Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Turizam
Korisničko ime
Lozinka

Turizam Gdje ljetujete, zimujete, idete na izlete? I kako vam je bilo?

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 01.06.2004., 20:23   #1
Leilani
Volim proljeće.

Leilani Avatar

Registracija: May 2004.
Question Susak

Uvijek me je zanimalo kako je na otoku koji je od kontinenta udaljen šest sati vožnje trajektom, koji je cijeli od pijeska i na kojem su zabranjeni automobili. Na netu nema adekvatnih informacija o smještaju u kampovima pa pretpostavljam da kampova tamo niti nema. Što je sa smještajem na tom otoku,strujom,vodom i koji se tip odmora preporuča?Ima li se što za vidjeti ili je tamo samo laganini odmor?
Leilani is offline   Odgovori s citatom
Old 02.06.2004., 10:30   #2
Prolaznica
meditira :)

Prolaznica Avatar

Registracija: Dec 2002.
Bila sam na Susku pred par godina i totalno me odusevio otok tako da se dragi i ja opet spremamo za par tjedana otic tamo nekoliko dana. Jadrolinija je uvela novu liniju iz Rijeke, mislim da je cak hidrogliser ili katamaran u pitanju, tako da ti sada treba nekih 3 sata do tamo (ni putovanje do Korcule ili Visa trajektom ne traje manje). Koliko ja znam kampova nema, jedini nacin smjestaja je onaj privatni. Zaguglaj malo pa ces cak i na netu naci par apartmana. Sada u predsezoni ti je cijena sobe nekih 11 eura po osobi, apartmani su od 40 - 60 Eura. Mozes kontaktirati i TZ Mali Losinj pa ce te oni uputiti kome da se javis za privatni smjestaj. Struje ima, vode ima tako da si bez beda. Na obali ima jedan mini market, ako se dobro sjecam 1 ili 2 restorana. Ne znam da li si znala, ali meni je oduvijek islo na zivce sta se na malim otocima moras unaprijed najaviti da hoces sutra kruh. Srecom toga nema na Susku, bar nije bilo pred par godina, na Unijama mi se to desavalo i bas su mi isli na q s tom forom (mozes mislit kako je nauticarima to super).
Sto se samog provoda na otoku tice, nema tu izlazaka tipa disco, otok je prvenstveno namijenjem odmoru, psihickom i fizickom. Super je obici ga pjeske.
Eto, za sad sam se toliko sjetila, ako te jos sta zanima, samo ti pitaj, ciao
Prolaznica is offline   Odgovori s citatom
Old 03.06.2004., 13:56   #3
oskar kruška
Mr. Ferpect

oskar kruška Avatar

Registracija: Jan 2004.
Re: Susak

Quote:
Leilani kaže:
Uvijek me je zanimalo kako je na otoku koji je od kontinenta udaljen šest sati vožnje trajektom, koji je cijeli od pijeska i na kojem su zabranjeni automobili. Na netu nema adekvatnih informacija o smještaju u kampovima pa pretpostavljam da kampova tamo niti nema. Što je sa smještajem na tom otoku,strujom,vodom i koji se tip odmora preporuča?Ima li se što za vidjeti ili je tamo samo laganini odmor?
Šest sati je trebalo dok je vozio stari brod i to je imalo svojih draži jer si se mogao izvaliti na palubi i laganini uživati u suncu. Da se i ne govori da se na taj brod moglo ukrcati sve - od ormara do dvije tone lubenica. Ovo će biti treća sezona da iz Rijeke vozi katamaran koji na Susak stiže za 2 i pol , odnosno 3 i pol sata ( ovisno ide li linijom Cres-Lošinj-Susak ili preko Raba).
Sam Susak je čarobno mjesto za odmor , ako želiš mir, čisto i toplo more i izolaciju, a pravi pakao ako ti je stalo do nekog ludog provoda. Struje ima, telefon je uveden prije par godina ( ranije su bile strava gužve pred 2 tel. govornice), voda je iz šterni, a upravo se planiraju uvesti nekakav šatro-vodovod i kanalizacija. Na otoku su 2 dućana sa prilično lošom i skupom ponudom, slastičarna legendarnog Osmana Osmanija (ultimativno mjesto za "večernje izlaske"), nekoliko restorana, pošta, škola i dom iseljenika. Za vrijeme boravka na otoku slobodno zaboravi cipele, traperice i sl. - dovoljne su ti japanke, nekoliko majica i kupaći kostim.
Otok je ustvari kamena ploča na kojoj je gomila pijeska, tako da možeš birati želiš li se kupati na plitkoj pješčanoj plaži, na stijenama ili na liticama sa druge strane otoka ( to posebno preporučam , kao i da pješke uz obalu obiđete cijeli otok). Auti nisu zabranjeni, nego jednostavno s njim niti ne možeš doći na Susak, a i kad bi došao nebi ih imao gdje voziti jer nema cesta. Nema ni hotela ni kampova , samo nešto malo privatnog smještaja, ali on se rezervira i po godinu dana unaprijed. Pokušaj potražiti na netu ( jedan zanimljiv sajt se zvao , ako se ne varam - Susak: Polinezija u srcu Europe).
Ja sam prvi put došao na Susak sasvim slučajno, a danas tamo imam kuću. Ako te bilo što još zanima, samo pitaj.
Old 03.06.2004., 15:19   #4
Prolaznica

Prolaznica Avatar

Dragi Oskare, ako imas kakvu preporuku za par dana u privatnom smjestaju, salji please na PM.
Old 04.06.2004., 14:02   #5
Prolaznica

Prolaznica Avatar

preporucam ovu stranicu
Old 04.06.2004., 14:03   #6
oskar kruška
Mr. Ferpect

oskar kruška Avatar

Quote:
Prolaznica kaže:
Dragi Oskare, ako imas kakvu preporuku za par dana u privatnom smjestaju, salji please na PM.
Probati ću preko vikenda dobiti neke tel. brojeve i informacije o cijenama, pa ću ti ih poslati.
Old 04.06.2004., 14:37   #7
Leilani
Volim proljeće.

Leilani Avatar

Društvo puno vam hvala. Sada mi je slika o tom otoku puno jasnija. Nadam se da ću ga ovo ljeto uspjeti posjetiti jer će mi trebati nekoliko dana potpunog opuštanja. Ako bi mogla 'prolaznice' za vrijeme svog skorašnjeg boravka baciti pogled da li itko boravi u šatoru i da li je to tamo dozvoljeno?
Hvala vam još jednom, stvarno ste bili iscrpni.
Leilani is offline   Odgovori s citatom
Old 05.06.2004., 19:11   #8
oskar kruška
Mr. Ferpect

oskar kruška Avatar

Quote:
Prolaznica kaže:
preporucam ovu stranicu
Tip koji tamo piše, dobro pozna Susak ( čak vrlo dobro jer je valjda jedini koji je tamo uspio vidjeti kravu, ali možda je bio naduvan pa mu se može oprostiti). Zaboravio je napisati još par zanimljivih stvari - npr. susačke lignje su izvanredne ( jedan poznati opatijski ugostitelj tvrdi da su "najbolje na svijetu", a tip valjda zna šta priča). Nije napisano ništa ni o odnosu Susčana domorodaca ( "Sansigota") i došljaka - vlasnika kuća a to je vrlo zanimljivo ,ali je malo duža priča, pa ako nekoga zanima, rado ću vam to opisati.
Posljednjih mjeseci se na Susku rade nekakvi veliki radovi na kvazi-vodovodu i navodno su napravili mnogo više štete nego koristi- mjesecima je sve bilo razrovano, sagradili su neke odvratne zidine i bazene, devastirali stijene... Čovjek koji mi je to pričao, a koji godinama odlazi tamo, kaže da mu je došlo da zaplače kad su vidjeli šta su ti debili napravili od Suska. Ja bih uskoro trebao otići dolje, i strah me je šta ću tamo zateći.
BTW, kampiranje nije dozvoljeno, ali ako šator staviš negdje malo dalje od sela, vjerojatno će sve proći OK.
Old 05.06.2004., 19:23   #9
oskar kruška
Mr. Ferpect

oskar kruška Avatar

Prolaznice, imaš PM.
Old 05.06.2004., 19:43   #10
Putnik92
Senior Junior

Putnik92 Avatar

Da li je Susak lako prohodan (ako ga hoću pješke cijelog obići)?

Ima li kakvih interesantnih lokacija za ronjenje na dah (5-15m)?
Old 05.06.2004., 23:40   #11
oskar kruška
Mr. Ferpect

oskar kruška Avatar

Quote:
Putnik92 kaže:
Da li je Susak lako prohodan (ako ga hoću pješke cijelog obići)?

Ima li kakvih interesantnih lokacija za ronjenje na dah (5-15m)?
Cijeli se otok obalom može proći za par sati, samo bi dobro bilo obavezno uzeti kapu, vodu i tenisice. Neke od stijena je malo teže proći jer su dosta oštre, ali to nije neki problem. Usput se možeš okupati i ohladiti u nekoj od uvala. Kod tih stijena je i dublje more, pa tamo možeš roniti.
Old 06.06.2004., 01:36   #12
Putnik92
Senior Junior

Putnik92 Avatar

Oh, a ja sam to mislio u par dana s ruksakom na leđima... !
Old 18.07.2006., 11:20   #13
molly*
Registrirani korisnik

molly* Avatar

Registracija: Apr 2006.
susak

moze li se na susku naci nocenje lagano? ja bi isla na kupanje jedan dan tamo i prespavala...al ne znam bas dal je lako za naci smjestaj.
i da, zna li tko kad je tamo onaj dan iseljenika ili kako li se to vec zove?
molly* is offline   Odgovori s citatom
Old 20.07.2006., 15:07   #14
Maisie
Majmunče

Maisie Avatar

Registracija: Dec 2005.
dan iseljenika ti je zadnje nedilje u srpnju
Maisie is offline   Odgovori s citatom
Old 20.07.2006., 19:03   #15
badejo
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2006.
Quote:
molly kaze:
moze li se na susku naci nocenje lagano? ja bi isla na kupanje jedan dan tamo i prespavala...al ne znam bas dal je lako za naci smjestaj.
i da, zna li tko kad je tamo onaj dan iseljenika ili kako li se to vec zove?
Po meni ne bi trebalo biti nikakvih problema za smjestaj na Susku.
Ali ako nekim cudom i bude,uzmi si vrecu ili dekicu i autan i lijepo zalegni gdje god hoces i uzivaj u robinzonskom turizmu(ipak ces biti samo 1 dan)!
badejo is offline   Odgovori s citatom
Old 24.07.2006., 14:30   #16
gagi
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2006.
odakle ide brod za susak, kojim danima?
gagi is offline   Odgovori s citatom
Old 24.07.2006., 16:42   #17
badejo
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2006.
Za Susak imas svaki dan brod iz Losinja,isto tako i katamaran
badejo is offline   Odgovori s citatom
Old 30.07.2006., 10:56   #18
mighty_aphrodite
Registrirani korisnik

mighty_aphrodite Avatar

Registracija: Jul 2004.
bit cu na susku za tocno tjedan i ostajem 4 dana

obozavam susak!!

brodovi za susak idu svaki dan iz losinja medutim vecinom dana su ful rano, oko 5 ujutro, a par dana tjedno su u razumno vrijeme pa provjeri....
mighty_aphrodite is offline   Odgovori s citatom
Old 24.05.2007., 14:54   #19
biohazardss
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2007.
pozdrav svima koji vole otok susak

Pozdrav

Ljetujem na Susku više od 25 godina, od kad sam se rodio.

Otvorio sam (besplatni) forum na temu suska:

http://www.forum.hr/showpost.php?p=7614478&postcount=2

Također posjetite stranice mog prijatelja Nikca o susku:

http://www.otok-susak.host.sk/

Zadnje uređivanje aaston : 24.05.2007. at 16:02.
biohazardss is offline   Odgovori s citatom Received Infraction
Old 05.06.2007., 09:59   #20
biohazardss
Registrirani korisnik

sorry...

nisam mislio da je objavljivanje linka na Web site o Susku dozvoljeno a linka na forum o Susku (koji nije konkurencija ovom forumu) nije. Al nema veze...

Neće se ponoviti. Bye...
biohazardss is offline   Odgovori s citatom
Old 21.06.2007., 10:11   #21
losinjan
Registrirani korisnik

losinjan Avatar

Registracija: Jun 2007.
Quote:
Leilani kaže: Pogledaj post
kampa nema na susku,...vodu donose brodom, pitku vodu morat ces kupovati, struje ima...smjestaj ti je uglavnom privatni, hotela nema......pjescane plaze su ok ali nemas nigdje hlada zato pazi da se ne izgoris prvi dan.......nocni zivot ne postoji....
eto toliko od mene
Old 17.08.2007., 11:58   #22
larazg
mama malog CVRČKA

larazg Avatar

Registracija: Oct 2006.
Susak

Mislim da i ovaj naš najmisteriozniji otok zaslužuje svoju temu.

Susak je pučinski, pješčani otok Kvarnerskog zaljeva, površine 3,75km2 s najvišom kvotom visine 98m. Susak je prirodni fenomen Jadrana, malo čudo prirode, prekriven debelim naslagama sitnog pijeska eolskog podrijetla i obrasao trstikom, nekoć i vinogradima.

Osjećaj da nema ceste na Susku te sve je puno pijeska daje ti osjećaj da se nalaziš na Fidžiju.

Svakako ga preporučam za ljetovanje ali ne duže od 7 dana.

Na Susak se može doći na dva načina katamaranom iz Rijeke i brodom iz Malog Lošinja.

Gotova da i nema signala 098 tako da je odmor zajamčen.

Na Susku se nalaze dva mjesta koje se zovu gornje i donje selo te jedna slastičarnica jedan kafić i jedna konoba.

Najzanimljivi je kako to mještani zovu 'American Bar' gdje se sakupljaju oni povratnici iz Amerike (već jako ostarjeli kako bi popili poneku bevandu i odigrali briškulu) koji žive i čiji potomci žive u USA u Hobokenu, New Jersey-u i jako loše i govore Hrvatski.

Još zanimljivija mi je bila konstatacija da u dućanu možeš platiti i u kunama i u dolarima.

Svejedno, divno mjesto za pobjeći od svih
Old 24.08.2007., 14:18   #23
hanuma
Registrirani korisnik

Registracija: Aug 2007.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku hanuma
odusevljena

upravo sam se vratila sa mora i prvo sto sam si obecala da cu napraviti je pronaci na netu sve o susku... inace ljetujem u rovinju ali ovo ljeto sam provela nesto vremena po otocima... bila sam na unijama, iloviku, lastovu i naravno na susku... daleko sam se najvise odusevila sa suskom... iskreno nesto tako lijepo nisam vidjela pa mozda i nikada... iduce ljeto sigurno dolazim barem na tjedan dana...
btw... neznam kakav je inace nocni zivot na susku i nisam ni saznala jer me umor slomio vec u 12 h pa sam otisla spavat, a bila sam tamo samo jedan dan i noc... ipak moram pohvalit jedno drustvance koje je bas taj dan bilo u nekom bircu jer su napravili super festicu... svirala se harmonika i pjevalo se...
nazalost frendica i ja smo bile sa mojim starcima pa se nismo bas mogle pokazat u ˝najgorem˝ svjetlu...uglavnom ako drustvance bude tamo i iduce godine... vidimo se o susku sve naj... jedino mi je zao sto nisam uspjela vidjeti susacke nosnje, ali biti ce jos prilike za to...
hanuma is offline   Odgovori s citatom
Old 25.08.2007., 01:30   #24
Lucifer*Sam
Pacijent

Susak moj
Od rođenja sam svake godine tamo ljetovala, osim ove, i prošle (kućica nam u malo lošijem stanju,al uskoro ćemo je preuređivat)
Obožavam ga. One dugačke stepenice do gornjeg sela, osmanova slastičarnica, plićak i njegova plaža, šetnjice po vinogradima gore..jaaaj

Jedva čekam drugu godinu da odem tamo...eh
  Odgovori s citatom
Old 27.08.2007., 14:37   #25
ivn@
21 tjedan

ivn@ Avatar

I ja sam oduševljena Suskom. Inače imamo gliser, pa plovimo, a na Susku sam bila prvi puta prije 8 godina i oduševila sam se, a najviše grobljem (nije baš mjesto za izlaske, ali to se obavezno mora vidjet).
I od tada, svaki puta kad nam je usput, svratimo da se prošećemo otokom.
Baš za odmor.
ivn@ is offline   Odgovori s citatom
Old 28.08.2007., 18:32   #26
kubamanijak
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2005.
molim eksperte za pomoć.
išao bih na susak iz Rijeke, znači stižem oko 20 h navečer. zadržao bih se jednu noć + 1 dan (nepuni)... međutim katamaran se vraća za Rijeku vrlo rano ujutro što znači da bih samo prespavao na susku -- to mi nije prihvatljivo. Ima li kakav drugi polazak broda sa suska, npr za mali lošinj, negdje u popodnevnim satima?
kubamanijak is offline   Odgovori s citatom
Old 28.08.2007., 20:49   #27
mighty_aphrodite
Registrirani korisnik

mighty_aphrodite Avatar

Registracija: Jul 2004.
ima, i to istim tim katamaranom koji stiže na susak iz rijeke oko 8, on nastavi prema malom lošinju i tamo je oko 8.30-9.
također popodne bude i brod za lošinj (ne svaki dan): on vozi duže.
uglavnom, uvijek je neka veza predvečer za lošinj.
provjeri obavezno na www.jadrolinija.hr!
mighty_aphrodite is offline   Odgovori s citatom
Old 12.09.2007., 15:45   #28
biohazardss
Registrirani korisnik

Vidima da ima dosta pitanja o "noćnom životu" na Susku!

Ovako, organiziranog noćnog života nema. Svi ugostiteljski objekti (njih čak 4-5) službeno rade do 23 sata, ali neslužbeno, iza zatvorenih vrata, tulumi traju do zore. Evo, ovo ljeto se redovito pilo u Snacku (restoran-kafić na samoj obali mora sa velikom zatvorenom terasom) do 3-4. Al je finta da kad dođu Robi i kolega mu (murjaci op.a.) i službeno nadgledaju zatvaranje lokala oko 23-24 sata, pa kad se zatvore vrata lokala, mi kao ostanemo završit piće (nas dvadeset), muzika šuti, ali nakon pola sata, sve opet krene...oni koji to znaju pa su ostali, znaju, a oni koji su se pokupili u 23 nemaju pojma o tome

Ili se kod Barbare (jedina konoba u Gornjem selu) zatvorimo, i do 2-3 točimo novu berbu Susačkog Rosea, i tako.

Uglavnom, dao sam vam malo Susačkog štiha, uvijek smo se ovdje zabavljali na način da smo zabavu složili sami. Netko je ovdje maločas rekao da je naletio na grupicu ljudi koji su svirali...e pa to je glavna stvar na Susku. Na stjenama, na šetnici, neko ponese gitaru, neko cugu i tako. Bitno je da kad dođete na Susak da se povežete s nama "domorocima", mi svakog primimo ko je ok. Samo nemoj vikat, bit agresivan i bacat opuške po otoku (dosta smo se i požara nagasili na otoku) i dobrodošao si. Pogotovo cure

Ako dođeš ko iz vedra neba, ne znaš nikog, nemaš pojma gdje se šta događa, naravno da imaš osjećaj da je otok mrtav! Ali nije baš tako. Istina je da se u Susak ljude ili zaljube ili ga zamrze, nema između. Sve ovisi kakav si ti i s kim si se povezao na otoku (mislim na one koji nisu "odrasli" na otoku pa sve već znaju). Ono što se ne čuje po noći ali je istina, na otoku je skoro svaku večer negdje kod nekoga tulum, ili se pije ovdje ili se svira ondje, samo treba znati ko je gdje, a to je teško "običnim turistima". Susak nije (hvala Bogu) za klasični turizam. To je otok za odmorit dušu, za robinzonsku bezbrigu.

Nije istina da nema vode, struje i osnovnih potrepština (neki tako tvrde), ima svega, jedino je malo frka s pljugama, ne dolaze redovito...pa jebiga, moraš onda poznavat malu Anu iz samoposluge koja će ti reći preko dana da sutra dolazi bijeli Ronhill, pa kupiš odmah deset kutija. To su male draži ovakvih izoliranih mjesta, tu se možeš snaći samo ako se prepustiš tom ritmu života i pokoriš se pravilima otočnog života. Siguran sam da je ista brija i na Silbi, Premudi, Iloviku, Unijama, bilo kojem manjem otočiću.

Da ne drobim dalje, Susak je genijalno mjesto, ali opet...ja ni ne znam kako je ljetovati drugdje jer od rođenja, svako ljeto tamo ljetujem, već 28 ljeto!

Eto, nadam se da sam vam bar malo dočarao neke nijanse otoka Suska...
Old 24.09.2007., 15:16   #29
crna pantera
Registrirani korisnik

Ma ljudi moji Susak je perfekcija...mi smo bili djir s jedrilicom nekoliko dana po Susku, Unijama, Malom Losinju, Cresu ali Susak prednjaci-definitivno.
Pjescana plaza, kafic, ducancic, groblje se mora vidjeti i crkvica, predivna je...cak sam dragom bila natuknula da je stttvvvvaaaarrrnnoooo lijepa crkvica
crna pantera is offline   Odgovori s citatom
Old 23.06.2008., 04:45   #30
Good evil
♥ R ♥

Good evil Avatar

Registracija: Jul 2007.
Pošalji poruku preko MSN korisniku Good evil
Ahhh... koliko me uspomena veže za ovo prekrasno mjesto
Kao dijete, boravila sam na Susku više puta.. rekla bih oko 5-6 puta, u razdoblju od '95-'99 ...
od tada vise nisam bila
Ali redovito se prisjetim svega, nevjerojatno je kako se sjecam uličica, prečaca, birtija, vrta, plaža.. čula sam da se štošta preuredilo, ali nekako vjerujem da bih se ipak nakon svih godina prisjetila puta do nekih odredišta na koja bih se zeljela vratiti..
Sve u svemu, predivno mjesto za pobjeci od svijeta.. dala sam sama sebi rijec, da prvo ljetovanje placeno mojom placom, bit ce na Susku, jedva cekam taj dan i to ljeto

btw. ako postoji netko odavde, a da poznaje dosta dobro građane Suska, molila bih da mi se javi na pp..
Voljela bih saznati pokoju informaciju o par ljudi..
Old 25.06.2008., 02:17   #31
marq.fcb
Registrirani korisnik

marq.fcb Avatar

Registracija: Dec 2006.
Pošalji poruku preko MSN korisniku marq.fcb

marq.fcb is offline   Odgovori s citatom
Old 25.06.2008., 12:13   #32
Putnik92
Senior Junior

Putnik92 Avatar

Pa nije baš da se vidi nešto na sličici...
Old 26.06.2008., 09:26   #33
biohazardss
Registrirani korisnik

Quote:
Good evil kaže: Pogledaj post
btw. ako postoji netko odavde, a da poznaje dosta dobro građane Suska, molila bih da mi se javi na pp..
Voljela bih saznati pokoju informaciju o par ljudi..
Evo baš sam se jučer vratio sa Suska, bio sam par dana. Tamo je već ljeto počelo, ima turista, kupača...

Pitaj u vezi "građana Suska", možda mogu pomoći... Ja kontinuirano ljetujem na Susku već 30 godina... Možda znam nešto o ljudima koji te zanimaju... Javim ti se na PP
Old 11.07.2008., 15:32   #34
hadrijana
Registrirani korisnik

Par pitanja, pa ako netko zna...
Moze li se u toku kolovoza naci jednokrevetna soba u priv. smjestaju na Susku, za jedno 4 dana?
Jel moguce tako bez uznemiravanja provoditi vrijeme, da me nitko ne gnjavi, jer idem sama. Tulumi i slicno me ne zanimaju, zelim 4 dana plivati, spavati i sutiti, samo skupljati energiju.
I jos, ima li tamo mreza 091?
hadrijana is offline   Odgovori s citatom
Old 11.07.2008., 15:46   #35
biohazardss
Registrirani korisnik

za sobu ne znam tko ima i ima li uopće, malo je teško pronaći samo sobu, to je onda onako, ispod pulta, pa ne znam kog bi pitao.

091 signala ima, ali njegova jačina ovisi gdje si točno u naselju. čim se zavučeš među kuće, signal slabi, a tamo gdje imaš pogled prema lošinju, signal je zadovoljavajući (jer je najbliža VIP bazna stanica na lošinju, za razliku od 098 čija je BS na svjetioniku na Susku, barem kolko ja znam)
Old 24.07.2008., 00:48   #36
kestencic
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2007.
zanima me da li je moguće doći na otok na 2-3 dana i spavat negdje na plaži samo u vreći za spavanje? nema nekih zločestih ljudi koji bi te otjerali? ima li uopće takvih mjesta gdje bi se mogli "sakriti"? i najvažnije pitanje: pošto je otok vrlo mali, zanima me da li ima zmija? i komaraca? hvala...
kestencic is offline   Odgovori s citatom
Old 24.07.2008., 09:19   #37
biohazardss
Registrirani korisnik

moguće je doći na otok i spavati par dana u vreći, ali nije dozvoljeno.

Nema zločestih ljudi ali ima hrvatske policije koja će vas potjerati ako vas nađe da spavate, npr. na rivi. Na Susku je APSOLUTNO zabranjeno kampiranje, a spavanje na otvorenom u vreći se valjda tako karakterizira, zapravo potjerali bilo koga da krmi na nekom vidljivom mjestu.

No ipak, mislim da se sve češće na Susku može vidjeti ljudi koji spavaju u vrećama na otvorenom, oni se onda pomaknu van naselja, *na kraj šetnice*, ili se prošeću malo izvan grada po stijenama, *na stjenama prema Unijama (sjever)* ima ravnih platoa dobriha za spavanje. Također, *na gradskoj plaži*, ili *na plaži na Boku*.

Komaraca, tako tako, ja nikad nemam s njima problema pa je glupo da kažem da ih nema ali ja sam ih na Susku u 30 godina vidio 10 komada. Zmija ima, crna gadura, do 1m ali neotrovna, totalno bezopasna. Ali ima ih samo izvan naselja, u šikari i trstici, tako da zavlačenje u nekakva grmlja i trstike dalje od naselja nije preporučljivo, ima velikih žuto-crnih paukova

Eto...
Old 09.08.2008., 14:32   #38
Lilit
djevojce.

Lilit Avatar

Registracija: Dec 2006.
evo podizem malo temu pa ako ko ima kakve svjeze info javite
gledala sam na jadroliniji linije za susak i ima samo popodne u 17 a za nazad rano ujutro, steta sta nema jos koji put...
Lilit is offline   Odgovori s citatom
Old 09.08.2008., 19:42   #39
Toni I.
Registrirani korisnik

Toni I. Avatar

Registracija: Jan 2008.
Ako želite znati kakvi su vremenski uvjeti na Susku,možete posjetiti www.pljusak.com

Toni I. is offline   Odgovori s citatom
Old 01.03.2009., 16:59   #40
Petra.
fran.

Registracija: Mar 2009.
ja sam svake godine na susku. moji tamo imaju kuću. ne mogu reći da je loše, ali nema baš mjesta za izlazak pa sve ovisi o tome kakva se ekipa skupi...

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja