Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 14.10.2007., 13:12   #1
Una67
Mama
 
Una67 Avatar
 
Registracija: Aug 2003.
Lokacija: u snovima
Postova: 2,863
Question Kobasice od divljaci

Deca, bok!

Moj stari se vrnul doma iz lova sa pola jelena u gepeku. Izmedju ostalog planiramo napraviti domace kobasice od divljaci.

Ima netko neki dobar recept?!

Fala!
__________________
She was my North, my South, my East and West,
My working week and my Sunday rest ...

Boze daj mi Ti od svoje milosti, a ne onako kako sam zasluzio...
Una67 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2007., 14:02   #2
BluesCat
Rasni avlijaner
 
Registracija: Feb 2004.
Postova: 2,124
Ovako: jeleni su biljojedi, pa im je zato meso pomalo kiselkasto. Kao i kod sve divljači, također je prilično nemasno, i brzo se presuši. Zato obavezno u kobasice umiješati malo svinjskog mesa, s malo više masnoće. Začine je porebno prilagoditi kiselkastom okusu jelenjeg mesa, pa zato možda malo više ljute paprike. S paprikom ne pretjerivati, ljuta se dodaje za okus, slatka za boju. Kako je jelenje meso tamnije, trebat će možda malo manje slatke. No, ako se pretjera s paprikom, cijela stvar postaje gorka. Bitno je izbalansirati svinjetinu, da se kobasice ne presuše, jer ćeš ih inače rezati motornom pilom.
BluesCat is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2007., 14:58   #3
la-di-da
Registrirani korisnik
 
la-di-da Avatar
 
Registracija: Oct 2006.
Lokacija: zagreb
Postova: 255
i bitno je dati mozda osit na pregled za trihinelu?
toplo bi preporucila...
__________________
you'll shoot your eye out,kid!
la-di-da is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2007., 15:02   #4
BluesCat
Rasni avlijaner
 
Registracija: Feb 2004.
Postova: 2,124
Naravno. To raditi sa svakim mesom koje se prerađuje u kobasice a nije nabavljeno iz kontroliranog izvora.
BluesCat is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 14.10.2007., 18:00   #5
Laa Laa
Domaćica i kurva
 
Laa Laa Avatar
 
Registracija: May 2006.
Lokacija: Pustinja i prašuma
Postova: 771
Quote:
la-di-da kaže: Pogledaj post
i bitno je dati mozda osit na pregled za trihinelu?
toplo bi preporucila...
Samo veprovnu.
A može i neki drugi komad mesa, samo tada je pregled skuplji.

Kod jelena pazi na nosni štrk.
__________________
A census taker once tried to test me. I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti.
Laa Laa is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2007., 19:38   #6
go2
Registrirani korisnik
 
go2 Avatar
 
Registracija: May 2007.
Postova: 743
Quote:
Una67 kaže: Pogledaj post
Moj stari se vrnul doma iz lova sa pola jelena u gepeku.
kak je pogodio samo pola
go2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.10.2007., 00:16   #7
Una67
Mama
 
Una67 Avatar
 
Registracija: Aug 2003.
Lokacija: u snovima
Postova: 2,863
Quote:
go2 kaže: Pogledaj post
kak je pogodio samo pola
heheh
pa s kompicima isel
ulovili su tri
__________________
She was my North, my South, my East and West,
My working week and my Sunday rest ...

Boze daj mi Ti od svoje milosti, a ne onako kako sam zasluzio...
Una67 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.10.2007., 10:08   #8
reader
once more time
 
reader Avatar
 
Registracija: Sep 2007.
Postova: 2,493
Mi redovito pravimo "divlje" kobasice, ali miješamo sa pitomom svinjetinom....tako su najbolje!
__________________
Nije važno jesi li nokautiran. Važno je - dižeš li se!?
reader is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.10.2007., 10:19   #9
lambuel
tkobuel?
 
Registracija: Mar 2007.
Lokacija: sve me manje ima tu
Postova: 1,106
Quote:
go2 kaže: Pogledaj post
kak je pogodio samo pola
Nije štel ubit životinju pa je otkinul sam one komade bez kojih se može
lambuel is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.10.2007., 13:22   #10
go2
Registrirani korisnik
 
go2 Avatar
 
Registracija: May 2007.
Postova: 743
ja se sjećam da jwe jedan moj prijatelj radio kobasice od jelena i nije dao svinjski špek mljeti, nego smo mu svi morali pomagati rezati kockice špeka za kobasice
negdje pet s pet milimetara
ne sjećam se šta je rekao zašto je to dobro
go2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.10.2007., 13:51   #11
BluesCat
Rasni avlijaner
 
Registracija: Feb 2004.
Postova: 2,124
Samljevena masnoća će se puno prije isušiti nego ona rezana u kockice. Inače, to se radi kod kulina: izabire se najkvalitetniji komad mesa (obično kare) koji se reže na kockice, i takav se dodaje u smjesu. Upravo zbog zahtjeva da se koristi najkvalitetnije meso, od jednog svinjčeta se treba raditi jedan kulin.
E sad, masnoća izrezana na kockice nekome izgleda dobro, nekome ne - to je već stvar estetskih kriterija pri izradi kobasica.
BluesCat is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.10.2007., 19:58   #12
Noemi
Registrirani korisnik
 
Registracija: Jan 2004.
Postova: 7,474
imam ja supermasinu za meso. posudim
Noemi is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 01:16.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2014 Forum.hr
Ad Management by RedTyger