Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.11.2003., 23:47   #1
njasa
Ponekad nisam na forumu
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 5,469
manistra, pasta, tjestenina

ja obozavam manistru (gle cuda, ka da je ne obozavam sve )i mislim da je tjestenina zasluzila topic samo za sebe. evo vam recept manistre za kidat vene. znam otprilike 30-tak recepata sa manistrom, uz vasu pomoc cemo napisat kuharicu!

MANISTRA SA TUNON
0.5kg spageta ili koje druge manistre
2 konzerve tune
1 mala konzerva pelati (smiksat ih ilitiga usutnit) ili ako imate vec napravljene salse
2 pune zlice kapari
4-5 slanih srdela ili incuna
maslinovog ulja
luka
basilike
tabaska
vegete


pola kila spageta ili ili koje druge manistre (skuvat po uputama)
na jako veliku tavicu bacit dvi tune iz konzerve, najbolje one koja je vec u komadicima. pustit da se malo zapece. isickat na sitno dvi pune zlice kapara, dodat u tavicu, i dodat 4-5 slanih srdela ili incuna. propasirat pome i dodat sve u tavicu. dodat maslinovog ulja, luka, tabaska, vegete (prvo provajte pa vidite koliko vam fali zacina) i basilike. kad potane dosta gusto u to stavit spagete, dobro promisat i pustit da stane par minuta. ovo jeden najmanje jedan put sedmicno u zadnej vrime

aj sad vi
njasa is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2003., 00:04   #2
croft
chic
 
croft Avatar
 
Registracija: Feb 2003.
Postova: 4,534
-manistra sa kobasicama-

2 dimljene kobasice,glavica luka,2 reznja cesnjaka,1.5 dl vina
rajcice ili pelati,persin,sol,papar

skuhajte kobasice posebno (10-tak min.)

Przite luk,pa poslje umjesajte narezane kobasice,mjesajte dalje dok ne dobiju boju,dodajte pelate,pirjati zajedno zatim dodati vino,persin,cesnjak,sol i papar,kuhati nekih 15-25 min

posebno skuhati manistru po zelji

u jelo obavezno dodam i naribani sir
croft is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2003., 04:03   #3
bigblue2010
taking it easy
 
bigblue2010 Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: zgb
Postova: 1,673
moderatorice, odi 3-4 stranice unatrag, nadji topic koji je otvorila magic "za ljubitelje tjestenine" pa spoji
__________________
This is a little bit more information than I needed, Vincent, but just go ahead.
bigblue2010 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2003., 08:59   #4
sailor
sailor
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: sisajd
Postova: 1,918
vegeta... vegeta... ti provociraš magic, jelda?

nego, kad kažeš LUK, jel' misliš na luk ili na KAPULU?
__________________
Since 1999
sailor is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 12.11.2003., 09:28   #5
njasa
Ponekad nisam na forumu
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 5,469
Quote:
bigblue2010 kaže:
moderatorice, odi 3-4 stranice unatrag, nadji topic koji je otvorila magic "za ljubitelje tjestenine" pa spoji

hmmmm treba znat spojit
pokusat cu
njasa is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2003., 09:32   #6
njasa
Ponekad nisam na forumu
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 5,469
Quote:
sailor kaže:
vegeta... vegeta... ti provociraš magic, jelda?

nego, kad kažeš LUK, jel' misliš na luk ili na KAPULU?
kad kazem luk mislim na luk, kad kazem kapula mislim na kapulu neeee ja nikoga ne provociram, ubuduc cu stavit da se vegeta stavlja po zelji (naravno mogla sam ja mislit na onu vegetu sta se sama kod kuce apravi!!!! ) ma magicna se ne ljuti, ona je dobra i mila
njasa is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2003., 09:33   #7
njasa
Ponekad nisam na forumu
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 5,469
Quote:
lady croft kaže:
-manistra sa kobasicama-

2 dimljene kobasice,glavica luka,2 reznja cesnjaka,1.5 dl vina
rajcice ili pelati,persin,sol,papar

skuhajte kobasice posebno (10-tak min.)

Przite luk,pa poslje umjesajte narezane kobasice,mjesajte dalje dok ne dobiju boju,dodajte pelate,pirjati zajedno zatim dodati vino,persin,cesnjak,sol i papar,kuhati nekih 15-25 min

posebno skuhati manistru po zelji

u jelo obavezno dodam i naribani sir
jako zanimljivo! nikad nisam radila manistru sa kobasama, to ce se mom dragom svidit!!!!
njasa is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2003., 19:28   #8
traxdata
Registrirani korisnik
 
traxdata Avatar
 
Registracija: Nov 2003.
Postova: 3,599
Re: manistra, pasta, tjestenina

Quote:
njasa kaže:
MANISTRA SA TUNON
0.5kg spageta ili koje druge manistre
2 konzerve tune
1 mala konzerva pelati (smiksat ih ilitiga usutnit) ili ako imate vec napravljene salse
2 pune zlice kapari
4-5 slanih srdela ili incuna
maslinovog ulja
luka
basilike
tabaska
vegete
aj sad vi
joj,ovo bum sutra napravila..mljacc,vec mi sline cure. i bum stavila cesnjaka,bas me briga
traxdata is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2003., 11:06   #9
njasa
Ponekad nisam na forumu
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 5,469
hladna manistra

25dkg manistre one ka masnice
15dkg feta sira
saka isickanih maslina
2-3 pome sitno isickane
majoneza (po zelji)
tabasko
sol
papar


skuvat manistru, procidit je i stavit u zdjelu za salatu. sve ostalo pomisat i navali narode!
njasa is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2003., 11:11   #10
njasa
Ponekad nisam na forumu
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 5,469
MANISTRA RATATUI

bilo koja manistra
1 velika balancana ilitiga patlidan (isickan na komadice i posoljen da se izvuce gorcina, nakon 10 min oprat)
1 velika tikvica na kockice iskidana
1 kapula
toc/sos/umak od poma
tabasko
sol
mrvica secera
vegeta (kupljena ili kucno napravljena)
maslinovo ulje


zazutit kapulu na obicnom ulju, dodat balancane, tikvice i sos od poma nakon 15 min kuvanja dodat zacine, vode i malo konserve. kuvat jos 15. zalit manistru time i slistit sve do kraja!!!!
njasa is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2003., 11:16   #11
traxdata
Registrirani korisnik
 
traxdata Avatar
 
Registracija: Nov 2003.
Postova: 3,599
joj,imam doma i masline i fetu.vidis,vidis...
jednom sam kupila teglicu kapara, ali su mi bili odvratni...od tad ih ne volim..
a el jedete vi rikolu,rikulu,kak se vec kaze? ja ju jos nisam probala,ali bum si prvom prilikom kupila...
traxdata is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2003., 11:19   #12
magic
dvadesetpetznakova
 
Registracija: Nov 2002.
Postova: 18,024
Ako su kaperi bili usoljeni, trebala si ih drzhatio neko vrijeme u vodi da izbace vishak soli.

Inache su izvrsni
magic is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2003., 11:22   #13
njasa
Ponekad nisam na forumu
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 5,469
Quote:
traxdata kaže:
joj,imam doma i masline i fetu.vidis,vidis...
jednom sam kupila teglicu kapara, ali su mi bili odvratni...od tad ih ne volim..
a el jedete vi rikolu,rikulu,kak se vec kaze? ja ju jos nisam probala,ali bum si prvom prilikom kupila...
ni ja kamare same po sebi ne volim, em su kiseli em su slani. ali ima dosta spize u koje super ide, i kad ih skroz sitno isickas, ni ne osjetis ih.
mi rikulu zovemo doma radic, meni je skroz ok. imamo ga u vrtu tako da svako malo doma nesto radimo sa njim (citaj miljun vrsta salata)
njasa is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2003., 11:49   #14
Doria
~ * * ~
 
Doria Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: Zagreb
Postova: 11,249
.. tijesto s tunom (topla verzija)
- pakiranje tijesta (tak svejedno koje)
- vrhnje za kuhanje (Dukat!), malo pakiranje
- 2 konzerve tune
- sir, neki koji se dobro topi.. npr. Gauda
- zacini.. sol, bosiljak, origano & timijan

.. tijesto se stavi kuhat.. dok se kuha.. u drugu rajnglicu saspete vrhnje, cekate da se malo zagrije, pa se dodaju zacini.. kada vrhnje pocinje kuhat unutra se stavi sir koji ste prethodno naribali.. mijesati dok se sir ne otopi.. kada ta smjesa zakuha se unutra stavi tuna (koja se naravno ocijedi od ulja).. mijesati, mijesati.. kada se sve skupa prozme... voila.. gotovo


tijesto s tunom (hladna verzija) ..
- pakiranje tijesta
- 1 vrhnje.. obicno
- 1 konzerva tune
- sir, neki malo tvrdji
- limun, iscijeden
- zacini.. sol, bosiljak, origano, timijan & maaaalo persina

.. tijesto se kuha.. u posudi se stavi vrhnje i zacini, to se promijesa, onda se doda limun (ovisi kako tko voli kiselkasto, ja obicno stavim 3/4 limuna).. sir se nareze na kockice, takodjer se umijesa unutra, doda se tuna i to je to.. stavi se u frizider i priceka da se ohladi.. i onda se jede s tijestom.. ili kao poseban "hladan" umak ili se pomijesa s tijestom pa se zajedno hladi.. s time da u verzij "salata" se moze dodati kukuruz ili narezani krastavci (kiseli) na kockice .. ili oboje..




.. naravno.. i hladnu i toplu verziju dodatno jos mozete zaciniti parmezanom, ja vecinom i u jednu i u drugu tokom kuhanja dodam parmezan


.. eto, toliko od mene zasada.. javim se jos.. obozavam tijesto
__________________
WTS: "Overbite", "Requiem" i "Hana, Annabel & Raven". Detalji ovdje.
Doria is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2003., 22:23   #15
magic
dvadesetpetznakova
 
Registracija: Nov 2002.
Postova: 18,024
Ovo sam napisala i na jednom drugom topiku, ali vidim da se i tu spominje vrhnje za kuhanje...

Quote:
Za ljubitelje umaka s vrhnjem: pokushajte umjesto vrhnja za kuhanje upotrijebiti obichno slatko netucheno vrhnje. Jeftinije je, puno je ukusnije a i umak se ne zgusne previshe.
magic is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2003., 10:58   #16
njasa
Ponekad nisam na forumu
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 5,469
TORTELINI SA KAULON ILI BROKOLIEM


priznajem ovaj recept sam vidila od dejmija olivera ilitiga onog nudista zapravo sam procitala, i dodala tj. izbacila sta meni ne odgovara ili sta ne mogu nac.


0.5 kg tortelini
manja glavica kaula ili brokolija
pola luka (zgnjecenoga ili isickanoga
1dc mlika ili dec vrhnja
1/2 kesice parmezana
15 dkg gaude (ili topljivi sir po vasem izboru
sol
papar
vegeta, kupljena ili domaca
dvi ogromne zlice masla

skuvt torteline u slanoj i nauljenoj vodi po uputama (ja torteline uvik ostavim 5 min duze u vodi, ali plamen ugasim. tako da nema sanse da slucajno ostane sta zilavo)
otkidat kaul ili brokole na male komadice, skuvat u slanoj vodi.
uzet cidaljku i jedno i drugo procidit. u tecu stavit malo ulja, na to bacit luk (ne smi uvatit boju, stavit torteline i povrce, zacine, parmezan, vrhnje ili mliko, maslo i na kraju parmezan. sve to dobro pomisat. ugasit vatru i pustit da se sir otopi. uz ovo vam dobro ide salata od poma.

jedina neprada je da se za pola kila tortelini (i to punjenih sirom, a ne prsutom) mora dat oko 20 kn jel ko zna radit domace torteline?
njasa is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2003., 11:08   #17
magic
dvadesetpetznakova
 
Registracija: Nov 2002.
Postova: 18,024
Quote:
njasa kaže:

jel ko zna radit domace torteline?
Zna winona
magic is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2003., 11:21   #18
magic
dvadesetpetznakova
 
Registracija: Nov 2002.
Postova: 18,024
Kod nas u kuci kuhanje je zabava, pa se chesto zabavljamo i praveci tjesteninu. Osim toga itekako dobro dodje za brze obroke.

Shto se tiche izgleda, oblika, okusa i punjenja jednostavno bih vam savjetovala experimentiranje.

Temeljni recept je 1 jaje na 100 g brashna, sol rastopljena u zhlici-dvije mlake vode.

Ako u tijesto dodajete neko drugo povrce ili sir ili zachine, smanjite kolichinu jaja.

Ja tijesto za torteline i slichno ne mjesim od pochetka na stolu jer mi je previshe pljackavo, nego u velikoj plastichnoj zdjeli. Puno je brzhe i chishce.

Npr. pola kile brashna
4 - 5 jaja
1 dl mlake vode i unutra razmuceno pola zhlichice soli.

U plastichnoj zdjeli onom pjenjachom umutim jaja i osoljenu vodu, a onda postepeno dodajem brashno. Kad smjesa postane pregusta za pjenjachu, pochnem mjesiti rukom brashneci svakotoliko, dok ne dobijem chvrsto i glatko tijesto.

Pokrijem ga folijom i pustim da odstoji pola sata.

To je osnovni recept. Vrlo chesto skupa s vodom dodajem zachine, salsu, shpinat, ili sir vec u mjeshavinu, pa dobijem aromatizirano ili obojano tijesto.

Nakon shto stoji pola sata tijesto se krasno valja na pobrashnjenoj podlozi.

Nazhalost, nemam onu mashinicu no mojima ne smeta da je tijesto malo deblje pa se time ne opterecujem.

Razvaljam tijesto shto tanje, izrezhem na kvadrate, punim i oblikujem.

Ili josh jednostavnije, na jednu traku tijesta u pravilnim razmacima poredam punjenje, poklopim drugom trakom tijesta, izmedju dobro utisnem i izrezhem onom zupchastom spravicom ili tanjurom.
magic is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2003., 10:51   #19
njasa
Ponekad nisam na forumu
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 5,469
ZAPECENA MANISTRA

0.5kg makaruna ili one kratke ricaste manistre
2 kisela vrhnja
dec mlika
1 kesica parmezana
25dkg gaude
2 jaja
(ko oce moze dodat slamine)
sol

skuhat makarune, da ostanu al dente. upalit pecicu na dvisto, usku skrovadu/tepsiju namazat uljen. pomisat vrhnje, parmezan, jaja, mliko, sol, gaudu (ostavit 5-6 feta sira za na kraj). procidit manistru i sve to pomisat u zdjeli. tek onda stavit u pecicu (ako stavite manistru, pa polijete smjesom, sir ce ostat na vrhu, bolje je kad ga ima svugdi). stavit pec, oko 30-40 min. kad ugasis pecicu, stavit onih par feta sira na manistru i navaaaaaaali. ovo ja danas radim za rucak. uz ovo mi super ide salsa. otkidas komadic pa umocis u salsu, ajmeeeee
njasa is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 15:19.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2014 Forum.hr
Ad Management by RedTyger