Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kozmetika
Korisničko ime
Lozinka

Kozmetika A perfect gift. Podforumi: Kosa, Dekorativna kozmetika, Preparativna kozmetika i Prirodna kozmetika.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 29.03.2010., 10:43   #421
-Snjegulj@st@-
Registrirani korisnik

-Snjegulj@st@- Avatar

Registracija: Jun 2009.
ima tko tu da je završio neki callegari tečaj za vizažiranje? nek se javi na PM. hvalaaa
Old 08.04.2010., 13:13   #422
nela banovac
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2010.
škola za vizažiste????pooomoćććć

koja je škola bolja za vizažiste PROFOKUS ILI CALLEGARI??tj. koja se više reklamira?? ako netko još zna neke škole za vizažiste koje su dobre a da je VERIFIKACIJSKI PROGRAM a ne TEČAJ neka napiše?
nela banovac is offline  
Odgovori s citatom Received Infraction
Old 08.04.2010., 14:19   #423
.:Gala:.
Registrirani korisnik

.:Gala:. Avatar

Registracija: Dec 2009.
Quote:
nela banovac kaže: Pogledaj post
koja je škola bolja za vizažiste PROFOKUS ILI CALLEGARI??tj. koja se više reklamira?? ako netko još zna neke škole za vizažiste koje su dobre a da je VERIFIKACIJSKI PROGRAM a ne TEČAJ neka napiše?
Ja sam se dugo razmisljala u koji bi od te dve i na kraju sam odlucila da cu u Callegari..nekako je za njih bilo vise pozitivnih komentara..kod njih ti skola pocinje u 9 mj..a profokus mislim da ce cak imat sad brzo jednu grupu..
Old 12.04.2010., 12:46   #424
nela banovac
Registrirani korisnik

Quote:
.:Gala:. kaže: Pogledaj post
Ja sam se dugo razmisljala u koji bi od te dve i na kraju sam odlucila da cu u Callegari..nekako je za njih bilo vise pozitivnih komentara..kod njih ti skola pocinje u 9 mj..a profokus mislim da ce cak imat sad brzo jednu grupu..
a jesi sad u školi,idete li na revije koje?kakav je program?
nela banovac is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 13.04.2010., 02:02   #425
.:Gala:.
Registrirani korisnik

.:Gala:. Avatar

Registracija: Dec 2009.
Quote:
a jesi sad u školi,idete li na revije koje?kakav je program?
Ne ne nisam jos pocet cu u ovoj grupi u 9 mj..one tamo kazu da se ide na revije i da stalno guraju cure na neke poslice kad se nadje..ali znam da svatko uvaljuje svoje ali ja zelim da mi se pise u radnu knjizicu i bili su mi definitivno ljubazniji i profesionalniji od profokusa pa cu zato tamo..
Old 13.04.2010., 20:39   #426
nela banovac
Registrirani korisnik

Quote:
.:Gala:. kaže: Pogledaj post
Ne ne nisam jos pocet cu u ovoj grupi u 9 mj..one tamo kazu da se ide na revije i da stalno guraju cure na neke poslice kad se nadje..ali znam da svatko uvaljuje svoje ali ja zelim da mi se pise u radnu knjizicu i bili su mi definitivno ljubazniji i profesionalniji od profokusa pa cu zato tamo..
hehe,a vidiš meni je baš bilo suprotno,išla sam na razgovor kod jednih i drugih i profokus mi je bolje prezentirao sebe i bili ljubazniji...a misliš se tim profesionalno bavit ili?jesi kozmetičku šk završila ili?problem je šta ako se ide na ovo a fax nismo predhotno završili mi imamo status da smo samo srednju završili :S AJME!
nela banovac is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.04.2010., 15:01   #427
MakeUpArtist
Registrirani korisnik

MakeUpArtist Avatar

Registracija: Apr 2009.
Wink

Quote:
The_Tea kaže: Pogledaj post
Pozdrav svima

Mene isto zanimaju ovi tečajevi gdje bi mi netko stručan mogao pokazati kako najbolje sebe našminkati... vidim da Bajic i Salvador to isto traže, pa sam htjela pitati jeste li možda nešto našli?

ili dal mi netko drugi može predložiti gdje bi mogla naučiti ovo što tražim?

Puno hvala svima na korisnim informacijama
Tečajevi za osobne potrebe se razlikuju od onih profesionalnih, a sve koje interesira gore navedeno predlažem da posjete moj blog.
Old 23.04.2010., 18:13   #428
MakeUpForEver
Registrirani korisnik

MakeUpForEver Avatar

Evo i mog iskustva s Profokusom. Sama škola puno košta (12 000kn, ne znam da li je i sad ta cijena), a uz to idu i dodatni troškovi: kistovi i šminka, na što me prilikom upisivanja nisu upozorili (dobit ćete kistove, a mi ćemo vam osigurati šminku, tako su rekli). Kistove smo platili. A i šminku su osigurali: Artdeco i Max Factor i to u prilično lošem stanju. Nemam ja ništa protiv spomenutih marki, ali kad se sjenila truse, prašnjava su, ruževi su razmackani, onda vam i nije gušt šminkati s takvim proizvodima. A neću ni spominjati kako to izgleda kad čekate u redu na crveni ruž jer smo s njim vježbali, a nije ih bilo dovoljno za sve polaznice!
Zato su nas i poticali na donošenje svoje šminke.
U početku su stalno ponavljali kako nam oni mogu dati samo dobru tehniku, a o nama ovisi kako ćemo tu tehniku primijeniti u praksi. Ajd tu su bili u pravu, barem tako mislim, jer kad nešto radiš iz srca i kad ti nije teško stalno učiti i usavršavati se uspjeh sigurno neće izostati.
Šminkanje je zaista poput friziranja i mode- stalno morate pratiti trendove i biti u toku, pa se i dalje informiram uz pomoć knjiga, časopisa, tv-a i interneta. I to mi nije teško, jer volim ovaj posao.
Ah, nisam spomenula profesore- Sandru Marković i Biljanu Pajnić. Obje dobro rade, jako su zahtjevne, a poželjno ih je i pitati za pojašnjenje kad nešto ne štima.
Nakon završetka svakog semestra polažete ispit- teorija (povijest ili psihologija) i praktični dio za koji morate dovesti svog modela (preporučuju čistog tena, lijepo oblikovanih obrva i pravilnih crta lica).
I zato, ako vas ne odbiju spomenuta loša iskustva, preporučila bih ovu školu za one koji se profesionalno žele baviti šminkanjem. A dobijete i upis u radnu knjižicu.
MakeUpForEver is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2010., 12:28   #429
nela banovac
Registrirani korisnik

Quote:
MakeUpForEver kaže: Pogledaj post
Evo i mog iskustva s Profokusom. Sama škola puno košta (12 000kn, ne znam da li je i sad ta cijena), a uz to idu i dodatni troškovi: kistovi i šminka, na što me prilikom upisivanja nisu upozorili (dobit ćete kistove, a mi ćemo vam osigurati šminku, tako su rekli). Kistove smo platili. A i šminku su osigurali: Artdeco i Max Factor i to u prilično lošem stanju. Nemam ja ništa protiv spomenutih marki, ali kad se sjenila truse, prašnjava su, ruževi su razmackani, onda vam i nije gušt šminkati s takvim proizvodima. A neću ni spominjati kako to izgleda kad čekate u redu na crveni ruž jer smo s njim vježbali, a nije ih bilo dovoljno za sve polaznice!
Zato su nas i poticali na donošenje svoje šminke.
U početku su stalno ponavljali kako nam oni mogu dati samo dobru tehniku, a o nama ovisi kako ćemo tu tehniku primijeniti u praksi. Ajd tu su bili u pravu, barem tako mislim, jer kad nešto radiš iz srca i kad ti nije teško stalno učiti i usavršavati se uspjeh sigurno neće izostati.
Šminkanje je zaista poput friziranja i mode- stalno morate pratiti trendove i biti u toku, pa se i dalje informiram uz pomoć knjiga, časopisa, tv-a i interneta. I to mi nije teško, jer volim ovaj posao.
Ah, nisam spomenula profesore- Sandru Marković i Biljanu Pajnić. Obje dobro rade, jako su zahtjevne, a poželjno ih je i pitati za pojašnjenje kad nešto ne štima.
Nakon završetka svakog semestra polažete ispit- teorija (povijest ili psihologija) i praktični dio za koji morate dovesti svog modela (preporučuju čistog tena, lijepo oblikovanih obrva i pravilnih crta lica).
I zato, ako vas ne odbiju spomenuta loša iskustva, preporučila bih ovu školu za one koji se profesionalno žele baviti šminkanjem. A dobijete i upis u radnu knjižicu.

A na koliko ste otprilike revija bili?...Šta se kisgtova tiče i crvenog ruža to su mi odmah rekli da trebam kupit i donit sama....e i radiš sad negdje ili?
nela banovac is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2010., 12:56   #430
MakeUpForEver
Registrirani korisnik

MakeUpForEver Avatar

Quote:
A na koliko ste otprilike revija bili?...Šta se kisgtova tiče i crvenog ruža to su mi odmah rekli da trebam kupit i donit sama....e i radiš sad negdje ili?
Nažalost dok sam ja bila u Profokusu vodili su nas samo na dvije. Na jednoj smo svi morali biti- to ti je onaj Beauty koji se svake godine održava na Velesajmu i tamo smo dopodne šminkali polaznice, a popodne je bila Profokus revija- presjek povijesti make up-a i mode, kako bi se posjetitelji upoznali s njihovim učilištem. Druga je bila Levi's revija pred Mullerom na Trgu. Tamo sam imala jednu curu našminkati u avangardnom stilu i dva dečka- samo ten.
Da, bavim se šminkanjem. Nemam svoj salon, već šminkam doma.
MakeUpForEver is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.05.2010., 20:29   #431
deya
Registrirani korisnik

deya Avatar

Registracija: Jan 2010.
Thumbs up

Curke, evo moja topla preporuka je da završite tečaj za kozmetičarke - tamo vam je samo 1 od 10 predmeta predmet Šminkanje,
ali se nauči puuuuno više nego na ovim idi-mi-dođi-mi
tečajevima.
Old 04.05.2010., 09:43   #432
Elektra
Mrs. Wrbhhh

Elektra Avatar

Registracija: Feb 2004.
Quote:
MakeUpForEver kaže: Pogledaj post
Evo i mog iskustva s Profokusom. Sama škola puno košta (12 000kn, ne znam da li je i sad ta cijena), a uz to idu i dodatni troškovi: kistovi i šminka, na što me prilikom upisivanja nisu upozorili (dobit ćete kistove, a mi ćemo vam osigurati šminku, tako su rekli). Kistove smo platili. A i šminku su osigurali: Artdeco i Max Factor i to u prilično lošem stanju.
Koji lopovi!
Odgovori s citatom
Old 08.05.2010., 10:46   #433
nela banovac
Registrirani korisnik

Quote:
deya kaže: Pogledaj post
Curke, evo moja topla preporuka je da završite tečaj za kozmetičarke - tamo vam je samo 1 od 10 predmeta predmet Šminkanje,
ali se nauči puuuuno više nego na ovim idi-mi-dođi-mi
tečajevima.
koliko dodđe i gdje?
nela banovac is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.05.2010., 22:47   #434
ena 5
Registrirani korisnik

Registracija: May 2010.
cure.... da li ste cule da ce se u zagrebu odrzati tecaj sminkanja od cazcarre? to bi trebalo biti po mom saznanju negdje pocetkom 6 mjeseca...ja sam zvala predstavnicu cazcarre u rijeci, i zena mi je rekla da ce vjerovatno tecaj biti pocetkom 6.og mjeseca...da se moraju skupiti svi polaznici...predavaci bi dosli bas iz cazcarre iz barcelone, i to bi trajalo intenzivno tri dana po osam sati...navodno...a cijena bi bila 7000 kn...ne znam...ja bi za cazcarru dala toliko..ipak su oni najjaci i stvorili su jedne od najjacih make up artista po cijeloj europi...dobio bi certifikat naravno...sta vi mislite? www.cazcarra.com
ena 5 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2010., 18:32   #435
nela banovac
Registrirani korisnik

Quote:
ena 5 kaže: Pogledaj post
cure.... da li ste cule da ce se u zagrebu odrzati tecaj sminkanja od cazcarre? to bi trebalo biti po mom saznanju negdje pocetkom 6 mjeseca...ja sam zvala predstavnicu cazcarre u rijeci, i zena mi je rekla da ce vjerovatno tecaj biti pocetkom 6.og mjeseca...da se moraju skupiti svi polaznici...predavaci bi dosli bas iz cazcarre iz barcelone, i to bi trajalo intenzivno tri dana po osam sati...navodno...a cijena bi bila 7000 kn...ne znam...ja bi za cazcarru dala toliko..ipak su oni najjaci i stvorili su jedne od najjacih make up artista po cijeloj europi...dobio bi certifikat naravno...sta vi mislite? www.cazcarra.com

jeli to u zagrebu ili?prvi put čujem za njih :S
nela banovac is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.05.2010., 18:06   #436
ena 5
Registrirani korisnik

Registracija: May 2010.
... ja mislim da se to odnosi na zagreb...ja sam cula za cazcarru, i imala sam prilike isprobati njihov make up i odusevila sam se...vrhunski make up...i jako bih voljela proci njihov tecaj i njihova diploma je dobra referenca svugdje u europi...
ena 5 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2010., 08:28   #437
Loona70
Registrirani korisnik

Loona70 Avatar

Registracija: Nov 2009.
cure, evo samo za info. ja sam se nedavno čula s Jokovićem u vezi Vrban i Joković škole šminkanja i cijena je 7000 + PDV.
evo opisa:
osnovni tečaj make upa traje 4 tjedna
termini : pon , ut, sri
18-21 h

Uvodno predavanje i pretstavljanje programa i načina
rada škole
U suradnji s Chanelom predavanje o pripremanje kože lica za nanošenje make upa uz korištenje sredstava za čiščenje, krema, tonera i baza prije make upa ovisno o tipu kože.
Uvod u razne tipove pudera i nanošenje pudera na lice spužvicom
Nanošenje pudera na lice kistovima
Nadogradnja na puder nanošenjem posvjetljivača, korektora za prištiće i prikrivanje podočnjaka,
Fiksiranje pudera i korektora
Sjenčanje lica tekućim puderima i rumenilima
Nanošenje rumenila ovisno o tipu lica
Oblikovanje, čupanje i iscrtavanje obrva
Šminkanje očiju različitog oblika od neutralnog „ no makeup looka „do „smokey eyes“
Nanošenje tuša mokrim sjenilom i eyelinerom
Nanošenje parcijalnih trepavica i trepavica u komadu
Šminkanje usana ( korigiranje oblika,iscrtavanje olovkom i korištenje razih teknika i proizvoda ovisno o željenom efektu)
Učenje osnovnih , modernih tipova make upa prikladnih za dnevni, večernji look, za televiziju i profesionalno fotografiranje i svadbe.
Old 27.06.2010., 16:27   #438
ivana23 <3
ivana23 <3

Registracija: Jun 2010.
Question vizažisti

dali netko zna dali se isplati upisati tacaj za Vizazista u pučko otvoreno učilište u Zagrebu,ima li od toga sta???
ivana23 <3 is offline  
Odgovori s citatom Received Warning
Old 27.06.2010., 20:02   #439
deya
Registrirani korisnik

deya Avatar

ivana, evo, moje mišljenje je da se upis na Pučkom isplati,
em što manje košta od Joković i sl. škola,
em što ide u radnu, kao zanimanje.

I, koju god školu upisala - sve ovisi o tvom talentu, mašti,
želji da se sama dalje usavršavaš... tj. sve ostaje na tebi.

Ovi što se skrivaju iza razvikanih imena svojih učitela ili škola to ne shvaćaju.
Misle da se putem osmoze prenijelo znanje i talent na njih.

I na Pučkom, kao i u bilo kojoj drugoj školi,
stičeš samo dobru osnovu, podlogu o tome što šminkanje predstavlja.
A i to je dovoljno - za početak.
Old 27.06.2010., 20:08   #440
deya
Registrirani korisnik

deya Avatar

E, da, i na Pučkom imaš satnicu, i predmete,
i svakako pzuno vježbaj na sebi, frendicama.
Pitaj nastavnike, uvjek možeš saznati poneki "trik",
a svakako važnije i od korištenja najskupljih bojica
je da imaš kvalitetne kistove - praktički "rade sami", i olakšavaju
nijansiranje, daju prozračniji izgled na licu...
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja