Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.11.2007., 21:46   #1
Question Potraga za neslanim maslacem

Bok ljudi?? ima li netko ideju gdje se može kupiti NESLANI MASLAC u Zagrebu????
Dobila recept za namaz "Lemon curd" i baš bi ga probala napraviti i zapela kod prvog sastojka - neslani maslac !!!! I što sad?? pomozite!!!!
scary27 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2007., 06:47   #2
Vecina maslaca kojeg kupujes u Hrvatskoj je neslani. (Zapravo se nesjecam da sam ikad u HR vidjela slani maslac. Ali u HR ne zivim vec godinama...)

U Francuskoj ili USA vecinom nailazis na slani maslac (norma), a onda kad zelis neslani (onaj kao u HR) onda ga trazis, s natpisom "unsalted".
Shtefitza is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2007., 06:54   #3
da, to je obični. jedan jedini slani kojeg sam vidjela je President.
__________________
Just a perfect day you made me forget myself
pampsi is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2007., 12:33   #4
Mislim da ne možeš fulati ako uzmeš bilo koji domaći putar na kojem piše samo "maslac" za razliku od jednog Dukatovog na kojem piše "slani maslac" (možda je i Vindijin, nisam sad sigurna). Ti svi putrovi su neutralni tj neslani.

al daj ti sad meni nešto objasni. Kupila sam u Mercatoru "lemon curd" ne znajući što se unutra treba nalaziti. Očekivala sam neku vrst đema ili pekmeza. Ono što se našlo unutra je za mene bilo toliko neobično da ne kažem koma, da uopće nisam znala što se s tim radi. Maže se na kruh? Da li se s tim mogu mazati palačinke? Mislim kako i s čim se to jede i od čega nastaje?
zuko is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.11.2007., 23:33   #5
Žutanjak, putar, limunov sok i korica. Prekrasna stvar, jedeš za doručak na kruhu i dobar je za filati biskvite, palačinke ili nekuhani cheesecake.
veruschka is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.11.2007., 09:25   #6
Quote:
veruschka kaže: Pogledaj post
Žutanjak, putar, limunov sok i korica. Prekrasna stvar, jedeš za doručak na kruhu i dobar je za filati biskvite, palačinke ili nekuhani cheesecake.

hvala. ne sviđa mi se na kruhu, al mi super zvuči ovo s cheesecakeom
zuko is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2007., 23:46   #7
ehe pa tak sam si nešto i mislila .... malo me zbunilo pa rekoh da provjerim više kulinarskih glava je pametnije od jedne .... i btw meni se to isto čini skroz fora
scary27 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2007., 23:47   #8
i zaboravih...... zahvaljujem velikim kulinarskim magovima na ovom prosvjetljenju
scary27 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2007., 16:24   #9
President - unsalted French butter
Ima ga u Merkatoru, Metrou...
obi is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2007., 20:54   #10
A zašto kupovati President kad su Z bregov ili Dukatov podjednako dobri i neslani?
veruschka is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2007., 22:11   #11
Sorry, ali Dukat, Z bregov i ostali su sve samo ne neslani. Jedini neslani kojeg sam kod nas vidio je President; nešto je skuplji od domaćeg, ali razlika u okusu je evidentna. A i među ovima našima ima prilično razlike, probaj kupiti Zdenkin maslac, onaj crvenozlatni omot, imam osjećaj da je bolji od ostalih domaćih, a osobito od Vindijinog Z bregov.
__________________
S cigaretom nisi sam
Ubi panis ibi patria
Clearwater is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2007., 22:30   #12
Quote:
Clearwater kaže: Pogledaj post
Sorry, ali Dukat, Z bregov i ostali su sve samo ne neslani. Jedini neslani kojeg sam kod nas vidio je President; nešto je skuplji od domaćeg, ali razlika u okusu je evidentna. A i među ovima našima ima prilično razlike, probaj kupiti Zdenkin maslac, onaj crvenozlatni omot, imam osjećaj da je bolji od ostalih domaćih, a osobito od Vindijinog Z bregov.
otkud ti to da su nasi (tj. ovi gore spomenut) maslaci slani?
__________________
Bože molim cuvaj nase klince
To love and be loved is to feel sun on both sides. D.V.
tough_cookie is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.11.2007., 09:53   #13
Osim šta je kod nas jedini pravi neslani maslac President, on ima i neusporedivu kvalitetu nad ovim domaćima. Ako malo obratiš pažnju na jela u koja stavljaš maslac, istu količinu domaćeg (Dukat, Z bregov...) i drugi put istu količinu Presidenta, može se osjetiti razlika u punoći (putratosti) okusa koji je sa Presidentom izražajniji. Uvjerljivo je finiji i kvalitetniji maslac od domaćih.
Naravno i skuplji je, ali ga u hrani, pri kuhanju, definitivno treba manje, jedino u kolačima pratiš recept u potpunosti, ali probaj napraviti shortbrad kekse s jednim i s drugim. Sa Presdientom su skoro kao "Walkers", a s domaćim prosječan keks.
obi is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.11.2007., 09:55   #14
Quote:
tough_cookie kaže: Pogledaj post
otkud ti to da su nasi (tj. ovi gore spomenut) maslaci slani?
Osjeti se da su slani, a i piše na njima, točnije, ukoliko nije na njima naznačeno da su neslani, onda su definitivno slani, a i u deklaraciji im stoji sol kao sastav.
obi is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:32.