Jel ima tak nekaj? Standardne baterije traju po 3,4 sata i power off.Kaj se može kupit nekakvo napajanje koje može držat laptop malo (ili još bolje, puno) duže upaljenim???
Kupovo bi u Ve-mil u, al ne znam kaj da odaberem, toshibu,sony,dell,fujitsu......
Grafika i zvuk mi nisu prevažni, bitno mi je da odaberem najboljeg (????) proizvođača i da dobro skombiniram ramove.I nekakvo "externo napajanje" po
mogučnosti.
Pomagajte pliz.
ne,ne mislim da si glup....a i znam sta/zasto ja govorim: znaci ako ima kabal za struju mozes ga ukljuciti u bilo kakav generator,ups ili nesto slicno (mozda nekakve baterije)sto ima izlaz od 220V...
inace neces naci nikakve eksterne baterije,jedino mozda zamjenske...da imas rezervu uza sebe
ma mazni lokalnoj bolnici generator, montiraj ga na prikolicu kamiona i bez brige si
agregat se kaze ne generator.to ti je ona sprava koja ima motor na benzin i generator i tako proizvodi struju.uostalom imas kupit agregat pa ga stavi produznu cijev kroz koju ce ti izlazit dim koju ces stavit na najblizi prozor.
nemora nuzno bit prozor moze i ventilacijska cijev ali nevjerujem da ce to bit ugodno susjedima kad im kroz ventilaciju pocne ulazit dim znam iz svog primjera jer susjeda koja je ispod mene ima onaj qurac sto odvodi paru od kuhanja koji je prikljucila na ventilacijsku cijev pa kad nesto kuha onda mi cijeli stan zasmrdi
cuj mozes svasta napraviti, ako te zanima akumulator kao akumulator, ja sam imao jednu situaciju gdje mi je trebao laptop u šumi. uzeo sam akumulator 12 V, na njega spojio pretvarač 12v - 220 V, i u njega priključio kabel za laptop.
Problem je to što ti to baš nije prenosivo (cca 15 - 20 kg)
edit:
imas još i putne baterije (HP), nebih znao koliko traju
Dobro, kaj me jebete sad.Ne kužim se previše u kompove, ne morate mi se zato smijat.Ja sam naprimjer usavršio znanost drkanja kurca kroz dugogodišnje iskustvo i neću vam se smijat ak me pitate neko meni banalno pitanje vezano uz bilo koju tehniku drkanja.
zezam se.....znam da mi naslov threada zvući malo smiješno:"laptop sa akumulatorom" al sam mislil da bi trebalo bit jasno kaj me zanima.
Jel može laptop radit 8-10 sati a da nemam utikač za struju u blizini????? Neko napajanje , jača baterija, nije bitno ak teži 10 kg....ima li nekakva kombinacija za to?
Kupovo bi u Ve-mil u, al ne znam kaj da odaberem, toshibu,sony,dell,fujitsu......
Grafika i zvuk mi nisu prevažni, bitno mi je da odaberem najboljeg (????) proizvođača
Preporučam IBM tj. Lenovo. Daleko najmanje kvarljivi.
Mislim da ću Toshibu.Gledam po netu kofiguracije i vidim da samo toshibini imaju hardove "veče" od 160 GB. kolko se može max giga ugurat u laptop? (ne mislim na externi hard)
(I znam da sam moloprije reko da mi nije važno ak imam power suply od 10 kg pored laptopa, pa zakej onda još i nebi mogo stavit extr hdd)
Može li netko dat jednostavan odgovor na jednostavno pitanje? : Koliko max prostora može ić u laptop?
Mislim da ću Toshibu.Gledam po netu kofiguracije i vidim da samo toshibini imaju hardove "veče" od 160 GB. kolko se može max giga ugurat u laptop? (ne mislim na externi hard)
(I znam da sam moloprije reko da mi nije važno ak imam power suply od 10 kg pored laptopa, pa zakej onda još i nebi mogo stavit extr hdd)
Može li netko dat jednostavan odgovor na jednostavno pitanje? : Koliko max prostora može ić u laptop?
Kupi ti samo sebi još veći hard. Al ne očekuj onda da ti baterija baš dugo traje u laptopu.
Inače imaš neke laptope kojima baterija može trajat i po četri sata pa i duže. Pa si jednostavno kupi par baterija i mijenjaj ih ako ti je milo.
A ako nije onda pričekaj par godina kad budu počeli proizvodit one laptope s baterijama kaj traju po 30 godina.
Vaša žvrljotina je cinkana vlastima foruma. Vaš IP je trajno ubilježen. Vaš omiljeni bend je Culture Club. Vi ste kurac od zeca. Zec bez kurca ima veći kurac od vas. Čak i da imate kurac ne bi vam se mogao dić. A čak i da vam se može dić dizao bi vam se na krive stvari. Nema kurca, nema žena. I zato vi pišete ovaj post. U nadi da će vam narasti kurac. A kurac nemože narasti. Spletom okolnosti, možete dobit kurac. U guzicu.
Jel ima tak nekaj? Standardne baterije traju po 3,4 sata i power off.Kaj se može kupit nekakvo napajanje koje može držat laptop malo (ili još bolje, puno) duže upaljenim???
.
imaš dvije varijante...
kupiš HP, a oni ti imaju dodatnu bateriju..
sve skupa radi 6 sati i ako oni tvrde 9, ali si moraš onda konfigurirati laptop za takav rad, znači otvoriš si korisnički račun kojeg ćeš nazvati Šuma, i poisključiš sve kaj ti ne treba...
mislim da je cijena takvog laptopa sa dodacima cca 12 k kuna...
druga opcija ti je TABLET PC, izgleda ti ko veliki pocket PC, imaš i staylus, ali i tipkovnicu, normalne Windoze, i normalne hard uređaje, usb portove i sve kaj ti treba...
vijek baterije je isto produžen, ali opet uz uvjet da si konfiguriraš posebni korisnički račun naziva šuma.....
toliko ti mogu pomoći....