Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.11.2007., 20:51   #1
Rock Star
Nasty
 
Rock Star Avatar
 
Registracija: Jun 2006.
Lokacija: Zagreb
Postova: 9,732
Odrezak tune

Kako ih pripremati? Obožavam je i kako mi je već dosadilo jesti konzerviranu, a budući da moj budžet može izdržati odreske, prelazim na to... Ali ne znam kak je pripremiti. Danas sam je prvi put radila kao pašticadu i bilo je ok, ali mislim da mi to ne može biti vrhunac... Stoga vas molim prijedloge, preporuke, receptiće...!
__________________
And you've never met anyone as everything as I am sometimes.
Rock Star is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.11.2007., 22:33   #2
klomppa
Registrirani korisnik
 
klomppa Avatar
 
Registracija: May 2007.
Lokacija: split
Postova: 664
evo jedan recept , zove se Tuna po bodulski

treba
80-100 dkg tune
2 dl maslinovog ulja
25 dkg poma
2-3 češ.češnjaka
1/2 vezice peršina
1 žlica konšerve
2 dl bilog vina
brasno, sol, papar

tunu izrezanu na fete posoliti, popapriti, uvaljati u brašno i peći na ulju. u isto vrijeme kuhati krumpir u slanoj vodi. kad je tuna gotova držati je na toplome (u vatrostalonoj zdjeli na pari) .
na ulju dinstati pome, dodati češnjak, peršin, konšervu, zaliti vinom te pustiti da kuha 20ak min. tunu vratiti u u tavu, zaliti umakom i kuhati jos 10ak minuta.

ovaj recept sam vidila prije 2-3 godine na lokalnoj televiziji i dosad sam to radila puno puta i meni je za prste lizat. jednostavno a jako ukusno
valjda ce ti se svidit
klomppa is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.11.2007., 22:51   #3
Noemi
Registrirani korisnik
 
Registracija: Jan 2004.
Postova: 7,995
odreske tune cca prst debele zatvoriti u najlonsku vrecicu, uliti soja sos, istisnuti zrak i pustiti da stoji cca 4 sata u frizideru.

baciti na vrucu grill tavu, peci sa svake strane cca 2 minute, da u sredini ostane krvava trakica.
posluziti uz palentu s povrcem i salatu.
Noemi is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.11.2007., 22:57   #4
Rock Star
Nasty
 
Rock Star Avatar
 
Registracija: Jun 2006.
Lokacija: Zagreb
Postova: 9,732
Kaj je konšerva?
__________________
And you've never met anyone as everything as I am sometimes.
Rock Star is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 11.11.2007., 22:57   #5
klomppa
Registrirani korisnik
 
klomppa Avatar
 
Registracija: May 2007.
Lokacija: split
Postova: 664
koncentrat od rajcice, ima onaj veci u konzervi ili podravkin u tubi
klomppa is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2007., 05:52   #6
KAELA
precious sweetheart
 
Registracija: Jan 2007.
Postova: 758
ostaviš tunu da stoji i maslinovom i začinima prek noći.
ujutro ju kratko popržiš na ulju.
KAELA is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2007., 07:09   #7
Rock Star
Nasty
 
Rock Star Avatar
 
Registracija: Jun 2006.
Lokacija: Zagreb
Postova: 9,732
Probala sam je peći na ulju, prije toga sam držala u pacu, ali nije mi to baš neki spektakl, radije bih neke kompleksnije recepte...
__________________
And you've never met anyone as everything as I am sometimes.
Rock Star is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2007., 11:29   #8
klomppa
Registrirani korisnik
 
klomppa Avatar
 
Registracija: May 2007.
Lokacija: split
Postova: 664
ovaj recept sta sma ja napisala je super,tim vise sta mozes sama izmisljati razne varijacije. ja se nikad ne drzim tocno recepta nego uvijek dodam ili oduzmem nesto po svom gustu. ode recimo mozes uvijek dodati svjezeg sezonskog povrca. ja volim staviti papriku, svejze pome, tikvice (zavisi sta imam) jer tuna je jako zahvalna i slaze se sa svim. cak sam i sa kukuruzom probala i meni se svidja. mozes i prilog mijenjati - skuhati spagete, rizu... umjesto konserve (koncentrat od rajcice) mozes probati i sa vrhnjem za kuhanje... sta gosd ti padne pa pamet mozes kombinirat jer kazem tuna ide sa svim.
klomppa is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2007., 15:22   #9
jagor
Registrirani korisnik
 
Registracija: Jun 2007.
Postova: 319
Tuna na lešo


U vodi prokuhati sol, papar u zrnu, ocat i par lovorovih listova. Sasvim smanjiti vatru, da voda vrlo slabo vrije i u nju spustiti odreske tune. Kuhati par minuta i procijediti. Ohlađene odreske slagati u staklenku, između kojih dodati koji list lovora, malo ružmarina, kriške limuna, kapare. Zaliti ohlađenom vodom od kuhanja tune, a povrh naliti maslinovo ulje.Ovo se obično radi dan prije , da odstoji u hladnjaku.Može se i izostaviti voda od kuhanja, pa zaliti samim uljem.
jagor is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2007., 15:40   #10
Rock Star
Nasty
 
Rock Star Avatar
 
Registracija: Jun 2006.
Lokacija: Zagreb
Postova: 9,732
A onda se to sljedeći dan samo izvadi iz staklenke i jede ili se prigrije ili?
__________________
And you've never met anyone as everything as I am sometimes.
Rock Star is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2007., 16:00   #11
jagor
Registrirani korisnik
 
Registracija: Jun 2007.
Postova: 319
Quote:
Rock Star kaže: Pogledaj post
A onda se to sljedeći dan samo izvadi iz staklenke i jede ili se prigrije ili?
Jede se hladno, bez podgrijavanja. OK, možeš je naravno malo pustiti na sobnoj temperaturi, da ne bude prehladna za jelo.

Inače, sve ove tune u konzervi, rio mare... se mogu sakriti pred ovako priređenom tuninom.

I da, ovo jelo jedeš skupa s malo tog ulja u kom je stajala, pospeš s kojim kaprom, ukrasiš kriškama limuna, dodaš papra ...
jagor is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2007., 22:06   #12
cheff
Registrirani korisnik
 
Registracija: Dec 2005.
Lokacija: lonac
Postova: 100
Pošalji poruku preko ICQ korisniku cheff
http://www.sushiman.net/menu/ingredients/ahi-cut.htm

evo pa si gledajte o tuni ...inace meni je najbolja tuna sirova,kad je otvorim(oko 22kg cca) sam si odrezem komad mesa i zacinim sa paprom maslinovim uljem i soja sosom...nije losa ni sa sezamom u kobinaciji
cheff is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2007., 23:08   #13
brundo
Registrirani korisnik
 
Registracija: Jan 2006.
Postova: 286
idući puta kad budeš imala priliku kupi pancetu od tune, trbušni dio, i probaj na roštilju. Odrezak, onaj "ljepši" dio za koji se svi najprije zaljepe je tri klase lošiji od pancete.
brundo is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2007., 08:30   #14
NekaNovaJa
Registrirani korisnik
 
NekaNovaJa Avatar
 
Registracija: Mar 2007.
Lokacija: Zagreb
Postova: 9,574
U foliju uvališ odreske, krompir i povrće po vlastitom izboru i ispećeš u pećnici. Mljac!
NekaNovaJa is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2007., 11:26   #15
Rock Star
Nasty
 
Rock Star Avatar
 
Registracija: Jun 2006.
Lokacija: Zagreb
Postova: 9,732
Hvala svima na receptima, probat ću!

Ak se još čega sjetite, samo dodajte.
__________________
And you've never met anyone as everything as I am sometimes.
Rock Star is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.07.2008., 10:22   #16
I28
Registrirani korisnik
 
I28 Avatar
 
Registracija: Jun 2007.
Lokacija: Zg
Postova: 8,868
kupila sam Ledo odrezak tune! Kako ga pripremiti na roštilju? Molim recept!
__________________
"Lifes to short to have on a bad outfit..."
I28 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.07.2008., 10:45   #17
Saradonija
Seginus
 
Saradonija Avatar
 
Registracija: May 2007.
Lokacija: prona Lycaonia
Postova: 3,211
Quote:
I28 kaže: Pogledaj post
kupila sam Ledo odrezak tune! Kako ga pripremiti na roštilju? Molim recept!
odmrzni, stavi u zdjelu tunu, maslinovo ulje, sol, ružmarin, nek stoji malo, onda baci na roštilj, premazuj s tim maslinovim i ružmarinom u čem je stajalo malo prije, kod serviranja pospi s tršćanskim umakom (češnjak/peršin/maslinovo) i limunom...
Saradonija is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.07.2008., 12:45   #18
I28
Registrirani korisnik
 
I28 Avatar
 
Registracija: Jun 2007.
Lokacija: Zg
Postova: 8,868
Hvala ti Saradonija!
našla sam i ja nešto http://www.coolinarika.com/recept/ma...i-tune-na-zaru
__________________
"Lifes to short to have on a bad outfit..."
I28 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.07.2008., 12:52   #19
Saradonija
Seginus
 
Saradonija Avatar
 
Registracija: May 2007.
Lokacija: prona Lycaonia
Postova: 3,211
Quote:
I28 kaže: Pogledaj post
Hvala ti Saradonija!
našla sam i ja nešto http://www.coolinarika.com/recept/ma...i-tune-na-zaru
obavezno ga baci na jako vruće, da ne bi izgledalo ko šta izgleda na slici s tog linka (ko rigotina ) tako će se izvana jače zapeć a iznutra ostat sočno...
Saradonija is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.07.2008., 13:24   #20
I28
Registrirani korisnik
 
I28 Avatar
 
Registracija: Jun 2007.
Lokacija: Zg
Postova: 8,868
Quote:
Saradonija kaže: Pogledaj post
obavezno ga baci na jako vruće, da ne bi izgledalo ko šta izgleda na slici s tog linka (ko rigotina ) tako će se izvana jače zapeć a iznutra ostat sočno...
važi tnx ( a šta kažeš na ovaj recept http://www.coolinarika.com/recept/od...une-u-marinadi )
__________________
"Lifes to short to have on a bad outfit..."
I28 is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off





Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 09:05.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2009 Forum.hr
Ad Management by RedTyger