Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje
Korisničko ime
Lozinka

Zdravlje Najvažnija stvar na svijetu
Podforumi: Žensko zdravlje, Dječje zdravlje, Stomatologija i oralna higijena

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 17.10.2007., 15:39   #1
Michaela
Registrirani korisnik
 
Registracija: Oct 2003.
Lokacija: Ne znam
Postova: 374
CRP nalaz

Radi endometrioze svakih 3 mjeseca moram ići na vađenje krvi za pretragu CRP + CA-125, naravno.
Međutim, svaki put se CRP malo povisuje. Normalna vrijednost je od 0.00-5.00
Nalaz pokazuje 8.76, a prošli put sam imala oko 5.00.
Da li to nešto pokazuje ili je to više/manje normalno?

Hvala na odgvoru.
Michaela is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2007., 18:42   #2
Tatsha
grizem
 
Tatsha Avatar
 
Registracija: Feb 2005.
Lokacija: nigdjezemska
Postova: 5,133
Quote:
Michaela kaže: Pogledaj post
Radi endometrioze svakih 3 mjeseca moram ići na vađenje krvi za pretragu CRP + CA-125, naravno.
Međutim, svaki put se CRP malo povisuje. Normalna vrijednost je od 0.00-5.00
Nalaz pokazuje 8.76, a prošli put sam imala oko 5.00.
Da li to nešto pokazuje ili je to više/manje normalno?

Hvala na odgvoru.
blaga upala nečega u organizmu.
Tatsha is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2008., 19:18   #3
Deviall
Registrirani korisnik
 
Registracija: Apr 2008.
Lokacija: Osijek
Postova: 4
MENE ZANIMA JER JE CRP 7.3 VELIKO I ZAŠTO
I JOŠ ME ZANIMA URATI 374 ODGOVORITE MI BRZO
Deviall is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2008., 19:20   #4
kismo
Registrirani korisnik
 
Registracija: Apr 2006.
Postova: 1,455
CRP 7.3 je normalan.
kismo is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 21.04.2008., 19:25   #5
Deviall
Registrirani korisnik
 
Registracija: Apr 2008.
Lokacija: Osijek
Postova: 4
ajd hvala puno jer znaš o uratima ??
Deviall is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.04.2008., 09:16   #6
Tatsha
grizem
 
Tatsha Avatar
 
Registracija: Feb 2005.
Lokacija: nigdjezemska
Postova: 5,133
Quote:
kismo kaže: Pogledaj post
CRP 7.3 je normalan.
pa nije baš normalan, gornja granica je 5, ovo je lagano povišen uslijed neke upale
Tatsha is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.04.2008., 20:58   #7
dina9
dina9
 
dina9 Avatar
 
Registracija: Dec 2006.
Lokacija: zagreb
Postova: 115
Pošalji poruku preko Yahoo korisniku dina9
Crp je pretraga kojom se prati dali u organizmu dolazi do porasta neke upale, kako su referentne vrijednosti od 0-5 znaci da ti imas mali porast( no to nije zabrinjavajuce iz razloga jer je to visokosenzibilizirna pretraga pa moze reagirati na vise stvari) sigurno si radila i druge pretrage pa me zanima kolika ti je sedimentacija i kakv ti je nalaz urina. Jer urati i kliren kreatinin su standardne pretrage ako postiji suspekcija na nekakv upalni proces vezan za uroloski trakt. Ako ti je ca-125 (tm marker za jajnike, koji za biti povecan kod dijagnosticirane endometrioze, u granicama normale od 0 do 35) onda je vjerojatno sve ok. No savjetuj se sa lijecnikom koji ce vjerojatno ordinirati da kroz neko vrijeme ponovis pretrage.
Pozdrav Dina
dina9 is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 13:35.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2014 Forum.hr
Ad Management by RedTyger