Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili
Korisničko ime
Lozinka

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 23.09.2007., 20:01   #1
bembula
na Lanterni

Registracija: Apr 2006.
Zagreb - Munchen: autom

U utorak idem autom u Munchen, pa me zanima:
Kojim putem najbrže stić?
Ljubljana - Villach - Salzburg?
Kolika je okvirna cijena autoputa tom trasom?
Unaprijed zahvaljujem!
bembula is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2007., 20:14   #2
medo101
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2005.
Pa možeš i Maribor - Graz - Salzburg - Munchen, a mozes i to sto navodis, ja obicno odem preko Graza
35 kuna do Macelja, 1 eur u Slo, 7,60 Eur vinjeta do 10 dana u Austriji...to je to
medo101 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2007., 20:21   #3
bembula
na Lanterni

Quote:
medo101 kaže: Pogledaj post
Pa možeš i Maribor - Graz - Salzburg - Munchen, a mozes i to sto navodis, ja obicno odem preko Graza
35 kuna do Macelja, 1 eur u Slo, 7,60 Eur vinjeta do 10 dana u Austriji...to je to
Koliko traje put kojim ti ideš?
Čula sam da je duže vremenski, al jeftiniji zbog tunela
koje treba proć putem kojeg sam ja spomenula.
U Njemačkoj nema cestarine?!
bembula is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2007., 20:24   #4
murtela
Ponekad nisam na forumu

murtela Avatar

Registracija: Oct 2006.
Quote:
medo101 kaže: Pogledaj post
ovo preko graza ti je definitivno bolje. No u Austriji osim Vinjete moraš platiti i za tunele. Ovaj iza Graza je 7,50 a ovaj drugi oko 4,50 ( ili 4, 60 al tako nešto)
murtela is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 23.09.2007., 20:26   #5
murtela
Ponekad nisam na forumu

murtela Avatar

Registracija: Oct 2006.
Evo http://www.viamichelin.com/ ovaj link je aaston davno stavio pod korisne likove i mogu ti reći da je stvarno koristan. Ukucaš polazište i odredište i on ti sve kaže: kuda, kako, zašto
murtela is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2007., 21:59   #6
el ninjo
Registrirani korisnik

Registracija: May 2006.
Pošalji poruku preko MSN korisniku el ninjo
tako je, u austriji osim vinjete moraš dodatne platit i tunele, a u njemačkoj ništa, nada, niks, džabe, mukte, gratis...
el ninjo is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2007., 21:59   #7
2cool4school
in da house

2cool4school Avatar

Registracija: Nov 2005.
U njemackoj nema cestarina (odbija se svabama od poreza), ali zato austrija ima. Slovenija 2 puta po oko 3 eura i jednom oko 2, a u austriji moras platiti vinjetu, karavanke i jos jednom ili dvaput ako se ne varam, jednom za sume a drugi put za jos nesto. Sve skupa oko 25 eura u jednom smjeru. Ja sam isao samo kroz karavanke (na villach) jer sam cuo da je jednostavnije (fkt je, samo picis ravno), i da su bolje ceste. Ima jos neka fora preko italije pa zaobidjes austriju ali ne znam za to tocno i dulje je dosta (100-200km cini mi se). Ako ides na karavanke, imas oko 5-6 sati voznje.
2cool4school is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2007., 22:44   #8
vampir001
car-diagnostic

vampir001 Avatar

Registracija: Jun 2007.
Quote:
bembula kaže: Pogledaj post
U utorak idem autom u Munchen, pa me zanima:
Kojim putem najbrže stić?
Ljubljana - Villach - Salzburg?
Kolika je okvirna cijena autoputa tom trasom?
Unaprijed zahvaljujem!
to bi trebalo biti dosta http://www.viamichelin.com/
vampir001 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.09.2007., 08:32   #9
tomicaX
Registrirani korisnik

tomicaX Avatar

Registracija: May 2006.
ja sam uvijek isao Ljubljana - Villach - Salzburg (to je jos bilo prije autoputa za Ljubljanu). Tuneli u Austriji su bili po 10 eura ak se dobro sjecam, a put je trajao oko 5.5-6 sati.
tomicaX is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.09.2007., 12:56   #10
panthera_leo
panthera_leo

panthera_leo Avatar

Registracija: Sep 2006.
Tauern Autobahn

Definitivno brža varijanta je preko Ljubljane, tj. Tauern Autobahn. Ako kreneš preko Graza, tj. Pyrn Autobahnom uštedjeti ćeš nekoliko eura (20-ak cca), ali je ta varijanta i po kilometraži a i po vremenu nešto duža. Treba napomenuti da je varijanta preko LJubljane i nešto atraktivnija zbog vožnje kroz samo srce Alpi.
Odeš jednim smjerom tamo, drugim nazad pa ćeš drugi put sve znati.
Old 24.09.2007., 13:39   #11
supervox
Samo te gledam !!!

supervox Avatar

Registracija: Apr 2003.
Nisam već dugo išao gore otkako sam stalno zaposlen u RH, ali kad sam radio u švabiji uvijek sam iš'o na ovaj duži i jeftiniji đir, dakle preko Maribora, Graza, na Salzburg pa prema Stuttgartu...

Tako je vidim i danas, iako je ovaj đir preko Ljubljane i Villacha kraći i teoretski brži, nije uvijek tako, barem po mom iskustvu, naime, preko Villacha je i veći promet, pa ćesto zna biti gužva zbog zastoja (stau)...itd., pa se zna čekati u koloni...!!! Na kraju dođeš isto..., a ako ideš vamo i tamo, uštediš nešto love preko MB...!!!

Ali ipak prepuštam procjenu ljudima koji u današnje vrijeme putuju na toj relaciji, vremena se mijenjaju, a i izgrađeno je nešto novih trasa autoputeva kroz SLO i A ...

Btw., ...ja sam uglavnom putovao noću..., ono, kretao bih u ponoć..., a ujutro bih još stigao popit' kavu prije posla i presvuć se...itd.
supervox is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.09.2007., 13:47   #12
Crodra
Banned

Crodra Avatar

Registracija: Nov 2006.
Quote:
supervox kaže: Pogledaj post
Nisam već dugo išao gore otkako sam stalno zaposlen u RH, ali kad sam radio u švabiji uvijek sam iš'o na ovaj duži i jeftiniji đir, dakle preko Maribora, Graza, na Salzburg pa prema Stuttgartu...

Tako je vidim i danas, iako je ovaj đir preko Ljubljane i Villacha kraći i teoretski brži, nije uvijek tako, barem po mom iskustvu, naime, preko Villacha je i veći promet, pa ćesto zna biti gužva zbog zastoja (stau)...itd., pa se zna čekati u koloni...!!! Na kraju dođeš isto..., a ako ideš vamo i tamo, uštediš nešto love preko MB...!!!

Ali ipak prepuštam procjenu ljudima koji u današnje vrijeme putuju na toj relaciji, vremena se mijenjaju, a i izgrađeno je nešto novih trasa autoputeva kroz SLO i A ...

Btw., ...ja sam uglavnom putovao noću..., ono, kretao bih u ponoć..., a ujutro bih još stigao popit' kavu prije posla i presvuć se...itd.
Uvijek i ja tako putujem, jedino ne noću, nego krećem rano ujutro cca 6:00 pa dok se pošteno razdani, prošel sam granicu i pogranične gužve.
Odgovori s citatom
Old 24.09.2007., 20:20   #13
Flo_Master
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2003.
Ako ides preko Graza i ako ne zelis nista platiti (osim Vinjete), onda trebas ici preko Bruck-a i Leobena. Onda skrenes prema Leobenu i tu imas 80 km magistralnog puta. Uglavnom nije guzva, ali su ogranicenja uglavnom 70-80. To je sat vremena dulja ruta (skoro), ali zato ne placas tunelarinu od 7.5 E niti cestarinu od 4.5 E.
Ako ti se ne zuri, onda to preporucam (i ako nije snijeg na cesti). Ako pak zuris onda samo prati Salzburg na znakovima nakon Graza i to ce ti biti najbrza ruta (preporucujem ako nisi dobro odmoran ili nisi navikao voziti dulje rute).

Pazi da ne upanjes u jutarnje guzve i one prilikom povratka ljudi sa posla.
Prije Munchena (jedno 80 km) imas baustelu (vec godinama) i tu ti je najbolje proci nocu ili oko podneva. Poslije Munchena prema Stuttgartu isto imas dvij baustele (ima ogranicenja i od 60 km).

Flo_Master
Flo_Master is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.09.2007., 20:29   #14
Edgar
The Titanodur Master

Registracija: Nov 2006.
Quote:
supervox kaže: Pogledaj post
a koliko je to duži put preko Graza?

Niti 20 km, dakle nebitno, a brže i jeftinije svakako

ja uvijek idem preko Graza
Old 24.09.2007., 21:22   #15
ScrollWRS
Mustafa Kalashnikov

ScrollWRS Avatar

Registracija: Sep 2007.
ja cu sljedece godine traktorom do NY-a
Old 25.09.2007., 12:15   #16
supervox
Samo te gledam !!!

supervox Avatar

Registracija: Apr 2003.
Quote:
Edgar kaže: Pogledaj post
a koliko je to duži put preko Graza?

Niti 20 km, dakle nebitno, a brže i jeftinije svakako

ja uvijek idem preko Graza
Pa da, tako nekako, tamo i natrag oko 40 km uber-a... ...i nekad je bilo 2x19 DM u džep, a sad je vjerojatno 2x20 eura u džep...

Nego, nisam dugo išao gore, koliko se sad vozi od ZG do Stuttgarta npr., ...???

Ja sam nekad vozio, oko 7-7,5 sati preko MB, ali sad navodno kroz SLO i A ima novih trasa autoputa, pa je sigurno brže...???
supervox is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.06.2011., 10:17   #17
stink eye
Registrirani korisnik

Registracija: Sep 2010.
ekipa, jel znate ikog da ide u munchen autom 11. ili 12. šestog i da bi mogao povesti još troje ljudi, da se troškovi puta podijele? imamo na koncert 12. navečer. zafaljujem
stink eye is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.06.2011., 18:51   #18
ghost
Registrirani korisnik

ghost Avatar

Pošalji poruku preko MSN korisniku ghost
http://www.gorivo.com/default.asp

Inače ni bus nije skup, od 40-50€ u jednom smjeru, i 70€ povratna
Sponsored links
Advertisement