Proslog tjedna moja je firma imala zabavu u nekom restoranu, ono sve kako treba. Hrana, pice, muzika.
Gledajuci svoja posla i one zenske sto ih gledas na poslu a sada se pojavile u nekom skroz novom i boljem izdanju. Pio pivo i komentarisao ostale sa drustvom.
I puf. Moja Direktorica (sa veliko D) mene potapsa po ramenu i pita da li sam za ples. Tada sam sebi jebo sve po spisku kud sam joj i uputio onaj kompliment za frizuru.
Ona je inace nekih pet ljestvica iznad mene, ona otpusta radnike (njen potpis)ako je u interesu firme. Inace, udavaca u svojim ceterdesetim godinama, bezlicna i vrlo aseksualna.
Sta cu, ustanem i kontam hajd otplesacu jedan.
Medjutim nije me pustala dokle god je trajao blok pjesama i kao odusevljena mojim plesom bla bla bla....
Poslije prisla nama sa svojim drustvom (opet sve neke guzonje) i pocela govoriti kako od sada oni nasi slucajni susreti na hodnicima nikada vise nece imati isto znacenje. Mene vec hvata panika. Rekoh, sad ce jos traziti i je....
Izvukao sam se sa zabave ranije nego sto sam mislio.
Sad mi na poslu frka. Ako bude trazila nesto vise moracu je odbiti i tako onda vjerovatno ostati bez posla.
Iskreno se nadam da joj je to bila "pijanska" i da ce opet ona malo stidjeti. Sto opet moze dovesti do toga da bi eventualno ja nju podsjecao na to sta je bulaznila kad nije trebala i da bi ja ipak ostao bez posla.
U najboljem slucaju da bude"Ja malo popila i izvini ako sam izazvala neke neugodnosti." Samo kvaka sto je ona poznata po tome sto otpusta ljude ako joj se iz nekog razloga ne svide.
baba se naroljala pa joj se jezik malo zapleo.
možda se ni ne sjeća.
a možda je i njoj muka da se ti ne popališ, a ona se kaje nad izgovorenim
brini kad budeš imao razloga