Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Alternativa > Astrologija
Korisničko ime
Lozinka

Astrologija Astrološka edukacija, razmjena mišljenja, diskusije...

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 17.01.2008., 22:48   #1
dupla voda
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2007.
Pitanja i odgovori u vezi Venere i njezinih aspekata

Evo meni je venera u blizancu,i nisam bas zadovoljna tim...mislim da je to lose...jer bi trebalo znaciti da se ne volim vezati...da sam dvolicna u ljubavi,da sam neodlucna ,da lako varam...
Old 17.01.2008., 23:25   #2
Nicole_Lilly
Hic et Nunc

Nicole_Lilly Avatar

Registracija: Nov 2007.
Pitanja i odgovori u vezi Venere i njezinih aspekata

Venera mi je u blizancu, 11.kući, aspekt s Jupiterom i Saturnom. Može li mi netko pobliže objasniti što to znači?
Old 19.01.2008., 10:10   #3
moody_blue
++

moody_blue Avatar

Registracija: Oct 2007.
I meni je Venera u Blizancima... pa ako je netko od volje da nam to malo pobliže objasni...
moody_blue is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2008., 12:55   #4
ćićolina
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2007.
http://www.dnevnik.co.yu/arhiva/06-0...ane/mozaik.htm
Evo tu ima prva venera u blizancima.
Meni je venera u biku, ok sam s tim iako bi mi bilo draže da je u vagi Ali i ovdje je u domicilu a još mi pravi konjukciju sa asc pa mi se i to sviđa. jedino mi ne paše što ej u 12. kući jer previše idealiziram u ljubavi
ćićolina is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 19.01.2008., 13:30   #5
Orodiel
Registrirani korisnik

Orodiel Avatar

Registracija: Jul 2007.
Na cafeastrology.com imate odlične opise!
Moja Venera je na 0 djevice u 2 kući u konjunkciji sa Marsom na 27 lava u 1 kući.
Orodiel is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2008., 23:56   #6
dark_star
restless&adorable

dark_star Avatar

Registracija: Oct 2006.
meni je Venera u Raku i čula sam da je to mjesto di se ona "dobro osjeća" , s obzirom da onda toplina, nježnost i emotivnost znaka Raka mogu lijepo doći do izražaja kod osobe

možda i pretjerano...mislim da me ovaj položaj Venere čini skroz atipičnom blizankom -smisao života mi je u tome da budem tetošena od strane voljenih osoba, šta više to bolje
dark_star is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2008., 15:45   #7
Marcellina
prevrtljivo srce

Marcellina Avatar

Registracija: Apr 2007.
Kako bi protumačili ovu Veneru:
u Vodenjaku, na kraju 7.kuće (kažu da se to računa kao osma, ne znam što bi to značilo)
tvori kvadrat sa Jupiterom
i trigon sa Marsom i Saturnom
Marcellina is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.02.2008., 16:53   #8
venera80
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2008.
Quote:
dupla voda kaže: Pogledaj post
Evo meni je venera u blizancu,i nisam bas zadovoljna tim...mislim da je to lose...jer bi trebalo znaciti da se ne volim vezati...da sam dvolicna u ljubavi,da sam neodlucna ,da lako varam...
Sve zavisi od ostalih aspekata koje venera pravi. Nista nije bas crno ni belo mora da se gleda cela slika a ne samo jedan delic da bi se doneo zakljucak o tome kako ce se venera ponasati. Npr venera u blizancima moze da ima osobine koje si ti navela ali ako je u aspektu sa saturnom,to je vec drugacija slika.Taj saturn je tera da se "uozbilji" Takodje trebas da pogledas i dispozitore , da bi stekla celokupnu sliku.
venera80 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.02.2008., 18:53   #9
dupla voda
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2007.
Quote:
venera80 kaže: Pogledaj post
Sve zavisi od ostalih aspekata koje venera pravi. Nista nije bas crno ni belo mora da se gleda cela slika a ne samo jedan delic da bi se doneo zakljucak o tome kako ce se venera ponasati. Npr venera u blizancima moze da ima osobine koje si ti navela ali ako je u aspektu sa saturnom,to je vec drugacija slika.Taj saturn je tera da se "uozbilji" Takodje trebas da pogledas i dispozitore , da bi stekla celokupnu sliku.
Hvala na odgovoru,morat cu sve to pogledati
Old 08.02.2008., 14:16   #10
venera80
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2008.
Wink

Quote:
E-vey kaže: Pogledaj post
U Djevici, u 8. polju.
Konjukcija Merkur
Trigon Neptun
Sekstil Pluton

Što bi se iz ovoga moglo iščitat?
Posto nemam tvoj natal i ne znam dispozitore, a ni raspored kuca,a i jos uvek smatram sebe za pocetnika , nemoj mi zameriti ako omasim
Venera u devici, veliki si perfekcionista,sve prvo dobro izanaliziras pa tek onda delas. Ovaj sekstil sa plutonom ti daje dozu harizme i strasti koje unosis u odnose, ipak cesto - opet zbog venere u devici razum nadvlada cak i trigon venere sa neptunom , zbog koga si sklona sanjarenju. Umes lepo da se izrazavas i biras reci kojima se sluzis opet zbog konjukcije venere sa merkurom u 8.
E sad mozda je kod tebe ipak preovladao taj trigon venere sa neptunom i u svakom slucaju ovo je par nekih osobina.Ti slobodno reci ima li istine u ovome
venera80 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2008., 19:32   #11
* Kali *
suave

* Kali * Avatar

evo, da i ja dam svoj doprinos; venera mi je u vagi, 3. kuća. prva stvar kod venere u ovoj poziciji što mi pada na pamet je bliski odnosi sa rođacima; jako se dobro slažem sa njima, valjda pošto nemam svoje braće.

u konjukciji je sa merkurom, što inače daje lijep rukopis - moj je poprilično "ornamentalan", da tako kažem
+ mrzim vulgarnost u izričaju

sad, interesira me da li su ovo ipak preveliki orbisi ili aspekti postoje: opozicija mjesec ( orbis 8°) i kvadrat neptun ( orbis 6°). jer ovog zadnjeg dosta osjetim, znam se izgubit u fantazijama i nerealnim očekivanjima...
* Kali * is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2008., 21:33   #12
Saradonija
Seginus

Saradonija Avatar

Registracija: May 2007.
Quote:
* Kali * kaže: Pogledaj post

sad, interesira me da li su ovo ipak preveliki orbisi ili aspekti postoje: opozicija mjesec ( orbis 8°) i kvadrat neptun ( orbis 6°). jer ovog zadnjeg dosta osjetim, znam se izgubit u fantazijama i nerealnim očekivanjima...
svaki astrolog ima svoj način uzimanja orbisa. Ja osobno uzimam za sekstil do 5°, trigon/kvadrat/opozicija do 7°30', a konjukcija do 8°. Od ovog postoje manja odstupanja ukoliko se radi o Svjetlima, vladarima Svjetla, vladarima Asc i planetama u 1.k.
Orbis od 8° kvadrat Mjesec mislim da je u redu, jer ipak se radi o Mjesecu. A što se tiče kvadrat Neptun orbis 6°, to u mom sustavu uopće nije upitno.
Saradonija is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.02.2008., 13:31   #13
* Kali *
suave

* Kali * Avatar

Quote:
Saradonija kaže: Pogledaj post
svaki astrolog ima svoj način uzimanja orbisa. Ja osobno uzimam za sekstil do 5°, trigon/kvadrat/opozicija do 7°30', a konjukcija do 8°. Od ovog postoje manja odstupanja ukoliko se radi o Svjetlima, vladarima Svjetla, vladarima Asc i planetama u 1.k.
Orbis od 8° kvadrat Mjesec mislim da je u redu, jer ipak se radi o Mjesecu. A što se tiče kvadrat Neptun orbis 6°, to u mom sustavu uopće nije upitno.
da, znam da je to dosta individualna stvar, pa zato pitam. hvala
* Kali * is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2008., 10:00   #14
amis
Registrirani korisnik

amis Avatar

A kakva je Venerica u Lavu (na 2°) na izlazu 6. kuće
(7. kuća počinje otprilike na 7° Lava)

amis is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2008., 21:30   #15
Enchantress
fragile dancer

Enchantress Avatar

Registracija: Oct 2005.
Kada bi neko napisao nešto o Veneri u Jarcu baš bi bilo fino.
Enchantress is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.03.2008., 14:34   #16
Sundust
Registrirani korisnik

Sundust Avatar

Registracija: Mar 2008.
Quote:
moody_blue kaže: Pogledaj post
I meni je Venera u Blizancima... pa ako je netko od volje da nam to malo pobliže objasni...
meni također, i to u 10.kući koja bi trebala biti kuća karijere, zar ne?
je li time ona ''oslabljena'', tj. nije baš dobra u smislu veza i partnerstva?
u konjuk. je s merkurom i opoz.s mjesecom, a i u trigonima sa saturnom i jupiterom.
Sundust is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.03.2008., 15:00   #17
Candy Cane
Registrirani korisnik

Candy Cane Avatar

Registracija: Mar 2008.
Quote:
Enchantress kaže: Pogledaj post
Kada bi neko napisao nešto o Veneri u Jarcu baš bi bilo fino.
Venera u jarcu je baš teška po pitanju ljubavi
Ona bira partnera koji će ju voljeti kad bude stara i ružna, o tome se ona brine .. iako se uvijek trudi izgledati lijepo, kad je mlada .. I usput taj partner bi morao biti netko ugledan i poznat da ju može uzdržavati tj. da se ona može osloniti na njega. Može se različito pokazivati- npr. ili je dugo sama i uopće ne može naći adekvatnog partnera jer malo previše brije ili već lagano graniči sa sponzorušom.
Imam prijateljicu koja ima veneru u jarcu i uopće ne kužim te njene stavove, malo je prekruta i čak glupa (oprosti na izrazu).
Old 25.03.2008., 16:13   #18
Suspirium
Banned

Registracija: Jan 2008.
Pošalji poruku preko MSN korisniku Suspirium Pošalji poruku preko Skype korisniku Suspirium
venera u jarcu - tako zgodnih žena nema kao ove sa venerom u jarcu.
Suspirium is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.03.2008., 16:33   #19
lollatutu
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2008.
Quote:
Candy Cane kaže: Pogledaj post
Venera u jarcu je baš teška po pitanju ljubavi
Ona bira partnera koji će ju voljeti kad bude stara i ružna, o tome se ona brine .. iako se uvijek trudi izgledati lijepo, kad je mlada .. I usput taj partner bi morao biti netko ugledan i poznat da ju može uzdržavati tj. da se ona može osloniti na njega.Može se različito pokazivati- npr. ili je dugo sama i uopće ne može naći adekvatnog partnera jer malo previše brije ili već lagano graniči sa sponzorušom.
Imam prijateljicu koja ima veneru u jarcu i uopće ne kužim te njene stavove, malo je prekruta i čak glupa (oprosti na izrazu).
Ja imam veneru u jarcu i ovo je apsolutni bullshit
Sklona sam varanju, ne razmišljam baš toliko duboko, totalno sam liberalna, zabljubljujem se na prvi pogle, hladim još brže, u tom trenu mi se baš živo fućka jel bogat ili siromašan, jedino je točno da imam malo problema sa samopouzdanjem, pa neki puta pred frajerima znam djelovati hladno, no kad se upoznamo brzo mijenjam ploču i postajem prava brbljavica
Radije sam sama nego s bilo kim, ali ne po pitanju love/ugleda, već zaljubljenosti.Ulazim u vezu samo ako je obostrano i ako sam luuda od jubavi
Inače, flertam sve u 16
E da, inače sam vodenjak, s asc u biku, mjesecom u ribama i marsom u strijelcu, drago mi je ekipo
lollatutu is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2008., 10:15   #20
amis
Registrirani korisnik

amis Avatar

A šta je sa Venericom u lavu
amis is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement