... sad mene naravno brine kako se glavica normalno razvija a tijelo ne... jel kome bilo tako neproporiconalno ili...
Ipak, opet vjerujem svom ginu kad kaže da je sve super, svi organi su lijepo oblikovani, srčeko super kuca, ma bebica je slatka, miče se, protezala se skorz dok smo ju gledali i mislim da je sve ok, ali naravno crv sumnje je prisutan
__________________
Sve je dobro :)
Volim te malena
MalaLola is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.11.2007., 15:15   #76
malabudala nemoj se brinuti ... ako ti je ginić rekao da je sve super onda je sve pet ... bez brige .. da je nešto loše on bi već reagirao :-)
Sanja29 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.11.2007., 15:29   #77
Quote:
Sanja29 kaže: Pogledaj post
malabudala nemoj se brinuti ... ako ti je ginić rekao da je sve super onda je sve pet ... bez brige .. da je nešto loše on bi već reagirao :-)
Ma znaš njega, on je na sve cool, nema previše zabrinutosti i to, a i vidjela sam da je dva, ako ne i tri puta mjerio bebu da se nije slučajno zabunio, i na kraju ja pitam jel sve uredu on kaže sve je super, izvrsno! I šta mu reči, nego vjerovati, pa zna čovjek valjda, ali znaš čim nije sve u okvirima odmah se neki crv pojavi
__________________
Sve je dobro :)
Volim te malena
MalaLola is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.11.2007., 15:35   #78
ma Jeleković ti je zakon ... da nešto je već bi ti rekao (pretpostavljam da ideš kog njega) .... :-)
Sanja29 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.11.2007., 18:55   #79
znas sta, ja ne znam odakle si ti gledala, al ja sam se isto znala zabrinuti na pocetku dok nisam skuzila da samo na stranicama rode stoje ispravne mjere. svaki put kad bih napunila novi tj t, isla bi na stranice rode, poliklinike harni i trudnoca.net koji svi imaju rubriku "trudnoca iz tjedna u tjedan" i mjere su jos u prvom tromjesjecju znale ne stimati za cak 5 cm!!!!!a gin mi je uvvijek govorila da su mjere skroz u redu pa sad slusam samo nju i jedino na rodama su bile te iste mjere koje mi je ona govorila....nemoj se brinuti, svim bebama je glava puuno veca od ostatka
__________________
Živ-živ! :)!
Usvojimo dijete na daljinu i pomozimo Africi!
cukerino77 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.11.2007., 19:46   #80
ma nemoj se brinuti,jer glavica je u tim tjednima još uvijek nesrazmjerna tijelu - tek u kasnijoj trudnoći se to izjednači (knjiga Klinika Mayo)

ovo vam je stranica sa nekim mjerama koje mi se čine ok!

http://www.bluni.de/index.php/a/schwanger_bio_ssl
pikacu is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:12.