Mada ovo ide u off topic želim te pozdraviti i izraziti zadovoljstvo što je još jedan roditelj uspio u namjeri, protiv svih, da bude i ostane roditelj.
Želim tebi i tvom djetetu puno sreće. A ovi koji pričaju o neimanju doma i kuće, neka nakon tvog posta porazmisle baremjoš jedanput.
Novi sam u ovome pa da te pitam sta ti to znaci off (za topic)?
Ma nisam te bas odmah skuzio,malo sam bio brzoplet,nema veze sto je takvo trenutno stanje kod mene,to nikad nije gotovo,exy uvjek nesto rovari tako da nam i dalje predstoji borba,non stop prijeti sa socijalnom jer mi po njoj kupujem npr. gormite,sto gleda crtice na kablovskoj,sto igra na kompjutoru i sl. a najnovija primjedba je ta sto sin ima slobodnu vecer u subotu.I pazite sad,sto je dobra stvar za sve roditelje:dijete non stop kontrliramo sa svacim,nesmijes ovo,moras ono!I sad ja djetetu pustim tu subotu uvecer(sto naravno neradim drugim danima) da ide spavat bas kad hoce,da gleda program bas koji on zeli,da pije kolu i sl. i uzvraca mi na nacin ti si najbolji tata,niko nema slobodnu subotu osim mene...I osjeca se covjekom,ravnopravnim sa svojim tatom i sa svim odraslima.Znam neki ce reci gubi se tu autoritet ali ja vam kazem autoritet se ne gradi na represiji nego na ljubavi,pozdrav svima...
Hvala macore ma necemo se dat sistemu ozbiljno razmisljam o pravoj borbi protiv toga,a ima nas jos...
Ako si na kontinentu, imaš 3 udruge gdje možeš objediniti nastojanja sa roditeljima čija su djeca obespravljena.
Ukoliko si na području istarske županije a želiš se angažirati u borbi za ostvarivanje prava djece na oba roditelja, obrati mi se privatnom porukom. U slijedeća 2 tjedna imamo osnivačku skupštinu gdje ćemo raditi na tome da bezdušnike u CZSS-ima i njihove nalogodavce natjeramo da za svoje frustracije, predrasude i maltretiranje djece i roditelja, odgovaraju, osobno, financijski i moralno.
I slažem se sa tobom da se poštovanje ne gradi represijom a represija nad djecom i roditeljima koji to žele biti MORA prestati. Ne zbog nas već zbog naše djece i njihove djece.
Ma nemam vremena sad previse za ovo ali me cudi kako ljudi nisu uopce zainteresirani ,cini se ajmo linijom manjeg otpora,rekao bih ljudi probudite se na nepravde ali ce m mi ljudii reć šta mi tu možemo napravit,ma pušite k.... jer ako nećeš ništa u čininit za sebe tko će.A pogotovo nešto učinit za tvoje dijete.Ujedinimo se.ako imate muda!!!
Aktivno se bune oni koje nepravda pogađa toliko da su spremni odreći se dijela svoje komocije i zapeti za ono do čega im je stalo. Kao i na svim drugim poljima, uostalom. Isto tako se ni ti nemaš pravo buniti zbog toga što ne postoji tamo neka udruga ili komisija koja će automatski zaštititi tvoja prava. Točnije, imaš se pravo buniti, ali izvoli pokrenuti guzicu i sam se izboriti za svoja prava.
A kad se stvori kritična masa takvih ljudi, stvari će krenuti nabolje za sve.
I sam kažeš da nemaš vremena za ovo. Zašto bi netko drugi trebao imati vremena za tebe?
samo da napišem..
očevi, svaka vam čast
moj ex uopće nije zainteresiran viđati djecu, ne želi plaćati alimentaciju (sredio si je otkaz pred ročište). ne razumijem kako sam uopće mogla biti s takvim nečovjekom
Daj ne budali ja sam se izborio za svoje dijete tjedan je kod nje tjedan kod mene i ja sam za sebe napravio ,ali se zelim boriti za ljudska prava samo da uhvatim vremena.
Osjećaji koji me sada preplavljuju su osjećaji totalnog beznađa.
Tako ću vjerojatno i zvučati.
Danas odem u svoj dragi Centar kod svoje još draže soc. radnice po Zapisnik koji je trebala napraviti kada sam zadnji put bila kod nje po prijavi ex-
Ona me samo čeka. Taj razgovor po prijavi neću ni spominjati u dugim crtama.
Uglavnom ja morala šutjeti, ex skakao, ona ga gledala sa divljenjem i čak mu odobravala da smije šakom razbiti vrata kraj moje glave, da sam ja ovca koju još nije srela u životu a ni neće jer nije ni u jednom trenu tijekom rastave ocrnjivala ex i da bolje šutim jer će mi sad izvaditi dosjee...
A ja sam se tada samo željela rastati, ništa više..
Normalno da sam bila kod njezine ravnateljice sva u šoku njezinom neprofesionalnošću i vjerojatno je dobila male paceke.
Dakle dođem ja danas po zapisnik.
A ona odmah - ja sam vama bila dobra, davala vam savjete privatne vrste a vi mene sve odcinkarili. Ja blenula. Koja facking privatnost i savjeti???
Zatim mi krenula objašnjavati da je uobičajena procedura dati osobi koja podnese prijavu da sve što želi iznese (da prijeti, laže, skaće u oći) i da me je morala uskratiti za moje pravo rijeći da njemu pomogne?????!!!!!!!!!!
Reko, njemu vi pomažete????
Dali ste mu krila da je u pravu, da kada me sretne na cesti može me slobodno šakom kresnuti jer ste rekli da je to normalna reakcija na stres i da se čovjek treba ispuhati.
Zatim ja njoj kažem: obje znamo kakvu on dijagnozu ima i što je u stanju. A ima je. Na žalost.
Tu ona počne trkeljati kako nisam fer jer sam otkrila svima koju on dijagnozu ima. A glupača nije. Dala mi je naznake koji su me kasnije uz pomoć njegovih postupaka i uz pomoć svog psihologa doveli do nekakvog zaključka o njegovom stanju.
Uvjerena da mi je ona dala tu povjerljivu informaciju krene. Znate vaši psiho testovi su isto loši. Mi smo vas prikrivali. Znate da ste vi imali rak i pijete ljekove. A oni mogu svakako utjecati...
Ostadoh zablenuta...
Jel ona to mene svrstava u drugu skupinu ljudi zbog moje nekadašnje bolesti???
Di sam ja?? u konc logoru gdje se djelimo na čistu rasu i na otpatke????
Ali nastavlja ona, dali smo dijete vama jer je vaš ex zasnovao novu zajednicu pa da ne bude komplikacija. Nova zajednica jako dobro zvući. Dapaće, obitelj.
Pa što to tada nisi kozo rekla nego si mi rekla da palim svijeće na kamenitim vratima jer sam ga se riješila????
Uglavnom prijetnje je sijala sa luđačkim sjajem u oćima. Ja ju cijelo vrijeme opominjala da se drži zakonskih slova i da sam došla po Zapisnik.
A ona stalno bla, bla kao baba na placu.
Naravno, zapisnik nema u kompu, naravno nema ga ni uvedenog u urudž. knjigu.
Nisam ga naravno ni dobila. Morala sam pisati zamolbu i oni će mi javiti kada da dođem po njega. Drugim rijećima - nije ga još napisala od 5 mjeseca.
Isuse, kako sam ljuta.
Kako dalje ljudi dragi ići normalan i zdrav kroz život???
Ona kaže: uskratite mu susrete???? ALI JA TO NE ŽELIM!!!! Želim da me slijedeći put ravno proslijedite na sud, ne želim se više tu sa vama natezati.
Evo bivša me tuži centru da želi, nakon četiri godine promjenu viđanja sina sa ocem!!!!!! I bio sam tamo djelatnica centra me dočekala kao nekog osuđenog tako glupa pitanja (tipa koje je ime vašeg djeteta) a nju ništa i tako površne stari o odgoju što mi je bilo glupo i odgovarat što sam joj i pokazao-Pritom kad bi me nešto pitala ja sam joj morao naširoko pjašnjavati sve što kažeš uvijek potpitanja i na sve imaš odgovor i ondaneznajuci šta bi prelazi na drugu temu.U jednom sam trenutku joj rekao moooooolim vas nemojte me učit odgoju na šo se ona malo i nasmijala.Kao poanta rekao sam joj ukoliko ja i sin budemo morali plakat kad se rastajemo zato sto se viđamo svaka 2 tjedna da ga neću ni viđat i zato će netko odgovarat.U petak idem psihologici pa ću vidjet možda je ova pametnija.Nakon 4 godine šta se brinem za sina opet ona radi problem NIKAD MIRA ljudi.
Evo bivša me tuži centru da želi, nakon četiri godine promjenu viđanja sina sa ocem!!!!!! I bio sam tamo djelatnica centra me dočekala kao nekog osuđenog tako glupa pitanja (tipa koje je ime vašeg djeteta) a nju ništa i tako površne stari o odgoju što mi je bilo glupo i odgovarat što sam joj i pokazao-Pritom kad bi me nešto pitala ja sam joj morao naširoko pjašnjavati sve što kažeš uvijek potpitanja i na sve imaš odgovor i ondaneznajuci šta bi prelazi na drugu temu.U jednom sam trenutku joj rekao moooooolim vas nemojte me učit odgoju na šo se ona malo i nasmijala.Kao poanta rekao sam joj ukoliko ja i sin budemo morali plakat kad se rastajemo zato sto se viđamo svaka 2 tjedna da ga neću ni viđat i zato će netko odgovarat.U petak idem psihologici pa ću vidjet možda je ova pametnija.Nakon 4 godine šta se brinem za sina opet ona radi problem NIKAD MIRA ljudi.
Možeš ti nama reći kako je regulirano to kod tebe? Mislim viđanja?
Sada je situacija tjedan kod mame tjedan kod tate.
je l' to još uvijek tako? onda je to podijeljeno/zajedničko skrbništvo, zar ne? daj nam malo ispričaj kako to funkcionira (znatiželjna sam jer ima različitih mišljenja, pa ako možeš ovako, iz prve ruke....)
Možeš ti nama reći kako je regulirano to kod tebe? Mislim viđanja?
Sud je dodijelio (prije tri godine) sina majci na skbništvo jer kažu da nemogu biti dva skrbnika.Otac viđa dijete od četvrtka do subote zakonski.I to mi je savršeno odgovaralo.Ipak sin nije htio ić subotom htio je još jedan dan pa smo produžili do nedjelje.Nakon nekog vremena dotičnoj je palo napamet da dijete bude tjedan kod nje tjedan kod mene.Meni to i nije bilo najbolje za dijete ali nisam želio radit tu problem ionako ga onda više vidjam.E sada je njoj palo napamet da tata vidja dijete svaka dva tjedna(jer je valjda primjetila da gubi kontrolu- djete više voli demokratski odgoj nego vojnički) i traži novu odluku suda i sada sam nespokojan u procesu,imam hrpu argumenata na svojoj strani ali ta ženska solidarnost i površno ulaženje u problem me ubi,pozdrav svima.
Sud je dodijelio (prije tri godine) sina majci na skbništvo jer kažu da nemogu biti dva skrbnika.Otac viđa dijete od četvrtka do subote zakonski.I to mi je savršeno odgovaralo.Ipak sin nije htio ić subotom htio je još jedan dan pa smo produžili do nedjelje.Nakon nekog vremena dotičnoj je palo napamet da dijete bude tjedan kod nje tjedan kod mene.Meni to i nije bilo najbolje za dijete ali nisam želio radit tu problem ionako ga onda više vidjam.E sada je njoj palo napamet da tata vidja dijete svaka dva tjedna(jer je valjda primjetila da gubi kontrolu- djete više voli demokratski odgoj nego vojnički) i traži novu odluku suda i sada sam nespokojan u procesu,imam hrpu argumenata na svojoj strani ali ta ženska solidarnost i površno ulaženje u problem me ubi,pozdrav svima.
I još nešto,sin je nažalost upoznat sa sitacijom(5.8 god)jer mu je ona to rekla,a on meni i pitao sam ga kako se osjeća prema tomu rekao je da je tužan i da to nije pošteno i da to ne želi.Kada je došla po njega ja ju pitam jeli to istina da si rekla a ona kaže nije drugi su to rekli,a nato će joj sin "lažeš ti si mi to rekla" i upre prstom u nju .Odmah je pobjegla.E sada u centru sam naglasio da ću prekinut svaki odnos pa nek se ona nosi stim kad mi sin svaki dan bude tražio tatu.Sila traje dok ju ljudi trpe a kad više ne moraju,ko da te nikad nije ni bilo i ostaješ sam.
E sada je njoj palo napamet da tata vidja dijete svaka dva tjedna(jer je valjda primjetila da gubi kontrolu- djete više voli demokratski odgoj nego vojnički) i traži novu odluku suda i sada sam nespokojan u procesu,imam hrpu argumenata na svojoj strani ali ta ženska solidarnost i površno ulaženje u problem me ubi,pozdrav svima.
Prvo,ovo boldano mi se uopće ne sviđa.
Kužim ja da svaki od roditelja sa djetetom stvara neki svoj odnos ,ali neka pravila kod odgoja i ponašanja bi trebala ipak biti bar srodna. Ma ,bemumiša,kad ste živjeli zajedno kako je onda bilo?
I što ona konkretno iznosi kao razlog mijenjanja viđanja?
Za svog muža mogu svašta reći,ali da imamo dogovor oko pravila ponašanja kod klinaca,imamo... I zna se koje se stvari ne toleriraju. Oduvijek.
Nema vojničkog ni demokratskog odgoja,djecu te drastične razlike samo zbunjuju i dopuštaju im pravo na manipulaciju.
Quote:
E sada u centru sam naglasio da ću prekinut svaki odnos pa nek se ona nosi stim kad mi sin svaki dan bude tražio tatu.Sila traje dok ju ljudi trpe a kad više ne moraju,ko da te nikad nije ni bilo i ostaješ sam.
Prekinut svaki odnos sa kime?
Sa djetetom?
I pokazati mu što?
A on će si u svojoj maloj glavi to sebi protumačiti da nije dovoljno vrijedan kad ga tata neće viđati. I kriviti sebe.
Daj ljudi više odrastite!
I što ona konkretno iznosi kao razlog mijenjanja viđanja?
Za svog muža mogu svašta reći,ali da imamo dogovor oko pravila ponašanja kod klinaca,imamo... I zna se koje se stvari ne toleriraju. Oduvijek.
Nema vojničkog ni demokratskog odgoja,djecu te drastične razlike samo zbunjuju i dopuštaju im pravo na manipulaciju.
Prekinut svaki odnos sa kime?
Sa djetetom?
I pokazati mu što?
A on će si u svojoj maloj glavi to sebi protumačiti da nije dovoljno vrijedan kad ga tata neće viđati. I kriviti sebe.
Daj ljudi više odrastite!
Idemo redom -prvo, bivša uopće ne razumije da se odnosi baziraju na ljubavi a ne na stahu.Drugo ja da budem srodan sa osobom koja se dere na dijete za sve što joj nije po volji,kad dijete nešto prolije ono se nje boji, gleda kakvog je raspoloženja taj dan i sl. dok s druge strane ja razgovaram sa djetetom i NIKAD se ne derem sve uvjek riješimo sa ljubavi i razumjevanjem,rekla je da joj ide na živce moj demokratski odgoj pogodite zašto?Jer ona sama nezna drugačije cijeli život šefuje drugima htjela je i meni a sad hoće i sinu a to neide
sin je vidio da postoji i drugačiji pristup.E još nešto što sam važno zaboravio:
pred socijalkom je priznala da tuče dijete i šalje ga ponižavajuće u kut,a to je u RH kazneno dijelo,ja ga naravno nikad nisam takao.Treće kad smo živjeli bio je još mali pa nije bilo problema ali uglavnom sam ja bio taj koji je imao bolje riješenje za event. problem.Btv. nakon pola godine šta smo se rastali zove me mama i pita oca kako da mu nos obriše i tata da savjet i problem riješen.
Četvrto,naravno da postoji samo demokratski način odgoja pustiti dijete da radi i živi unutar nekih gabarita koje mu mi postavimo,kao što ni mi nevolimo da se nama jaše po kičmi tako ni oni ipak su to mali ljudi nezaboravimo i nepravimo se Bogovi.Ako nisi u stanju riješiti problem bez nasilja i utjerivanja srha u kosti nisi dobar roditelj.Još nisam primjetio da me dijete manipulira a kad primjetim znat ću to brzo riješiti.Peto kada bih i prekinuo odnos sa sinom(mada se to odnosilo više kao prijetnja socijalki jer teško je u takvim okolnostima otjerat oca od sina koji ga konstantno viđa i brine se o njemu zadnje četiri godine-netko bi morao za to odgovarat) nebi on sebe okrivljivao nego svoju mamu jer je jadničak upoznat sa problemom sama mu je rekla da će od sad živjeti samo kod mame i bio je jako tužan irekao da to ne želi.
Šesto da odrastem?Radje bih bio cijeli život ovakvo dijete a ne kao 90% roditelja koji svoju dijecu odgajaju na razini kao prije 50 god.
Zaboravih odgovoriti na pitanje koji je razlog bio za tužbu? Ja pitam socijalku čemu ova farsa,koji je njen razlog za sve ovo i ona ju upita a ona reče da dijete treba imati jedan dom.Rekoh ok, nek sin bude kod mene tijekom tjedna vikendom kod tebe ja ionako ne radim radnim danima samo vikendom proslave dječijh rođendana u svom prostoru i nevidim razloga da to nebi bilo tako.Kad je kod mene uvijek sam snjim dok ona nebude po cijeli dan.Socijalka se na sve to zbunila nije znala šta reć.
Vidim Lucijan pogodila sam te u žicu...neopravdano,jer po svemu što pišeš tvoja ex je zaista problem. Nema pojma kaj u životu hoće,a kako pišeš ,nema pojma ni kaj s djetetom radi. Nekako mi sve smrdi da će jednog dana brigu o klincu skroz ostaviti tebi.
Zato oprosti,ne moraš ti odrasti,ona mora.
Jedino što i dalje tvrdim da djeca u cijelom tom procesu ipak za nešto krive sebe. Koliko god im mi govorili da nisu krivi za ništa,oni si krivnju nađu. Jer kakvi god da smo mi roditelji prema njima oni nas vole i krivnju za naše greške bacaju na sebe.
Idemo redom -prvo, bivša uopće ne razumije da se odnosi baziraju na ljubavi a ne na stahu.Drugo ja da budem srodan sa osobom koja se dere na dijete za sve što joj nije po volji,kad dijete nešto prolije ono se nje boji, gleda kakvog je raspoloženja taj dan i sl. dok s druge strane ja razgovaram sa djetetom i NIKAD se ne derem sve uvjek riješimo sa ljubavi i razumjevanjem,rekla je da joj ide na živce moj demokratski odgoj pogodite zašto?Jer ona sama nezna drugačije cijeli život šefuje drugima htjela je i meni a sad hoće i sinu a to neide
sin je vidio da postoji i drugačiji pristup.E još nešto što sam važno zaboravio:
pred socijalkom je priznala da tuče dijete i šalje ga ponižavajuće u kut,a to je u RH kazneno dijelo,ja ga naravno nikad nisam takao.Treće kad smo živjeli bio je još mali pa nije bilo problema ali uglavnom sam ja bio taj koji je imao bolje riješenje za event. problem.Btv. nakon pola godine šta smo se rastali zove me mama i pita oca kako da mu nos obriše i tata da savjet i problem riješen.
Četvrto,naravno da postoji samo demokratski način odgoja pustiti dijete da radi i živi unutar nekih gabarita koje mu mi postavimo,kao što ni mi nevolimo da se nama jaše po kičmi tako ni oni ipak su to mali ljudi nezaboravimo i nepravimo se Bogovi.Ako nisi u stanju riješiti problem bez nasilja i utjerivanja srha u kosti nisi dobar roditelj.Još nisam primjetio da me dijete manipulira a kad primjetim znat ću to brzo riješiti.Peto kada bih i prekinuo odnos sa sinom(mada se to odnosilo više kao prijetnja socijalki jer teško je u takvim okolnostima otjerat oca od sina koji ga konstantno viđa i brine se o njemu zadnje četiri godine-netko bi morao za to odgovarat) nebi on sebe okrivljivao nego svoju mamu jer je jadničak upoznat sa problemom sama mu je rekla da će od sad živjeti samo kod mame i bio je jako tužan irekao da to ne želi.
Šesto da odrastem?Radje bih bio cijeli život ovakvo dijete a ne kao 90% roditelja koji svoju dijecu odgajaju na razini kao prije 50 god.
Gle, ja sa djetetom živim većinu vremena. Imam pravila nemamo potpunu demokraciju. Ne urlam na nju kada nešto prolije, kada je uhvati neka huja ide u svoju sobu pa joj ja kažem da kad se smiri dođi da razgovaramo.
Ona svojem tati kaže da sam ja oštra. Prepričava mu da je bila u kazni stalno a desilo se u zadnje dvije godine dva puta.
Kada smo njen tata i ja uspjeli jednom normalno razgovarati ispostavilo se da malena opako napuhuje priču.
Nekada okrene protiv njega, nekada protiv mene. I to zato što imamo potpuno različite principe odgoja.
kod njega se sve može, a kod mene ipak postoje neka pravila.
Tako da ti je sa djecom teško.
Nekada manipuliraju kada vide da imaju prostora a da ni sam ne shvaćaš što rade. Posebno ako njihova mama i tata posebno dobro ne funkcioniraju u razgovorima.