| Parlamentarni izbori 2007 Sanader vs. Milanović |
|
Pogledaj rezultate ankete:
|
|
|

|
0 |
0% |
12.12.2007., 13:05
|
|
|
Banned
Registracija: Jan 2006.
|
Zanima me glasaju li mrtvaci u dijaspori. Ovdje je to redovito.
|
12.12.2007., 13:15
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2003.
|
Quote:
Bare kaže:
Podsjećaš me jednog mog susjeda. Kad je prije par godina, mislim da su bile kvalifikacije, Hrvatska pobijedila Dansku 3:0, svi smo bili sretni, euforični, bez obzira koliko je kome stalo do nogometa, to je jedan nacionalni (državni) ponos, komadić slave toliko potreban malim i mladim državama za promociju...
|
 Miješanje nogometa i politike nije pametna stvar. Ta pojava je najkarakterističnija za latino američke banana republike gdje su na vlasti populistički režimi. Doduše, kako se čini, mi idemo punim pravcem u tom smieru. ( Jel igrao netko igricu Tropico  ? Hrvatska mi sve više sliči na tu igru.)
Preko nogometa nećeš ništa moći dokazati pa sve da iz Bosne u našu reprezentaciju dolaze same Maradone.
Lijepo je kad pobjedimo, ali od toga se na kraju nitko neće kruha najesti.
|
|
|
13.12.2007., 05:27
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2004.
|
A koja se partija tijekom kampanje najvise oslanjala na popuizam? čik pogodi 
|
|
|
13.12.2007., 05:28
|
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Astrice kaže:
Zanima me glasaju li mrtvaci u dijaspori. Ovdje je to redovito.
|
Naravno da glasuju. Sramota je da nasi mrtvi u Hercegovini imaju bolji osjecaj za politicku stvarnost od vas zivih u RH 
|
|
|
13.12.2007., 06:02
|
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
zrikavac kaže:
A koja se partija tijekom kampanje najvise oslanjala na popuizam? čik pogodi 
|
Crkva, nogomet, besmisleni megalomanski građevinski projekti.
Ne moram više nabrajati.
Drago mi je da se slažemo. 
|
|
|
13.12.2007., 06:19
|
|
|
Registrirani korisnik
|
ajde de
onda lažu analitičari kad kažu da je zoki populizmom uništio osnovna načela socijaldemokracije,
laže banda boljševička.
odlučimo u hrvatskoj a onda nakon toga svi u kolo i od vardara pa do triglava. zar to nije malo kontrdiktorno? 
|
|
|
13.12.2007., 08:00
|
|
|
Banned
Registracija: Jan 2006.
|
Quote:
zrikavac kaže:
Naravno da glasuju. Sramota je da nasi mrtvi u Hercegovini imaju bolji osjecaj za politicku stvarnost od vas zivih u RH 
|
A izvan Hercegovine?
|
21.12.2007., 19:06
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2007.
|
Dijaspora i glasanje
Na ovom se forumu puno raspravljalo o glasanju i pravu glasa dijaspore. Pritom se mnogi izjašnjavaju protivno pravu dijaspori da glasa. I raspravljaju o tome. Ali nisu u pravi niti jedni niti drugi. U biti, takva rasprava je bespredmetna jer naša dijaspora NEMA pravo glasa.
Dijaspora Hrvatske broji nešto više od 3 milijuna. S obzirom na broj Hrvata u Hrvatskoj, postotak Hrvata u dijaspori dovodi nas bliže svjetskom vrhu. Međutim, mnogi narodi imaju još veći postotni udio dijaspore u ukupnom broju pripadnika naroda, primjerice Irci. Od tih 3 milijuna Hrvata u dijaspori samo njih 400.000 ili oko 13% ima hrvatsko državljanstvo, a samim time i pravo glasa. Oni nisu prava dijaspora, već hrvatski državljani koji žive i rade u inozemstvu. Prava dijaspora se ondosi na preostalih 87%, na pripadnike Hrvatskog naroda koji žive i rade u inozemstvu, ali nemaju hrvatsko državljanstvo. Time Hrvatska nije drugačija od većine zemalja koja ne daje pravo glasa pripadnicima vlastitog naroda u inozemstvu, već samo svojim državljanima bez obzira gdje oni žive i rade, te je stoga ikakva rasprava o pitanju prava glasovanja dijaspore bespredmetna.
|
|
|
21.12.2007., 20:06
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
Pa štogod da je sdp izjavio ,ovdašnji ljevičari su to bezpogovorno branili.
Odmah su se sjetili i poreza i nepoznavanja uvjeta života i tko zna čega još... (iako o tome do prije par mjeseci nisu ni razmišljali)
|
|
|
23.12.2007., 01:12
|
|
|
s bagulinom
Registracija: Dec 2007.
|
Quote:
glembaj kaže:
Preptostavljam da ste svi vidjeli dnevnik i objavu da je
u XI. izbornoj jedinici izašlo cca 90.000 birača.
U skladu s navedenim brojem,dijaspora će imati najmanje
5 mandata u novom sazivu sabora.
Obzirom na izlazne ankete ,sve ide u prilog najavama
trezvenih političara,da će dijaspora,koja na nikakav način
ne sudjeluje u našim životima,osim što bleji po web portalima,
ovaj put odigrati ključnu ulogu u sastavljanju nove vlade.
Sramota je da o našim životima odlučuju ljudi koji
nisu u stanju objektivo sagledati stvarnost u zemlji Hrvata.
Komentari?
|
Mozda san ja sada u dijaspori zbog tvog cace, mozda je tvoj caca ima partijsku i tako ima prednost za radno misto prid mojin, pa je moj mora ic di sta dobije.
Jeli hvala nasin ljudima koji se nisu prije tili prodat ka neki od vas da nemaju pravo glasa. Svi Hrvati koji glasaju u Njemackoj imaju samo Hrvatsko drzavljanstvo i imaju samo u domovini pravo glasa.
Ja osobno vise pratin Hrvatsku politiku nego 50% Hrvata u Hrvatskoj. Ja i ostali rodoljubi camo glasat uvik za one koje ce dignit Hrvatsku na noge, da kazemo da mi vanka vise i nije tako atraktivno, jer je moja domovina isto jaka, da se mogu vratit.
Vas snobova ce uvik bit koji ce svoje dostojanstvo za korist prodat, uostalon Dijaspora nije odlucila pobjednika, nego sigurno po tvom misljenu seljacine u Hrvatskoj.
Mozda bi bilo i pametnije da intelektualci ka ti odu u neke intelektualnije zemlje u europi, da nemoraju trpit takve seljacine koje izgleda prevladavaju u Hrvatskoj.
 .ebiga onda bi tebi tribalo ukint pravo glasa u Hrvatskoj.
|
|
|
23.12.2007., 07:42
|
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ekompf kaže:
Mozda san ja sada u dijaspori zbog tvog cace, mozda je tvoj caca ima partijsku i tako ima prednost za radno misto prid mojin, pa je moj mora ic di sta dobije.
Jeli hvala nasin ljudima koji se nisu prije tili prodat ka neki od vas da nemaju pravo glasa. Svi Hrvati koji glasaju u Njemackoj imaju samo Hrvatsko drzavljanstvo i imaju samo u domovini pravo glasa.
Ja osobno vise pratin Hrvatsku politiku nego 50% Hrvata u Hrvatskoj. Ja i ostali rodoljubi camo glasat uvik za one koje ce dignit Hrvatsku na noge, da kazemo da mi vanka vise i nije tako atraktivno, jer je moja domovina isto jaka, da se mogu vratit.
Vas snobova ce uvik bit koji ce svoje dostojanstvo za korist prodat, uostalon Dijaspora nije odlucila pobjednika, nego sigurno po tvom misljenu seljacine u Hrvatskoj.
Mozda bi bilo i pametnije da intelektualci ka ti odu u neke intelektualnije zemlje u europi, da nemoraju trpit takve seljacine koje izgleda prevladavaju u Hrvatskoj.
|
Ti ćeš dizati Hrvatsku na noge, a onda lijepo sve to promatrati negdje iz fotelje u Njemačkoj i davati nam moralnu podršku. Imamo mi i previše takvih junaka.
Ajde bježi, molim te!
|
|
|
23.12.2007., 10:18
|
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
glembaj kaže:
Preptostavljam da ste svi vidjeli dnevnik i objavu da je
u XI. izbornoj jedinici izašlo cca 90.000 birača.
U skladu s navedenim brojem,dijaspora će imati najmanje
5 mandata u novom sazivu sabora.
Obzirom na izlazne ankete ,sve ide u prilog najavama
trezvenih političara,da će dijaspora,koja na nikakav način
ne sudjeluje u našim životima,osim što bleji po web portalima,
ovaj put odigrati ključnu ulogu u sastavljanju nove vlade.
Sramota je da o našim životima odlučuju ljudi koji
nisu u stanju objektivo sagledati stvarnost u zemlji Hrvata.
Komentari?
|
Sramota je tvoje blejanje po web portalima.
|
|
|
23.12.2007., 23:36
|
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ekompf kaže:
|
Ma oko ovakvih se ne trebaš ni truditi. Jučer nisu ni razmišljali o dijaspori ,a danas su našli tisuću razloga zašto dijaspora ne bi trebala imati pravo glasa!
A da su s Iblerovog trga poručuli da je glasanje dijaspore potrebno ,našli bi tisuću razloga zašto vi trebate glasati.
Takvi niti nemaju svoje mišljenje!
|
|
|
23.12.2007., 23:45
|
|
|
s bagulinom
Registracija: Dec 2007.
|
Quote:
Sinbad kaže:
Ti ćeš dizati Hrvatsku na noge, a onda lijepo sve to promatrati negdje iz fotelje u Njemačkoj i davati nam moralnu podršku. Imamo mi i previše takvih junaka.
Ajde bježi, molim te!
|
Ako bolje procitas moj post, onda mozes skuzit da mi dajemo sposobnijim podrsku koji ce dignit Hrvatsku na noge, ne tebi.
.ebemti ni intelektualci vise neznaju citat.
Najbolje bi bilo svima ko glasa za HDZ ukinit pravo glasa. Mozda onda budemo imali moderniju Hrvatsku.
P.S. vise volin kauc nego fotelju. 
|
|
|
25.01.2008., 12:36
|
|
|
Registrirani korisnik
|
Da li bi dijaspora trebala glasati.
Sta mislite da li bi dijaspora trebala glasati na izborima?
Oni ne zive u nasoj zemlji,a odlucuju o njenoj buducnosti  .
|
|
|
25.01.2008., 16:21
|
|
|
Registrirani korisnik
|
Dijaspora ne, hrvatski državljani da.
|
|
|
25.01.2008., 17:30
|
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
busca kaže:
Ti si otvorio nedavno temu u kojoj si podržavao pripojenje BiH Hrvatskoj ,u kojoj obožavaš Tuđmana ,u kojoj ne priznaješ druge narode...
Osim što nisi smješan otvaraš već 1000000 puta prožvakanu temu.
|
Mene boli qurac za dijasporu,oni su g_vna,oni sluze samo za politicke planove i nas drugo.
|
|
|
25.01.2008., 19:56
|
|
|
Banned
Registracija: Jan 2008.
|
Quote:
1234567 kaže:
Sta mislite da li bi dijaspora trebala glasati na izborima?
Oni ne zive u nasoj zemlji,a odlucuju o njenoj buducnosti  .
|
Oni su u isto vrijeme dijaspora i hrvatski državljani i kao takvi imaju pravo glasovati na hrvatskim izborima.
Definicija državljanstva svugdje u svijetu uključuju pravo da biraš i budeš biran.
|
|
|
25.01.2008., 20:12
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
Quote:
cocoliche kaže:
Oni su u isto vrijeme dijaspora i hrvatski državljani i kao takvi imaju pravo glasovati na hrvatskim izborima.
Definicija državljanstva svugdje u svijetu uključuju pravo da biraš i budeš biran.
|
Normalna je stvar da svaki državljan ima biračko pravo ,samo svagdje u svijetu ne možeš glasati ako nemaš adresu u toj državi ,sa izuzetkom Italije ,Španjolske i mislim Portugala.A Njemačko državljanstvo ne možeš ni dobiti ako imaš neko drugo državljanstvo ,a još manje ako nisi tamo prijavljen.
|
|
|
25.01.2008., 20:32
|
|
|
Banned
Registracija: Jan 2008.
|
Quote:
irdeto kaže:
Normalna je stvar da svaki državljan ima biračko pravo ,samo svagdje u svijetu ne možeš glasati ako nemaš adresu u toj državi ,sa izuzetkom Italije ,Španjolske i mislim Portugala.
|
Svugdje u svijetu ali sa izuzetkom? Onda nije svugdje u svijetu.
I što imaju te tri navedene države zajedničko sa Hrvatskom? Možda to da isto imaju brojnu dijasporu u svijetu?
Quote:
irdeto kaže:
A Njemačko državljanstvo ne možeš ni dobiti ako imaš neko drugo državljanstvo ,a još manje ako nisi tamo prijavljen.
|
Istina da ne možeš dobiti njemačko državljanstvo ako nisi tamo prijavljen, ali jednom kad postaneš državljanin Njemačke (ili si to od rođenja) možeš živjet bilo gdje u svijetu i imaš pravo glasa.
|
|
|
| Tematski alati |
|
|
| Opcije prikaza |
Linearni mod
|
Pravila postanja
|