evo kupili smo neko čudo od sjeckalice, miksera, sve u jednom pa sam probao napraviti frape od banane (mlijeko banana i šećer) i nakon 5s miksanja to je ispalo ko sok. uzasno ukusno! ful je dobro!
zanima me od čega vi radite frape? kako da napravim od kokosa? isto tako? treba li dodati nešto, možda bi neki alkohol pojačao okus? koji?
imas za kupiti u dućanu ekstrakt kokosa pa to pikni u igru koristi se za koktele.
Ja isto tak stalno shejkam neke frapee, ili smoothies ili kaj vec... Nekad s jogurtom, nekad malo soka nekog stavim tek toliko da bude tekucastije..
Sve je pocelo tako sto zapravo nema sanse da ja pojedem 3-5 vocki dnevno (koliko se kakti preporuca), pa jednostavno tako sve zmiksam i finito.
A sastojci - sve ovisi kaj imam tog trenutka... ne radim po nekim "receptima", nego po principu "daj sto das"
Jedino nikad ne stavljam secer...stavim mozda malo meda i to je to. Prefino.
10 dag niskokaloričnog džema jagoda,Podravka.
4 dcl ohlađenog mlijeka
1 vanilin-sečer
4 kuglice sladoleda
i slatko vrhnje
Džem od jagode zajedno sa mlijekom i vanilin-sečer pjenasto miješati u mikseru.
Zatim napuniti u čaše i u svaku stavite kuglu sladoleda.
Ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i poslužite..
mislim da sam negdje već napisala, ali opet ću:
slastičarski frape(shake):
2 žlice sladoleda od vanilije
do pola mjerice nasjeckano voće
ostatak mlijeka
šećer po želji
miksaj kratko (ne ubit boga u frapeu)
istresi u čašu
po želji dodaj šlag na vrh
slamčicu+dugačku žličicu
uživaj!
Ja uvik radim amo rec niskokaloricne frapee/smoothie.Radim vecinom kombinacija ananas iz konzerve-mljeko 0.9%, maline (smrznute-zimi, svijeze-ljeti) sa mljekom 0.9% ili jagode u sezoni (nikad smrznute ne kupujem).I bude super fino.Sve je bez secera!
Kad sam se hranila po Zoni, najbolji frape mi je bio od jedne banane, proteinskog čoko-praška i mlijeka
Nisam probala varijantu s kakaom, ali kladim se da je odlična
Gledala sam u dokumentarcu Istina o hrani neku žensku koja si radi dnevne shakove od povrća, ali sa aboravila što je stavljala u njih!
Pliz pomoć i prijedlozi za vitaminske "bombe"!
evo ja sam jučer kupila neki sokovničić pa sam išla redom mljet što sam imala da vidim malo..
mrkva i jabuka su OK, onda sam dodala i malo (blagoslovljene) cikle i za moj ukus bi dobro došlo u to sve malo limuna, ali ga nisam imala.
mrkva je OK, ko frutek onaj dječji..
još se uhodavam..
Ja sam bila odvažnija: uz mrkvu+jabuku, dodala sam i kelj+celer+brokula. Za početnika u ispijanju zelenih sokića definitivno preambiciozno (al' popila sam skoro sve, a ostatak dala psu, koji je to s guštom popio )
Otkriće su mi zeleni sokovi. Može se dodati i krastavci, zelena salata, dinje, cikla, ...