Seven je bio najavljen u distribuciji Discoveriya, al ja ga još nisam vidio. Fight club i Chinatown će vjerojatno skoro i na blu rayu. Za Kanea neznam, mislim da nije u katalogu nekog major studija. Ja sam FClub i 7 kupio u Grazu za nekih 10 eura svaki, prije par godina.
Može li mi itko reći, koji su sve Disneyevi crtani filmovi izašli u Hrvatskoj kao "platinasta izdanja"? Ne pitam za sve koji općenito postoje kao "platinum edition", nego koji su se od dotičnih pojavili u Hrvatskoj? Možete li barem reći koje ste vidjeli u trgovinama?
Ja sam vidio "101 dalmatinac", "Trnoružica" i "Pinokio". Je li tko vidio još koji? Je li još koji Disneyev "platinum edition" izašao u Hrvatskoj?
Trilogija Tri Boje u Konzumu za 69 kuna, ima još i dodatni disk!!!!!!!!
inače ja kupil Deadwood prvu sezonu za 49 kuna.......
jel znaš tko je ovo izdao, tak da znam potražiti pošto u konzumu to nisam vidio
Kakav je film? Nisam ga gledao a kažu da nije pri vrhu Fellinijevih naslova. Negdje su ga opisali kao razočaranje.
dobra zajebancija ludog lisca.
meni je bio prvi Fellini i bio mi je bezveze. Onda sam prošao većinu Fellinija i vratio se na Satyricon i bio mi je ok, ali u usporedbi s ostalim briljantima, ponovno bezveze.
Ne bih se baš složio, nalazio sam ja jebena izdanja po 40-60kn za raznovrsnim dodacima makar si djelomice u pravu.....više ima kod nas filmova bez dodataka
da li netko zna gdje kod nas ima za kupit Dobar, Loš, Zao - Special Edition (izdanje na 2 DVD-a)
sa dodatnih 18min filma, dokumentarcima: making of, te o Leoneu i Morriconeu, i jos neki
ugl prije par godina sam propustio kupit taj dvd u jednoj osjeckoj trgovini (nikad to necu prezaliti), a vise ga nisu nabavljali poslije
od tad gdje god sam trazio vise nisam nasao to izdanje
trazio sam po raznim trgovinama , te online shopovima i svagdje ima samo ono obicno izdanje na 1dvd-u gdje je samo film bez dodataka
da li netko zna gdje kod nas ima za kupit Dobar, Loš, Zao - Special Edition (izdanje na 2 DVD-a)
sa dodatnih 18min filma, dokumentarcima: making of, te o Leoneu i Morriconeu, i jos neki
ugl prije par godina sam propustio kupit taj dvd u jednoj osjeckoj trgovini (nikad to necu prezaliti), a vise ga nisu nabavljali poslije
od tad gdje god sam trazio vise nisam nasao to izdanje
trazio sam po raznim trgovinama , te online shopovima i svagdje ima samo ono obicno izdanje na 1dvd-u gdje je samo film bez dodataka
pa ak neko zna..
Dvostruko izdanje mislim da je rasprodano nisam ga nigdje već dugo vidio. Preporučam ti blu ray izdanje.
ah, toga sam se i bojao, ipak ga vec dosta dugo trazim, a ni traga tom izdanju
Neki naslovi su došli u limitiranom dvostrukom izdanju i brzo su se prodali poput Kad jaganjci utihnu, Bilo jednom na divljem zapadu, Dobar, loš,zao...Ima ih samo u jednostrukom izdanju. Mislim da su i continentalova metalna izdanja poput Beowulfa, American gangstera, Wanted...izdana u samo 300 primjeraka. Snyderov 300 limited edition je došao u samo 50 komada.
Neki naslovi su došli u limitiranom dvostrukom izdanju i brzo su se prodali poput Kad jaganjci utihnu, Bilo jednom na divljem zapadu, Dobar, loš,zao...Ima ih samo u jednostrukom izdanju. Mislim da su i continentalova metalna izdanja poput Beowulfa, American gangstera, Wanted...izdana u samo 300 primjeraka. Snyderov 300 limited edition je došao u samo 50 komada.
jednostrukih jos ima i to po cijeni od 15 kuna, jednog sam videl cak i sa omotom kolekcionarskog (dvostrukog) izdanja i koliko sam uspel skuziti unutra je ipak bil samo jedan disk (da sam znal da je samo bonus disk bi uzel i onda s onim jednostrukim evo dvostrukog), ali rjesenje postoji....amazonu slicni ducani prodaju to dvostruko izdanje za par funti (kak u koje vrijeme, cijena varira), a ono ima i nase podnaslove
Vidio sam u Profil Megastoreu filmove Ingmara Bergmana i Jima Jarmuscha s hr prijevodom (Krici i šaputanja, Sedmi pečat, Jesenja sonata, Dead Man, Down by low...) Jeli netko možda kupio? Kakva je slika? Vidim da je neki nepoznati distributer.
Često se na forumima postavljaju pitanja gdje se može nabaviti i pogledati ovaj film, pa obavještavamo sve zainteresirane da se on može naručiti i platiti pouzećem. Riječ je o duplom DVD-u koji na dodatnom disku nudi pregršt zanimljivog materijala, koji na svoj spontani i duhoviti način govori o nastajanju ovog multimedijalnog projekta
DVD 1
Izvorno ime: Zmajeve linije
Redatelj: Mladen Đaković i Robert Bezbradica
Žanr: Dokumentarni film
Trajanje filma: 80
Godina produkcije: 2008
Država: Hrvatska
Produkcija: Mordela film
Govore u filmu: Drago Plečko, Korado Korlević, Davor Šišović, Damir Stojnić, Semir Osmanagić, Zaza Stefanović Kamencin, Marijan Vejvoda, Marko Pogačnik
[/left]
Odmah nakon premijerne projekcije u Poreču, udruga S.A.V.E. je organizirala turneju po istarskim gradovima na kojoj je ovaj film vidjelo oko 1300 ljudi, a dupli DVD filma je bio iznimno tražen. Film se bavi zanimljivom studijom o energetskim točkama u Istri i Sloveniji poznatim kao litopunkturni meridijani (zmajeve brazde), o kojima govori slovenski umjetnik Marko Pogačnik u svojoj istoimenoj knjizi objavljenoj prije dvadesetak godina. Prema njegovom tumačenju Motovun je centar i izvor “životne energije” koja se od tud širi cijelim istarskim poluotokom, a značajno mjesto u cijeloj toj priči zauzima i kamena potkova kod Poreča.
Film zadire u područje astrologije, arheologije i “new age” teorije. Sve to predstavlja svojevrsnu sublimaciju pomoću koje se nastoji na što jednostavniji način objasniti “nevidljivo i neshvatljivo”. Stalnim balansiranjem između arheoloških i znanstveno-povijesnih činjenica, snimanjem istarskih i slovenskih lokaliteta, te izjavama sugovornika, autori žele potaknuti gledatelja na razmišljanje i istaknuti važnost pojava koje su izvan naše vizualne percepcije.
Film u trajanju od 83 minute potpisuju Robert Bezbradica i Mladen Đaković, a autori su razgovarali s Markom Pogačnikom, Dragom Plečkom, Koradom Korlevićem, Davorom Šišovićem, Damirom Stojnićem, Semirom Osmanagićem, Marjanom Vejvodom i Zazom Stefanović - Kamencinom.
DVD-2 U bogato opremljenom dodatnom Dvd-u nalaze se razgovori sa Pogačnikom, Šišovićem, Stojnićem i drugima , galerije fotografija Manuela Paljuha, 45 minutni "making of" o snimanju filma,soundtrack originalne glazbe iz filma Sergej Ivanova, Underground sky i Nove drive,te trailer filma, i mali poklon u vidu kung-fu parodije na video igrice sa Jimmi Hendrixom i Redbadom.
Posebno bi istaknuli 45 minutni film o snimanju gdje autori otkrivaju tajnu zašto misli da je njihov projekat multimedijalan. Naime, film su snimili bez ozbiljnijeg filmskog znanja i gotovo nikakvim budgetom, ali se to iz konačnog prizvoda ne da naslutiti. Iskrenost i entuzijazam kojim su snimili ovaj film vođen je tvrdnjom Marka Pogačnika da se na tim mjestima događaju intuitivni procesi, kreativnost ,spontanost i humor, što autori i dokazuju, a naslanjaju se na ideju drevnih bezimenih civilizacija koji su postavljanjem megalitskih građevina pojačavali zračenje tih točaka svojoom namjerom. "Ideja graditelja se prenosi" je jedna od poruka filma, a čini se da smo u današnjem potrošačkom društvu potpuno otupjeli na takve poruke i ovo je jedan od pokušaja da se vratimo Zemlji, jer učeći o Zemlji učimo o nama samima.