Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kućni ljubimci > Plava šapa > Udomljavanje mačaka
Korisničko ime
Lozinka

Udomljavanje mačaka Felis catus

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.09.2007., 11:23   #1
Fleur Delacour
momma bear

Fleur Delacour Avatar

Registracija: Feb 2007.
Slatka mala sivo-bijela maca traži dom i nekoga za gnjaviti

Još jedna maca s ulice stigla u moj "azil".

Budući da već imam jednu odraslu i jednu malu na čuvanju, stvarno ju ne mogu zadržati i nadam se da ću joj uspjeti pronaći fini dom kakav i zaslužuje.

Uglavnom, probudilo me neku noć mjaukanje pod prozorom pa sam izašla van u pidžami s baterijom i pronašla ju promrzlu i mokru do kože od kiše, upaljenih očiju kako drhti šćućureno na kotaču automobila. Bila je kod veta, primila antibiotike, pastu protiv glista, ampulicu protiv buha i sad je zdrava i spremna za novi dom. Ima manje od 2 mjeseca, vrlo je umiljata i zaigrana, naučena na wc i čeka samo vas!

Evo i slika male ljepojke.

Fleur Delacour is offline  
Old 12.09.2007., 11:26   #2
BluesCat
Rasni avlijaner

Registracija: Feb 2004.
Bravo, dobra dušo. Ajmo, ljudi, ako sam ja kao podstanar u 40 kvadrata mogao spasiti moju Frkicu s ulice, možete i vi. A propos, neizravna pohvala mojem kolegi s posla koji je spasio malog 1-mjesečnog mačka, i svaki dan trčao s njim s posla veterinaru da ga izliječi. Malac je fenomenalan.
BluesCat is offline  
Old 12.09.2007., 14:38   #3
espana
It`s a jump!

espana Avatar

Registracija: Feb 2005.
Tebi treba spomenik dignuti za sve mace koje si spasila i udomila! A i ova je preslatka! Ja sam od Fleur udomila malog Švrću prije tri mjeseca i nevjerojatno kako mi se je to malo stvorenje zavuklo pod kožu. Nadam se da će ti se ubrzo javiti neka dobra duša da i ovu slatkicu udomi.
Btw: Švrćo čeka da ga dođeš posjetiti da vidiš kak je narastao i kak je sav zgodan.
Old 12.09.2007., 15:35   #4
Fleur Delacour
momma bear

Fleur Delacour Avatar

Quote:
BluesCat kaže: Pogledaj post
Bravo, dobra dušo. Ajmo, ljudi, ako sam ja kao podstanar u 40 kvadrata mogao spasiti moju Frkicu s ulice, možete i vi. A propos, neizravna pohvala mojem kolegi s posla koji je spasio malog 1-mjesečnog mačka, i svaki dan trčao s njim s posla veterinaru da ga izliječi. Malac je fenomenalan.
Hvala!

Quote:
espana kaže: Pogledaj post
Tebi treba spomenik dignuti za sve mace koje si spasila i udomila! A i ova je preslatka! Ja sam od Fleur udomila malog Švrću prije tri mjeseca i nevjerojatno kako mi se je to malo stvorenje zavuklo pod kožu. Nadam se da će ti se ubrzo javiti neka dobra duša da i ovu slatkicu udomi.
Btw: Švrćo čeka da ga dođeš posjetiti da vidiš kak je narastao i kak je sav zgodan.
Espana, hvala i tebi na lijepim riječima. Dobila sam danas "Švrćin" e-mail i planirala sam mu danas odgovoriti ali evo cijeli dan stavljam uokolo oglase za ovu macu pa nisam još stigla. Skoro sam se rasplakala kad sam pročitala mail, bilo je jako slatko i odmah sam ga forwardirala ljudima okolo da vide kakvim je finim ljudima Švrćo otišao. Moje mace baš imaju sreće jer redovito odu u dobre ruke. A Švrćak je baš narastao i pravi je zgodničak. Šaljem mu veliku pusu i rado ću ga doći posjetiti, samo mi javi kad ti bude odgovaralo i stižem!
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 12.09.2007., 17:50   #5
Iva Rebić
Registrirani korisnik

Registracija: Jun 2006.
Pozdrav,

na kojem si dijelu grada? Samo pitam, nisam se još odlučila da stvarno želim miceka u stanu.
Zadnjih dva tjedna pratim plavu šapu, jer su mi sličice

svima
Iva Rebić is offline  
Old 12.09.2007., 19:47   #6
Fleur Delacour
momma bear

Fleur Delacour Avatar

Quote:
Iva Rebić kaže: Pogledaj post
Pozdrav,

na kojem si dijelu grada? Samo pitam, nisam se još odlučila da stvarno želim miceka u stanu.
Zadnjih dva tjedna pratim plavu šapu, jer su mi sličice

svima
U Novom Zagrebu sam, preciznije u Trnskom, pa ako se na kraju ipak odlučiš za macu, slobodno se javi.
Old 13.09.2007., 09:44   #7
Pingvich
Ponekad nisam na forumu

Pingvich Avatar

Registracija: Apr 2007.
Moram primjetiti - kako te mačke znaju na koga trebaju naletiti.. to meni uvijek govore i ne mogu se načuditi kako baš ja moram svaki put pronaći neku mačku A u zadnje vrijeme me baš krenulo.. kao i tebe.
Normalno, svi držimo fige maloj slatkici!
Pingvich is offline  
Old 13.09.2007., 10:24   #8
Fleur Delacour
momma bear

Fleur Delacour Avatar

Pingvich. "Naletjela" je ona, na neki način, na mnoge jer je toliko mjaukala da ju je garant čula cijela moja zgrada, svih 5 ulaza, a to je puno ljudi. Ali nitko ti ovdje ne reagira na to, boli njih za tamo neku mačku.

I nije me krenulo "u zadnje vrijeme", ide ti mene već godinama.
Old 13.09.2007., 11:56   #9
elegant
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2006.
Quote:
elegant is offline  
Old 13.09.2007., 15:11   #10
Pingvich
Ponekad nisam na forumu

Pingvich Avatar

Quote:
Fleur Delacour kaže: Pogledaj post
Pingvich. "Naletjela" je ona, na neki način, na mnoge jer je toliko mjaukala da ju je garant čula cijela moja zgrada, svih 5 ulaza, a to je puno ljudi. Ali nitko ti ovdje ne reagira na to, boli njih za tamo neku mačku.

I nije me krenulo "u zadnje vrijeme", ide ti mene već godinama.
Je ide nicku ili što?

Ne reagira ni kod mene, jedna mačka (Pahuljko - mislim, stvarno sam maštovita sa tim imenima) je mjaukala između 4 nebodera i 3 manje zgrade i nitko ništa.. osim mene, normalno. Jedino što ti ljudi mogu napraviti je izbaciti, izmlatiti ili, u najboljem slučaju - ignorirati.

A znam. Ide i mene još od prije osnovne, ali u zadnje vrijeme grcam u problemima i mačkama. To je prokletstvo, kako ja kažem, da bar mogu biti hladna kao i većina drugih i proći kraj gladne i napuštene mačke.. i da me to ne dira.. i ako ju ne pokupim, da bar ne razmišljam što je bilo sa njom mjesecima kasnije..
Pingvich is offline  
Old 13.09.2007., 15:20   #11
Begemotica
Demonska mačka

Begemotica Avatar

Registracija: Jul 2006.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Begemotica
Quote:
Pingvich kaže: Pogledaj post
To je prokletstvo, kako ja kažem, da bar mogu biti hladna kao i većina drugih i proći kraj gladne i napuštene mačke.. i da me to ne dira.. i ako ju ne pokupim, da bar ne razmišljam što je bilo sa njom mjesecima kasnije..
A evo, ja već mjesecima razmišljam što je bilo s jednom mačkicom koju sam pokušavala pokupiti. Naime, na parkingu malo mače je ušlo ispod haube auta koji je bio parkiran do mojeg, ja sam ga nekako namamila da izađe i strpala u svoj auto, nisam imala sa sobom kontejner jer nisam planirala voziti mačku, pa sam je stavila u nabrzinu pronađenu kutju, međutim, dok sam vozila do svog malog sela, mače je pobjeglo iz kutje i čim sam otvorila vrata auta šmugnulo van i nikad ga više nisam vidjela. Pa do sada razbijam glavu da ne bi možda bilo bolje da ga nisam uzela, doduše, najverojatnije bi završilo pod autom, ali što ako bi naišla kakva dobra duša?
Old 13.09.2007., 15:22   #12
BluesCat
Rasni avlijaner

Registracija: Feb 2004.
Quote:
Pingvich kaže: Pogledaj post
i ako ju ne pokupim, da bar ne razmišljam što je bilo sa njom mjesecima kasnije..
Uh, to je najteže. Mene to obično zbedira i traje danima. Dok sam radio u Osijeku, dugo, dugo (sigurno više od godinu dana) sam ujutro prvo išao u dućan po konzervicu da nahranim jednu umiljatu crnu macu koja me je svako jutro dočekivala i trčala mi ususret negdje oko posla.
BluesCat is offline  
Old 13.09.2007., 15:29   #13
TincH
^--^

TincH Avatar

Registracija: May 2007.
Preslatka je
TincH is offline  
Old 13.09.2007., 18:18   #14
Pingvich
Ponekad nisam na forumu

Pingvich Avatar

Quote:
Uh, to je najteže. Mene to obično zbedira i traje danima. Dok sam radio u Osijeku, dugo, dugo (sigurno više od godinu dana) sam ujutro prvo išao u dućan po konzervicu da nahranim jednu umiljatu crnu macu koja me je svako jutro dočekivala i trčala mi ususret negdje oko posla.
Da danima.. meni je jedna u glavi već 9 godina.. ali nju je auto pokupio (pred mojim očima) i dovukla se na prednje dvije šape do ruba ceste.. nisam sigurna, mislim da smo iz auta to vidjeli i moji su produžili dalje. I danas kad je se sjetim, najrađe bi se pojela od grižnje savjesti što joj nisam pomogla i što je vjerojatno umrla brižna u mukama.
Ali stvarno je to prokletstvo..
Pingvich is offline  
Old 13.09.2007., 19:02   #15
Fleur Delacour
momma bear

Fleur Delacour Avatar

Imam jako puno takvih ružnih uspomena na životinje koje sam vidjela, a nisam im mogla pomoći i to uglavnom u Makedoniji gdje idem par puta godišnje kod muževih staraca. Tamo vam je na svakom koraku mače ili pas, i to prekrasni rasni psi, štenci, odrasli, prljavi, mršavi, izgladnjeli i bolesni. Samo zbog toga ne volim ići tamo i krepala bih od tuge da moram tamo živjeti.

Prije par godina na putu do faksa nabasala sam na malo prljavo mače sa skoro potpuno zatvorenim upaljenim očima. Pokušala sam ga uloviti ali mi je bježalo i zavlačilo se pod parkirane aute. Žurila sam na ispit i rekoh, potražit ću ga poslije ispita. Tad nisam imala auto pa nisam imala kud s njim.

Poslije ispita sam se žurno vratila i tražila ga i tražila i tražila... dok ga nisam pronašla. Pregaženog na cesti. Isplakala sam dušu zbog te životinje. Jednostavno bih je se sjetila, mjesec dana kasnije, i briznula u plač. Ove vaše priče su me podsjetile na to.

Eto, skrenusmo s jedne tužne teme na još tužniju...
Old 13.09.2007., 19:06   #16
Pingvich
Ponekad nisam na forumu

Pingvich Avatar

Oprosti, Fleur, em smo ti zachatali temu o krasnoj mačkici, em jedni druge samo komiramo sa tim pričama..

Je li ti se netko bar javio za malenu?
Pingvich is offline  
Old 13.09.2007., 20:00   #17
@zr@
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2007.
kak je slatka!
@zr@ is offline  
Old 13.09.2007., 22:35   #18
Fleur Delacour
momma bear

Fleur Delacour Avatar

Nitko se još nije javio za macu ali čeka ona strpljivo.
U međuvremenu su je dvije "starosjediteljice" polu-prihvatile.

Uglavnom, prestale su je šamarat.
Old 15.09.2007., 11:55   #19
@zr@
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2007.
napredak
@zr@ is offline  
Old 15.09.2007., 14:52   #20
Fleur Delacour
momma bear

Fleur Delacour Avatar