Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.06.2012., 09:34   #301
Dlapek
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2007.
Quote:
Frank Zappa kaže: Pogledaj post
Istina je negdje po sredini.
Znam i radim sa strancima a neki od njih jedu sranja kaja će platiti zlatom i neće znati i još će prijatelje za rukav vući. Najčešće je bitna štorija i originalnost i možeš guliti do mile volje. Znam što lovački prilično neelegantno i neelokventno pokušava rastumačiti i istina je da su domaći u 90% sličajeva proračunati namćori koji izvoljevaju pa čak i prijateljsku gestu tumače kao turist trap. Primjerice besplatnu rutu i suhe smokve i fritule neće ni probati. (valjda jer ih je netko prije zajebao)

Ali i stranci nemaju novaca! Pijat maneštre dijele na 4 dijela i traže tri kg kruha i to je stvarnost. Uvijek postoje ekstremi ali ti najčešće ne spadaju u budale po hrani i neće jesti svašta tako da je i ekipa na forumu u pravu. Ići će gdje je odlično a ako i je odlično to će platiti i nagraditi.

Osobno nagaradim dobru uslugu i hranu a ako ne valja ko Pele čekam zadnju lipu. Ako su bezobrazni kao pravi "domaći" negodujem pa sam čak u stanju napraviti cirkus i zaratiti poput Cosma K u legendarnoj epizodi "The Chicken Roaster"
Slično i kod mene.
Cijenim dobru hranu,ali ne mogu prihvatiti pokušaje muljanja,lošu uslugu i najgore od svega :nekvalitetnu,uništenu i loše pripremljenu hranu.
Pobjesnim na ta sranja tipa - "pa svima se sviđa".
U takvim slučajevima sam sklona i inzistiranju na korekciji računa.
Jerdan napuhani kvaziugostitelj u Kukljici me doveo do toga da sam pozvala policiju.
Dlapek is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2012., 12:32   #302
Krkimir
najbolji

Krkimir Avatar

Registracija: Nov 2009.
Quote:
lovački kaže: Pogledaj post
value for money definitivno nije
hrana je prosjek, nije loša, ali nije ni nešto posebno

@krk

nisam rekao da je deranje do kože, nije ni blizu, za hr stadanrd je skupo, ali deranje nije.
znači, gosti dobiju prosječnu hranu za koju iskrcaju velike novce,
a ti još očekuješ i napojnicu?
za što?
Old 29.06.2012., 00:49   #303
lovački
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2010.
zato što im je očito to sve u redu i jer su pristojni pa ostave ako si fin prema njima nevezano šta je malo skuplje i šta je izvedba po mom mišljenju prosjek. ali naravno, zato nema extra visokih iznosakad je tip u pitanju. o tome se radi. prosječna hrana, prosječan tip. vrlo jednostavno.
postoje objekti u koje se dolazi jer se zna da su vrhunski doživljaj pa se uslijed tog i izbaci malo veći tip, a postoje i tranzitni objekti gdje se ostavi iz pristojnosti i tako to. opet padate s marsa.situacija je više nego jasna.
imam možda na 50 stolova 1 hr, prema tome, naši znaju da nije njih, stranci su ugl zadovoljni, neki manje, neki više, ali rijetki su nezadovoljni. nitko ih ne dere, sve je fino i uljudno, samo malo skuplje i naravno nitko nikog ne sili da sjedne, svi vide cijene prije, ne uračunavaju se gluposti, samo je malo skuplje za hr standard.
lovački is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2012., 01:18   #304
chavez ding
Registrirani korisnik

chavez ding Avatar

Registracija: Nov 2011.
radio sam dugo u restorania i ovo je moje zapazanje..
vecina hrvata koji smatraju da je davanje napojnica obavezno bi dala napojnicu i da im posluze govno... a zasto?? pa samo zato da ispadne da se zivi ko visa klasa i da se ima para na bacanje..

koliko puta se dogadjala scena da gost kad je sam uzima i zute kovanice, a sutradan kad dolazi sa ekipom ostavlja i preko 20%...

u 90% slucajeva ne daju gosti napojnice zbog dobre usluge i hrane, nego zbog sebe i svojih kompleksa..
chavez ding is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 29.06.2012., 03:23   #305
JPK

JPK Avatar

Registracija: Mar 2007.
Pošalji poruku preko MSN korisniku JPK
Quote:
chavez ding kaže: Pogledaj post
vecina hrvata koji smatraju da je davanje napojnica obavezno bi dala napojnicu i da im posluze govno... a zasto?? pa samo zato da ispadne da se zivi ko visa klasa i da se ima para na bacanje..

koliko puta se dogadjala scena da gost kad je sam uzima i zute kovanice, a sutradan kad dolazi sa ekipom ostavlja i preko 20%...

u 90% slucajeva ne daju gosti napojnice zbog dobre usluge i hrane, nego zbog sebe i svojih kompleksa..
Drago mi je da ovo kaže i jedan konobar.

A ovima drugima koji se žale na loše napojnice - jebo vas ona u tikve pokondirene, ako ste si već umislili da imate pravo na napojnice u američkom stilu, onda bi bio red i da pružate sličnu uslugu, a to nije slučaj nigdje u Europi, ponajmanje u obalnom dijelu Hrvatske.
JPK is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2012., 09:29   #306
lovački
Registrirani korisnik

slažem se s jpk, za lošu uslugu ne bi trebalo biti dobrog tipa.
lovački is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2012., 12:55   #307
Krkimir
najbolji

Krkimir Avatar

Quote:
JPK kaže: Pogledaj post
ako ste si već umislili da imate pravo na napojnice u američkom stilu,
onda bi bio red i da pružate sličnu uslugu
podrazumjeva se da bi i hrana trebala biti na nivou
Old 29.06.2012., 13:07   #308
Dlapek
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2007.
Quote:
chavez ding kaže: Pogledaj post

Apsolutno se ne slažem.
Mislim da je broj ljudi kopji napojnice ostavljaju radi dojma puno manji.
Ne kažem da i toga nema,ali mislim da ljudi koji redovito jedu vani nemaju uopće tu potrebu.
Dlapek is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.07.2012., 23:57   #309
grogo bolger
Sneguljac-patuljak nudist

grogo bolger Avatar

Registracija: Mar 2004.
Quote:
JPK kaže: Pogledaj post
Drago mi je da ovo kaže i jedan konobar.

A ovima drugima koji se žale na loše napojnice - jebo vas ona u tikve pokondirene, ako ste si već umislili da imate pravo na napojnice u američkom stilu, onda bi bio red i da pružate sličnu uslugu, a to nije slučaj nigdje u Europi, ponajmanje u obalnom dijelu Hrvatske.
+1
kad se sjetim kad sam bio u jednom steak hausu u Orlandu, jebote mislio sam da mi je konobar najbolji prijatelj, ono naviko na nadrkane namrgođene nosomparajuće konobare koji te sa visoka gledaju, jadan seljo beljo iz HR doživio kulturološki šok, ali uglavnom lik se jebački trudio oko nas i to je to, dobio je vrlo dobar tip.
Old 04.07.2012., 14:49   #310
Frank Zappa
Registrirani korisnik

Quote:
jebote mislio sam da mi je konobar najbolji prijatelj
Iz takvog pristupa konobara čak sam postao dobar frend sa rockabilly konobarom u birtiji Engelchen u Düsseldorfu. Super čovo
Old 04.07.2012., 15:30   #311
hlebinka
Banned

Registracija: Mar 2009.
Ja ne volim kad su konobari previše friendly. Jedan u Poreču nas je toliko davio i "zabavljao" glupim doskočicama da smo jedva čekali pojest i pokupit se.
hlebinka is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.07.2012., 15:50   #312
ombia
Registrirani korisnik

ombia Avatar

Registracija: Mar 2008.
Quote:
hlebinka kaže: Pogledaj post
Ja ne volim kad su konobari previše friendly. Jedan u Poreču nas je toliko davio i "zabavljao" glupim doskočicama da smo jedva čekali pojest i pokupit se.
Ni ja. On je tu da me decentno usluzi a ne da bude zvijezda veceri.
Old 04.07.2012., 15:56   #313
Frank Zappa
Registrirani korisnik

Postoje oni koji ne znaju i to rade usiljeno i preko one stvari a postoje ljudi koji su sami po sebi simpatični i prirodni. Ljudi kojima platiš pijaču bez erotskih primisli
Old 04.07.2012., 16:02   #314
Krkimir
najbolji

Krkimir Avatar

a postoje i oni koji su skoro izumrli, stara garda koji su 30 godina u poslu i koji znaju sve,
nenametljivi, uslužni, znaju kad treba doći i bez da ih tražiš, ne govore ti o stvarima koje nisi pitao... skoro da bi samo zbog njih došao u lokal
Old 04.07.2012., 17:08   #315
ombia
Registrirani korisnik

ombia Avatar

Registracija: Mar 2008.
Quote:
Krkimir kaže: Pogledaj post
a postoje i oni koji su skoro izumrli, stara garda koji su 30 godina u poslu i koji znaju sve,
nenametljivi, uslužni, znaju kad treba doći i bez da ih tražiš, ne govore ti o stvarima koje nisi pitao... skoro da bi samo zbog njih došao u lokal
Da skoro pa su izumrli. Ima ih jos nesto, pred penziju po lokalima koji nisu na spici ili nisu "in" i malo odisu na naftalin.
Tamo odem kad hocu mira i od konobara a i od preglasnih gostiju.
Old 04.07.2012., 18:43   #316
lovački
Registrirani korisnik

skandinavci su mi skroz super, evo baš sinoć račun cca 2000 kn,
uredno tip 200 kn, jako dobro
lovački is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2012., 18:35   #317
Lehane
Banned

Registracija: Mar 2011.
Prije sam uvijek ostavljala napojnicu, bez iznimke.
Onda sam počela gruntat koliko mukotrpno ja radim, vjerojatno za istu ili čak manju plaću od prosječnog konobara, i koliko trpim izdrkavanja i deračine na sebe bez IKAKVE naknade osim onoga što mi ugovorno pripada, pa sam se zamislila.

Drugim riječima - ostavi me da te tražim po kafiću ili restoranu da bih ti mogla platiti, nemoj redovito mijenjati pepeljare, odgovaraj mi preko one stvari, zaboravi nešto - nema napojnice. Simple as that.
Sad će netko reći - pa ljudi smo, svatko ima loš dan... da. I ima pravo na to. I ja imam loš dan, ali se krvnički moram na poslu potruditi da se ne primjeti, inače ću dobiti jezikovu juhu. Tvoj posao je da uslužuješ, prema tome radi to ili idi na burzu.

Ili kad dođem oko 22 u kafić koji radi do 23 sata, a konobari već oprali aparate i u niskom startu za zatvaranje. Neki dan dođem u pivnicu na ilici s društvom, naručimo svatko po piće, konobar nam nadrkano donese i mrtav hladan kaže: Ovo vam je prva i posljednja, zatvaramo.
I onda nas još doslovno potjera 20 minuta prije fajrunta, WTF?! Ali ne kao da je rekao "uskoro zatvaramo, ako biste mogli..." ili bilo što, nego samo: "društvo, morat ćete otić"

Ali zato sam prezadovoljna uslogom u restoranu "Paesano", usluga kakvu već dugo nisam vidjela, pravi profesionalac koji zna svoj posao. Zato je dobio i bogovski tip. Zaslužio je čovjek.
Lehane is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2012., 19:27   #318
Ruralna
u potrazi za šparogama

Ruralna Avatar

Registracija: Jul 2008.
Nedavno su me popljucali kada sam ostavljala napojnicu, a na računu sam imala stavku couverta. Neki su tvrdili da iz couverta djelatnici dobijaju napojnicu, kao da je to uračunato u cijenu, drugi da se svejedno ostavlja napojnica.
Ostvljate li vi napojnice ako vam je naplaćem couvert?
Ruralna is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2012., 19:39   #319
Krkimir
najbolji

Krkimir Avatar

Quote:
Ruralna kaže: Pogledaj post
Ostavljate li vi napojnice ako vam je naplaćem couvert?
ne
Quote:
Lehane kaže: Pogledaj post
Neki dan dođem u pivnicu na ilici s društvom, naručimo svatko po piće, konobar nam nadrkano donese i mrtav hladan kaže: Ovo vam je prva i posljednja, zatvaramo.
I onda nas još doslovno potjera 20 minuta prije fajrunta, WTF?! Ali ne kao da je rekao "uskoro zatvaramo, ako biste mogli..." ili bilo što, nego samo: "društvo, morat ćete otić"
pivnica Medvedgrad?
nisam tamo dosta dugo bio jer su počeli kemijati sa pivom... vidim da su postali bezobrazni,
mislio sam doći probati kakvo im je sada pivo ali neću
Old 21.08.2012., 22:48   #320
lovački
Registrirani korisnik

u tim pivnicama su redovito bezobrazni, samo ja sam imao nekoliko slučajeva.
lovački is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja