pitam se zašto ŠUTIMO i još im PLATIMO za unakaživanje.
...Jer kome se drugome obratiti? I ja svojoj (ili svojima", jer promijenila sam ih već dosta) kažem šta NEĆU i šta mi nije baš po volji (dakle - ne šutim), pa "molim vas, zapamtite to, pa mi drugi put to nemojte napraviti, jer to ne volim"), ali ma kakvi. Uzalud je sve. Opet one izvode neke svoje krivine.
A tko da me šiša, jbg? Sama se ne znam.
__________________ Enjoy the simple things in life!
Ja sam isto babu pitala zašto mi je pramen od 40 cm odrezala,a ona na to da mi je to bila malo dulja šiška.A šiške su mi inače do pola obraza znači otprilike oko 10 cm,malo više.Mogla sam ju jedino šupit ili odbit platit i svadjati se,a pošto se to ne vidi skoro uopće jer nije bio jako debeo pramen nisam htjela raditi scenu,a i ona je šefica tako da ju nisam imala kome tužit.Više nikad kod nje i to je to.Babuskara,otkud joj pravo da reže pramen kose ako se nismo tako dogovorile.
najgori frizer ikad COLETTE od Cvitanovicke! Prosla sam sve poznate i manje poznate frizere u Zagrebu, niti jedan me nije odusevio, ali ovaj COLETTE - strasno!
Nakon skoro godine dana nesisanja kako bi mi kosa narasla do neke pristojna duljine (do ispod brade) buduci da sam kod prijasnjeg frizera zaradila rupu u kosi ohrabrila se na sisanje i ovako je proslo:
.....kosa mi je oprana, pocesljana, zalizana i samo donji vrhovi sisani, bolje reci skraceni za 3 cm i gotovo! trajalo 5 min! ostala sam obrasla i ofucana kao kad sam dosla, samo kraca za 3 cm tako da vise niti rep ne mogu svezati!
i onda sam trazila da malo gornji sloj kose istanji kao i ostalu kosu, napravi neku frizuru koja lici na nesto, bez ikakvog reda i smisla je primila par gornjih pramenova i odrezala, svaki na svoju duzinu i frizura je bila gotova! ostali dio kose je "istanjila" tako da mi je jednostavno odrezala jos 1-2 cm, jer NE ZNA tanjiti kosu!
Moje dugogodišnje iskustvo jest - ne treba šutjeti., ali ne kad je već sve gotovo nego u toku šišanja. Ja stalno nešto ispitujem
- a što sad točno radite (naročito ako šiša iza pa ne vidim
- a koliko ste sad odrezali
- da li smo se dobro razumjele u početku, pa opet sve ponovim
- čini mi se da to nije dobar kut rezanja ...
- one zubate škare ni blizu mojoj glavi
- i konačno može li se to izvesti na mojoj kosi (a mislim pri tom možeš li to TI izvesti na mojoj kosi)
Znam da sam dosadna ali, jednostavno ne mogu drugačije... i ipak uz sve to opet je bilo ponekih nesporazuma, ali jednostavno ne želim iz salona izaći nezadovoljna.
Pa frizura mi je, uz obuću, najznačajnija stvar i neću to prepustiti slučaju.
tako ste me nasmijele neke od vas sa vašim postovima
Hvala Bogu ja nisam imala nekih trauma...najviše iz razloga što volim drastične promjene pa kad me iz duge kose osisa na 2 cm meni je to cool
A imala san sricu sa frizerkama i kad god iden bilo sisat se ili na pramenove pitan je sta bi mi ti napravila ili prominila na glavi i dam im slobodnu volju i uvik buden zadovoljna.
Osim jednog puta!!! Moja prva rodica je imala majstorski ispit i zamolila me da joj buden model. Kao jedan od zadataka je moderno sisanje ( ne samo podrezat vrhove nego komisija mora vidit veliku promjenu) i bojanje.
Tako je ona mene iz duge plave kose pretvorila u duljinu bez duljine, crne ko noć boje
Bilo je pramenova dužine do brade, do ramena, do pola face, skroz kratkih da su strsali...bilo je svega! Naravno ona je to na ispitu sve fino zakamuflirala, ispeglala me, nalakirala da sve stoji na mistu ali prvo paranje doma skoro me srčani strefija
- da li smo se dobro razumjele u početku, pa opet sve ponovim
- čini mi se da to nije dobar kut rezanja ...
- one zubate škare ni blizu mojoj glavi
- i konačno može li se to izvesti na mojoj kosi (a mislim pri tom možeš li to TI izvesti na mojoj kosi)
vidiš, i ja ove stvari govorim. Ko pijani papagaj. Al, onak, ne vrijedi mi ništa.
Naročito ovo zadnje pitanje, jer odgovor je uglavnom "pa da, da, kako da ne"
A onda kad me pusti iz ruku mogu samo kvockat.
vidiš, i ja ove stvari govorim. Ko pijani papagaj. Al, onak, ne vrijedi mi ništa.
Naročito ovo zadnje pitanje, jer odgovor je uglavnom "pa da, da, kako da ne"
A onda kad me pusti iz ruku mogu samo kvockat.
Ma kužim ja tebe, ali onda joj barem jasno daj do znanja da to nije nikako ono što ste se dogovorile i pokaži joj dokaz na glavi. Pitaj da li to sad može popraviti.
Znam da za to treba živaca, ali ja sam promijenila šest frizerki dok nisam našla onu koja mi odgovara. Koštalo je to i šest loše ošišanih frizura, no...
Znate što sam još skužila... pogledajte kakvu frizuru ima osoba koja vas šiša, ako na glavi i sama ima neku glupost od kose, bilo po boji ili šišanju, mislim da nema tu puno sreće...
Pa ja sam do sad uvijek bila zadovoljna. Ne mogu reć da mi je neka uništila kosu ili mi napravila neku katastrofu od frizure. Nekad sam bila zadovoljnija nekad manje zadovoljna, ali to je normalno. Na početku joj više manje objasnim što bih htjela i pitam za savjet. Volim one frizerke koje znaju posavjetovati što se boje i frizure tiče (moram pohvaliti frizerku koja mi je prošli put smućkala savršenu boju ). Prilično sam povjerljiva prema frizerkama iz salona u koji gotovo uvijek idem i ne cjepidlačim dok me friziraju (mislim da bi i meni smetalo da mi netko stalno nešto kvoca dok radim).
Danas sam išla u obližnji frizeraj da mi operu kosu jer sam bila u strci s vremenom.
Dođoh, a tamo gužva.OK znam da ću čekati, al kad se čekanje odužilo više nego kaj sam mislila, pošla sam ća.
Gazdarica me zaustavila s rječju da ću biti na redu odmah.
Moj plan nije bio demonstrativno otići jer se čekanje odužilo nego što sam skužila da neću ukoliko budem čekala, a dvije žene ispred mene stići mami u bolnicu.
No kad je rekla da sam na redu, ostah jer mi je to bilo taman vremena.
Oprala mi naučnica kosu, stavila jedva nešt regeneratora, kadli kaže gazdarica posuši joj kosu. Ova nit me nijerašešljala, već mi sušeći stala mrsiti kosu.
Kako je gazdarica rekla trebala me fenirati jedna ok cura, al opet uzimaju si više posla nego kaj mogu stići dopadnem u ruke NJOJ. I horor počne.
Stala me čupati, pritisne mi fen o glavu, uši mi gore, šeprtljavo radi....da ne nabrajam. To je od gazdarice mama. Žena se priučila radit tako mi se čini..
U jednom trenutku joj ispadne fen i lupi me po glavi... nije se ni ispričala i to ne zato kaj nije ni vidila koliko me jako lupilo (jer zvirla uokolo)želeći sve vidit i sve čuti (pogotovo tračeve)
I još je bila ljuta što ne pričam s njom, i stalno mi kvocaa kako ne može brže raditi nego što ide.
I kaže: evo samo sam radila čak nisam ništa pričala ????!!!!!
To što sam tužna/ozbiljna nije njena briga.
Morala sam ovo podijeliti s vama..
Inače u dotičnom salonu su sve cure super.... no bilo mi je čudno d kako je par dobrih frizerki dalo otkaz i da stalno dolaze nova lica...mislim da ne mogu izaći n akraj
frizerski salon u Nami na Trgu, 2. ili 3. kat. Bila je neka frizerka u kasnim 20im, ranim 30im crvene kose. Tražila sam da mi skrati vrhove za 2 cm, i da opet bude stepenasto. Ona je ošišala minimalno 4,5 cm i još mi rekla "Ovo su 2 cm", a ovo njeno "stepenasto" je odostraga više izgledalo kao ni ravno ni koso s lošim špicom. Užas. I to je naplatila 130 kn.
Samo me jednom frizerka udesila i to na dan kad mi je bilo ful važno "zabljesnuti" haha...mislim da se radilo o jednom frizerskom salonu u Horvačanskoj... rekla sam "više nikad!"
Najgore iskustvo kod frizera: friziranje u Tina-Ten salonu, u Kačićevoj... nakon pranja me krenula podšišati...kako sam joj rekla, isti oblik kose, samo 2,5 cm skratiti... nikakvo preoblikovanje kose... a ona dohvati one nazubljene škare . Kad sam joj rekla ne, plavokosa gospodična me svisoka pogledala i izjavila "ja samo s ovakvim škarama šišam!"
Naravno da me više nisu vidjeli tamo...i neće
Ja sam prije 6 godina išla na minival.Jako sam uzbuđena bila jer sam oduvijek htjela to isprobati.
Ali htjela sam samo one lagane lokne,krupne. I tako sam objasnila frizerki. Nema problema,sve super,sjednem ja,ona stavila viklere i tak. Kaže ona meni,sad trebamo čekat. I čekam ja i čekam i čekam,čitam one silne časopise,ona šiša neku ženu pa ju farba.
I tako prošlo jaaaako puno vremena,valjda skoro duplo više nego što je trebalo.
A što sam ja znala,imala sam samo 16 godina
Što da vam kažem,uništila mi je kosu,jedva sam se mami pred oči pojavila.
Kad me vidila odmah je odjurila u taj salon i zaprijetila frizerki(inače mi je mama veliki živac,a ja kći jednica )
Vratila je pare,ispričavala se jer je znala da je pogriješila. Ali ipak,tu štetu sam skupo platila,nije bila stvar u parama. Morala sam svoju dugu kosu skratiti na par centimetara jer mi je ispadala posvuda i bojali smo se da ću ostat bez kose.
Zato,terba im reć,ako niste zadovoljni bunite se,tražite pare natrag pa to više nikom neće napravit!Treba ih naučiti pameti.Pa njih treba bit sram a ne nas.
Jedno sam se vrijeme šišala kod osobe koja je, recimo, obiteljska prijateljica, a još smo se i privatno družile. Jednom me uspjela odlično ošišati, frizura je super stajala mome licu i svi su to hvalili. Međutim, isto nikada više nije znala potrefiti, ja sam se trudila objasniti joj kako i što, ali ništa- jednom mi je zaboravila ošišati šiške, iako sam joj to nekoliko puta napomenula, drugi put je napravila sve krivo, treći put sve skratila, a prekipilo mi je kad mi je zadnji put skratila dlake na vrhu glave na nekoliko centimetara, ostavila slabašne repove na vratu, (imala sam kosu do ramena), a zatim to pokušala popraviti fenirajući mi kosu. Izgledala sam kao lavica s fudbalerkom i nikad se više nisam pojavila u njenom salonu. Počela sam se šišati kod druge cure, nikad nisam požalila, a s ovom prvom više ni na kavu ne idem jer se ona na mene naljutila što sam promijenila frizerku.
__________________ Ne budi ovca, budi koza! Rozakoza
šta je je, bome smo sve osjetljive na svoju kosu
Nije ni kod mene ništa drugačije, i vjerojatno najviše iz tog razloga rijetko idem kod frizera. Srećom, mogu si to priuštiti, jer mi je duga i valovita pa i rasčupana može proći kao dobra frizura.
Uglavnom, zadnjih par godina idem kod frizerke u kvartu, koju sam bila toliko istrenirala sa milion komentara, uputa, detalja tak da se nije usudila ništa napraviti, a da me ne pita. Nakon jednih pramenova sam se vratila drugi dan da mi ih popravi, jer su po mom ukusu bili preširoki (volim da izgledaju kao da su prirodni, a ne kao trake na kosi).. To je bilo skroz na početku i svi što rade tamo su bili u šoku, kak se netko buni?! I od tada se super kužimo, naravno, bockaju me s pitanjima "si ziher da si zadovoljna?, ne buš se sutra vratila?" )
al tak treba, bitno da one paze dok rade i čuju točno što želim.
Razmišljam bi li dodala komentar koji mi se vrti po glavi, ali ne bih htjela da ispadne bezobrazno s moje strane.
Al, iskreno, koliko tih cura što završe frizersku realno voli i želi to raditi, ili su tu školu upisale zato što nisu imale dovoljno dobre ocjene za nešto drugo?! Nama po ostalim školama je kemija teško padala, a kako je tek u školama koje upisuju klince koji su jedva prošli osnovnu?
Znam da se sve može naučiti i svi mi možemo sve, ali da bi stvar funkcionirala, mora u tome biti i neke ljubavi i želje za tim poslom..
Ne morate se sad obrušiti na mene kak sam bezobrazna nije mi to bio cilj, već mislim da i u tome mora biti nekog razloga.. Jer koja pametna frizerka će ti zalijepiti fen za kosu?!
Sve smo ne jednom doživjele da nam skalp gori, a (dok ne naučiš), neugodno ti je bilo što reći..
I ista ta frizerka mora znati da nismo mi glupače koje samo žele lijepe izaći iz salona, već da ćemo za koji dan oprati kosu i vidjeti ju u pravom svjetlu..
Uz moju frizerku, koju sam zadržala za rezanje vrhova i frizure (peglanje bez pegle), našla sam još jednu (preko neta).. Tražila neku koja radi s prirodnim bojama, i za prvi puta se oduševila. Imala sam raznobojni kaos na glavi.. Prvo se farbala, pa osvježila boju kolor šamponom, a kad se sve počelo ispirati, došla kod nje da ju sredi. Uglavnom, savršeno je pogodila moju prirodnu boju kose i sad nakon 3 mjeseca ne vidim nikakvu razliku u izrastu.. a narasla je sigurno 4cm.. To mi se još nikada nije dogodilo
Sad se spremam na stepenasto šišanje i šiške .. nadam se da joj i to dobro ide, kao farbanje
Al već sad pripremam sve standardne rečenice o sušenju, šišanju, škarama, repovima koje mrrrrzim Da ne bi bilo nismo znali..
E da, nisam spomenula da je žena ruskinja (možda je u tome tajna .. radi gore iznad Kvatrića..
Ja se vec dvije godine sama šišam i farbam, i mislim da mi to ide puno bolje nego tim blesavim frizerkama!! Nakon što sam 100 puta došla uplakana doma od frizera, nema šanse da me više vide!
Razmišljam bi li dodala komentar koji mi se vrti po glavi, ali ne bih htjela da ispadne bezobrazno s moje strane.
Al, iskreno, koliko tih cura što završe frizersku realno voli i želi to raditi, ili su tu školu upisale zato što nisu imale dovoljno dobre ocjene za nešto drugo?! Nama po ostalim školama je kemija teško padala, a kako je tek u školama koje upisuju klince koji su jedva prošli osnovnu?
Ne znam kako je sad, ali kad je moja frendica upisivala frizersku školu prije 10-ak godina, je bila tolika navala za to zanimanje da nisi imao šanse upisati se ako ti je prosjek ocjena nizak, upisivale su se četvorke i petice, tako da ti ta konstatacija ne stoji.
Ne znam kako je sad, ali kad je moja frendica upisivala frizersku školu prije 10-ak godina, je bila tolika navala za to zanimanje da nisi imao šanse upisati se ako ti je prosjek ocjena nizak, upisivale su se četvorke i petice, tako da ti ta konstatacija ne stoji.
slažem se s ovim.ja sam upisivala srednju školu prije 13 god i znam da je bila teška navala za frizersku. mislim da je bilo lakše upisati gimnaziju nego za frizera. tako da mislim da neke stvari nemaju veze sa ocjenama
Ja se vec dvije godine sama šišam i farbam, i mislim da mi to ide puno bolje nego tim blesavim frizerkama!! Nakon što sam 100 puta došla uplakana doma od frizera, nema šanse da me više vide!
Iskreno ... ja se bojim više ići kod frizera nakon prošlog udesa .
Došla sam kod frizera samo skratiti "vrhove" a skresala mi je 50% kose .
Točnije išišala /stanjila mi je kosu s onim prokletim cik cak škarama