Prijateljica je mene i sebe prijavila na njihov natječaj, ali pošto je terranova registrirana pod drugim nazivom, tek smo sada skužile o čemu se radi
Da li netko nešto zna o radu u terranovi, u bilo kojem gradu, kakva je plaća... čujem da im cure često odlaze, pa si mislim da se nismo možda zaj.....
bilo šta, plizzz
@kijara: ovisno sto zelis raditi, postoji tecaj za njegovateljice - sto moze bilo tko, ekipa je negdje izmedju spremacica i med. sestara po opisu posla - pomazu oko njege pacijenata, sto ukljucuje i ciscenje za njima (ne sad ono pranje soba, vec pranje pacijenata i opsluzivanje istih)
no tecaj traje neko vrijeme, nemam pojma gdje se to moze obaviti i definitivno nema veze s med. sestrama i vjerojatno ti ta stvar ne bi pomogla ako netko na natjecaju trazi med. sestru
sto se policije tice - postoje tecajevi na koje idu, a ekipa koja je dosla u doba rata, ako je imala LEGALNE papire od srednje skole - je obavljala pokoji tecaj i ostaje u policiji iako nemaju formalno obrazovanje za policijski posao (u smislu pol. akademiju)
oni koji nisu imali legalne papire - su dobili otkaz
tako da - cistka je bila
ali isto tako je cinjenica da nisu bacili na cestu ljude koji su dosli pomoci kad je trebalo ljudi samo zato sto nisu zavrsili policijsku skolu onomad....
koja je svrha sudjelovanja na ovoj temi ako skoro nitko nikome ne odgovara. kad su takve teme bile svaka za sebe, čovjek je mogao dobiti neku informaciju, bar je netko pokušao nešto odgovoriti, makar u šali, a ovako... nije moguće da ama baš nitko, ne zna ništa o ama baš niti jednoj firmi ili poslu...
ne radi se samo o mom pitanju, nego o skoro svima
Ima li tko iskustva s Peek&cloppenburgom? vidjela sam da su već pisali kako je na razgovoru, ali zna li netko kako je raditi tamo?
O.k. je. I uvjeti su pristojni i plaća isto, samo mislim da oni sami neznaju šta hoće od ljudi (pri tome ne mislim kad zapošljavaju prodavače, nego voditelje).
Za P&C kažu da imaju dobre uvijete ali također ovisi za koji posao se natječeš?
za posao voditelja odjela. mislim da tu ide sve od prodavanja do nadgledanja zaposlenika i još hrpa poslova, to su iskustva s prijašnjih razgovora za posao...
Kada se natječeš za voditelja, trebaš znati par stvari- ti si prodavač sa ''višom titulom'' ( prijevod- više obaveza od prodavača), na nogama si 8 sati dnevno minimalno i nemaš slobodan vikend nikada osim ako si na godišnjem. ali sam čula od par cura da su zadovoljni bili, ali ipak to su bili privremeni poslovi tj. preko student servisa
Bio sam prošli tjedan na testiranju za Magmu u Jastrebarskom i pozvan sam drugi tjedan na razgovor,...zanima me kaj mogu očekivat na tom razgovoru, tko sve je na tom razgovoru i kaj pitaju?
Hvala!
Jesu te pozvali dalje? Ja sam isto bila na razgovoru, ali mi se jos nitko nije javio
hihihi, koja smiješna firma.... bila na razgovoru i probnom radu jedan dan (da se uvjerim), onda sam odlučila više ne ići...
direktor paradira sa svojom lacoste torbicom i bijesnim mobitelom, urla na sve i svakoga, o svojim radnicima koji tu rade 10-ak godina govori da su nesposobni, al da ne može bolje nać itd (sve da oni čuju)... kasne plaće po nekoliko mjeseci (obiteljska prijateljica radila 5-6 mj i onda je otišla), odnosi nikakvi...
njen savjet je bio, ako ikako možeš:
:avoid: :avoid: :avoid:
knjigotisak
You have the potential to be a natural leader. Your thoughts and feelings are harmonious with the actions you ultimately take. You are a very dynamic individual who loves action. You are an ardent, somewhat aggressive, and commanding person and you make others aware of these qualities.
Veliki pozdrav svima...nova sam ovdje, trebala bi pomoć!!!
Ovako, danas su me zvali iz obrt Igmar za trgovinu da dođem na razgovor za posao SUTRA,(već mi se to u startu ne sviđa)pročitala sam vaše postove od prije i primjetila da i nema neki pohvala na račun ove firme,zanima me, molim vas ukoliko ima netko tko je radio kod njih ili bio na razgovoru da mi odgovori o čemu se tu radi i je li stvarno tako loša firma da se ne isplati uopće ići .......Hvala unaprijed na odgovorima!
Ni u ludilu ne idi tamo radit, nitko nikad nije dobio ni lipe tko je tamo radio, cijela tvrtka je jedna velika prevara.
__________________ mišljenje je poput šupka: svatko ga ima
Prijateljica je mene i sebe prijavila na njihov natječaj, ali pošto je terranova registrirana pod drugim nazivom, tek smo sada skužile o čemu se radi
Da li netko nešto zna o radu u terranovi, u bilo kojem gradu, kakva je plaća... čujem da im cure često odlaze, pa si mislim da se nismo možda zaj.....
bilo šta, plizzz
hihihi, koja smiješna firma.... bila na razgovoru i probnom radu jedan dan (da se uvjerim), onda sam odlučila više ne ići...
direktor paradira sa svojom lacoste torbicom i bijesnim mobitelom, urla na sve i svakoga, o svojim radnicima koji tu rade 10-ak godina govori da su nesposobni, al da ne može bolje nać itd (sve da oni čuju)... kasne plaće po nekoliko mjeseci (obiteljska prijateljica radila 5-6 mj i onda je otišla), odnosi nikakvi...
knjigotisak
I mojoj sestri su godinama dužni za lektoriranje. Stoka...
knjigotisak
bila sam i ja prije mjesec dana...ista stvar, na razgovoru se pojavilo samo 5-tero ljudi, direktor kasnio uru vremena, i onda nam je još pola sata priča tu istu priču kao i vama, pa da su mu sve koje su tu radile bile neuravnotežene. Nakon toga smo ulazile unutra jedna po jedna (većinom žene koje su sa zavoda poslali pa su morale ići na razgovor) i rekao nam je da ako netko hoće može odmah odustati i otići dok on razgovara s prvom. ja se digla i otišla i zovu me nakon par dana bi li ja došla raditkažem ja njoj da su se zabunili, da ja nisam ni ostala na razgovoru, da sam otišla jer me ne zanima, a kaže žena da zna, ali eto ako hoću da mogu doć...ne bi hvala, ne trebaju mi još jedni takvi u životopisu
a jesi li vidila one natpise po zidovima: zabranjeno pričanje, razgovaranje na mobitel, ikoga zvat sa fiksnog.
Evo pregledo sam dosta podforuma i foruma i nema nigdje nešto iz ove godine o ovoj firmi. Sada ovo mi se čini najprikladniji topic za moje pitanje.
Zanima me dali je ta tvrtka ostala još kome dužna nakon raspada segmenta unaprijeđivača prodaje. I ako je zanima me dali netko pokušava doč do tih novaca??? Te kojim sredstvima???
Imam par pitanja, nadam se da će netko imati dovoljno strpljenja da odgovori. Nemojte zamjerit ako sam fulala topik :
dakle, diplomirala sam u 6. mjesecu, u pitanju je znanstveni smjer dva jezična studija. Također, baccalaureus sam još jedne društvene znanosti, taj drugi fakultet sam upisala godinu dana nakon ovog koji sam diplomirala. Čini mi se da dobro znam napisati i životopis i molbu, ali posla nigdje
Nije mi jasno u čemu griješim, čini mi se da su moje predispozicije jako dobre, pa pobogu, imam diplome dva fakulteta, ali ne ide pa ne ide. Radim većinom nasitno, još uvijek na studentski ugovor i to je OK, svaki posao je dobar, ali pitam se dokad. Zar sam studirala i mučila se u stranom gradu da bih sad u Avenue Mallu prodavala patike i traperice? U čemu bi mogla biti stvar?
Drugo, zanima me ima li poslodavac kojem sam poslala podatke i životopis ikakvu (zakonsku) obvezu kontaktirati me i reći da nisam primljena ili navesti razloge zbog kojih nisam primljena ili je sasvim u redu drsko i bezobrazno ignorirati ljude koji doma čekaju da im se netko javi?
Hvala
Zadnje uređivanje Val Denton : 09.09.2009. at 15:30.
Imam par pitanja, nadam se da će netko imati dovoljno strpljenja da odgovori. Nemojte zamjerit ako sam fulala topik :
dakle, diplomirala sam u 6. mjesecu, u pitanju je znanstveni smjer dva jezična studija. Također, baccalaurat sam još jedne društvene znanosti, taj drugi fakultet sam upisala godinu dana nakon ovog koji sam diplomirala. Čini mi se da dobro znam napisati i životopis i molbu, ali posla nigdje
Nije mi jasno u čemu griješim, čini mi se da su moje predispozicije jako dobre, pa pobogu, imam diplome dva fakulteta, ali ne ide pa ne ide. Radim većinom nasitno, još uvijek na studentski ugovor i to je OK, svaki posao je dobar, ali pitam se dokad. Zar sam studirala i mučila se u stranom gradu da bih sad u Avenue Mallu prodavala patike i traperice? U čemu bi mogla biti stvar?
Drugo, zanima me ima li poslodavac kojem sam poslala podatke i životopis ikakvu (zakonsku) obvezu kontaktirati me i reći da nisam primljena ili navesti razloge zbog kojih nisam primljena ili je sasvim u redu drsko i bezobrazno ignorirati ljude koji doma čekaju da im se netko javi?
Hvala
ne griješiš ti u ničemu...ja sam nakon diplome dvije godine radila ili na crno ili preko student servisa (na prijateljice) dok nisam našla nešto gdje ću bit prijavljena. Prvi posao je najteže nać, a razloga je više, svi traže iskustvo, nekoga gotovog tko može odmah sam počet radit. Ili dođeš na razgovor i kažu pričajte nešto o sebi, a o čemu možeš pričat ako nikad nisi radio, o studiranju, profesorima, kako sam hostesirala po sajmovima...još ako si žensko, pa si taman u godinama za udaju pa zato ne odgovaraš (to su meni znali reć)...
ali ne brini, bolje ti je bilo šta radit nego stat doma, netko će primjetit da si vrijedna i pametna i da se trudiš, tako sam i ja svoj prvi posao našla, dok sam hostesirala za jednu firmu i kasnije me oni zaposlili, a dalje je bilo lako jer sam već imala neko iskustvo.
Hvala na javljanju, maaa. Nerado proturiječim, ali radim od svoje 18-e, i to vrlo raznorodne poslove, od prodaje do rada u medijima. Za svoje godine imam doista puno iskustva, a na svakom poslu sam ostala minimalno godinu dana, što govori u prilog tome da sam savjesna, temeljita i da volim raditi.
Još jedno pitanje: je li uobičajeno nakon završetka natječaja nazvati i pitati kakva je njihova odluka? Koliko nakon završetka natječaja treba pričekati da se poslodavac javi?
Evo pregledo sam dosta podforuma i foruma i nema nigdje nešto iz ove godine o ovoj firmi. Sada ovo mi se čini najprikladniji topic za moje pitanje.
Zanima me dali je ta tvrtka ostala još kome dužna nakon raspada segmenta unaprijeđivača prodaje. I ako je zanima me dali netko pokušava doč do tih novaca??? Te kojim sredstvima???
Zahvaljujem unaprijed.
O Promesi imaš puno na topicu - Hostese. Malo pročitaj.. Sve cure su muku mučile s njima.
Hvala na javljanju, maaa. Nerado proturiječim, ali radim od svoje 18-e, i to vrlo raznorodne poslove, od prodaje do rada u medijima. Za svoje godine imam doista puno iskustva, a na svakom poslu sam ostala minimalno godinu dana, što govori u prilog tome da sam savjesna, temeljita i da volim raditi.
Još jedno pitanje: je li uobičajeno nakon završetka natječaja nazvati i pitati kakva je njihova odluka? Koliko nakon završetka natječaja treba pričekati da se poslodavac javi?
I mene to zanima. Ja sam još 1.7. bila pozvana na treći krug kod direktora i rekao je da će se javiti do kraja tjedna. Evo 2 mjeseca su prošla, nitko mi se nije udostojio niti reći da nisam primljena. Par sekundi posla.
Posebno, jer sam saznala da sam bila jedina kod direktora.. Tako da, moguće da je sve bilo fikcija.
Vidjela sam da imaju identičan oglas kao i Dišpet d.o.o.. Ista se funkcija traži, sve isto, čak piše da se bave identičnim poslom. Ima li kakve povezanosti između njih?
Ja sam se javila na oba oglasa.
I mene to zanima. Ja sam još 1.7. bila pozvana na treći krug kod direktora i rekao je da će se javiti do kraja tjedna. Evo 2 mjeseca su prošla, nitko mi se nije udostojio niti reći da nisam primljena. Par sekundi posla.
Posebno, jer sam saznala da sam bila jedina kod direktora.. Tako da, moguće da je sve bilo fikcija.
uvijek kažu da će se javit do tada i tada, ako si prošla jave se isti dan-najkasnije sutradan, a ako ne nikad se ni ne jave, osim nekih većih firmi koje pošalju odjeb poštom, poštovani/a....i to obično stigne nakon 3-4mjeseca i zaboraviš do tad na njih
O Promesi imaš puno na topicu - Hostese. Malo pročitaj.. Sve cure su muku mučile s njima.
Problem je da oni još vode taj segment koliko ja znam. Šta se tiče unapređivača prodaje (obični punjač police) sve su plače sjedale po dogovoru osim zadnjih par od kojih su sve odjednom sjele osim zadnje. Sad ta zadnja mi je problem jer je iznos iznad 2000 kn (za mene dosta velik), a segment tog poslovanja je zatvoren oni se time ne bave više zaključno sa 5. mjesecom. Sad ja sam ih zvao stalno zadnji put prije oko mjesec dana i reko je onaj njihov zbunjeni direktor da su svi na godišnjem da če se javit kasnije (jako kulturni odjeb). Sad je došlo vrijeme da riješim to pa pokušavam nač pomoć, ljude koji su istoj situaciji da ako ne ispoštuju, da se to sredi kak treba udruživanjem više ljudi
Samo da svi budu svjesni da "djelatnik u marketingu i promociji" zapravo lovi ljude po cesti i pokusava im utrapiti stvari za previse novaca, makar vam to na prvom razgovoru ne kazu
neki poslodavci gledaju na više poslova gdje radiš po cca godinu dana kao da se ne možeš odlučit šta bi sa sobom pa mijenjaš poslove.
šta se tiče dvije diplome, da smo u nekoj normalnoj zemlji, poslodavci bi se trgali za tebe, ali eto, mi smo u hrvatskoj pa što više diploma, to jadniji posao, ako ikakav.
ja imam diplomu i studiram još jedan fax. radim dvije godine, ali posao nije stalan i plaća je onak. bez kredita ok, ali da želim sredit kuću/kupit auto, baš i ne mogu. enivej, tijekom ljeta nije bilo nikakvih oglasa, a od 30-ak oglasa na koje sam se javila prvih 5 mjeseci ove god - ništa. možda sam od 2,3 dobila odbijenicu mailom, ali inače mi se nisu javili. ništa te ne košta da nazoveš i pitatš ove gdje si se ti javila, bar ćeš znati. možeš i pitat koji je razlog. a na dva mjesta su mi otvoreno rekli da me neće uzet jer imam 26, i mogla bi zatrudnit.